Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Skandal, sędzia i asystent powinni dostać czerwone kartki, dalej nie oglądam, do pierwszej bramki było co, teraz to już będzie masakra.

Moja rozmowa z kolegą:

- Sędzia dostał w łapę !

- Eee, nie przeszłoby, za duża stawka.

- Dużo dostał...

Szkoda Meksyku, pierwsze 20 minut przwalczyli dzielnie :]

I love the sound of crashing guitars

Błędy się zdarzają owszem ale to co pokazali sędziowie to jakiś dowcip !

Po tej bramce ze spalonego miałem nadzieję że sędziowie będą mieli jaja i jednak główny cofnie decyzję o przyznaniu bramki. Zamieszanie zrobili i skończyło się na żenadzie !. Tu nie można mówić o błędzie tylko o kompromitacji ! To samo z bramką anglików, przecież każdy co ogląda piłkę nożną to wie że takich przypadków jak ta bramka to pada w cholerę i ZAWSZE jak piłka w taki sposób się odbija od poprzeczki to wiadomo że minie linię bramkową. Żenada i tyle !

jak jestem średnio zainteresowany piłką tak dzisiaj rano jak zobaczyłem na retransmisji kawałek meczu argentyna-meksyk to mi całkiem zainteresowanie nawet najmniejsze przeszło - gratuluje tylko meksykowi nerwów - ja bym pewnie niewytrzymał i zszedł do szatni - są sytuacje w których można popełnić pomyłke ale to ... to kpina z wszystkiego i każdego - niechce myśleć jak się czują kibice meksyku którzy wydali pewnie spore pieniądze aby to pooglądać na żywo

Nie od dziś wiadomo, że piłką rządzą (przepraszam) debile - to, co widzieliśmy w wykonaniu sędziów nie tyle pokazuje ich głupotę (też), ale przede wszystkim indolencję tzw. 'działaczy', tworów biurokratycznych typu fifa i całej chorej otoczki piłki na poziomie od lokalnego do światowego . organizacyjnie piła jest w epoce króla ćwieczka, nawet tenis (skostniały do bólu) był w stanie wypracować nowinki typu eagle eye i zmiany w regulaminie sędziowania przy autach rzędu centymetrów, a tutaj mieliśmy błędy z dokładnością do ....metrów, na dodatek to widział cały świat, a oglądalność tenisa jest dużo niższa, nie wspomnę, że inne dyscypliny jak hokej już dawno sobie z tym problemem jakoś radzą. a piłka jest nadal czarno biała i jeszcze mono :-(

zgroza

włochów to wogóle nienawidze jako drużyny piłkarskiej - własnie przez gre jaką oni prezentują niejestem zbyt zainteresowany - zwykli "szmaciarze" bo inaczej się o nich powiedzieć nieda - pooglądałem całą połowe jakiegoś meczu w którym grał Urugwaj - to była ładna piłka - ale jak oglądałem mecz z Koreą ( też kawałki :D ) to widac było że wogóle się nimi nieprzejeli ( może troche zbyt bardzo ) - Forlan jest kapitalnym piłkarzem

wladz

>>Niemcy są perfekcyjnie zorganizowani

Na tle tych co z nimi grali a jak będzie z Argentyną tj.Tevesem,Messim i innymi to się okaże.

Technika,opanowanie piłki i szybkość Argentyńczyków(choćby tych wymienionych)jest daleko przed Niemcami...czy sobie z tym faktem poradzą?

Wiesz co wladz?Te umiejętności to podstawowe wyszkolenie,pozwalające potem realizować taktykę.Każdą.

Oczywiście,że możesz mieć rację i Argentyńska taktyka na Niemców może być zła lub nie wystarczająca...w to drugie jednak nie bardzo chce mi się wierzyć...z taką techniką i panowaniem nad piłką a do tego z całą plejadą świetnych piłkarzy?

wladziu dobrze prawi

sęk w tym, że niemce to tzw. 'kolektyw' i grajo do końca

i tutaj upatrywałbym zalążek pewnego problemu że tak powiem bełkotliwie

choć przy niebywale grających biało-niebieskich to tylko nieco lepsi drwale :-)

wladz

Widać dużo oglądasz naszej podwórkowej piłki...podstawowe wyszkolenie w Argentynie a u nas,to przepaść.Panowanie nad piłką,jej prowadzenie,składanie się do strzału i pokazywanie się na pozycji,wychodzenie na nią...z tym Argentyńczycy śpią i śnią.Potem są widowiska...Maradona-niewiadoma i to duża.

Nie widzisz jak nasi przy pressingu nie potrafią utrzymać się przy piłce?Ilu naszych gra u Niemców?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.