Skocz do zawartości
IGNORED

Używane płyty na Amazonie

Corleone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie - planuję kupić używaną płytę na Amazonie. Nigdy wcześniej nie kupowałem w tym serwisie, ani za granicą, stąd mam kilka pytań:

1. Czy płyty używane są w dobrym stanie (zastanawia mnie ich niska cena)?,

2. Czy jest możliwość wysłania płyty na teren Polski?,

3. Czy przelew można robić z polskiego banku?

4. Są jeszcze w tym temacie jeszcze jakieś istotne informacje?

Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/73236-u%C5%BCywane-p%C5%82yty-na-amazonie/

Ja kiedyś chciałem zamawiać, ale używanych właśnie do Polski wtedy nie wysyłali, nie wiem jak jest teraz, ale nie sądzę, żeby się coś zmieniło. Jak byś się zdecydował na nowe to pewnie naj lepszym wyjściem była by zapłata przez PayPal.

Amazon.de lub . com

super wielki sklep! Polecam!

Z tego co tam czytam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to musisz dobrze skalkulowac koszty wysylki.

Zawsze tak jest ze na wszystkich aukcjach internetowych najwiecej profitow maja firmy dostarczajace przesylki a nie same gieldy czy sklepy:)

Kupujac uzywana CD , kupujesz nie od Amazon ale od innego sprzedawcy.Amazon przekazuje pieniadze temu sprzedawcy a sprzedawca zobowiazuje sie do wyslania towaru.

Ja kiedys zrobilem inaczej , przez amazon skontaktowalem sie z tym sprzedawca i kupilem bezposrednio od niego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Wydaje mi się (na 99%), że usługa zakupu używek przez Amazon jest do Polski nie dostępna.

Ojej w dobie przelewow internetowych , uni europejskiej itd. wszystko i wszedzie mozna kupic.

Do Polski rowniez wszystko wysla, zaden problem , tylko ze przesylka moze wiecej kosztowac niz ta uzywana CD :)

wg. mnie to sie nie oplaca ze wzgledu na wysoki koszt przesylki.

Ojej w dobie przelewow internetowych , uni europejskiej itd. wszystko i wszedzie mozna kupic.

Do Polski rowniez wszystko wysla, zaden problem , tylko ze przesylka moze wiecej kosztowac niz ta uzywana CD :)

wg. mnie to sie nie oplaca ze wzgledu na wysoki koszt przesylki.

Niestety na polski adres nie wyślą.

A co to za plyta jesli wolno spytac??

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

1. Czy płyty używane są w dobrym stanie (zastanawia mnie ich niska cena)?,

Z racji wylistowania ich jako 'used' sprzedajacy nie odprowadza zdaje sie VAT, moge sie mylic, ale to chyba glowny powod, zwlaszcza, ze dosc czesto sa to tak zwane 'used - like new' identyczne z nowymi. Naturalnie sa i faktycznie uzywane egzemplarze i te, az do stanu 'good' mnie zadowalaja (stan pudelka mi generalnie powiewa, to plyta ma byc 'czysta'), sprzedajacy podaje tez rodzaj 'zuzycia' czy to porysowane opakowanie, czy tez sama plyta ma jakies rysy, badz kasiazeczka zagiecia itp. Nie kupuje natomiast plyt spod znaku 'acceptable' bo tu juz jest defekt dosc wyrazny w calej rozciaglosci.

2. Czy jest możliwość wysłania płyty na teren Polski?,

Potwierdzam, plyty uzywane, czyli te od sprzedawcow jedynie 'podwiazanych', a nie posiadajacych logo Amazonu, nie sa na chwile obecna wysylane do Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.