Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do paradigm3v3+yamaha ax496

himera

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zakupiłem owy zestaw,jednak sporo mu jeszcze brakuje do kompletność.

Chciałbym zakupić jakieś niedrogie kabelki które poprawiły by bass i średnice.Z tego co wyczytałem to chyba Sonic Linki były by odpowiednie.Sam niewiem:/Niestety niemam mozliwosci wypozyczenia kabli:(

A przy okazji..czy wiecie jakie stendy były by najbardziej odpowiednie do tych monitorów,oczywiście za rozsądną cenę.Myślałem o stendach z firmy standmax czy jakos tak,bo sa niedrogie ale czy będą odpowiednie? Oto jest pytanie...

Z góry wielkie dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/7368-jakie-kable-do-paradigm3v3yamaha-ax496/

heh... Seba ja nigdzie nie napisalem ze mi sie niepodoba bas i srednica:/ napisalem ,ze chcialbym je jeszcze bardziej poprawic, a to roznica.

Nadek ja wiem o tym zeby kupic stendy i kable ale pytanie brzmialo JAKIE?

:)

Jak możesz pisać że chcesz poprawić średnicę lub bas jak nikt nie wie w jakim aktualnie one są w stanie i w która stronę chciałbyś go wyrównać lub ,,nastawić,, trzeba wiedzieć CHOCIAŻ jak to gra.

AX-496 gra troszkę szarawo, można by wpiąć w niego trochę życia i lekko rozjaśnić średnicę oraz dodać więcej blasku na górze, bas pownienieś mieć plastyczny i mocny w ataku. Znając z opinni innych dźwięk 3v3 do tego systemu zastosował bym jakieś przejrzyste kable, wyrównane i z otwartą średnicą, widzisz nawet nie napisałeś w jakiej cenie mają być te kabelki. Ja uważam Sonik Linki za niezłe kable o ciepłym i zaokrąglonym brzmieniu, ale tutaj zastosowałbym:

z niższej klasy cenowej Supra Classic 4.0

z wyższej Monitor Atmos 195 lub VDH CS122

Z interkontktów Real Cable

• 2 lata później...

Mój zestaw to yamaha ax-396 i jbl e60. Chciałbym lekko rozjaśnić średnicę oraz dodać więcej szczegółów na górze. Co myślicie o real cable bm 250. Aktualnie mam zwykłe kable "no name" z miedzi beztlenowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.