Skocz do zawartości
IGNORED

Dziwne wyjście cyfrowe CA CD4

Pawlik89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem, aby podłączyć Cambrige'a CD4 do DACa (którego jeszcze nie mam) będę potrzebował zdaje się takiego kabla:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponieważ moje wyjście w CD4 nie wygląda jakby miało zamiar dogadać się z Chinchem, z czymś takim natomiast jak najbardziej. Chciałbym zapytać o co chodzi? Czy mój odtwarzacz jest jakimś dziwactwem, które przyjmuje tylko takie wynalazki i czy ewentualnie takie kable są dostępne?

Uprzejmie proszę o pomoc i pozdrawiam

P.S.

Warto zauważyć, że idiotą który swego czasu poprosił o wycofanie swojej oferty, bo dał aż 10zł byłem właśnie ja :)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/73526-dziwne-wyj%C5%9Bcie-cyfrowe-ca-cd4/

To złącze nazywa się BNC i parametrami sygnału nie powinno różnić się od wyjścia na cinch. Zaletą jego w porównaniu do cinch jest zachowanie impedancji 75 ohm.

Dzięki wielkie ! Mam jeszcze jedno pytanie - czy jeżeli nie mógłbym znaleźć takiego porządnego kabla, to czy mogę zastosować przejściówkę na chinch? Bo widziałem, że są... Czy to spowoduje jakieś straty?

--> Generalnie chciałem spytać czy będzie jakaś kolosalna różnica między zastosowaniem odpowiedniego kabla BNC-RCA, a połączeniem typu przejściówka+kabel RCA-RCA ???

Tu bez problemu zakupisz kabelek bnc/rca. Sam tak zrobiłem i wszystko gra. A i cena jest przyzwoita

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--> Generalnie chciałem spytać czy będzie jakaś kolosalna różnica między zastosowaniem odpowiedniego kabla BNC-RCA, a połączeniem typu przejściówka+kabel RCA-RCA ???

Jeśli kabel i przejściówka będą sprawne, to nie powinno być żadnej różnicy

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.