Skocz do zawartości
IGNORED

Klub TRÓJMIASTO

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam kolumny na revelatorze 9900 i 18W, aktywne z wielokanałowego wzmaka i ze zwrotnicą aktywna. Możemy porównać z twoimi pasywkami na Illuminatorze na miejscu, choć będę potrzebował transportu na miejsce odsłuchu i z powrotem ze swoimi klockami. Jak ktoś się zadeklaruje mogę wszystko porozłączać.

post-30686-0-41358600-1362497594_thumb.jpg

post-30686-0-95341100-1362497631_thumb.jpg

Edytowane przez dziemian

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Niestety mój PP jeszcze troche musi poczekać.. Nie mniej Scany już grają, potrzebują poprawek kilku ale myślę, że długo mi to nie zajmie. Kwestia gdzie... Głupio by sie wpraszać, a mój pokój niestety nie jest przystosowany i odczuwam dyskomfort z tego powodu, czas wziąć się za pomieszczenie...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Mogę zaprosić do siebie w przyszłym tygodniu np. na środę na 17:00 lub 18:00. W pakiecie lodówka do chłodzenia piwa. NIe bedę musiał ciągać tego żelastwa. Ktoś sie pisze jeszcze ze swoimi klockami?

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Bez ciśnienia. Ja wyjeżdżam jutro na weekend w jaskienie i będę dostępny dopiero w poniedziałek. Wtedy ewentualnie odpiszę. Mile widziane i zapraszane inne sprzety do posłuchania.

• 3 tygodnie później...

Hello :) Zapraszamy na prezentację ciekawego systemu, więcej info w tym temacie:

http://www.audiostereo.pl/prezentacja-urzadzen-modwright-instruments-w-premium-sound_102030.html

A tak w ogóle rozmyślamy nad reaktywacją spotkań u nas, ale niestety z czasem póki co krucho... :/

• 5 tygodni później...

Witam. Wypozyczacie w audiostereo klocki za kaucja ? Niedlugo bede chcial cos mocniejszego do moich MA RX8 i chcialbym odsluchac NAD C356BEE, Naim Nait 5i-2 i z ciekawosci cos z Xindak'a.

Cześć,

tak, wypożyczamy za kaucją. NAD C356BEE mamy, Naim Nait 5i może być już ciężko ze względu na zmianę dystrybutora. Xindaka możemy ściągnąć, a proponuję do tego jeszcze dorzucić Atoll IN100 - świeeeeeeetny wzmacniacz, bardzo wydajny prądowo i przyjemnie grający :)

Wpadnij to pogadamy i ustalimy czego poszukujesz :)

Dzieki kolego.

Wzmaka bede dopasowywal do moich Rx8, narazie graja z kompletem Marantza PM6004+CD6004+NA7004. Jak kupowalem komplet to cena promocyjna byla tylko na taki zestaw, nie mozna bylo dobrac PM7004. Mimo ze PM6004 daje rade, bo nie slucham muzyki glosno to pewnie moze byc lepiej :) . Za dwa tygodnie wracam do GD, to zajade do was na konsultacje.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Panowie, może jakieś spotkanko w czerwcu? Mamy parę fajnych wynalazków - w tym trochę voodoo - ciekawi jesteśmy Waszych opinii, a przy okazji będzie można sprawdzić co jest voodoo a co nie :)

Panowie. Jak przygotujecie transparentny ekran, zeby nie kierowac sie wzrokiem, ale słuchem to mozemy robic eksperymenty. W przeciwnym wypadku będą ochy i achy nad jakością wykonania. A spotkanie w czerwcu jak najbardziej byle po 20-tym, bo zarżnięty zleceniami jestem.

Dziemian,

To, co proponujesz, to jak zamiast jeść cudne belgijskie praliny, sypać sobie do buzi kakao, margarynę w kostce, wiórki kokosowe z migdałami i próbować zalewać mlekiem. Po co płacić za praliny…?

Kupujesz dobra luksusowe nie tylko, dlatego że ładnie brzmią, albo inaczej, jak się je kupuje, to oprócz tego, że ładnie brzmią, muszą jeszcze wyglądać.

Aby być jeszcze bardziej dosadnym, to zamiast biegać za ładnymi kobietami, wystarczy stadko owiec – efekt fizjologiczny zapewnią ten sam i jeszcze wełnę dadzą… 

Jeśli komuś zależy tylko na brzmieniu, to nie powinien ani grosza wydawać na sprzęt, tylko całą kasę przeznaczyć na koncerty i jeździć po całym świecie i słuchać na żywo, porównując akustykę sal.

Każdy audiofil, oprócz dźwięku zaspokaja swoją chęć posiadania, fascynacji nowinkami, estetyki i nie można testowanych sprzętów zasłaniać. Mnóstwo mamy przypadków, gdy klient, mimo że słyszy, to i tak decyduje oczami, bo żona, wystrój wnętrz, a w ogóle to on lubi orzechowe drewno i chce patrzeć na swoje kolumny. Nic w tym złego.

