Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

Czekałem na następcę D150, liczyłem tez na wejście HDMI dla Audio, owszem jest .... ale tylko pod TV i miksuje wielokanałowy sygnał do Stereo.  Cena za wysoka, ale liczę, że wyeliminowali problem techniczny z D150 z mikro opóźnieniem przy załączaniu właściwego próbkowania.

Witam wszystkich

Od niedawna po rocznych testach wzmaczniaczy i głośników DBB955FC-5C72-486C-9C79-5B7D89EC675D.thumb.jpeg.c520fb09e0fbcdc043bf7867cb150a94.jpegprzerzuciłem się z Marantza na Mcintosha jak i z Elaca na Focala , źródła nie zmieniałem 🙂

pozdrawiam i życzę miłego wieczoru 

Brzmi co najmniej jak powrót syna marnotrawnego 😉. A tak serio to gratulacje. Na marginesie co to za zacne paczki?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

34 minuty temu, cortes napisał:

Brzmi co najmniej jak powrót syna marnotrawnego 😉. A tak serio to gratulacje. Na marginesie co to za zacne paczki?

Dziękuję ,te potwory to  Opera Grand Callas. Szukałem czegoś do 40 m2 i te sprostały wymaganiom. Wyglądają i grają super.

W dniu 18.12.2022 o 15:01, Rokownik napisał:

No pięknie. 👌

To 9000 czy 9500? Grasz z BS Node? Zadowolony?

9000 , BS Node na optycznym lepsze wokale przestrzeń,

teraz czeka mnie inwestycja w kable głośnikowe i jakiś zasilający do wzmacniacza

Hej wszystkim,od niedawna jestem posiadaczem Mcintosha ma12000 i jestem z niego bardzo zadowolony.Zastanawiam się,bo nigdy nie miałem okazji słuchać dzielonki czy połączenie Mc462 z c2700 vs ma12000 który zestaw wyszedłby zwyciesko?Jak myślicie?

26 minut temu, Marcin99 napisał:

Hej wszystkim,od niedawna jestem posiadaczem Mcintosha ma12000 i jestem z niego bardzo zadowolony.Zastanawiam się,bo nigdy nie miałem okazji słuchać dzielonki czy połączenie Mc462 z c2700 vs ma12000 który zestaw wyszedłby zwyciesko?Jak myślicie?

MC462 + C53 

18 godzin temu, jaggo00 napisał:

Miałem taki zestaw maca. Czy lepszy od 12000? Nie wiem czy na tyle, zeby uzasadnic roznicę w cenie. Dzielonka ma swoje zalety. W kazdym razie mam znowu integrę ale juz innej marki. 

Witam, czy kolega może zdradzić nazwę tej tajemniczej integry.

Moja wspinaczka po Makach zaczęła się od 7200 później 8900 ,8950 a teraz od paru dni 9500. Zaletą tych 300 wat na kanał jest  faktycznie to ,że potrafi pomóc  kolumnom ,oddać swoje walory muzyczne .Fajna lekka elektrownia  😉 pod którą można już podpiąć większość kolumn .

MA 9500 z głośnikowym ultra 6 gen.   zgasił mój ulubiony tellurium black daimond .Lepsze wybrzmienie strun gitar ,przestrzeń i bardziej otwarte wolake .bas trzymany w ryzach  nie rozłazi się .Bardzo żywy i otwarty kabel.A jak ktoś lubi bardziej przydymioną muzę  dymem dobrego cygara ale z nie zatartymi detalami polecam tellurium black daimond posłuchać u siebie.

Cicha, wieczorna, dobrze nagrana muzyka. Słychać wszystko,każdy smaczek, każde plumknięcie, głębia sceny, efekty praktycznie 3D, sprężystość na basie, delikatność średnicy i klarowna góra. Posłuchajcie, jak znajdziecie czas, Kubę Stankiewicza - gdzie gra utwory H. Warsa. Na Tidalu idzie w 82 kHz. Albo Schillera "Summer in Berlin" (96 kHz). Można utonąć. 😇 Ale....tak jest ale....o tym może później, teraz fotka.

Mak4.jpg

Edytowane przez Rokownik

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.