Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Krell s300i?

pharel1

Rekomendowane odpowiedzi

Będą na Gwiazdkę?

Będą przed świętami:-)

Co do Triangle Genese to słuchałem Trio z Sugdenem i bardzo fajnie brzmiało, Triangle według konstruktorów najlepiej brzmią z klasą A albo lampą, Quartet z Sugdenem brzmiał dla mnie gorzej niż Trio, bas bardziej buczał, średnica była jakaś nienaturalna. Z krellem nie słuchałem ani jednej, ani drugiej konstrukcji, ale po Akustyku spodziewam się lepszego dzwięku. A naprawde jak jest napisze za miesiąc. Długo zastanawiałem się nad Tempo VI ale przeraża mnie ilość głośników niskotonowych i ich wizja w moim "mało przyjaznym" pokoju, choć Tempo w bezpośrednim starciu z Triangle Quartet Genese wygrał zdecydowanie napędzany Sugdenem:-) Może dla tego że Sugden nie uciągał tego basu a ładnie pokazał przestrzeń i wysokie ony z klasy A są takie czyste i nie przeszkadzają

Bardzo proszę o krótko relację jak już przyjdą Akustyki - sam rozważam zakup tego modelu do mojego S-300i :)

Jaki jest okres realicji zamówienia?

W akustyku zależności od koloru od miesiąca do dwóch, w studio 16hz gdzie jest większy wybór kolorów ale robią je jakby na zamówienie pod nazwą Aries czeka się troche ponad 2 miesiące. Cena taka sama, drobne różnice w konstrukcji.Zarówno Akustyk jak i Studio 16Hz najbardziej polecają do iluminatorów mocne wzmacniacze tranzystorowe :-) Czuje że to będzie to czego szukam!

• 1 miesiąc później...

Kolumny ILR12 grają już u mnie z Krell s300i. Dzwięk szybki, dynamiczny, rozdzielczy, z piękną średnicą i niskim, zróżnicowanym w barwie basem. Najbardziej co mnie zaskoczyło to połączenie dzwięku pełnego detali ze spokojem i klasą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

NIe powinny troche popracowac? W koncu to nowki tak?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

nie masz wrażenia, dzwięku zbyt surowego?

Iluminatory ,nowe grają dobrze,ale po miesiącu,dwóch to już rewelka,zwłaszcza z Krellem.

Kolumny ILR12 grają już u mnie z Krell s300i. Dzwięk szybki, dynamiczny, rozdzielczy, z piękną średnicą i niskim, zróżnicowanym w barwie basem. Najbardziej co mnie zaskoczyło to połączenie dzwięku pełnego detali ze spokojem i klasą.

Skrzynka jest (dla mnie,rzecz jasna) po prostu piękna,ale cokoły to już niezbyt,

To jest bass-refleks w tył,pochylona ścianka przednia?

Dzwięk napewno nie jest suchy ani surowy mimo tego że to nowe kolumny. Poczekam aż się wygrzeją i napiszę jakąś szerszą recenzje.

Co do cokołów to standrdowe z kolacami nie podobają mi się i narazie stoi to na marmurze bo na samych cokołach bez kolców się kiwa:-)

Ten Krell jest bardzo dobry. Kolumny piękne. Ponieważ wkleiłeś zdjęcie kolumn to polecam jeszcze jedną małą rzecz. Spróbuj to a ciekawe jaki będzie u ciebie efekt:

Ukryta Zawartość

Powinno to być umieszczone pomiędzy kolumnę a płytę granitową.

Ukryta Zawartość

I calkiem przystepna cena 2400zl za 4 sztuki. Wiec za komplet bagatela 4800 zl.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Niezle, 8 podkladek za pewnie polowe ceny kolumn:) Panowie takie gadzety to do kolumn za conajmniej 30k:) jezeli nadal bedzie slabo gralo.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ten Krell jest bardzo dobry. Kolumny piękne. Ponieważ wkleiłeś zdjęcie kolumn to polecam jeszcze jedną małą rzecz. Spróbuj to a ciekawe jaki będzie u ciebie efekt:

Ukryta Zawartość

To już lepiej SoundCare-przynajmniej jest duży zakres regulacji i cena nie zabija.http://cgi.ebay.pl/1-Set-M8-SoundCare-Speaker-Loudspeaker-Spikes-NEW-/370410346188?pt=UK_AudioVideoElectronics_HomeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item563e2d56cc

Ukryta Zawartość

Który Krell do JMLab Electra 926?Pomóżcie mało osłuchanemu.Pozdrawiam.

S300i jest IMO zdecydowanie najlepszy, także 'najbezpieczniejszy' dźwiękowo.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 miesiące później...

Dzwięk napewno nie jest suchy ani surowy mimo tego że to nowe kolumny. Poczekam aż się wygrzeją i napiszę jakąś szerszą recenzje.

Co do cokołów to standrdowe z kolacami nie podobają mi się i narazie stoi to na marmurze bo na samych cokołach bez kolców się kiwa:-)

Witam,

posiadam także krella s300i i przymierzam się do zakupu kolumn Akustyka ILR22. Stąd moje pytanie jak grają się ILR 12. Będę wdzięczny za parę słów na ich temat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.