Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

za zabicie 6 osób dostanie 12 do 15 lat - TO SĄ JAJA kur....a...

też tak uważam, ale KK tyle przewiduje, nie klasyfikując tego czynu jako morderstwo celowe.Drań wg standardów zachodnich powinien dostać 20 lat bez prawa przedterminowego zwolnienia, zadośćuczynienie ofiarom, 500000 grzywny, utratę dożywotnio prawa jazdy

powinni go na pal przy uciesze gawiedzi.

za prawa do transmisji tvp powinna dac czesc rodzinom poszkodowanych

ludzie lubia krew i emocje wiec sporo by sie tego zebralo

a tak poza tym ten kutafion juz raz jechal na bani i co?

jak to w polszy - nic!

niech dalej radary stawiaja pajace jedne

sk***ysyn dozywotnio powinien w jakiejs koloni karnej na wzor łagrow siedziec !

A to co zarobi to w calosci rodzinie zmarlych albo tym dzieciom dawac!

rozumiem, że jesteś tylko piśmienny, bo rozumny nie za bardzo. włącz tvn24 i pooglądaj sobie co zrobił kierowca w Kamieniu Pomorskim, może dotrze coś do ciebie.

A co to ma do rzeczy?

Piszesz ze w norwegi za przekroczenie o 40km/h chlopa o malo nie zlinczowali i sie nad tym super pomyslem spuszczasz a porownujesz jazde po pijaku jakiegos tepego wsioka w BMW?

To ze debilnym jest dla mnie chore nadinterpretowanie prawa (jak w norwegi) nie zmiejsza mojej nienawisci do tych co po kieliszku wsiadaja za kółko bo to potencjalni mordercy (jak widac skuteczni).

no wlasnie nie da sie - bo kolonie karne w polsce nie sa oplacalne

mozna by go tez uzyc do eksperymentiw medycznych - testy lekow itp

powolne meki na wizji - to by sie sprzedalo...

No cos z tym trzeba bedzie zrobic...tak samo z pedofilami recydywistami, czy tymi co dzieci latami leja....

inaczej wyjdzie w tym naszym pojebanym kraju ze lepiej jest kogos zabic niz okrasc...

co proszę? garb? a nie przypadkiem alkohol i nadmierna prędkość? to ludzie tacy jak ty są chorzy pisząc takie idiotyzmy.

Droga jest po to aby jak najsprawniej i bezpiecznie nią przejechać.

Do tego służą drogi.

Manią ostatnich l;at jest nagminne stawianie śmiercionośnych przeszkód na drogach.

Nie używaj epitetów tylko rusz głową.

Dawałem tu przykłady dróg, również szybkiego ruchu, gdzie trzeźwy kierowca nie czuje się bezpiecznie jadąc z dużo mniejszą prędkością niż dozwolona.

Rusz głową nim rzucisz epitetem.

W cytowanym przypadku nie wiadomo czy kierowca przekroczył prędkość. Na pewno utracił panowanie na garbie, który tam jakiś idiota urzędnik pozwolił zamontować na życzenie okolicznej bandy idiotów.

Dwa scenariusze.

Jedzie pijany. Przejeżdża przez teren zabudowany i wali gdzieś w drzewo na odludziu...

Jedzie pijany i wywala go na chodnik na jakichś spowalniających garbach...

Więcej garbów!

W niczym nie tłumaczę bandyty, żeby było jasne!

PS: pojawia się teza, że sprawca pokłócił się z pasażerką i celowo wjechał w grupę ludzi.

umowa z Rosją o użyczenie kilku obozów koło Workuty - z ichniejszą obsługą... wszystko....

dlugoteminowo nie jest to pewna inwestycja - moze jeszcze delikwent sie rozchorowac i co. dupa zbita - trzeba do interesu dokladac. poza tym zysk mizerny

pojawia się teza, że sprawca pokłócił się z pasażerką i celowo wjechał w grupę ludzi.

jednynie co to zmienia to ewentualnie paragraf ale zycia to ten fakt nikomu nie zwroci

Życia nie zwróci, ale choremu z nienawiści Shane`owi odwróci uwagę od problemu śmiercionośnych pułapek stawianych na naszych drogach...

Swoją drogą, ciekawe czy w krajach gdzie dopuszcza się jazdę pod wpływem równie spolaryzowane są opinie.

I ile trzeba mieć promili aby być bandytą 1, 0.5, 0.1 a może 0?!

A ile trzeba mieć innych substancji, narkotyków, leków...?!

