Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ballacka dokładamy do grona tych, którzy najbardziej zawiedli obok Ronaldinho, Nedveda, Żurawskiego ...

Italiańcy zupełnie jak nie oni, a gdzie te catenaccio. Nie liczyłem na nich wogóle ale teraz jak nie będą mistrzami to się zdziwię. Podstawa w dzisiejszej piłce to wydolność. Polacy już by pewnie umarli.

Nie zawadzi wspomnieć o Dariuszu S. rozumiem, że Camoranesi i Cannnnnavaro sa podobni i grają na tych samych pozycjach, podobnie jak Lahm i Lehman. Jak można aż tak się mylić prawie przy połowie nazwisk.

Czemu ludzie go bronią.

Mielcarski też niezły,mówił że Klose i Podoski nie mają szans żeby wywalczyć wolny sprzed pola karnego żeby Totti i Pirlo mieli szanse uderzyć na bramkę Lehmana.

A Darek S. the best-Schneider drepcze z piłką-komentarz-cóż za fenomenalna szybkość....

Ze tez nie wpadlem na to wczesniej, zeby obstawiac zwyciestwa Niemcow ... ;)

Wygrał lepszy - ktorego moze nie byłoby juz na Mundialu gdyby nie karny z kosmosu we wczesniejszej rundzie.

Co do zachwytow nad samym meczem - poza wynikiem niczego specjalnego w tym meczu nie znalazłem - może jak na Niemcow i jak na Wlochow to druzyny grały dośc ładnie - ale czy to miało cokolwiek wspólnego z wielkim futbolem?? raczej nie.

nieciekawy mecz, ale piękne zakończenie

stawiałem na karne, na szczęście było inaczej, bo wtedy szwaby by rozstrzelały

bufonada i tępota niemców wreszcie znalazła koniec

po brazylianach drugi faworyt mediów odpada

wygrywa futbol

i dlatego nawet ten drukowany karny z kangurami nie był taki zły, bo dzięki niemu dziś w finale nie ma niemców

piękna pierwsza bramka, strzał inteligentny marzenie

druga na dobicie, ale też fajna

jutro przedwczesny finał

francja musi wygrać

ja wiem jedno... jutro we frankfurcie: canelloni, fetuccini, rigatoni, tagliatelle, spagetti, tortellini, pasta de la pesto rosso/san genovesse... i inne "makaroni" w polowie knajp za darmo! mniam!

Swietny mecz - perelka. Bramki 'ekspertckie'. Brawa dla Wlochow. Nalezalo im sie a Niemcy odarte z mitu - calkiem przecietna druzyna, ktora niemal nie wygrala nawet jednego sam na sam z Wlochami. I tak za wysoko zaszli.

pzdrw

soso

> Robert Gdansk, 5 Lip 2006, 00:04

> Co za emocje !!!!!

> Od poczatku meczu bylem za italia ale do 117min to czulem ze niemcy w karnych wygraja....

Ja również. Po słupku i poprzeczce już byłem niemal pewien...

> pol32, 5 Lip 2006, 00:05

> Nie zawadzi wspomnieć o Dariuszu S. rozumiem, że Camoranesi i Cannnnnavaro sa podobni i grają na

> tych samych pozycjach, podobnie jak Lahm i Lehman. Jak można aż tak się mylić prawie przy połowie

> nazwisk.

Jeszcze był Metzeldersacker ;)

> Czemu ludzie go bronią.

Mi się kojarzy po prostu z futbolem i starymi czasami. Komentował w tv odkąd pamiętam. Sentyment pozostał, chociaż zdecydowanie Darka starość chyba łapie. Kiedyś nie robił tylu błędów.

> rae0113, 5 Lip 2006, 00:11

> Mielcarski też niezły,mówił że Klose i Podoski nie mają szans żeby wywalczyć wolny sprzed pola

> karnego żeby Totti i Pirlo mieli szanse uderzyć na bramkę Lehmana.

:)))

> soso, 5 Lip 2006, 07:59

> Swietny mecz - perelka. Bramki 'ekspertckie'. Brawa dla Wlochow. Nalezalo im sie a Niemcy odarte z

> mitu - calkiem przecietna druzyna, ktora niemal nie wygrala nawet jednego sam na sam z Wlochami. I

> tak za wysoko zaszli.

A Lubos Michel razem z nimi...

Witam

Pierwszy raz w życiu kibicowałem Włochom i muszę przyznać, że nie żałuję. Grali czysto i momentami zupełnie jak nie Włosi :). O Niemcach też można powiedzieć dużo dobrego, jednak niektóre ich zachowania, jeszcze we wcześniejszych meczach, sprawiły, że nie mogłem być za nimi.

Piękny mecz. Właśnie na taki czekałem na tych mistrzostwach.

W pojedynkach jeden na jeden Włosi chyba faktycznie wygrywali prawie wszystko, mam na myśli odbiór piłki. Poza tym asekuracja i w ogóle ustawienie taktyczne to powinien być materiał szkoleniowy. Naprawdę wczoraj Włosi mi zaimponowali. Niesamowita końcówka i piękne bramki. Przy pierwszej Pirlo wykazał się wprost "lodowatą" krwią dogrywając piłkę do Grosso.

