Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jestem bardzo ciekaw co, nawet bez Lutka i bez Krakona, wyjdzie?

Mam nadzieję, że to zrobicie bez względu na wszystko i że się przyłożycie, i że zostaną uwzględnione wszystkie założenia wstępne dla takiego testu.

Dobrze byłoby pomierzyć wzmacniacze i odtwarzacze, by się przekonać, czy któryś z testowanych nie będzie dodawał czegoś od siebie (zniekształceniami lub charakterystyką).

To co napisałeś jest bez sensu no chyba że chcesz porównywać takie same urządzenia tego samego producenta a wtedy po co taki test?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Bardzo bym się zdziwił, gdyby test ten pogodził antagonistów. Strony pozostaną na swoich dobrze okopanych pozycjach, każdy będzie sędzią we własnej sprawie, czyli standard.

Pozwolę sobie przypomnieć, że dotychczas przeprowadzane testy dały wyniki nieistotne statystycznie. Niczego nie rozstrzygnęły, nie przeważyły sprawy ani w jedną, ani w drugą stronę. Dały natomiast antagonistom masę "argumentów" i powód do nieustającej, staropolskiej napierdalanki.

Miłej zabawy,

Pozdro,

Yul

A może taki test przeprowadzić w pokoju Audiostereo na najbliższym Audio Show w Warszawie ?

To nikt tam nie wejdzie ;-)

To co napisałeś jest bez sensu no chyba że chcesz porównywać takie same urządzenia tego samego producenta a wtedy po co taki test?

Bez jakiego sensu. W założeniach ABX są określone parametry powyżej których słychać różnice. Dotyczy to wysokości zniekształceń i zafalowań pasma.

Jeśli testowane urządzenia będą spełniały założenia to ... hajda no koń !!!

Zdecydowana większość obecnych na rynku oczywiście spełnia te warunki, ale ... no właśnie. Chodzi o to aby nie było "ale".

PS. Chociaż u Lutka nikt chyba tego nie mierzył a i tak wyszło, że ni chu.. chu.. różnice zniknęły ;-)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Zgodnie z teorią Pawła wszystkie poprawnie skonstruowane wzmacniacze po wyrównaniu poziomów grają tak samo zatem bardzo chciałbym się o tym przekonać i liczę na pomoc krakowskiej braci odsłuchowej przy organizacji imprezy. Zapraszam też bardzo serdecznie Pawła i naszego lokalnego orędownika testów ABX - użytkownika Krak_oN. Chciałbym żeby ujawnili się posiadacze taniej budżetówki czyli najprostszych klocków dużych producentów (Sony, Denon, Yamaha itp). Osobiście poproszę też Waldka - josefa - żeby w teście mógł uczestniczyć Krell KSA 50S jako pewien punkt odniesienia. Zastanawiam się jak wypadłaby w ślepym teście w konfrontacji z Krellem np Diora albo końcówka mocy Sharpa za 300 PLN z Allegro? Jeśli ktoś z grupy krakowskiej ma ochotę na zabawę proszę o wpisy w wątku. Na początek wzmacniacze potem źródła. Pawła poproszę o wskazanie optymalnej metodologii testu bez odsyłania do innych tematów.

11 głosów za testami ABX :) No proszę :)

Z tego co czytałem, to było już sporo takich inicjatyw. Do skutku doszło tylko Wielkopolskie i zorganizowane przez niejakiego mulsa... więc trzymam kciuki za wytrwałość. Nie rozumiem po co Ci wskazówki ? Przecież jest tego pełno na AS i np. na blogu XYZPawła. To nie jest bardzo skomplikowane, ale chyba trochę upierdliwe...

Z chęcią bym się wybrał, ale trochę za daleko...

Teraz mi przyszło do głowy że przecież lutek mógłby prowadzić nadzór (w razie niemożności przybycia) nad prawidłowością przebiegu testu poprzez tzw wideokonferencję w czasie rzeczywistym.

Z chęcią bym się wybrał, ale trochę za daleko...

Tia, do Elberotha też miałeś za daleko, nawet z biletem na samolot. W Krakowie miałeś gwarantowane miejsce w dobrym hotelu plus rozrywki. A skończyło się na tym co zwykle, czyli na podkuleniu ogona i porobieniu w gacie. Nie dziw się więc że jesteś przedmiotem kpin bo w pełni zasługujesz na to, razem ze swoimi wirtualnymi przydupasami.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Dokładnie tak.

Tak jest, zły ten XYZPaweł był ! Ale brał udział w zorganizowaniu pierwszego testu ABX, który w dodatku, podkreślijmy to: DOSZEDŁ DO SKUTKU, więc nie jestem taki pewien, czy faktycznie był taki zły...

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 28 Października 2010 - kolejna kłótnia
Ukryte przez Fr@ntz, 28 Października 2010 - kolejna kłótnia

pawełek był trollem i pozostał trollem

Mówisz o sobie w trzeciej osobie ? Osobliwe, ale nadzwyczaj trafne :)

O rany !

