Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki subufer do kina domowego.

lukaszek19831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich formuowiczów moje pytanie jaki subufer będzie najlepszy do kina domowego w 20m2 taki by nie był za słaby ale takze za mocny by sie nie dusił . Używam 5 sateli pozbawionych basu tak więc za cały bas będzie odpowiadał tylko subufer także i do muzyki czekam na wasze propozycje .Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73595-jaki-subufer-do-kina-domowego/

Co to są za satelity ? Jakie wymagania względem muzyki ? Do czego to będzie podłączone ? W innym wątku szukasz ampli kina domowego do 5k zł więc nasuwa się oczywiste pytanie jaki stosunek muzyki i kina ? I jak kwota na SUBA ?

A więc tak amplituner mam onkyo TX-SR607 ale planuję wymienic na lepszy satelity to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli Trinity6 tylko że moje są w obudowie zamkniętej własna robota fotki zamieszcze jak wmontuje głośniki .Tak więc będą one pozbawione basu stąd planuje dobrac dobry subufer by to pogodzić.Obecnie pracuję na magnat supreme 2000 i reszta :).Tak więc w przyszłym tyg będę miał juz komplecik prawie.Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za poradę.

60%kino i 40 muzyka różne gatunki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz mam magnata 301A .Na zakup nowego przeznaczyłem jakies 1000zł bo stwierdzam że nie ma sensu przewyższac formy nad trescią .Więc rozglądam sie za Jamo 25 lub 300 chyba że macie jakies ciekawe propozycje.

Może by rozejrzeć się za jakimś Velodyne lub czymś podobnym z drugiej ręki. Jesli przewaga Kina to Earthquake robi ogromne wrażenie. Ogólnie róznych konstrukcji jest dużo i można przebierać. Kinowe suby paradigm z drugiej ręki za tanioszke można wyrwać w stosunku do tego co kiedyś kosztowały.

Velodyne'a można dostać "wszędzie" - wystarczy poszukać na googlach. Ale to nie 1000zł, tylko 2300zł-2500zł (minimum).

Można dobre suby dostać do 1000zł tylko trzeba troszkę poszukać np. na allegro. Te firmy o których pisałem to już bardzo dobre rozwiązania.

Jeśli nie przeszkadza ci obecność przetwornika to możesz spojrzeć na to:

Ukryta Zawartość

A jeśli jednak wolisz coś w naszym standardzie to jedyne godne uwagi za rozsądne pieniądze co znalazłem na dzień dzisiejszy to

Ukryta Zawartość

Myślę, że JBL E250 jest też godny uwagi po warunkiem, że zapłacisz za niego około 800 zł w idealnym stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli nie przeszkadza ci obecność przetwornika to możesz spojrzeć na to:

obawiam się, że bez przetwornika żaden subwoofer nie zagra... :-D

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

-quote name='bravo32' timestamp='1289343231' post='2048845'-

obawiam się, że bez przetwornika żaden subwoofer nie zagra... :-)

W tej sytuacji mogę powiedzieć tylko jedno - wypędzić trola !!!

Zanim coś powiesz, naucz się cytować :-P

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.