Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Zeta Zero

pawellato

Rekomendowane odpowiedzi

Zeta, to poezja, to kwiat, to zapach wiosny, szelest wody, to powiew jesiennego płaczu skrzypiec, ale i grom z nieba i huk przelatujacego odrzutowca. Wszystko to w skali mikro i makro. Brakuje mi okreslen, by oddac skale emocji, ktore ZZ potrafia rysowac w wyobrazni sluchacza. Z dobrego zrodla i przy poprawnej rejestarcji, slychac lepiej niz na koncercie.

Skoro są tak dobre jak piszesz, to osoby posiadające takie fundusze powinny ich posłuchać i kupić. Zestaw za 150k - jak kogoś stać, nie widzę problemu.

Skoro są tak dobre jak piszesz, to osoby posiadające takie fundusze powinny ich posłuchać i kupić. Zestaw za 150k - jak kogoś stać, nie widzę problemu.

Faktycznie sa doskonale. Problemem oczywiscie jest cena. Ale jesli juz ktos ma takie fundusze, to wydac mozna je tez w bardzo glupi sposob. Jezeli juz cos kupowac, to tak, by za kilka miesiecy nie zalowac decyzji. Taka pewnosc daje ZZ. Zalezy po co kupuje sie sprzet i jak sie odbiera muzyke. Dla mnie najpiekniejsze w muzyce sa emocje. Taki podprogowy przekaz. To wszystko ma Zeta. To nie tak, ze kosztuja az 150k. Mozna je podpiac to istniejacego wzmacniacza, a efekt jest murowany. Wtedy cena wynosi ok 60k za drugie od gory w cenniku. Maja wszystko co potrzeba.

Wymienilem juz w zyciu wiele kolumn. Troche ich tez zlozylem w mlodosci. Bylem na etapie zachwytu nad lowtherem i 300B. Przy lampie zostalem nadal. Ale lowther i Zeta to zupelnie inne swiaty. Kazdy piekny, ale dla mnie Zeta przebija wszystko co slyszalem (moze malo jeszcze slyszalem :)) Poslucham ich na 300b i na jakims solidnym tranzystorze. Potem zobacze co dalej z amplifikacja.... sie okaze.

Wiem jedno..... Zeta zostanie ze mna na bardzo dlugo. To tylko slowa... by uwierzyc, trzeba posluchac

Pozdrawiam.

Miałem okazję posłuchać Zety na zeszłorocznym AS, nie byłem natomiast na prezentacji jakieś dwa lata temu w Szczecinie za późno się dowiedziałem. Cóż można powiedzieć, mnie się to podobało ze cztery razy wracałem do tego pokoju. Jedna rzecz, na AS grały tylko głośno i bardzo głośno. Nie wiem czy potrafią grać cicho. Jednak moja konkluzja jest taka: gdyby były w moim zasięgu na pewno bym sprawdził jak sobie radzą przy cichym słuchaniu.

Niektórzy wypowiadali się że Zeta na AS to dno i szuwary. Nie wiem czego słuchają w swoich domach. Ale wiem że takie wypowiedzi są wyjątkowo złośliwe, krzywdzące i zakrawają wręcz na malkontencwo. Jakoś będąc przez dwa dni o różnych godzinach nie zauważyłem wychodzących z pokoju Zety aż tak zniesmaczonych i krzyczących że do dupy. A może to był zwykły brak odwagi żeby powiedzieć to głośno na miejscu. Bo przecież w przez internet można wszystko to takie proste i polskie.

Pozdrawiam,Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Wtedy cena wynosi ok 60k za drugie od gory w cenniku. Maja wszystko co potrzeba.

W żadnym razie nie twierdzę że nie mają, ale takie kolumny wypada podłączyć do sensownego zestawu; wzmacniacz, CD, kable, akcesoria i ok. 100k lub lepiej pójdzie.

W żadnym razie nie twierdzę że nie mają, ale takie kolumny wypada podłączyć do sensownego zestawu; wzmacniacz, CD, kable, akcesoria i ok. 100k lub lepiej pójdzie.

Oczywiscie ze wypada. Kase na Zete trzeba miec. Ale dobrym rozwiazaniem jest podlaczenie do tego co sie ma. One robia rewolucje w dzwieku. Potem na spokojnie mozna sobie podlaczac jakis inny wzmacniacz, zrodlo i ocenic, czy warto cos zmienic. Podstawa jest odsluch a Zety tu zmieniaja wszystko diametralnie. Wstega przetwarzajaca od 400-500 Hz, to jest cos niespotykanego!