A w jakim stanie emocjonalnym trzeba być aby prowadzić?!

Zacznijmy więc od początku, od bezpiecznych ciągów komunikacyjnych!

Kierowcy są następnym elementem tej układanki. Zawsze tacy sami...

Ochłonęli?

sk***ysyn dozywotnio powinien w jakiejs koloni karnej na wzor łagrow siedziec !

A to co zarobi to w calosci rodzinie zmarlych albo tym dzieciom dawac!

A co to ma do rzeczy?

Piszesz ze w norwegi za przekroczenie o 40km/h chlopa o malo nie zlinczowali i sie nad tym super pomyslem spuszczasz a porownujesz jazde po pijaku jakiegos tepego wsioka w BMW?

To ze debilnym jest dla mnie chore nadinterpretowanie prawa (jak w norwegi) nie zmiejsza mojej nienawisci do tych co po kieliszku wsiadaja za kółko bo to potencjalni mordercy (jak widac skuteczni).

to popatrz w statystyki, ile osób rocznie ginie w Skandynawii a ile w PL. na przykład w wypadkach na przejściach dla pieszych. i możesz dostać białej piany, ale są w tym kraju ludzie, którzy postulują: zwiększenie ilości fotoradarów o 100%, zabieranie prawa jazdy i auta po jeździe po pijaku, zwiększenie uprawnień kontrolnych policji , np uznanie pasażera za współwinnego

Życia nie zwróci, ale choremu z nienawiści Shane`owi odwróci uwagę od problemu śmiercionośnych pułapek stawianych na naszych drogach...

Swoją drogą, ciekawe czy w krajach gdzie dopuszcza się jazdę pod wpływem równie spolaryzowane są opinie.

I ile trzeba mieć promili aby być bandytą 1, 0.5, 0.1 a może 0?!

A ile trzeba mieć innych substancji, narkotyków, leków...?!

A w jakim stanie emocjonalnym trzeba być aby prowadzić?!

Kierowcy są następnym elementem tej układanki. Zawsze tacy sami...

Ochłonęli?

tobie w młodości chyba wszystkie zabawki pozabierali z piaskownicy, i tak ci już zostało....bezpieczny ciąg komunikacyjny to ty masz między uszami....ile osób jeszcze ma zginąć, aby durne społeczeństwo wreszcie dojrzało? nie no ,chyba trafisz na wiocha.pl z textem o śmiercionośnych garbach.......

A po co w ogóle samochody?!

A garby powinny być co pół metra. Nie będzie wątpliwości...

A wiesz jak zwiększyła się ilość utopień jak uruchomiono aquaparki?

Jeszcze nie chwytasz?

A garby powinny być co pół metra. Nie będzie wątpliwości...

w norwegii garby sa nieoznaczone. i co? i nic!

ludzie to w wiekszosci prymitywne kreatury i nie da sie im wlozyc do pustych glow ograniczen

wiec jest znak - garby na nastepnych 10 km i wszyscy jada 30km na godzine

czy matol w bmw czy babcia w tojocie bo sie nie da sie iaczej

Edytowane przez mateuszek

Ale ja nie bronię nadużywających alkoholu, narkotyków, leków, ... i prędkości.

Za Onet (Szczecin):

"Jak powiedział Marian Klasik z lokalnego portalu internetowego, sprawcom wypadku nic się nie stało, pomimo tego, że ich pojazd dachował. - Sytuacja jest o tyle dziwna, że blisko miejsca wypadku jest próg zwalniający. Szybkość tego samochodu musiała być bardzo wielka. Nie wiem skąd ta potworna szybkość - podkreślał Klasik.

Świadek zdarzenia relacjonował natomiast, że wypadkowi towarzyszył huk przypominający wykolejenie się pociągu."

Jutro już możecie tego nie przeczytać.

Idioci, będący pod wpływem jadą niezależnie od tego co jest na drodze.

Po co więc coś tam stawiać?

I co to za argument, że są progi nie oznakowane?

A co, za granicą nie ma idiotów?

Wykop głęboki rów w poprzek drogi... To to samo...

Najebany debil siadający za kółko myśli "no i ch*j tam najwyżej mi prawko zabiorą, to będę jeździł bez".

Gdyby najebany debil siadając za kółkiem myślał "no ale jak mnie k**wa złapią, to mam dwa lata odsiadki"

trzy razy by się zastanowił zanimby kluczyk w stacyjce przekręcił albo od razu po taksówkę zadzwonił.

