Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sędzia trochę nam dzisiaj pomógł. Do pierwszego karnego szału nie było, a Rumuni grali całkiem nieźle.

Bramka głową Lewandowskiego piękna.

Najbardziej podobał mi się Zieliński, po falstarcie na Euro i początkowych kiepskich występach facet rozwija się naprawdę imponująco, a to jeszcze nie wszystko, szykuje się pomocnik naprawdę światowej klasy.

Z rozczarowań niestety kolejny raz Linetty. Dziś wprawdzie bez jakichś wpadek, ale sporo niecelnych podań, brak polotu, wyłącznie rzemiosło i to niezbyt solidne. W Lechu bardzo mi się podobał, ale zatrzymał się w rozwoju, szkoda.

Aha, jeszcze jedno, a właściwie dwa - Mączyński i Cionek.

Mączyński dopóki nie zszedł grał naprawdę dobrze. Jeszcze lepiej można to było ocenić na tle Krychowiaka który jak wszedł, to był kompletnie niewidoczny, w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać, gdzie on w ogóle jest.

Gra Cionka do tej pory zawsze doprowadzała mnie do szału, bo nigdy nie wiadomo było, co wykombinuje i co tym razem spieprzy. Dziś nie cudował, nie kombinował, o dziwo grał solidnie a do tej pory było to ostatnie słowo które bym z nim kojarzył.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Z rozczarowań niestety kolejny raz Linetty. Dziś wprawdzie bez jakichś wpadek, ale sporo niecelnych podań, brak polotu, wyłącznie rzemiosło i to niezbyt solidne

Mam podobne obserwacje.

Dla mnie Błaszczykowski był gorszy. Wygląda na to, że już nic z niego nie będzie. Miał swoje 5 minut na ME i to wszystko.

Generalnie stare grzechy...po zdobyciu bramki - cofnięcie się, oddanie inicjatywy przeciwnikowi i chaos w obronie.

Przy wyniku 3:0 to już w ogóle całkowity zastój i nonszalancja, która doprowadziła do "głupiej" bramki dla Rumunów.

Czemu obrońca zostawił wolne pole napastnikowi Rumunii? Zamiast blokować strzał, postanowił pognać z kryciem innego.

Jak nie zmienimy tego stylu gry, to zawsze będziemy się denerwować do samego końca meczu i nawet prowadząc 3:0 nie będzie

pewności, że dowieziemy zwycięstwo do końca (vide: Polska-Dania). Polacy nie mają tej mentalności zabójców, co np. Niemcy:

zamiast dobić rywala, gdy otrzymał śmiertelny cios, pozwalamy mu się podnieść z kolan...

A tymczasem do Białegostoku zawitała liga Mistrzów

Oby więcej takich imprez w kraju

Polskie drużyny wypadły dobrze,beznadziejnie Arsenal Londyn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Jednak Bielik miał rację,zresztą tu trudno cokolwiek komentować,podobna sytuacja jak ostatni występ Krychowiaka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Występ naszej piłkarskiej młodzieży to jakiś totalny dramat. Najbardziej wkurzający jest brak woli walki. Nie wiem, oni tam za karę grają?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jednak Bielik miał rację

Dlatego właśnie nie został wpuszczony na boisko,nawet na chwilę.Bali się by jego występ nie potwierdził tego co powiedział.Jeszce by coś ugrał i dopiero by się narobiło.Dorna by w portki narobił.
  • 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Komentarz !

Dno,wynik nie odzwierciedla gry, a to była trzecioligowa kopanina

Wstyd,ołów w dupie, niecelność,ogólnie rzecz biorąc, jedna wielka chała:-((

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kompromitacja

Ukryta Zawartość

Ale, natychmiast powinni kupić dwóch czarnych napastników,grają rewelka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

W Polsce zazwyczaj po odbiciu od dna okazuje się, że opadamy ponownie ale dno opadło niżej.

Legia miała szansę po ubiegłym udanym finansowo sezonie.

I co?

Spieprzyła wszystko.

Nie wnikam w wewnętrzne rozliczenia właścicielskie. Tym palantom właścicielom w polskiej lidze kopaczy piłki zależy tylko na doraźnych korzyściach. Nie łudźmy się, że jest jakaś perspektywa podniesienia poziomu ligi. Teraz Wisła Kraków. Za rok będzie to samo...

Edytowane przez Grzegorz7

Legia beznadziejnie zaprezentowała się w dwumeczu z mistrzem Mołdawii w walce o ligę Europy. ;-)

Pozwolę sobie wkleić z netu pełną goryczy, ale całkowicie trafną wypowiedź jednego z kibiców:

"Takiej żenady długo trzeba by szukać, jak ktoś oglądał mecz (tak jak ja) to współczuję, zawodnicy mistrzów Polski(!!!) zarabiający w miesiąc tyle co ja w kilka lat, nie potrafią:przyjąć piłki bez 2 metrowego odskoku, podać dokładnie na 10 m, wykonać stałych fragmentów gry, myśleć minimalnie na boisku i wiele wiele innych, to obraz rozpaczy i biedy, Jestem kibicem Odry Opole od lat koło 30, grali po polach, po kartofliskach, ale walkę zawsze kibice doceniali, a to co prezentuje obecnie Legia to wręcz prokuratura...mistrz Mołdawii był w dwumeczu lepszy..ale nie tylko wynikowo, ale też z gry...ręce mi opadają, mógłbym napisać tutaj kilka stron, ale ta zbieranina pseudo piłkarzy nie jest warta nawet splunięcia...Lech walczył, Arka gryzła trawę, Jaga zawaliła 2 mecz, ale to co prezentuje nasz Stolica, to woła o pomstę do nieba!! Pasterzom z Mołdawii życze wszystkiego dobrego, a Wy pseudo gracze za ogromną kasę idźcie znów w weekend chlać bo w końcu was stacć...nie macie honoru. PS . A Pazdanowi to wyślijmy kartki z gratulacjami mądrości!! - koleś z kadry (5mce na świecie), gartuluję Ci Michale mądrości i rozwagi...."