Na AS graly glosno, ale sluchalem ich tez duzo ciszej i nie traca nic a nic.

Generalnie nie mowimy tu o kolumnach za 2k. Po prostu uwazam, ze Zeta za swoja cene przebija konkurencje, bo nikt za porownywalne pieniadze nie oferuje nawet czegos zblizonego. To jest swiatowy TOP i to nie tylko w moim odczuciu. Tu link do jednego z zestawien:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czesto uwazam brak nam pokory i otwartosci w glowach i uszach. Czesto krytykujemy cos bo tego nie mamy, nie stac nas. Trzeba uznac fakty. Czasem dziala tez magia wielkich, uznanych firm. Twierdzenie, ze w Polsce sie nie da, ze nie umiemy, ze nie damy rady. Audio jednak to dziedzina, pasja i tu trzeba wszystkie te ograniczenia odrzucic, by w miare obiektywnie cos ustalic. Kryterium decydujacym jest nasz mozg i uszy, a nie pochodzenie sprzetu, jego cena itd. Cos jest dobre, albo nie jest i cena tu wiele nie wnosi. Wazniejszy jest pomysl i czlowiek, ludzie ktorzy za tym stoja. Zalezy tez, czego oczekujemy. Dla jednych cos bedzie dobre, a dla innych to porazka... bo szukaja czegos innego. Pomijam tu szczuple blondynki, bo te generalnie sie podobaja :)

Konkludujac, posluchajcie sami bez uprzedzen i z otwarta glowa, najlepiej wlasnych plyt i wtedy... jest zdziwienie, zaskoczenie i zachwyt... przynajmniej dla zdecydowanej wiekszosci sluchaczy. Pokazcie mi druga taka konstrukcje i taki pomysl w porownywalnej cenie.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Czesto uwazam brak nam pokory i otwartosci w glowach i uszach.

Ależ skąd. :) W żadnym razie nie krytykuję tych kolumn. Wyglądają całkiem sympatycznie (ich kształt jest intrygujący). Z tego co piszesz wynika, że potencjał który w nich drzemie też. Ze swojego stanu posiadania jestem bardzo zadowolony, więc na pewno nie przemawia przeze mnie zawiść. :)

Czy bym je kupił? Jakbym miał dom z dużym salonem i suma rzędu 100k nie stanowiła dla mnie problemu to na pewno bym ich posłuchał. Jeśli by mi się spodobały kupiłbym jako drugi zestaw, główny. Na dziś taka suma jest dla mnie kosmosem, nie tylko w skali audio, ale w ogóle. Jeśli bym dysponował taką kwotą, nie zastanawiałbym się ani chwili i zamieniłbym mieszkanie na większe. Jeśli jednak Ciebie na nie stać, nawet po okresie małych wyrzeczeń, to myślę że raz na x lat można sobie zafundować taki prezent.

Powodzenia życzę. :)

Mały suplement. Spóźniłem się niestety, ale może w przyszłości się załapię. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mały suplement. Spóźniłem się niestety, ale może w przyszłości się załapię. ;)

Ukryta Zawartość

Pytanie, ile sztuk sprzedano?

Ukryta Zawartość

Ależ skąd. :) W żadnym razie nie krytykuję tych kolumn. Wyglądają całkiem sympatycznie (ich kształt jest intrygujący). Z tego co piszesz wynika, że potencjał który w nich drzemie też. Ze swojego stanu posiadania jestem bardzo zadowolony, więc na pewno nie przemawia przeze mnie zawiść. :)

Czy bym je kupił? Jakbym miał dom z dużym salonem i suma rzędu 100k nie stanowiła dla mnie problemu to na pewno bym ich posłuchał. Jeśli by mi się spodobały kupiłbym jako drugi zestaw, główny. Na dziś taka suma jest dla mnie kosmosem, nie tylko w skali audio, ale w ogóle. Jeśli bym dysponował taką kwotą, nie zastanawiałbym się ani chwili i zamieniłbym mieszkanie na większe. Jeśli jednak Ciebie na nie stać, nawet po okresie małych wyrzeczeń, to myślę że raz na x lat można sobie zafundować taki prezent.

Powodzenia życzę. :)

Witam.

Abslutnie to nie byla krytyka do Ciebie. Po prostu napisalem troche szerzej, bo jak sie czyta czasem fora ... w tym to, to rece opadaja :).