Teraz to już nie ma co się rzucać, chociaż fakt 6 trupów za jednym zamachem, to już lekkie przegięcie,

ale gdyby taki łach jeden z drugim wiedział, że za samą jazdę po pijaku grozi mu więzienie,

to z pewnością do takich sytuacji dochodziłoby znacznie rzadziej, a tak to mają w dupie taką groźbę,

że mu prawko na rok zabiorą... ojej, no to zabiorą i co z tego.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

ten morderca byl juz raz zatrzymany za jazde na gazie

i co w polszy mu zrobili?

nic

statystyki mowia ze istneie grupa ludzi ktorzy lubia jezdzic na bani i sa lapani wielokrotnie - tez nic im sie nie robi - potem smigaja bez prawka

moim zdaniem za pierwszym razem powinni mu zabrac fure. tak na poczatek obojetnie czy byla by tatusia czy szefa - i na przetrag.

potem grzywna - taka zeby bolala rowno - prezesa i sprzataczke.

i roboty publinczne - czyli powszechne napietnowanie gnoja

przeciez jazda na bani to jest usilowanie zabojstwa - nic innego

ale poslowie tego nigdy nie przeglosuja bo za czesto jezdza sami na bani - kazdy warszawski kraweznik to potwierdzi

We Francji było tak: walnąłeś butelkę, dwie- wina: jechałeś, byle "bezpiecznie"... No, jak - ja niebezpiecznie???? Przecież JA - umiem jeździć, zwłaszcza po pijaku, bom debest. Sarko powiedział: nie, pijaki! I zaostrzył kwestię . Wiecie ? Wczoraj mijałem knajpę - z tysiąc aut zaparkowanych. I rano , wracając - te auta wciąż stały! Bo ludzie ( nawet na lekkiej lufie ) wiedzą, że - nie wolno jechać!!!! PS - a o tych nieszczęsnych ofiarach pijanego gnoja - wciąż nie umiem przestać myśleć...:( Jacek.

Jeszcze coś: jakiś "doktor Kloaczny" mówi, że to nie z premedytacją... Jak nie, jak tak?!!! Gdy wsiadasz po pijaku za kierownicę - miej pewność, że zdarzy się tragedia. Wcześniej, później, dla ciebie, dla innych... Ale nie! Panu "kloacznemu" jeszcze żaden nawalony k*tas - rodziny po krzakach i rowach nie rozdyźdał! Toteż, niejaki buc Kloaczny - może sobie pier**lić w majestacie (sic) prawa. I jeszcze brać za to pieprzenie pieniądze... PS - "Kładoczny" . Jeden uj.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość Gosc

(Konto usunięte)

W cytowanym przypadku nie wiadomo czy kierowca przekroczył prędkość. Na pewno utracił panowanie na garbie, który tam jakiś idiota urzędnik pozwolił zamontować na życzenie okolicznej bandy idiotów.

Nie zgodzę się z tym.

Ktoś w TV relacjonował, że garb był około 150m przed miejscem tragedii.

To ile jechał 150km/h, ze po takim odcinku jeszcze nie opanował auta?

Druga sprawa, to garby są ustawiane w miejscach, na których jest bardzo duże ograniczenie prędkości. Na pewno nie można tam jechać 80-100km/h.

Teoria z garbem, jako przyczyną tego wypadku całkowicie nietrafiona, moim zdaniem.

Załóżmy, że nie było tam progu zwalniającego, a zwykły zakręt z którego go wyrzuciło - alkohol, prędkość, brak umiejętności, warunki drogowe, dopisz co chcesz. Czy napiszesz wtedy o śmiercionośnych zakrętach i opowiadał za ich likwidacją na rzecz bezpiecznych, prostych ciągów komunikacyjnych? ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Świadek zdarzenia relacjonował natomiast, że wypadkowi towarzyszył huk przypominający wykolejenie się pociągu."

Jak gość pod ukośnie, z dużą prędkością najechał na krawężnik, to nic dziwnego, że dachował i towarzyszył temu huk.