Nie łapię jak można wpakować w drużynę tyle kasy a osiągnąć tak gówniany rezultat?

Nie łapiesz?A to proste jest Jaruś.Legia traktowana jest na świecie jak wielki frajer.Transfery?Śmieje się z nich cała Europa,że kupują leszczy za grubą kase,których nikt poza Legią by nie kupił.Jeśli uda im się ustrzelić solidnego piłkarza( Ofoe ) to wydyma ich bez mydła ktoś inny.A trener Magiera to kto?Co on osiągnął jako trener by prowadzić Legię?Po jego zapewnianiu,że i tak to oni wyjdą zwycięsko....śmiech jest coraz większy.

Ale co niby proste jest według ciebie? To co piszesz, to mylenie przyczyny ze skutkiem. Nie są słabi dlatego, że traktują ich jak jeleni, tylko traktują ich jak jeleni bo są totalnie nieprofesjonalni. Od Prezesa przez pracowników do piłkarzy.

Jestem Europejczykiem.

Nie są słabi dlatego, że traktują ich jak jeleni, tylko traktują ich jak jeleni bo są totalnie nieprofesjonalni. Od Prezesa przez pracowników do piłkarzy.

A to znaczy to samo co napisałem!!Gdzie ty wyczytałeś w moim wpisie,że pomyliłem przyczynę ze skutkiem?Czytałeś wspak?Jaruś mniej irytacji a więcej uwagi i zrozumienia czytanego tekstu.To życzliwie napisane,nie doszukuj się agresji i żadnej zaczepki personalnej.

No to sorry!

Jeszcze mamy lato, a polskich drużyn nie ma nawet w Lidze Europy. Przynajmniej będzie można spokojnie oglądać mecze. Odpadną hasła typu "Nic się nie stało" i nie będziemy zgrywać moralnych zwycięzców.

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze mamy lato, a polskich drużyn nie ma nawet w Lidze Europy.

Na Onecie Kosecki skomentował porażkę Legii.Nie różni się specjalnie od naszej opinii.A co do lata i braku naszych klubów LE i LM to jest skutek właśnie tych transferów zawodników w Europie niechcianych do naszych klubów oraz szkolenia własnych wychowanków.Jak tego nie zmienią to w przyszłości odpadać będą zanim zaczną......gamonie.

Ukryta Zawartość

Kiedy w końcu za taką symulację faulu zacznie się karać,powinno się "zapauzować" takiego zawodnika na parę spotkań.

Sędzia za taką pomyłkę powinien też odpowiedzieć,w dodatku skorzystał z VAR !!

Ukryta Zawartość

Przecież ta cała piłka kopana to od dawna błazenada.

A kopacze to takie ciotki łażące po boisku.

Byliście kiedyś na meczu lub choćby treningu Rugby?

Mniejsza o to, że piłkarzyki to lale.

Skłonność do symulowania ba, robienie z tego ceremonii (zawodnik, sędzia, lekarz, komentator, publika) to domena współczesnej kopanej. Taki to Wrestling, udawany sport.

Kolejny Hicior :-)))))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najlepszy Polski taktyk piłkarski niejaki Nawałka ułożył idealnie obronę aż Piszczu sraczki dostał a reprezentacja dwie brameczki.Piąte miejsce w rankingu zrobiło u Nawałki swoje...musg się mu zlasował a lustro przecież mówiło,że najlepszy jest.

Duńczycy pokazują miejsce w szeregu tym co pokazywał im ranking i oby to był najniższy wymiar kary.

To co robił Pazdan w obronie i Glik,to przechodzi wyobrażenie normalnego i przeciętnego kibica.

Wraca normalność i nic się nie stało?

Przestałem oglądać od 0:3, tylko zerkam.

Kompletny brak emocji, gra słabiutka pod każdym względem.

Mnogość niecelnych podań, brak jakiejkolwiek koncepcji gry, przypadkowość,

przegrywanie pojedynków 1:1, pressing Duńczyków zmuszający do szkolnych błędów.

Ogólna bezradność Orłów.

Dwie sytuacje utkwiły mi w pamięci:

w pierwszej połowie Piszczek miał wyborną wystawkę w polu karnym na celny chociaż strzał,

a posłał piłkę Panu Bogu w okno.

Druga to (nie wiem kto tak zagrał) - piłka spokojnie po uderzeniu Duńczyka opuszczała boisko,

ale polski obrońca widocznie nauczony przez Nawałkę, żeby wykopywać wszystkie piłki na oślep bezmyślnie,

sam ją wybił na korner, który przecież rodzi zagrożenie bramkowe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.