Dla mnie to tez jest finansowy kosmos, zapewniam. Chociazby dlatego, ze po 20 w sumie latach mieszkam w swoim domu z solidnym kredytem hipotecznym. Ale ... napisalem to wszystko nie po to by odniesc sie do ceny, ale raczej napisac w skali bezwzglednej (ktora, w zyciu codziennym ciezko, lub nie sposob nawet pominac), co mysle o Zetach.

Jak sie zrobi zalozenia, jak to ma dzialac, z czego byc zbudowane i co sie chce osiagnac, to cena czesto jest nastepstwem po prostu uzytych komponentow, rozwiazan itd. Zeta jest bezkompromisowa i swoje kosztuje. Ale sluchalem wielu kolumn i w swojej cenie, uwazam nie ma konkurencji, ktora bym znal. Cena nie wynika uwazam z checi zysku, ale z wyzej podanych wzgledow.

Penerai jeszcze sie zainteresowal... ile sztuk sprzedano.

Nie wiem ile, ale poznalem Pana Tomka i na ile znam sie na ludziach,... nie chodzi mu o komercyjny sukces w wielkiej skali. Gdyby tak bylo, to jest w stanie zaprojektowac kolumny o polowe powiedzmy gorsze i szesc razy tansze. Ale nie o zarobienie multum kasy mu chodzilo. Zrealizowal swoje marzenia, swoja pasje. Wymyslil i zrealizowal projekt bliski doskonalosci, biorac pod uwage ograniczenia dzisiejszych technologii. Ale skoro sie to spodobalo innym, to wykonuje jakas ilosc sprzetu do sprzedania..... ale na tyle poznalem Pana Tomka, ze gdyby chcial sukcesu komercyjnego przede wszystkim, to by to po prostu zrobil inaczej taniej i troche gorzej, ale piorunujaco skutecznie.

Pozdrawiam.

Wojtek.

PS. Nie dla kazdego czlowieka tylko kasa jest priorytetem.

Nie wiem ile, ale poznalem Pana Tomka i na ile znam sie na ludziach,... nie chodzi mu o komercyjny sukces w wielkiej skali.

Też tak myślę. Nieporozumienie bierze się stąd, że na początku miałem okazję zobaczyć tą jasną wersję. Podobały mi się średnio. Wczoraj jednak trafiłem na stronę (niestety nie pamiętam adresu) gdzie była galeria chyba wszystkich modeli. hah ;)

Nooo... to już jest bardzo wysoka półka. Część hi-endowych kolumn wygląda przy nich jak ubodzy krewni. ;) Nie kojarzę dokładnie modeli, bo są małe i duże, ale ogromne wrażenie zrobiła na mnie konstrukcja na tej wygiętej nóżce i te wybarwienia w brązach. ;) Warto zobaczyć prezentacje na których obracają się one dookoła - to jest zupełnie niesamowite. To jest robota perfekcjonisty. Sam nim jestem, więc w pełni doceniam dzieło tego człowieka. :)

I ludzie mówią, że perfekcjonizm to zboczenie. Być może, ale bez takich wariatów nie było by Piety w Rzymie, tych kolumn i wielu innych rzeczy, które sprawiają że na gębach tych ułożonych normalnych ludzi kwitnie uśmiech. ;)

Powiem Ci tak. Szanse na to są zerowe, ale jeśli wygrałbym kilkaset tysięcy np. w toto to najmniejszą wersję tych kolumn kupię na bank. hihi ;)

Duża dziękówa za to żeś z uporem o tych kolumienkach pisał. :)

---

Znalazłem:

Ukryta Zawartość

;)

Pytanie, ile sztuk sprzedano?

A to ma w ogóle jakiekolwiek znaczenie? ;) Nie stać mnie na takie kolumny, ale cieszę się że takie rzeczy powstają. W tej robocie widać wyraźnie, że człowiek wkłada w to całe swoje serce. I o to w moim pojęciu w życiu chodzi. ;)

Ukryta Zawartość

E tam, to takie kolumny dla Freda Flinstone'a:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 10 miesięcy później...
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Analityczny dźwięk z ofensywną górą i giga basem. W Monachium było ustawione pod gusta Niemców, a oni ponoć tak lubią, choć znając brzmienie sprzętów dobrych, Germańskich brandów trudno uwierzyć, że tak właśnie lubią...patrz MBL, Burmester, T+A, Einstein, Octave, ASR itd. Ponoć można ustawić te kolumny na łagodniejsze brzmienie. Właściciel firmy bardzo sympatyczny z dużą wiedzą.

