Skocz do zawartości
IGNORED

PS3 + V-DAC Ktoś testował?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie posiadam aktualnie od tygodnia wzmacniacz YAQIN MS-34D i jestem bardzo zadowolony z tego wzmacniacza. Wcześniej miałem Nad C326BEE i Pioneera A6 - lampiak zjadł moje byłe tranzystorowce. Pod lampowca mam podłączony CD Nad C545BEE i jakoś nie uważam żeby to CD grało dobrze. Strasznie pogrubia dźwięki - brak mu subtelności. Nad jest już sprzedany ale wysyłam go dopiero w poniedziałek dlatego też wczoraj z ciekawości zacząłem porównywać go z PS3. Przestrzeń oraz głębia jest gorsza w PS3 ,góra trochę mniej wyraźna ale bas jest lepszy, mniej podbity od Nad-a. Ale przecież CD gra na całkiem dobrym kabelku a PS3 na zwykłym kabelku z pudełka od PS3. Rozwaliłem przejściówkę i przerobiłem zwykły kabelek na przejściówkę z PS3 i kabelek od CD. I powiem tak przestrzeń oraz głębia dalej jest mniejsza niż w Nad-zie, ale jeżeli chodzi o barwę dźwięku to zdecydowanie bardziej mi się podoba w PS3 niż w nadzie. Gra to troszkę subtelniej i mniej męcząco niż Nad.

Stąd też moje pytanie o V-dac(np Musiacla Fidelity lub Cambridge audio). Czy ktoś podłączał kiedyś PS3 przez V-Dac-a? Jak to brzmiało? Do jakiego CD można by było porównać brzmienie z takiego połączenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/73512-ps3-v-dac-kto%C5%9B-testowa%C5%82/

Pierwszy raz słyszę, aby NAD 545 pogrubiał dźwięk. Wzmacniacze lampowe grają innym dźwiękiem niż tranzystory, więc może tu jest różnica. Poza tym napisz jak podłączyłeś PS3 do wzmacniacza, poprzez jakie wejścia. Inną sprawą jest jeszcze wygrzanie lamp, więc może daj trochę czasu wzmacniaczowi, aby pokazał co potrafi.

Pierwszy raz słyszę, aby NAD 545 pogrubiał dźwięk. Wzmacniacze lampowe grają innym dźwiękiem niż tranzystory, więc może tu jest różnica. Poza tym napisz jak podłączyłeś PS3 do wzmacniacza, poprzez jakie wejścia. Inną sprawą jest jeszcze wygrzanie lamp, więc może daj trochę czasu wzmacniaczowi, aby pokazał co potrafi.

O pogrubieniu dźwięku przekonałem się na 3 różnych wzmacniaczach - brak mu zdecydowanie subtelności. Wzmacniacz kupiłem 2 miesięczny lampy są wygrzane. Miałem kiedyś CD Pioneera 904 i grał o niebo lepiej od nada - niestety sprzedałem go i to było najgorsza rzecz jaką mogłem zrobić.

• 7 miesięcy później...

Panowie na PS3 mam programik który czyta bezproblemowo pliki FLAC! Program nazywa się SHOWTIME. Teraz jeszcze bardziej myślę o podłączeniu DAC-a pod PS3. Co o tym myślicie? Czy konfiguracja PS3+DAC zagra lepiej niż CAMBRIDGE AUDIO D50SE które teraz posiadam?

Myślę że jak najbardziej jest sens. Ktoś tu albo na drugim forum miał PS3 + V-DAC, barrrrdzo chwalił dźwięk.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.