Rozum wspomagany radarami - równie proste. Ale nie - Grzesiowi i innym trza dać prostą drogę, coby za***rdalali. Srał pies garby i okoliczne przedszkola! - zawsze jest wina skurwiałych urzędasów, policji, Tuska, dróg i cyklistów. Nie, Grzesiu?:) tyś bez winy przecie... Tobie się tylko spieszy....PS - mam nadzieję, że na trzeźwo. I jeszcze jedno: czym ty jeździsz i jak szybko? Bo to, żeś najlepszy kierowca wszechczasów - to widać. No - i jeszcze w jakich okolicach, bo będę unikał...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Sarko powiedział: nie, pijaki! I zaostrzył kwestię . Wiecie ? Wczoraj mijałem knajpę - z tysiąc aut zaparkowanych. I rano , wracając - te auta wciąż stały! Bo ludzie ( nawet na lekkiej lufie ) wiedzą, że - nie wolno jechać!!!!

Tak dla jasności niepomrocznej - Mówisz o tych. którzy przekroczyli dopuszczalny we Francji limit - 0.5 promila?

Grzesiu dostał ode mnie szklaneczkę - za rozsądek, nieuleganie emocjom i na wzmocnienie po wściekłych atakach ad personam.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Polej na wzmocnienie też tej pani. Jak można budować śmiercionośne przejścia podziemne przy jezdniach? Całym szczęściem tym razem obyło się bez ofiar, ale któż wie co będzie następnym...

Tymczasem główna sprawczyni całego zamieszania, czyli Izabella Ch., czeka na zbadanie przez biegłych psychiatrów. Mają sprawdzić, czy w chwili wypadku kobieta była poczytalna. Jeśli nie będzie w tej kwestii żadnych wątpliwości, jej sprawa wraz z aktem oskarżenia zostanie przekazana do sądu. Kobieta zaskarżyła też postanowienie sądu o odebraniu jej paszportu i dozorze policyjnym. Podczas rozprawy 18 grudnia mówiła m.in., że decyzja "koliduje z jej planami na święta".

Przed ponad dwoma tygodniami, w nocy z poniedziałku na wtorek wjechała na skrzyżowanie Al. Jerozolimskich i Marszałkowskiej przy czerwonym świetle. Lekko uderzyła w tył innego pojazdu, a następnie straciła panowanie nad samochodem i wjechała nim na schody przejścia podziemnego koło Rotundy. Badanie alkomatem pokazało, że miała promil alkoholu w wydychanym powietrzu. 31-latka była już skazana przez sąd za jazdę po pijanemu, ale ten wyrok jest nieprawomocny.

Za "wściekłe ataki ap" - proszę moją wypowiedź zgłosić do moderacji. Rozsądnie i nieemocjonalnie życzę szerokiej drogi ! Na bezdrożach Afryki, jak mniemam.

U nas po każdym większym wypadku trzeba zrobić jakąś nagonkę. Na kogo była nagonka, gdy zabili się jadący na zbiór jabłek? Tam kierowca chyba był trzeźwy?

A jak jakiś autokar stoczy się w przepaść, to w biurze podróży ZUS robi kontrolę.

Dla politycznej poprawności dodam, że jestem za zabieraniem samochodów tym, którzy mają ponad 1 promila.

Less is more

A wiesz, Less, że nawet po jakimś czasie SPECJALNIE pojechałem tam, pod Grenoble , aby świeczkę nieborakom zapalić? Niepierwsza była , a babcia - uprzątająca ogarki, mówiła: To nie kierowca, panie - to idiota. Broniących pijaków za kółkiem i starających się ich wybielić - nie poważam. Ja ich - szczerze żałuję. In spe. Czego, rzecz jasna - nigdy im nie życzę... Bezpiecznej, rozważnej jazdy- Jacek.

Broniących pijaków za kółkiem i starających się ich wybielić - nie poważam

Zauważyłeś tu takich?

Less is more

chory kraj? chyba ludzie chorzy ! 2 tygodnie temu wróciłem z Norwegii, gość przekroczył prędkość na autostradzie o 40 km. groziła mu sankcja prokuratora na pół roku, na szczęście zamieniono mu na 15 tys koron kary + prace społeczne.kiedy tak będzie w PL? kiedy matołki wreszcie zrozumieją, że najważniejsze jest zdrowie i życie ,a nie wydumane ego?

Przekladajac ta twoja wielka kare na polskie zarobki za taki wystepek u nas powinien dostac 10razy mniej, czyli z 1.5tys. Ot wielka kara. Jakby dostal 150tys. To by byla kara odpowiadajaca statusowi zycia w norwegii. Taki jestes cwany, a prostych faktow nie umiesz zakumac?

?👈

Podobno jestem chory z nienawiści? tak, jeżeli chodzi o pijanych kierowców! to jestem chory, wprowadziłbym drakońskie prawo, aby choć częściowo wyeliminować te chwasty.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.