Ale będą jaja, już to widzę

uechehehehehehehehehehehehe !

Tego nie można opuścić !

Gość rochu

(Konto usunięte)

11 głosów za testami ABX :) No proszę :)

Nie dziwię się skoro pewnie odmroziłeś swoje wszystkie klony.

discomaniac71, robicie wszystko na opak, najpierw trzeba zorganizować odpowiedni sprzęt (przełącznik itp)

A czy może być DIY, czy musi być firmowy, certyfikowany przez Lutka bądź poświęcony przez XYZPawla?

oraz doświadczonego prowadzącego,

disco był chyba prezenterem w radio, nada się, czy musi być np. Tadeusz Sznuk albo Zygmunt Haizer?

a dopiero w następnej kolejności można ogłosić nabór na listę chętnych do odsłuchu.

Ty te kanony wyczytałeś z Biblii ABX? A jeśli w takiej kolejności to co?

Ty te kanony wyczytałeś z Biblii ABX? A jeśli w takiej kolejności to co?

Jak to co?

W pierwszej kolejności WÓDKA !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

O prezenterce już zapomniałem - dawno i nieprawda. Proponuję na prowadzącego kogoś zakochanego w ABX bo mnie można zawsze oskarżyć o stronniczość;-) Może Krak_oN?

Proponuję na prowadzącego kogoś zakochanego w ABX bo mnie można zawsze oskarżyć o stronniczość;-)

Obowiązkowo abstynenta, antynarkomana, bojownika

przeciwko dopalaczom, z alergią na kofeinę,

lekarstwa wszelakiej maści i napoje energetyczne.

Trzeba się asekurować bo potem będzie że był

pod wpływem a "matka siedziała z tyłu"

Ciasto Rocha musi przejść testy na wykrywalność

bo będzie że podstęp, podobnie jak i tytoń Koobala.

Osoby słuchające mają szlaban min.2 tyg.wcześniej

na wszystko powyższe + sex (ew.pożycie)stres, nerwy

(zaświadczenie o L4 obowiązkowe) i muszą być wyspane.

Mozna wiedziec jaka muzyke planujecie zagrac na testach? A moze zorganizowac kilka instrumentow z muzykami i porownac ich granie ze sprzetem moglaby byc niezla zabawa?.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Pozwole sobie jeszcze zasiac odrobine... sami wiecie czego:

Po co ktokolwiek ma sie fatygowac, jechac, udawac ze jest zachwycony faktem ze stracil caly dzien...? Panowie, jedna strona wie swoje, druga wie swoje, dzieki temu to forum jest ciekawsze - jedno jest pewne, "wyznawcy" slepych testow jeszcze nikogo od tchorzy nie zwyzywali.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Stchórzyli, stchórzyli a jakże.

Elberoth proponował xyz kasę za wygrany zakład, bilet lotniczy na odsłuch, etc.

Elb powtórzył swoją propozycję ostatnio - nie pomnę do kogo, ale powtórzył.

W obydwu wypadkach kolesie wymigiwali się aż miło było na to popatrzeć ; )

jedno jest pewne, "wyznawcy" slepych testow jeszcze nikogo od tchorzy nie zwyzywali.

A to ciekawe... Bo z ust xyz czyli Archanioła (każdy o tym wie, zostawmy jego schizofrenię na boku) tu na forum takie stwierdzenie bezwiednie padało wielokrotnie. W języku jego mentalności nazywa się to "mieć klasę".

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

W sumie warto zawnioskować o przywrócenie do stereo, czyli chyba tam gdzie jego miejsce, najsłynniejszego wątku o ABX:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na pewno się może przydać kolegom, którzy chcą przeprowadzić własny test. Poza tym jest to widoczny znak tchórzostwa ludzi spod znaku ABX :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)

Co prawda ABX to woda z mózgu, ale w zacnym krakowskim gronie podejdę do testu.

Może nawet zamrozimy kable do odsłuchu jak kiedyś?

Pawełku, jeżeli boisz się przyjechać to załatwię ci z jakiejś agencji ochroniarza.

Nawet dwóch, jeżeli będziesz tego chciał.

O fakcie wczesniejszej propozycji - nie wiedzialem.

Elberoth, jak stawiasz przelot samolotem (jeszcze nie mialem okazji!), zakwaterowanie w jakims dobrym hotelu, kase za wygranie zakladu, przyznam sie ze to Ja jestem XYZ'em i tym razem wpadne... :-)))

Elberoth, jak stawiasz przelot samolotem (jeszcze nie mialem okazji!), zakwaterowanie w jakims dobrym hotelu, kase za wygranie zakladu, przyznam sie ze to Ja jestem XYZ'em i tym razem wpadne... :-)))

Zakład działa w obie strony ;-)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.