Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Parantulla ogarnij się.

Polscy gracze w piłkę kopaną mają po prostu poziom 20 drużyny Świata od końca...

Pytasz, jakie warunki mają te Gabony i inne Egipty przed nami...

A co takiego ugrali polscy kopacze w ostatnich latach?

Ta pozycja w rankingu to nie spisek.

To realne możliwości.

Pieniądze nie grają. Czy polski piłkarzyk będzie zarabiał 30 tys/mc czy będzie bezrobotnym, będzie miał dokładnie takie same dokonania.

Coś jest nie tak w tej polskiej piłce kopanej.

Coś jest nie tak w tej Polsce...

No ciekawe co może być nie tak...

Kiedyś za wygrany mecz dostawali równowartość pary Wranglerów w Pewexie i mogli grać w finale mundialu,

a dzisiaj byle łachmaniarz dostaje na dzień dobry ze dwadzieścia koła pensji i gówno musi, bo on ma kontrakt.

Ciekawe co jest nie tak...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Podobno duża część młodych obywateli polskich nie wykazuje patriotyzmu...

Nie walczyłaby w obronie ojczyzny...

Najlepszy polski zawodnik również nie wystąpił ostatnio na boisku, bo go nóżka zabolała... podobno...

Obywatele dzielnie za to poobsadzali rozmaite stanowiska...

Nie ma przy tym żadnej idei. Po prostu jest "etat", są pieniądze, to się "robi"...

I tak dziwnie w tym kraju wszyscy coś "robią".

Nie ma żadnego znaczenia, co, po co...

Państwo nie pomaga.

W sferze sportu, ważniaki tylko się sfotografują jak jakiś hobbysta sportowiec przywiezie medal...

Za chwilę wszystko wraca do normy.

Związki sportowe to istne organizacje mafijne zgodnie z wcześniejsza tezą; zajęcia "etatów".

Oczywiście zachodzi tu swoista równowaga aby sobie wzajemnie krzywdy nie zrobić...

I tak się toczy to państwo w sferze nie tylko sportu...

Aż dziw, że jakiekolwiek sukcesy odnoszą jego obywatele...

"Kiedyś za wygrany mecz dostawali równowartość pary Wranglerów w Pewexie"

Tia,kiedyś para Wragów to była miesięczna pensja!

"dzisiaj byle łachmaniarz dostaje na dzień dobry ze dwadzieścia koła pensji i gówno musi"

Takie pensje otrzymują nieliczni,reszta może pomarzyć o takich uposażeniach.

Zresztą w przypadku ekstraklasy wszystko jest iluzoryczne,bywa często tak,że klub nie płaci,zalega miesiącami,w następstwie czego dochodzi do ugody w wyniku której "kopacz" otrzymuje tylko część obiecanych pieniędzy.

Jest to zjawisko dosyć powszechne.

Nie zmienia to oczywiście faktu,że za prezentowany poziom i tak za dużo im się płaci.

Nie zmienia to faktu, że kiedyś grali za "dziękuję" trenera i uścisk dłoni sekretarza kc,

a dzisiaj za mieszkania, samochody i grube pensje 90 minut raz na kwartał nie mogą k**wa pobiegać.

Ledwo druga połowa się zacznie już się na nogach słaniają, a na widok lecącej w ich stronę piłki to mdleją tam prawie.

Po prostu za dobrze mają i zwyczajnie w dupach i we łbach się wszystkim poprzewracało.

Jak za dużo pieniędzy mają, to niech boisk dzieciakom pobudują, piłek i korków nakupują,

to za 5-10 lat jakiś pożytek przynajmniej z nich będzie i może w końcu się uda zebrać jedenastu,

za których 40 milionów Polaków nie będzie się wiecznie wstydzić, a to co jest teraz... to co to ma być?

Pamiętam kiedyś widziałem jakiś wywiad z Hajto, to on sam mówił, że nie mógł zasnąć bez paczki Marlboro na szafce nocnej!

I to ma być k**wa czołowy zawodnik reprezentacji Polski w piłce nożnej? Nie mówię że teraz, no ale przez ileś lat był.

Jak on w ogólnopolskiej telewizji mówi takie rzeczy, to ciekawe o czym nie mówi. A zresztą ch*j mnie to obchodzi.

W ogóle tego nie oglądam i święty spokój.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie zmienia to faktu, że kiedyś grali za "dziękuję" trenera i uścisk dłoni sekretarza kc,

a dzisiaj za mieszkania, samochody i grube pensje 90 minut raz na kwartał nie mogą k**wa pobiegać.

Ledwo druga połowa się zacznie już się na nogach słaniają, a na widok lecącej w ich stronę piłki to mdleją tam prawie.

Po prostu za dobrze mają i zwyczajnie w dupach i we łbach się wszystkim poprzewracało.

Jak za dużo pieniędzy mają, to niech boisk dzieciakom pobudują, piłek i korków nakupują,

to za 5-10 lat jakiś pożytek przynajmniej z nich będzie i może w końcu się uda zebrać jedenastu,

za których 40 milionów Polaków nie będzie się wiecznie wstydzić, a to co jest teraz... to co to ma być?

Pamiętam kiedyś widziałem jakiś wywiad z Hajto, to on sam mówił, że nie mógł zasnąć bez paczki Marlboro na szafce nocnej!

I to ma być k**wa czołowy zawodnik reprezentacji Polski w piłce nożnej? Nie mówię że teraz, no ale przez ileś lat był.

Jak on w ogólnopolskiej telewizji mówi takie rzeczy, to ciekawe o czym nie mówi. A zresztą ch*j mnie to obchodzi.

W ogóle tego nie oglądam i święty spokój.

Nie byli tacy biedni. W latach 1970 byłem w wojsku na jednej sali z bratem piłkarza jednego z eksportowych klubów. Opowiadał o balangach znanych reprezentantów. Balowali po hotelach, a po orgietce potrafili zostawić dziwce samochód jako zapłatę. Seksu, papierosów i alkoholu sobie nie żałowali - ale grali. Deyna najlepiej grał na dużym kacu. Może byli zdrowsi od obecnych kopaczy.

widocznie palenie nie szkodzi a gdy grał niestety nie było na jego miejsce lepszego .

Nie było? A gdzie byli?

W 20 milionowej Ghanie (35 miejsce w rankingu FIFA) są, a w 40 milionowej Polsce nie ma?

20 milionowe Wybrzeże Kości Słoniowej (25 miejsce w rankingu FIFA) może mieć, a 40 milionowa Polska nie może?

Nawet w 8 milionowej Szwajcarii (7 miejsce w rankingu FIFA) mogą być lepsi, a w 40 milionowej Polsce nie ma.

Cuda panie, cuda normalnie...

Żeby to był jakiś sport motorowy na przykład, gdzie potrzeba górę pieniędzy, rajdy, wyścigi czy coś, to OK mogę zrozumieć,

ale do grania w piłkę potrzeba tylko kawałek trawnika i dobre chęci. Niczego więcej przecież nie potrzeba. Nie pojmuję tego...

U mnie na wsi był taki eksperyment, ale po pierwszym sezonie entuzjazmu z piłką wygrała playstation. Rezultat : trener zwolniony, boisko przypomina łąkę, a piłki, stroje i buty poszły do szkoły na wuef. Koniec eksperymentu, pieniądze w błoto. Z drugiej strony widziałem szkółki przy klubach ekstraklasy i powiem, że za moich czasów czegoś takiego nie było nawet w naszych najśmielszych marzeniach. Diety, odżywki, pełen profesjonalizm.

U mnie na wsi był taki eksperyment, ale po pierwszym sezonie entuzjazmu z piłką wygrała playstation.

Ale przecież wszędzie na świecie wszyscy mają playstation.

Tu nie chodzi o to, że nasza reprezentacja nie jest na 5, 10, 15 czy 20 miejscu,

tylko o to, że na 100 miejsc zajmuje już prawie ostatnie i nikt z tym nic nie robi.

Jak to nie robi?!

Przecież etaty są na bieżąco obsadzane!

Kolejni prezesi Organizacji Piłkarskiej zmieniają się aby zintensyfikować działania i wnieść nowy pierwiastek...

Wszyscy działają dla lepszego jutra.

W 20 milionowej Ghanie (35 miejsce w rankingu FIFA) są, a w 40 milionowej Polsce nie ma?

20 milionowe Wybrzeże Kości Słoniowej (25 miejsce w rankingu FIFA) może mieć, a 40 milionowa Polska nie może?

Nawet w 8 milionowej Szwajcarii (7 miejsce w rankingu FIFA) mogą być lepsi, a w 40 milionowej Polsce nie ma.

Cuda panie, cuda normalnie...

Żadne cuda. Liczba ludności nie ma dużego związku z miejscem w rankingu lub z poziomem piłkarskim. Przed nami są malutkie Czechy, Szwajcaria, Holandia, Belgia, Dania, a za nami takie potężne kraje jak Indie, Indonezja czy Chiny i nikogo to nie dziwi. To sport. Każdy chciałby być najlepszy, ktoś musi być najgorszy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Piękna akcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Akcja Roberta Lewandowskiego zakończona golem jest naprawdę mistrzowskiej klasy.

Podobna akcja i "Gol Ronaldinho Gaucho został uznany przez czytelników serwisu internetowego dziennika "Marca" najpiękniejszym trafieniem meczów pomiędzy Barceloną a Realem Madryt." http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Oto-najpiekniejszy-gol-El-Clasico,wid,16491457,wiadomosc.html

Edytowane przez dziadekwłodek
  • 3 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Znani są już półfinaliści, a jutro znane będą pary półfinałowe Champions League.

W bardzo dobry stylu odpadła Borussia Dortmund i PSG, czego nie można powiedzieć o Barcelonie. Zabarcelonizowany Bayern Monachium ledwo uporał się z MU, na co nie wskazuje dwubramkowe zwycięstwo. Bowiem do porażki "czerwonych diabłów doprowadził zarabiający 300 000 brytyjskich funtów Wayne Rooney, marnując kapitalna okazję w drugiej połowie w sposób, który wzbudziłby gwizdy nawet w polskiej II lidze.

Duże wrażenie zrobiła na mnie Chelsea FC, a przede wszystkim Atletico Madryt. I tym właśnie klubom życzę finału.

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

a takiej bramki to pewno jeszcze nie widzieliscie!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.