Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno wyszły 2 wersje tych HTC Desire. Maja zastosowane różne wyświetlacze...

Nikt ci nie powie, jaki d. egzemplarz ma wyświetlacz.

Nie wiem jak to można sprawdzić.

Ponoć aktualnie Samsung nie daje HTC amoledów...

Wiem że montowane są dwa rodzaje wyświetlaczy, nie zaznaczyłem tego może zbyt dokładnie w poprzednim poście ale cóż, nikt nie jest doskonały.

Testy jak to sprawdzić też można w necie znaleźć. Problem w większości tych testów jest taki że dobrze jest mieć drugi telefon z pewnym wyświetlaczem (SLCD lub AMOLED) do porównania. A najlepiej by to był desire z początku produkcji :-)

Coś od fana telefonii komórkowej, lecz chyba takiego, któremu brak naturalnych, szarych komórek:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

OK - to chyba będzie jednak HTC Desire

teraz pytanie - co wybrać:

HTC Desire

HTC Desire Z

HTC Desire HD

??

:)

HTC Desire HD to krowa i nie tak IMHO udana jak HTC Desire.

Zdecydowanie brałbym HTC Desire.

Desire Z nie kojarzę :(

Popatrz jeszcze na Samsunga Galaxy S i9000:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Desire Z nie kojarzę :(

Cos pomiędzy Desire a Desire HD tylko że z kawiaturą qwerty.

Samsunga po omni na razie mam dość. Nie to, że jestem rozczarowany, ale czas na inną markę.

Za to stałem się zawziętym wrogiem WM.

Normalnie tym programistom bym pozabierał laptopy i kazał pracować na WM.

Cos pomiędzy Desire a Desire HD tylko że z kawiaturą qwerty.

Samsunga po omni na razie mam dość. Nie to, że jestem rozczarowany, ale czas na inną markę.

Za to stałem się zawziętym wrogiem WM.

Normalnie tym programistom bym pozabierał laptopy i kazał pracować na WM.

A teraz pytanie - jak desire odtwarza muzykę?

OK - to chyba będzie jednak HTC Desire

teraz pytanie - co wybrać:

HTC Desire

HTC Desire Z

HTC Desire HD

??

:)

Miałem podobny dylemat i wybrałem HTC Desire.

Niezależnie jakiego wyboru dokonasz najlepiej kup telefon na wolnym rynku bez brandingu operatora czyli wszelkiego rodzaju niepotrzebnych programów, dem gier i tym podobnego badziewia którego nie można odinstalować.

Oczywiście można się tego pozbyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale wymaga to trochę czasu i nerwów a nie każdy lubi takie zabawy.

Tu trochę o telefonach z robocikiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nieco niżej są działy poświęcone konkretnym modelom.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak desire odtwarza muzykę?

Tu mnie masz.

Niestety nie korzystałem z desire jako odtwarzacza "mp3" więc się nie wypowiem.

Problematyczne natomiast jest radio. Tu słuchawki pełnią również rolę anteny a niestety by używać tych od htc trzeba mieć wyjątkowo duże dziury w uszach:-)

Niestety wymiana nie jest taka prosta jeżeli zamierzamy używać radia, nie wszystkie działają dobrze (jako antena).

Tak z ciekawości zerknąłem w specyfikacje tych HTC i zwykły Desire nie obsługuje Javy natomiast HD już tak. Ma to jakieś większe znaczenie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tak z ciekawości zerknąłem w specyfikacje tych HTC i zwykły Desire nie obsługuje Javy natomiast HD już tak. Ma to jakieś większe znaczenie?

Znalazłem informacje że można zainstalować. Niestety nie za za bardzo wiem po co bo chyba nie dla gier?

Jak masz jakiś pomysł napisz to sprawdzą.

Chodziło mi o obsługę javascript podczas korzystania z internetu chyba, że pomyliłem pojęcia.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Chodziło mi o obsługę javascript podczas korzystania z internetu chyba, że pomyliłem pojęcia.

Napisze tak:

- Bank działa (KB24 logowanie. Przelewu jeszcze nie robiłem)

- AS działa

- YT działa

Wydaje mi się że jest o wieeeele mniej reklam.

Jak na razie wszystko jest ok. ale jakoś szczególnie jeszcze nie testowałem.

Wiele reklam opartych jest na Javie, i tu brak jest plusem ale również wiele witryn używa tego języka do tworzenia sub-okienek (np nasze forum), przez co nawigacja jest łatwiejsza gdyż nie trzeba np. aby dotrzeć do określonego miejsca przebrnąć przez kilka odnośników. Skoro można doinstalować to nie widze problemu. Zresztą powinna w ustawieniach przeglądarki być opcja wył/wł, tak mam przynajmniej w mojej nokii.

