Skocz do zawartości
IGNORED

MSS - Multi Selektor SPDIF

Rekomendowane odpowiedzi

Wysłałem brakującą informację na PW.

Potwierdzenia przyszły w dużej ilości wraz podziękowaniami i życzeniami Świątecznymi.

W imieniu Edwarda i swoim dziękuje i z wzajemnością :-) !!!

UWAGA

Zdarzają się pytania o soft - proszę je kierować wprost do Edwarda.

Tak, pytania o soft do mnie. Waldi zajmuje się ciałem (hardware) a ja duchem (software) tego projektu. :-)

Soft będzie udostępniony w momencie, kiedy pierwsza osoba będzie gotowa wgrać program do złożonego MSS. Program jest gotowy, cały czas go testuję, ale jeszcze nie umieściłem na stronie, bo a nuż jeszcze jakąś poprawkę zrobię w międzyczasie.

Jaki jest typ wyświetlacza i gdzie można go kupić ?

Wyświetlacz znakowy 2x20 zgodny ze sterownikiem HD44780. Informacja o tym jest na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do dzisiaj nie dostałem informacji na PW o wpłacie, potwierdzę jak tylko dostanę informację

Sprawdź teraz - info powinno dojść do Ciebie teraz.

Pozdr

Koledzy - o godzinie 8.00 było już 31 wpłat.

Wieczorem napiszę ile wpłat jeszcze doszło, ponieważ cały czas odbieram na PW informację na ten temat.

W wasze ręce oddaje decyzję kiedy kończymy zbierać wpłaty, czyli kiedy klikamy zamówienie.

Osobiście proponuje Poniedziałek (27.12) rano np po 10.00 jak zejdą ostatnie przelewy z weckendu.

przydałaby się oddzielna lista kto wpłacił/zalega z płatnościami

chciałem ja dzisiaj wykonać, ale dopiero niedawno z roboty wyszedłem

i jutro szykuje się to samo

Poczekaliśmy trochę na wpłaty i dzisiaj przyszła ostatnia.

Poniżej tabela ze stanem wpłat i datami.

Bardzo proszę o uważne sprawdzenie tabeli, bo mogła wkraść się pomyłka.

Tabela zostanie uzupełniona o kolegę, który zamawia kilka innych elementów.

Planuję wykonać zakupy we Czwartek.

Paczka przyjdzie w przyszłym tygodniu, który tez jest szarpany bo we czwartek mamy nowe święto, ech.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie w starym roku.

Poniżej uzupełniona lista zakupów w Farnell'u.

Zakupy dokonamy zapewne dzisiaj.

Lista jest zamknięta.

Przed chwilą sprawdzałem stan przelewów - ostatnie dwa przyszły wczoraj. Dzisiaj nic juz nie było, czyli kto chciał to juz wpłacił.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu dzisiejszym opublikowałem pierwszą wersję oprogramowania (firmware) mikrokontrolera do MSS. Pliki te będą cały czas dostępne w dziale

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , tam też będą się pojawiać nowe wersje.

Ta wersja programu skompilowana została 12 grudnia 2010 i od tamtego czasu działała u mnie cały czas bez żadnych problemów, mam nadzieję, że i u Was wszystko będzie pracować poprawnie. Wszelkie zauważone błędy w pracy programu proszę zgłaszać bezpośrednio do mnie.

Aktualna wersja posiada pewne ograniczenie, częstotliwość 176.4 kHz nie pracuje poprawnie. Przy tej częstotliwości lockowanie zachowuje się dziwnie i generalnie nie pozwala na normalną pracę. Nie powinno to stanowić jednak większego problemu, ponieważ utwory w tej częstotliwości są ogromną rzadkością. W przyszłości powinna się ukazać wersja programu, która tę częstotliwość obsłuży.

Życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :-)

Ed

Ukryta Zawartość

Elementy zostały zamówione i będą u mnie na początku tygodnia.

Następnie paczkowanie a dopiero potem wysyłka.

Edward - Dzięki za pomoc w zakupie.

>nowy2

w wyniku rezygnacji przez niektórych kolegów są jeszcze wole płytki,

proszę utworzyć listę "dodatkową", w Poniedziałek podam ile płytek jest do wzięcia,

dostępne są już wyłącznie płytki i wsad do procesora. resztę elementów musicie zakupić sami.

>nowy2

w wyniku rezygnacji przez niektórych kolegów są jeszcze wole płytki,

proszę utworzyć listę "dodatkową", w Poniedziałek podam ile płytek jest do wzięcia,

dostępne są już wyłącznie płytki i wsad do procesora. resztę elementów musicie zakupić sami.

LISTA DODATKOWA PCB+wsad

novy2 2 kpl

Większość popaczkowana. Zapewne juto i w środę wysyłka.

Następnie zabiorę się za przylutowanie elementów wg zamówienia.

Też czekam. Może jakiś DAC do tego z wejściem I2S?

Krzyś - kazdy mój dac ma wejście I2S. Sam tak podłączam o ile to możliwe z innych względów.

Za Wolfsonem, a przed SRC na małej płytce jest złączka na którą wpinasz I2S z masą urządzenia. I już.

Jak w SRC ustawisz format wejściowy I2S24bit, to zrozumie dowolne mniejsze xxbit.

Tak ustawiam i włączam napęd CDPro2 i działa.

Czy taki:

Ukryta Zawartość

programator będzie odpowiedni do zaprogramowania ATmegi328P ?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Krzyś - kazdy mój dac ma wejście I2S. Sam tak podłączam o ile to możliwe z innych względów.

Za Wolfsonem, a przed SRC na małej płytce jest złączka na którą wpinasz I2S z masą urządzenia. I już.

Jak w SRC ustawisz format wejściowy I2S24bit, to zrozumie dowolne mniejsze xxbit.

Tak ustawiam i włączam napęd CDPro2 i działa.

Waldi- miałem na myśli jakąś okrojoną wersję DACa bez sekcji odbiornika, głównie chodzi mi o PCB. Mamy MSS full wypas to wypada podłączyć coś równie dobrego.

Waldi- miałem na myśli jakąś okrojoną wersję DACa bez sekcji odbiornika, głównie chodzi mi o PCB. Mamy MSS full wypas to wypada podłączyć coś równie dobrego.

Mała płytka od PCM179x , tam jest tylko odbiornik i upsampler , nada się z powodzeniem i ma jeszcze zaletę iż posiada własne staby niskoszumne.Tak iż podpinasz 5V i z PCB wychodzisz I2S i po problemie.

Zapraszam na stronę dotyczącą projektu Multi Selektora SPDIF:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na której znajdują się wyczerpujące informacje o projekcie, schemat, zdjęcia, opisy itp. Tam także będzie dostępny najnowszy program do mikrokontrolera.

Edwardzie czy mógłbyś wkleić link do strony z dokumentacją w pierwszym poście tego wątku? Właśnie przebiegałem cały wątek w poszukiwaniu linku. A pewnie będzie takich asów jak ja więcej :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi