Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę wymieniał i wskazywał kto ale po pierwszym meczu z Irlandią gromy szły na Pazdana a wręcz wyzywano go od "pizdana" ( gratuluję;) który nam wszystko sp.....

Legionista Pazdan okazał się mianowicie nieoceniony i dla mnie 2gim najlepszym piłkarzem reprezentacji po Kubie Błaszczykowskim w tym turnieju dzięki czemu doszliśmy do ćwierćfinału

Tak jak napisałem wcześniej , gromy szły na Pazdana a wręcz wyzywano go od "pi....." . Zagrał zasłużenie turniej życia ale on śledził i czytał krytykę i...wygrał jako człowiek niezłomny , gratulacje !

kolego

Pazdan popelnil dwa olbrzymie bledy w tym meczu i tylko cudem nie stracilismy bramek. Chyba wiesz o czym mowie.

Nawałce zabrakło elementu szaleństwa który - o dziwo - wynikałby z zimnej kalkulacji.

Po tej całej katastofie jaką zastał Nawałka , każdy brał w ciemno same eliminacje do EU.

Polacy mają zawsze niedosyt , słusznie bo my nie gęsi... Ale ćwierćfinał po tylu latach niebytu jest obecnie na miarę finału . Dysproporcja jest olbrzymia .

Nawałce zabrakło elementu szaleństwa który - o dziwo - wynikałby z zimnej kalkulacji. Obserwując powitanie sądzę, że piłkarze zdają sobie z tego sprawę, co do Nawałki niestety mam wątpliwości

Jestem niezwykle zaskoczony Twoją wypowiedzią bo właśnie Nawałka jest kreatorem tego sukcesu , ty widzisz to inaczej ...

Nie wiem tylko czy potrafisz sobie nawet wyobrazić jak zamiary nawet te małe przeobrazić w działania a co dopiero o zasięgu globalnym.

Edytowane przez Luk77
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Polski udział w piłkarskich ME to już historia.Dla mnie czarnym koniem tych mistrzostw jest Walia. Wczoraj bez niedopowiedzeń pokonała Belgię i jeżeli zachowa formę w następnym meczy, to Portugalia pojedzie do domu.

Warto jednak zwrócić uwagę, że przy stanie 2:1 dla Walii sędziowie popełnili kardynalny błąd. Walijki piłkarz leżąc w obrębie własnego pola bramkowego odbił piłkę rękę. Ewidentny rzut karny, gdyż ręka zwiększyła powierzchnie ciała zawodnika. Krótko potem kontra i ustalenie wyniku na 3:1.

Czego od Walii mogą nauczyć się Polacy. Przede wszystkim wychodzenia z kontrą z głębokiej obrony, skutecznego blokowania bramkarza przeciwnika przy stałych fragmentach gry, a od obu zespołów strzałów z daleka. Warto tez zauważyć, że Bale w tym meczu nie zagrał skutecznego egzekutora - natomiast kapitalnie wyręczyli go inni.

W przypadku, kiedy Lewandowski miał nieco inne zadania i obniżkę skuteczności, a Milik zachowywał się tak, jakby biegał na boisku, w lakierkach i w garniturze pod krawatem - polska drużyna broniła się bardzo skutecznie, ale miała bardzo niską skuteczność strzelecką.

Polacy mają zawsze niedosyt , słusznie bo my nie gęsi... Ale ćwierćfinał po tylu latach niebytu jest obecnie na miarę finału . Dysproporcja jest olbrzymia .

Nie, młody Kolego.

To nie kwestia niedosytu.

Polacy zawsze dmą balonik.

Na tym tle, głosy rozsądku to niedosyt...

Pazdan popelnil dwa olbrzymie bledy w tym meczu i tylko cudem nie stracilismy bramek.

To właśnie różnica w ocenianiu poszczególnych formacji.

Pazdan popełni błąd i wiadomo...

Milik cały mecz może tracić dorobek ofensywny drużyny i jest ok.

Miarkujmy właściwie.

Postępy na tym turnieju to zrobiły formacje defensywne i z tego warto się cieszyć.

Reszta poniżej poziomu tych mistrzostw...

Ja to nie wierzę jak z dojścia do ćwierćfinału można zrobić taki sukces

Z czego sie niby cieszyć?

Chyba z tego ze przez swój minimalistyczny styl gry zmarnowaliśmy niepowtarzalną szansę dojścia do finału

Już ze Szwajcaria powinniśmy odpaść i tylko dzięki Fabiańskiemu doczołgaliśmy się do karnych

Ze słabiutką na tym turnieju Portugalią też jakiś dziwny styl gry.

Zamiast ich dobić po pierwszej bramce to cofamy się nie wiadomo po co .

I jeszcze komentarze naszych fachowców dziennikarzy że to był najlepszy występ na tych mistrzostwach

Przecież to było dziadostwo to co grali po strzeleniu bramki.

Tak samo robienie z Nawałki super trenera.

Od początku mistrzostw niczym nie zaskoczył. Zmiany ala Smuda , styl gry przewidywalny do bólu ,zero jakiegokolwiek ryzyka.

Ciekawe po co mu tylu rezerwowych było?

Na sam koniec zostaję nijaki Milik.

Totalna katastrofa na tej imprezie.Zachowujący sie na boisku jak porcelanowa panienka. Jakby w niego weszli parę razy tak jak w Lewego to by sie popłakał i poprosił o zmianę. Jego idolem jest chyba Roben ,tylko że z Robena to tylko samolubna gra mu została.

Do klasy strzeleckie to droga bardzo daleka.

To tak na szybko wszystko.

Nie chcę być źle zrozumiany , też kibicuję naszym. Tylko spójrzmy trochę obiektywnie a nie robimy już z nich super drużynę

Do tego miana im niestety jeszcze daleko

Ja to nie wierzę jak z dojścia do ćwierćfinału można zrobić taki sukces

Z czego sie niby cieszyć?

Chyba z tego ze przez swój minimalistyczny styl gry zmarnowaliśmy niepowtarzalną szansę dojścia do finału

Już ze Szwajcaria powinniśmy odpaść i tylko dzięki Fabiańskiemu doczołgaliśmy się do karnych

Ze słabiutką na tym turnieju Portugalią też jakiś dziwny styl gry.

Zamiast ich dobić po pierwszej bramce to cofamy się nie wiadomo po co .

I jeszcze komentarze naszych fachowców dziennikarzy że to był najlepszy występ na tych mistrzostwach

Przecież to było dziadostwo to co grali po strzeleniu bramki.

Tak samo robienie z Nawałki super trenera.

Od początku mistrzostw niczym nie zaskoczył. Zmiany ala Smuda , styl gry przewidywalny do bólu ,zero jakiegokolwiek ryzyka.

Ciekawe po co mu tylu rezerwowych było?

Na sam koniec zostaję nijaki Milik.

Totalna katastrofa na tej imprezie.Zachowujący sie na boisku jak porcelanowa panienka. Jakby w niego weszli parę razy tak jak w Lewego to by sie popłakał i poprosił o zmianę. Jego idolem jest chyba Roben ,tylko że z Robena to tylko samolubna gra mu została.

Do klasy strzeleckie to droga bardzo daleka.

To tak na szybko wszystko.

Nie chcę być źle zrozumiany , też kibicuję naszym. Tylko spójrzmy trochę obiektywnie a nie robimy już z nich super drużynę

Do tego miana im niestety jeszcze daleko

Polska reprezentacja jest w tej chwili bardzo silna ,solidna i w chwilach najlepszej dyspozycji jest w stanie wygrywac z absolutnie topowymi reprezentacjami. Najfajniejsze jest to ze ta druzyna jest mloda , rozwojowa z ogromnym potencjalem.

Boniek i Nawalka przywrocili dobra tradycje do polskiego futbolu. Rok 2007 gdzie bylismy 70 druzyna swiata , teraz 16 ta. Samo nic sie nie zrobilo i wejscie do cwiercfinalu wymagajacych mistrzostw Europy to nie przypadek lecz heroiczna praca ludzi KOMPETENTNYCH i odpowiedzialnych za reprezentacje z orzelkiem na piersi.

Atmosfera byla tez wyborna w mozna powiedziec monolicie jakim jest nasza reprezentacja. Ktos ja tez musial wprowadzic .

Milik to jeszcze dziecko bo ma 21 wiosen ale juz jaki bagaz doswiadczen , jeszcze kiedys mu podziekujecie .

Cieszmy sie tym co mamy , skonczmy wreszcie ze stereotypem polskiego malkontenta a bedzie nam sie wszystkim lepiej zylo.

Edytowane przez Luk77

Każdy, nawet początkujący kibic powinien o tym wiedzieć

Pooglądaj sobie obrony karnych przez J.Dudka w finale LM a zobaczysz do czego może doprowadzić bramkarz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet Maryla zauważyła braki naszych piłkarzy a Nawałka nic nie widział.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam się stuknij.Dobrze ci to zrobi.A co do Maryli to widać zna się lepiej od nie jednego usera z tego forum.No i ma rację.

Słuchaj dalej P.Maryli .

Edytowane przez Luk77

Postępy na tym turnieju to zrobiły formacje defensywne i z tego warto się cieszyć.

Reszta poniżej poziomu tych mistrzostw...

Dokładnie Grzegorz jest jak piszesz.Reszta poniżej poziomu a Nawałka przycykorzył....zwyczajnie.

Słuchaj dalej P.Maryli .

Nie potrzebuje doradcy,jestem samodzielny od ponad pół wieku.A ty pajacuj dalej.

Czy oczekiwałeś mistrzostwa EU naszej reprezentacji ?

Oczekiwałem walki,takiej choćby jaką prezentują Walijczycy a nie obrony Częstochowy.To żadna taktyka a do tego wedle opinii innych trenerów na ME,uchodziliśmy za najlepszych w kontrataku.Wedle nich ale nie wedle Nawałki.

Dzisiaj kolejny a raczej szlagier czyli mecz Niemcy vs Włochy.

Włosi obecnie grają fajną piłkę ...super defensywa ale mimo tego iż nie mają najwyższej klasy snajperów to są skuteczni . Mają też rewelacyjnego mimo wieku Buffon-a który jest niezastąpiony do tej pory w Italii na tej pozycji.

Kto wie czy nie zatrzymają dzisiaj Niemców.

panowie-jak-wsadze-sobie-reke-w_2016-06-16_13-28-44.jpg

;)

Modrzew , walki można się uczyć od Walijczyków , co za cholerna niespodzianka , co za team !

Edytowane przez Luk77

Słuchaj dalej P.Maryli .

Pani Maryla wyskoczyła z piłki na pamiętnych MŚ`74...

Polska wygrała tam wówczas finał B. Są tacy, którzy twierdzą, że była wówczas najlepszą drużyną....

Ale co Ty o tym możesz wiedzieć... ;-)

PS: Pani Maryla była wówczas piękniejsza niż Hyuna... tego też nie skumasz...

Edytowane przez Grzegorz7

No to jedziemy :)

Match of the Day Live

Euro 2016: Quarter Final: Germany v Italy

Gary Lineker presents live coverage of the Germany v Italy Euro 2016 quarter-final match from Bordeaux.

Chyba jednak Włosi...

Rodowicz minimalnie podobna jest do CL..

W tamtych czasach (fota Pani Maryli) w PRL`u nie było takiego poziomu kosmetyki jak obecnie...

Porównania zafałszowują...

Niemcy tez sie trochę wypalili, nie ma dużo strzałów na bramkę, brak agresywności

Włosi mimo ze tylko co 15min atakują to jednak za każdym razem ze strzałem w bramkę

Hiszpanie pozwolili im na dużo więcej . Niemcy to lepsza drużyna od Hiszpanii.

Jesli dojdzie do rzutów karnych to moim zdaniem Buffon bedzie lepszy.

Loew już wącha a więc dobrze nie jest ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.