Kto słucha, nie błądzi...

NIe chce być niemiły, ale nie przekonasz mnie ze słuchanie muzyki polega na onanizowaniu się sprzetem. Podane porównania są o tyle nieadekwatne, że mógłbym odbic piłeczkę pisząc że ktoś miałby uznać za wyborne zepsute wino, tylko dlatego że jest w butelce ze znamienitej winnicy. Wiem, ze dla sklepów wszelkie markowe sprzety i akcesoria to najlepsza marża. Jak ktos chce wydawac 15 koła na kable prosze bardzo. Nikomu do portfela nie zaglądam. Ale jak proponujecie sprawdzanie czy akcesoria vodoo działają to zróbmy to w porządny sposób, doświadczalny sposób. Albo od razu napiszcie ze to spotkanie promocyjne produktu i przyjdziemy pooglądać i spotkać sie w fajnym towarzystwie. Zawsze z chęcią Was odwiedzę i posłucham muzyki w miłej atmosferze.

Dodam, ze jestem fanatykiem sprzetu, ale jako srodka do osiągnięcia celu, jakim jest doskonały dźwiek. Wiem, że kazdy ma to samo na mysli, ale drogi do osiągnięcia tego celu są tym co różni wielu audiofili. W każdym razie pozdrawiam i zycze kazdemu chwil obcowania z ulubioną muzyką.

No niestety.. sprzętu nie można porównywać do butelki wina. To tak jak byś miał super szybki i luksusowy samochód w obudowie Daci Logan. W obecnych czasach wszystko musi współgrać z otoczeniem i człowiek nie tylko bierze przyjemność ze słuchania muzyki ale również z oglądania tego z czego to gra.. Co do Voodoo to się zgadzam.. test powinien być robiony w ciemności albo tak żeby nikt nie widział czy jest coś podłączone czy nie. Inaczej nie ma sensu..

To tak jak byś miał super szybki i luksusowy samochód w obudowie Daci Logan

tu jednak wolałbym mieć podzespoły i jakość nap. Astona Martina a obudowę niech będzie Daci Logan niż obudowę Astona Martina a podzespoły Daci Logan . Niemniej jednak najlepiej ja to wszystko współgra i jest Astin oryginalny czyli podzespoły i obudowa Edytowane przez krzysiekol

Krzysiekol - ale po co ci podzespoly Astona i obudowa Logana.. pamiętaj ze serwis byś robil w Astonie:)

To tak jak na koncercie..doznania słuchowe to nie wszystko, musi być tez efekt wizualny.

Krzysiekol - ale po co ci podzespoly Astona i obudowa Logana.. pamiętaj ze serwis byś robil w Astonie:)

To tak jak na koncercie..doznania słuchowe to nie wszystko, musi być tez efekt wizualny.

akurat co do koncertów to już chyba mniej bym się zgodził. Często chodzę na różne koncerty i dla mnie muzycy mogą raczej nawet dość mocno ustępować urodą i otoczką ale najważniejsza w tym wypadku jest grana muzyka. Bardziej bym już porównał raczej np. do żony. Co z tego że będzie mądra itp. jak wizualnie marnie. Pewnie nie dla wszystkich ale dla mnie musi być to i to. Może nie mis świata ale też nie dacia logan:)

Porównanie z koncertami słabe. Własnie dlatego nie chodze na koncerty, bo niby co to jest. Reprodukcja dźwięku w systemie nagłośnieniewym zazwyczaj słabej jakosci w niedostowanych akustycznie pomieszczeniach. Dziękuję, ale wolę posłuchac koncertów na wygodnej sofie w domu. Chyba, że chcemy popatrzeć jak wygląd artysta na żywo. Albo na telebimie. Najlepszy koncert jaki słyszałem to cyganie grający dla siebie i paru ludzi obok, w hiszpanii na wzgórzu w Granadzie z pieknym widokiem o zachodzie słońca. Niezapomnianie. Koncerty w halach i klubach to pomyłka. Wiem, ze bo zajmuje sie m.in. organizowaniem koncertów zawodowo. Koncert muzyki symfonicznej w Ergo Arena. WTF is this? Opera Bałtycka, była stajnia dla koni??? Filharmonia Bałtycka? Miliony w błoto. W gdańsku nie ma jednego, powtarzam jednego miejsca koncertowego, które jest akustycznie bez zarzutu.