Ktoś kiedyś odważył się porównać Ballacka do Zidane'a. To po prostu jakieś nieporozumienie. Z tych mistrzostw z zagrań Ballacka zapamiętam chyba tylko te, których akurat powinien się wstydzić. Symulowanie już chyba weszło mu w krew. Wczoraj w paskudny sposób zaatakował Włocha łokciem i momentalnie złapał się za głowę udając przypadkowe zderzenie. Chamstwo.

Pan Blatter zaproponował podobno by piłkarze pauzowali jeden mecz po otrzymaniu 3 żółtych kartek. Jak dla mnie to żadne usprawnienie. Powinno się karać symulantów tak samo jak "kosiarzy". A jede lekarstwo na sędziowskie krytyczne błędy to chyba umożliwienie konsultacji z arbitrem technicznym, który mógłby śledzić zapis wideo.

Pozdrawiam

Nasunęła mi się przez przypadek analogia do meczu Polska - Niemcy.

Drużyna niemiecka też do końca nie chciała pozwolić na strzelenie sobie gola choć sama niewiele mogła Włochom zagrozić i była zdecydowanie gorszym zespołem na boisku.

Poza tym może w przypadku takiego wysokiego awansu Niemiec trochę decydował syndrom gospodarzy mistrzostw? Korea w ostatnim mundialu przecież też dość wysoko sie uplasowała.

Ale podsumowując to wczorajsze wydarzenie nie mogę powstrzymać wybuchu radości, że Niemcy nareszcie jadą do domu :-). Daleko nie mają ;-)

Ł.A. Woman

Chciałbym, żeby nasza reprezentacja zagrała kiedyś taki mecz jak wczoraj Niemcy czy Włosi. Tymczasem bałem się, czy "nasi" są w stanie o b e j r z e ć cały mecz w dobrej formie - takie było tempo.

Opanowanie Pirlo - czapki z głów.

Świetny występ Lahma w całym turnieju.

Ja również kibicowałem Włochom i przyznaję że aż podskoczyłem w 119 minucie. Mecz chyba najlepszy na mistrzostwach. No i niemcy do dooooomu !!. Według mnie główną przyczyną klęski niemców była nieudolność Ballacka. Ciekawe że Klinsmann nie wyciągnał wniosków z poprzednich meczów gdzie Ballack delikatnie mówiąc nie świecił formą. Gra niemców była dla mnie strasznie nudna, zmiany klinsmanna łatwe do przewidzenia (szczególnie wejścia odonkora w II połowie). Ja stawiam że włosi zdobędą mistrzostwo a to będzie ciekawe przy aferze sędziowskiej we włoszech. Może i u nas nic nie zmieniać ??? Niech nadal przekupni sędziowie układają mecze, może nam coś wyjdzie jak włochom ?? ;)

Niemcy przegrali przez brak ławki rezerwowych. Ballack nie był zaskoczeniem, on tak gra od początku rundy wiosennej. I tak Niemcy daleko zaszli mając w zasadzie tylko trzech zawodników światowej klasy (Lehmann, Lahm i Klose).

zaczrepnięte z wp.pl:

Hitler przewraca się w grobie. polak z mulatem się obejmują i oboje mają niemieckie koszulki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nawet szybkobieżny odonkor nie pomógł, choć biega tylko prawą stroną!

a co niemcy zrobią z 600km flag na finał, bo tak gdzieś czytałem, że uszyli flag na 600km?

a ile dziś wina w italii poszło, hoho

Powiem tyle że wygrana w pięknym stylu. Jedną bramką powalili niemców na kolana ale ta druga to było dobicie leżącego ;)). Brawo del Piero - wreszcie pokazał klasę i mam nadzieję że w finale pokaże formę jaką kiedyś zachwycał.

No i jedno co zauważam w grze Włochów której niektórzy nie lubią - nie ma juz słynnej obrony włoskiej czyli strzelenia jednej bramy i murowania swojej. To co włosi pokazują w tym mundialu nijak się ma do stereotypu włoskiego "catenachio". Włosi na mistrza !

Kubek, 5 Lip 2006, 15:48

>Powiem tyle że wygrana w pięknym stylu. Jedną bramką powalili niemców na kolana ale ta druga to

>było dobicie leżącego ;)). Brawo del Piero - wreszcie pokazał klasę i mam nadzieję że w finale

>pokaże formę jaką kiedyś zachwycał.

>No i jedno co zauważam w grze Włochów której niektórzy nie lubią - nie ma juz słynnej obrony

>włoskiej czyli strzelenia jednej bramy i murowania swojej. To co włosi pokazują w tym mundialu nijak

>się ma do stereotypu włoskiego "catenachio". Włosi na mistrza !

W rzeczy samej. A i Chianti Rufino znowu łykniem !!!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.