• Administratorzy

Obenie mam Samsunga galaxy s, z ktorego wlasnie pisze. Nie bylem przekonany do tych dotykowych, ale wreszcie zmienilem i mozna sie jednak bardzo szybko przyzwyczaic. Gdyby mial cos wybierac to zdecydowanie na Androidzie. Jedyna wada to szybko padajaca bateria.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Jedyna wada to szybko padajaca bateria.

z tym akurat juz sie pogodziłem. wszystkie tego typu urzadzenia tak mają. Zwykle kupuję zapasową "no name" na wypadek gdyby mi padla a pilnie bym potrzebował prundu. Dlatego też iPhone ma u mnie małe szanse.

Waham się pomiędzy desire zwykłym a HD.

Wciąż też myślę o desire Z z tym, że nie mam pewności, czy ta klawiatura naprawdę mi jest potrzebna....

• Administratorzy

Też rozważałem kupno czegoś z wysuwaną klasyczną klawiaturą. Jednak do tej ekranowej przyzwyczaiłem się dosłownie w dwa dni. Znajomy z biura ma Motorole Milestone z taką klawiaturą i chyba średnio jest zadowolony. Jego telefon jest dużo cięższy od mojego. Co do baterii to pewnie wszystkie smartfony bardzo szybko ją zużywają. Ekran wielkości 4 cali, czy nawet więcej trochę energii musi pochłaniać. Warto zainstalować Task Killera, którym można zabijać działające w tle aplikacje. Dużo programów pracuje sobie w tle, a to na pewno też wpływa na żywotność baterii.

Widziałem Wave II i Wave na żywo trochu duży ten II, SE X10 też za duży i bez radia niekoniecznie nowsze są lepsze. Bateria koniecznie musi mieć co najmniej 1500mAh

tłusty czwartek

• Administratorzy

Też w pierwszej chwili uważałem, że SGS jest za duży. Jednak szybko da się przyzwyczaić i 4 cale są w sam raz. Chociaż ten HTC i zapowiadany SGS2 mają chyba nawet 4.4.

Widziałem Wave II i Wave na żywo trochu duży ten II, SE X10 też za duży i bez radia niekoniecznie nowsze są lepsze. Bateria koniecznie musi mieć co najmniej 1500mAh

Wave I jest sporo mniejszy od II więc powinien być "w sam raz" :) No i od tego SAmoled :)

Luxmany i winyle 

...

Co do baterii to pewnie wszystkie smartfony bardzo szybko ją zużywają.

...

Z baterią to nie jest tak do końca prawda.

Fakt że nieco szybciej się rozładowuje w smartfonie ale nie dla tego że to smartfon tylko dlatego że są uruchomione różnego rodzaju "bajery" typu wifi, gps, ciągła synchronizacja np.pogoda, animowane tapety itd.

Oczywiście po to się kupuję smartfona by z tych "bajerów" korzystać ale gdy to wszystko wyłączymy i będziemy korzystać ze smartfonu tak ja to się kiedyś robiło czyli do dzwonienia to zauważymy że bateria jednak taka kiepska nie jest.

Mój dzisiejszy teścik: Telefon odłączyłem od ładowarki o 6.30

W pracy telefon był użyty parę razy by zobaczyć która godzina, jedna krótka rozmowa, wifi i gps był wyłączony.

15.30 bateria 96%

Użytkuję Samsunga Galaxy S. Wyboru dokonałem świadomie, uprzednio testując przez kilka dni:

- SGS

-HTC Desire HD

-HTC Desire Z

-Nokia N8

Pokrótce podzielę się spostrzeżeniami wynikającymi z doświadczeń użytkowych, a nie "funboyowskiego" zacietrzewienia:

SGS:

+niesamowity wyświetlacz AMOLED

+przyzwoitej jakości dźwięk

+szybkość działania - na Androidzie 2.2 jest to aktualnie najszybszy telefon

+bateria wytrzymuje ok. 30godz. intensywnego użytkowania: aktualizacje poczty, FB, kursów walut i inne pierdoły robione kilka razy dziennie, do tego przez kilka godzin pracujące WiFi lub tryb HSDPA, kilka utworów MP3 odsłuchiwanych w drodze do siłowni, kilkanaście smsów i kilkadziesiąt minut rozmów,

+szkło "gorilla glass" mam tendencję by pierdaknąć tel. w schowku samochodowym, nosić w kieszeni z kluczami itp. - do tej pory żadnej rysy (na necie ktoś usiłował rysować szkło kluczami-bez najmniejszej skazy, choć osobiście bym się na to nie odważył)

+android niesie ze sobą ogromną możliwość personalizacji tel. wiele aplikacji z GoogleMarket jest darmowych

+pojemnościowy wyświetlacz=przyjemność surfowania w necie

-tylna klapka telefonu

-brak flasha

HTC Desire HD:

+szybkość działania - na Androidzie 2.2 idzie łeb w łeb z SGS

+android niesie ze sobą ogromną możliwość personalizacji tel. wiele aplikacji z GoogleMarket jest darmowych

+bardzo dobre spasowanie elementów

-fatalna bateria - wytrzymał mi ok. 14 godzin użytkowania na takim samym poziomie jak SGS

-wyświetlacza to zwykłe LCD, a nie SuperLCD jak początkowo kłamało HTC - kolory wyglądają na sprane w porównaniu do SGS, czy HTC Desire Z

-słaby dźwięk, pomimo SRS - brzmi jak dudnienie z pudła, wyjście słuchawkowe akceptowalne

HTC Desire Z:

+szybkość działania - pomimo niższego taktowania procesora, telefon działa na poziomie zbliżonym do HTC DHD, a w syntetycznych benchmarkach nawet go pokonuje

+fizyczna klawiatura QWERTY, najlepsza klawiatura z jaką miałem styczność w smartphonach

+wyświetlacz to SuperLCD - żywe kolory, lepsze niż na HTC DHD, może minimalnie słabsze jak w SGS

+dźwięk akceptowalny, na wyjściu słuchawkowym przyzwoity,

+ - bateria lepsza niż w HTC DHD, ciut słabsza niż w SGS

+ - podzielone zdania na temat sposobu wysuwania klawiatury: podobno potrafi sama wysuwać się, ale mi w trakcie trzech dni użytkowania to się nie zdarzyło

Nokia N8:

+ najlepsza z dotychczasowych Nokii

+ dobrej jakości ekran dotykowy - pojemnościowy

+ wyjście HDMI, możliwość podłączenia do tv, podłączenia klawiatury lub myszki przez BT

+- bateria na poziomie HTC Desire Z

+- dźwięk akceptowalny

+- system Symbian - w chwili obecnej nieco archaiczny, bez takich możliwości rozwojowych jak android, ale może być łatwiejszy do opanowania dla userów którzy nie mieli wcześniej styczności z andkiem

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

PS.Takze pisze z SGSa;-)

Nooo... To teraz wszystko stało się jasne :)))

dzięki za fajną recenzję - krótko, treściwie i wyczerpująco.

Czyli Samsung albo Z-ka. Przyjrzę się Samsungowi. Jeżeli możesz to napisz jeszcze tylko słów kilka o dźwięku MP3 z Szajsunga. Z mojej Omnii jest TRAGICZNY. Kupując miałem nadzieję, że firma która jednak cos tam ma wspólnego z audio, nie wypuści brzmieniowego gniota, ale sie myliłem. Oczywiście mógłbym wgrywać jakieś drivery i podkręcić to brzmienie, ale dałem sobie spokój - wolałem słuchać z Sony Ericssona. I tak zawsze nosze dwa fony, to co mi za różnica.

Moim poprzednim telefonem była Omnia:) Przeskok na którykolwiek z obecnych smartfonów będzie dla Ciebie ogromny. Zupełnie inna reakcja na dotyk, inna płynność działania, brak jakichkolwiek zwiech. Jeśli masz jeszcze odrobinę smykałki do modów, to polecam zainstalowanie w SGS lagfixa-telefon staje się jeszcze szybszy.

Co do kwestii dźwięku, to...oceniając swoim uchem, nie spotkałem jeszcze telefonu, który dałby mi pełną satysfakcję w tej materii. Po prostu, w każdym moim dotychczasowym aparacie dźwięk był ledwie akceptowalny. Gdybym miał porównywać, to...HTC brzmi ciut lepiej, niż Omnia. A SGS z kolei brzmi ciut lepiej, niż HTC. Nie ma się co oszukiwać - żaden z tych smartfonów nie zabrzmi na głośniku tak, jak choćby SE w595. Na przyzwoitych słuchawkach jest na tyle dobrze, że 320kb/s mp3 brzmią tak na czwórkę z minusem.

Puentując, napiszę, że najlepiej gdybyś mógł "pomacać" telefony, które są w Twoim zainteresowaniu. Jeśli nie masz takiej możliwości, to obejrzyj sobie przynajmniej testy na YT - różnicy w dźwięku nie usłyszysz, ale w szybkości działania i jakości obrazu już zobaczysz.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

• Administratorzy

Z baterią to nie jest tak do końca prawda.

Fakt że nieco szybciej się rozładowuje w smartfonie ale nie dla tego że to smartfon tylko dlatego że są uruchomione różnego rodzaju "bajery" typu wifi, gps, ciągła synchronizacja np.pogoda, animowane tapety itd.

Oczywiście po to się kupuję smartfona by z tych "bajerów" korzystać ale gdy to wszystko wyłączymy i będziemy korzystać ze smartfonu tak ja to się kiedyś robiło czyli do dzwonienia to zauważymy że bateria jednak taka kiepska nie jest.

Mój dzisiejszy teścik: Telefon odłączyłem od ładowarki o 6.30

W pracy telefon był użyty parę razy by zobaczyć która godzina, jedna krótka rozmowa, wifi i gps był wyłączony.

15.30 bateria 96%

Zgadzam się, najlepiej wyłączyć GPS, Wifi i sporo innych rzeczy gdy się ich nie używa. Jednak sam 4 czy więcej calowy amoled też pewnie sporo ciągnie.

Jeszcze jedna sprawa - telefony kupowane u polskich operatorów mają brandowany soft. Możesz się więc spodziewać podmienionego splashscreena, skrótów do blueconnectów czy innych czasoumilaczy. Jeśli ktoś chce czystego Androida 2.2.1 to mogę podesłać link. Flashowanie telefonu jest bardzo proste i można zrobić to samemu w 10 minut.

Jeszcze jedna sprawa - telefony kupowane u polskich operatorów mają brandowany soft.

wiem - z tym jest masakra. W Omni moje "ulubione" były na samym końcu, bo oczywiście na górze musiały być linki ERY i Samsunga z których w życiu nie skorzystałem.

rebrending to będzie pierwsza rzecz jaka zrobię.

Tomku, ja o głośniczek nawet nie pytam. Interesuje mnie tylko słuchanie przez słuchawki.

Zgadzam się w całej rozciągłości z tym , że bateria w każdym ze smartfonów, po odłączeniu: wifi, gps, przejściu w tryb gsm, sporadycznym aktualizowaniu danych, wydłuży swoją żywotność. Tylko, że jak dla mnie, to w tym momencie smartfon traci połowę, albo jeszcze i więcej, ze swoich zalet. Cała frajda używania takiego telefonu, to możliwość niemalże ciągłego bycia "on line", czy za pośrednictwem portali społecznościowych, czy też via mail. Mi w zupełności wystarczy, jeśli odepnę swego fona o 6.30, a jego bateria wystarczy mi na swobodne korzystanie ze wszystkich dobrodziejstw do godz. 22. Potem podpinam go spokojnie na noc i tyle. Wyjeżdżając "w teren" biorę ze sobą power packa do Galaxy S (koszt ok. 130zł) i w ten sposób czas pracy smartfona wydłuża mi się x2.

Nota bene: firma, która jako pierwsza opatentuje baterię wytrzymującą kilka dni w smartphonach, z miejsca stanie się gigantem sprzedaży tego typu urządzeń :)

...Jeszcze jedna sprawa - telefony kupowane u polskich operatorów mają brandowany soft. Możesz się więc spodziewać podmienionego splashscreena, skrótów do blueconnectów czy innych czasoumilaczy. Jeśli ktoś chce czystego Androida 2.2.1 to mogę podesłać link. Flashowanie telefonu jest bardzo proste i można zrobić to samemu w 10 minut.

Ja niestety nie kupiłem telefonu (htc desire) na wolnym rynku "nówka z salonu orange" dlatego po poczytaniu forum androida po dwóch dniach go odbrandowałem :)

Jest jeszcze trochę rzeczy które są dostarczone przez htc ale tu trzeba się będzie odważyć na ROOTa.

Jedyne co mi się bardzo nie podobało to instalowanie wszystkich programów w pamięci telefonu a nie na karcie SD.

To jednak nie była wina telefonu tylko androida, po aktualizacji i uruchomieniu A2SD jest dobrze.

Zgadzam się w całej rozciągłości z tym , że bateria w każdym ze smartfonów, po odłączeniu: wifi, gps, przejściu w tryb gsm, sporadycznym aktualizowaniu danych, wydłuży swoją żywotność. Tylko, że jak dla mnie, to w tym momencie smartfon traci połowę, albo jeszcze i więcej, ze swoich zalet. Cała frajda używania takiego telefonu, to możliwość niemalże ciągłego bycia "on line", czy za pośrednictwem portali społecznościowych, czy też via mail. Mi w zupełności wystarczy, jeśli odepnę swego fona o 6.30, a jego bateria wystarczy mi na swobodne korzystanie ze wszystkich dobrodziejstw do godz. 22. Potem podpinam go spokojnie na noc i tyle. Wyjeżdżając "w teren" biorę ze sobą power packa do Galaxy S (koszt ok. 130zł) i w ten sposób czas pracy smartfona wydłuża mi się x2.

Nota bene: firma, która jako pierwsza opatentuje baterię wytrzymującą kilka dni w smartphonach, z miejsca stanie się gigantem sprzedaży tego typu urządzeń :)

Co to za ustrojstwo ten power pack?

Ja zamówiłem coś takiego

Ukryta Zawartość

Jak przyjdzie po testuje co to warte.

Może ktoś zna jakiś sklepik z w miarę tanimi kartami SDHC 16 GB w klasie 10.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.