Tego nie wiem, ale pamiętam, że zwróciłem uwagę Panu Tomaszowi, iż jest trochę za ostro i powiedział mi, że to ustawienie pod gust niemieckiej klienteli, które tak lubi i że można to wyregulować inaczej. Faktem jest, że w pokoju było kilku okrutnych germanów i byli zachwyceni.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tutaj czytalem o regulacji: http://hifiphilosophy.com/recenzja-zeta-zero-venus-picolla/3/

''Dołącza do tych zalet zmyślnie ukryta w kanale bass refleksu płynna regulacja wysokich tonów, pozwalająca dostrajać je wedle indywidualnych gustów, a także połączenie w układzie bi-wiring, jak wiadomo lepsze od zwykłego''

hmm wiadomo ze bi jest lepsze?

regulacje mają ale bardzo mała rozpiętość więc jest to bardziej subiektywne, dużo zależny od nagrania. Największym plusem tych kolumn nie jest jak by się wydawało jak potężnie i głośno mogą zagrać tylko jak fantastycznie graja po cichu. Wcześniej używałem B&W 803D i 802 Diamond ale już pożegnałem się z tą marka:)

• 4 tygodnie później...

Niedawno miałem okazję słuchać kolumn zeta zero i uważam, że grają one naprawdę dobrze, można powiedzieć bardzo dobrze. Dźwięk jest niezwykle ciekawy, wyrazisty, a przede wszystkim czysty. Kolumny z wyglądu są całkiem ładne, co również dodaje im uroku, ale nie to jest przecież najważniejsze. Co do dźwięku, nie ma się do czego przyczepić, jest on soczysty, a basy głębokie. Moim zdaniem jest to produkt z najwyższej półki, który chętnie bym kupił, gdybym miał taką możliwość:)

Ukryta Zawartość

pięknie!

pozdrawiamy! ;)

Ukryta Zawartość

Kiedyś kupię sobie taką parkę. Na AS już dwa razy miałem okazję słuchać i za każdym razem było rewelacyjnie.

Dla mnie zestaw docelowy.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Slucham juz dobrze ponad pol roku modelu Picolla i jest bardzo dobrze.

Dla mnie jedna z najwazniejszych zalet jest to, ze w mojej opinii sa to przetworniki neutralne w zakresie zrownowazenia pasma przenoszenia.

Bas sie pojawia wtedy, gdy jest w nagraniu i w takiej ilosci jak jest w nagraniu. Jak jest go duzo i jest niski, to Zety przeniosa to doskonale. Jak jest go malo ... to i slychac go malo.

Tak samo jest w innych zakresach. Jesli cos sie pojawia w nagraniu, to jest to pokazane szybko skutecznie i tak jak zapisano :), Do tego brak kompresji ... zupelny.... niesamowite, a wokale.... namacalne, naturalne... PRAWDZIWE.

Slowa jednak tego nie oddaja w zadnym stopniu. Po prostu... trzeba posluchac :)

Kiedyś kupię sobie taką parkę. Na AS już dwa razy miałem okazję słuchać i za każdym razem było rewelacyjnie.

Dla mnie zestaw docelowy.

Slucham juz dobrze ponad pol roku modelu Picolla i jest bardzo dobrze.

Dla mnie jedna z najwazniejszych zalet jest to, ze w mojej opinii sa to przetworniki neutralne w zakresie zrownowazenia pasma przenoszenia.

Bas sie pojawia wtedy, gdy jest w nagraniu i w takiej ilosci jak jest w nagraniu. Jak jest go duzo i jest niski, to Zety przeniosa to doskonale. Jak jest go malo ... to i slychac go malo.

Tak samo jest w innych zakresach. Jesli cos sie pojawia w nagraniu, to jest to pokazane szybko skutecznie i tak jak zapisano :), Do tego brak kompresji ... zupelny.... niesamowite, a wokale.... namacalne, naturalne... PRAWDZIWE.

Slowa jednak tego nie oddaja w zadnym stopniu. Po prostu... trzeba posluchac :)

bardzo nam miło , dziękujemy! ;)

niebawem zaprezentujemy coś zupełnie nowego, zapraszamy do śledzenia naszych stron internetowych ;)

bardzo nam miło , dziękujemy! ;)

niebawem zaprezentujemy coś zupełnie nowego, zapraszamy do śledzenia naszych stron internetowych ;)

Cześć! Jeżeli powyższe zdjęcie jest aktualne, to cieszę się, że wymieniłeś sprzęt :) Ten, którego u Ciebie słuchałem jakoś do mnie nie przemówił, dlatego miałem trudność w ocenie kolumn.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.