Porównanie z koncertami słabe. Własnie dlatego nie chodze na koncerty, bo niby co to jest. Reprodukcja dźwięku w systemie nagłośnieniewym zazwyczaj słabej jakosci w niedostowanych akustycznie pomieszczeniach. Dziękuję, ale wolę posłuchac koncertów na wygodnej sofie w domu. Chyba, że chcemy popatrzeć jak wygląd artysta na żywo. Albo na telebimie. Najlepszy koncert jaki słyszałem to cyganie grający dla siebie i paru ludzi obok, w hiszpanii na wzgórzu w Granadzie z pieknym widokiem o zachodzie słońca. Niezapomnianie. Koncerty w halach i klubach to pomyłka. Wiem, ze bo zajmuje sie m.in. organizowaniem koncertów zawodowo. Koncert muzyki symfonicznej w Ergo Arena. WTF is this? Opera Bałtycka, była stajnia dla koni??? Filharmonia Bałtycka? Miliony w błoto. W gdańsku nie ma jednego, powtarzam jednego miejsca koncertowego, które jest akustycznie bez zarzutu.

skoro u Ciebie w domu sprzęt czyli wzmacniacz itp. gra lepiej niż muzycy na instrumentach w filharmonii bez przetworzenia jakąś tam elektroniką tylko prawdziwe instrumenty np fortepian to już chyba dalej nie wchodzę w rozmowę

"Porównanie z koncertami słabe. Własnie dlatego nie chodze na koncerty, bo niby co to jest. Reprodukcja dźwięku w systemie nagłośnieniewym zazwyczaj słabej jakosci w niedostowanych akustycznie pomieszczeniach. Dziękuję, ale wolę posłuchac koncertów na wygodnej sofie w domu. Chyba, że chcemy popatrzeć jak wygląd artysta na żywo. Albo na telebimie. Najlepszy koncert jaki słyszałem to cyganie grający dla siebie i paru ludzi obok, w hiszpanii na wzgórzu w Granadzie z pieknym widokiem o zachodzie słońca. Niezapomnianie. Koncerty w halach i klubach to pomyłka. Wiem, ze bo zajmuje sie m.in. organizowaniem koncertów zawodowo. Koncert muzyki symfonicznej w Ergo Arena. WTF is this? Opera Bałtycka, była stajnia dla koni??? Filharmonia Bałtycka? Miliony w błoto. W gdańsku nie ma jednego, powtarzam jednego miejsca koncertowego, które jest akustycznie bez zarzutu"

Źródło: http://www.audiostereo.pl/klub-trojmiasto_72745.html/page__st__360

Copyright © Audiostereo.pl

i co z tego!!?

A gdzie w tym wszystkim MUZYKA - sama w sobie, jej urok, piękno!!!?

Gdzie artysta, atmosfera, emocje??!

Dlatego, ze nie ma sali czy miejsca o idealnej akustyce, to mam zamknąć się w pozbawionym Kultury zaścianku?!!

Coś ci powiem;

Myślę, ze wielu muzyków z gatunków rozrywkowej/klasycznej,zasmuciłby Twój post, a nie jednemu puściłaby się łezka.., a ból, który towarzyszyłby czytaniu, odebrałby chęć do grania.

Ja oraz jak sądzę, rzesza innych melomanów, potrafi cieszyć się niezapomnianymi chwilami w np.PFB czy w innych klubach i mam to gdzieś, ze nie ma idealnej(bez zarzutu) akustyki.

Gdzieś się chłopie pogubiłeś, a spojrzenie przez pryzmat zawodu, uległo skrzywieniu.Oby nie trwałemu.

dziemian, skoro zajmujesz się zawodowo realizacją to sam pierwszy powinieneś wiedzieć, że NIE DA SIĘ stworzyć tak poszukiwanego przez Ciebie systemu odtwarzającego dźwięk idealnie. Bo niby co ma być wzorcem, skoro wszystko jest akustycznie be? Niby jak zamierzasz odtworzyć swoje doznania z Granady? Skoro tam działało wiele bodźców? A gdzie muzyka? Emocje?

Panowie, nie ekscytujcie sie tak. Ni echciałem wkładać kija w mrowisko. Dla mnie każdy słucha jak lubi. Ja sobiscie mam takie preferencje a nie inne. Nikt nie musi sie z tym zgadzac, prawda? Też uważam, ze koncerty akustyczne to jedyne co mozna nazwac wzorcem. Reszta to reprodukcja, lepsza lub gorsza. Lubie chodzic do filharmonii, smiem tylk twierdzic ze nasza ma niestety słabszą akustykę i żaden najlepszy muzyk tego nie zmieni.

• 1 miesiąc później...

Ktoś zna miejsce z tanim i dobrym frezowaniem cnc w drewnie w Trójmieście lub okolicy? Jakiś zakład stolarski lub inny godny polecenia?

• 1 miesiąc później...

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

• 1 miesiąc później...

Na Audioshow samochodem. Dorzucę się do paliwa lub zamiennie poszukuję dopełnienia do 3-4 osób. Wyjazd wczesnym rankiem sobota powrót niedziela (wyjazd z Wa-wy ok. 13-14. Szczegóły na PW. Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.