Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MS 34D a Yaqin MC10L

mcuppa

Rekomendowane odpowiedzi

Sam jestem ciekaw takiego porównania - brzmienie. Jeżeli chodzi o różnice to różnią je na pewno lampy sterujące bo w MS-34D są 6J1 a MC-10L 6N1. Różnica jest też w mocy i S/N jak i paśmie przenoszenia no i 34 ma sterowanie z pilota. Ale pomijając to wszystko sam jestem bardzo ciekaw jak wypada porównanie tego co najważniejsze - brzmienia obydwu konstrukcji. Sam posiadam MS-34D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

niezłe ceny,ciekawe ile dochodzi kosztów w postaci cła i Vat

Ukryta Zawartość

ja w zeszłym tygodniu zapłaciłem 324 zł za wszystko: cło, VAT i opłaty manipulacyjne(dla poczty PL czy coś).

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Panowie, czy ktoś ma/słuchał/porównywał YAQIN VK-2100? Jest w dobrej cenie na ebay, tylko czy warto?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Tak. Yaqin, kupiony na próbę lampy zastąpił u mnie Accuphase`a 204.

Wybór padł na MC10 ze względu na to mówi się o nim na forum i to, że łatwo go potem odsprzedać.

Powiem krótko, Yaqin zostaje. Gra po prostu lepiej niż poprzednik.

Tak. Yaqin, kupiony na próbę lampy zastąpił u mnie Accuphase`a 204.

Wybór padł na MC10 ze względu na to mówi się o nim na forum i to, że łatwo go potem odsprzedać.

Powiem krótko, Yaqin zostaje. Gra po prostu lepiej niż poprzednik.

Az milo cos takiego przeczytac :))) tylko nie pisz o tym w klubie Accuphase`a bo wojna bedzie hehe ;)

Żeby nie było, że Accuphase grał źle. nie, na pewno wysokie w Accu były lepsze: dźwięczniejsze, bardziej błyszczące. Yaqin za to np. wybrzmienie wszelkich talerzy ma dłuższe.

A ja lubię jego średnicę :) Wokale kobieco-męskie słucha się z czystą przyjemnością.

A "coniektórzy" uważają, że nadaje się tylko do oświetlania lampami piwniczki z winem. Jest również przedmiotem wielu drwin... Ciekawe, że ze strony tych, którzy go nigdy nie słyszeli hihi. Mnie już cieszy od ponad 1.5 roku i nadal mam banana na gębie jak go słucham. No i nie spalił mi mieszkania, jak to niektórzy sugerowali...

A "coniektórzy" uważają, że nadaje się tylko do oświetlania lampami piwniczki z winem. Jest również przedmiotem wielu drwin... Ciekawe, że ze strony tych, którzy go nigdy nie słyszeli hihi. Mnie już cieszy od ponad 1.5 roku i nadal mam banana na gębie jak go słucham. No i nie spalił mi mieszkania, jak to niektórzy sugerowali...

Bo to są tak zwani ignoranci :)

od ~ 2 tyg mam 10l i jak na razie jest fajnie , jak zmienie kolumny to coś więcej napisze.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

McGyver pisze, że nie ma co w nim grzebać ale może jest ktoś kto próbował modyfikacji coby grało jeszcze lepiej??:)

McGyver pisze, że nie ma co w nim grzebać ale może jest ktoś kto próbował modyfikacji coby grało jeszcze lepiej??:)

Zawsze można :) ale nie zawsze się opłaca.

Tu gościu testuje topowe kondensatory

Ukryta Zawartość

Najdroższe, to koszt ok 822 dolców za parę (Duelund)

post-11945-005813200 1290854994_thumb.jpg

post-11945-029496000 1290855060_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam

Kupiłem w końcu Yaqina ms-34D, w porównaniu z Vincentem to zjadł go na starcie słucham go dopiero parę godzin i jest naprawdę o wiele bardziej przyjemny dźwięk, nie ma ssss-....-czenia więcej powietrza, barwa cieplejsza

Ciekawe co będzie jak lampki się wygrzeje

Jakie lampy polecacie zamiast 6J1

Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki i piszemy dalej

Pozdrawiam

ja już mam ponad miesiąc Yaqina, grają z MIMO. Też uważam że zrobiłem słusznie sprzedając Denona 1500 AE. Zamiast 6J1 to ruskie 6Ż1P i 6Ż1P-EW.

Na allegro 6Ż1P-EW można je łatwo znaleźć. 6Ż1P trochę trudniej.

pozdr

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

z Tego co czytałem to ktoś z was korzystał już tego sklepu, nie było problemów?? teraz jest też opcja bespałtne przesyłki i tak zastanawiam się czy nie zaryzykować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z Tego co czytałem to ktoś z was korzystał już tego sklepu, nie było problemów?? teraz jest też opcja bespałtne przesyłki i tak zastanawiam się czy nie zaryzykować.

Jak wszystko jest bespłatne-to żadne ryzyko)))

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

A może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega różnica między tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Widzę jeden z nich ma jakieś kondensatory.Jakie to ma znaczenie w praktyce?

Dzięki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega różnica między tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Widzę jeden z nich ma jakieś kondensatory.Jakie to ma znaczenie w praktyce?

Dzięki.

ten z kondensatorami na wierzchu to można by rzec protoplasta, senior rodu

drugi to wnuczek, następca tego pierwszego, a w zasadzie to jego trzecia odsłona, kondensatory ma schowane w środku dzięki czemu wg mnie wygląda zdecydowanie lepiej, za to gałki wyboru źródła i głośności u seniora rodu to cymesik (mniam...), później to chyba księgowy ciął koszty i następcy nie mają już takich "powłok"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wracając do tematu - ja też zastanawiam się nad wyborem między MS34D i MC10L, ale skłaniam się ku temu pierwszemu. MS34D ma wbudowany wzmacniacz słuchawkowy, o którym w tym wątku nikt nie wspomniał a co dla mnie jest w sumie istotne. Z porównaniem może być problem - jest to w sumie kwestia bardzo subiektywna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pokusił się o to kol. Therion.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.