Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe

wanda4321

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanko: Zacząłem kompletować kino domowe które ma -jako tako - chodzić w stereo(zwłaszcza rock) i służyć również jako kino domowe 5.1. W pokoju 35-49m2(zależy jak liczyć,bo z otwartą kuchnią i korytarzem - kolumny będą w prostokącie 4,6m x 7,6). Kupiłem Podłogówki Tonsil scherzo 200. Na razie dwie, ale planuje dwie kolejne. Myślę o amplitunerze technics SA-AX 540, lub podobnym. Jako głośnik centralny planowałem Tonsil premium. Niestety kolumny muszę zamocować pod sufitem. Jak to zrobić,żeby nie stracić na jakości dźwięku? A zwłaszcza basu! Umieścić pod kątem na podstawkach, przymocować trwale izolując gumą? Odsunąć od ścian, czy wręcz przeciwnie? Mają grać cztery - każda w innym narożniku. Oczywiście tunele w kolumnach ewentualnie przerobiłbym na przednie. Ratunku! Maciej

https://www.audiostereo.pl/topic/73567-kino-domowe/

Jak wyżej! I odpuść sobie tego technicsa - komuna już dawno minęła :-P A tak na poważnie to w kwocie 600-800zł można dziś nabyć na parwdę dobry sprzęt, który 10 lat temu był u nas hi-endem za kilka tys.

https://www.audiostereo.pl/topic/73567-kino-domowe/#findComment-2047486

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.