Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Heheheh!!!Legenda głosi że Mamel jest starszy od węgla::))) zrobcie bilety dla forumowiczów po pare zeta jeśli macie zbiednieć

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Tłumaczyłem tyle razy..widać ja mało rozgarnięty jestem,ale powiem teraz wprost i otwarcie to myslę.....i to jest niestety prawda..

audiostero,site,moderacja,redaktorzy,administratorzy........całość mocno powiązana........prosze nie zaprzeczać,dlatego wynikła dyskusja głownie z

moich niedomówień-chociaz to jest takie proste.

A teraz zapytam......czy podobało sie państwu organizacyjnie AS w pokoju DIY w ciągu ostatnich dwóch lat....bo ja mam watpliwości i to duże.

Palton chce najwyrażniej ustrzelić hat-tricka.Proponowalem poprzez Piotra 1 przyjazd do Warszawy-nie ma czasu na spotkanie...byłby na nim

nie tyklo on ale powinna się stawic cała rada i temat dogadać jak ludzie-po co te przepychanki.

Nie jest właściwe ,aby organizatorem była osoba spoza Warszawy.......tyle pisałem o tym lecz nie dosłownie...jednak Palton tego nie potrafi zrozumieć

Nie chce z nikim konkurować w kwestii organizatora lecz mimo wielu zajęć audio jest moja pasją i basta.Tylko w ubiegłym miesiącu

słuchałem czterech bardzo drogich systemów.słuchałem też potencjalnych wystawców pokoju diy AS 2012-jeszcze nawet tych którzy nie

zadeklarowali się że bedą prezentować swe urzadzenia-a mamy radę-którą nie ja powoływałem,a teraz plebiscyt,oraz wielu zbanowanych w

tym watku aby nie przeszkadzali-czy takie postepowanie jest akceptowalne przez forumowiczów........osobiście mówię VETO.

Osobiscie posiadam cały system DIY który działa i gra...ale poklasku nie potrzebuję i wiem czyje urzadzenia na co jest stać-bo ponoć Józwa

mi przytaknął ze dobre granie w tym roku ma byc priorytetem...ale Niutek zrezygnował inni też mają wątpliwości-wolą zyć w spokoju bezstresowo.

Mamel

Nie wychylaj się bo pillnują na biężąco..........dot.PIOTR1-(ciekawe czy jego sprzety w tym roku ok?)

• Użytkownicy+

a niby w jakim celu?

radę ma zaakceptować Forum

skutki autorytatywnych poczynań można poznać na stronach wątku

w takiej atmosferze ja też nie mam zamiaru uczestniczyć w "zawodach"

dojdzie do tego że że będziecie oceniać ... ale tylko swoje dokonania

Kazek ma rację, nie dogodzi się wszystkim... Janie, to konstruktorzy są tu najważniejsi. To dla nich Rada ma być wiarygodna, to jej mają powierzyć swoje zabawki. Co ma do tego dajmy na to kolega Wittold (sorry Witku :) ?

Naprawdę, łatwiej byłoby dojść do porozumienia, gdybyśmy mówili wyraźnie, o co nam chodzi.

Nie chcę wywoływać z powrotem trolowania. O co chodzi? Robert to proste, to są obawy o profesjonalizm i że grupa kujawska i tak przeforsuje swoje. Reszta "odważnych" niech nie podejmuje teraz dyskusji w imię zgody. Najlepiej gwizdnąć krzyknąć gdzieś z głębi z nad klawiatury, ale jak przyjdzie co do czego to ....cisza.

A teraz do wszystkich.

Uszanujcie ideę, nie ważne czy się podoba czy nie.

A teraz zapytam......czy podobało sie państwu organizacyjnie AS w pokoju DIY w ciągu ostatnich dwóch lat.

AS2010. Było super, tym bardziej, że czuło się atmosferę pasji, zaangażowanie, a nie zimne wyrachowane zachwalanie własnego ogonka byle sprzedać, napędzić klienta.

• Użytkownicy+

Nie chcę wywoływać z powrotem trolowania. O co chodzi? Robert to proste, to są obawy o profesjonalizm i że grupa kujawska i tak przeforsuje swoje. Reszta "odważnych" niech nie podejmuje teraz dyskusji w imię zgody. Najlepiej gwizdnąć krzyknąć gdzieś z głębi z nad klawiatury, ale jak przyjdzie co do czego to ....cisza.

A teraz do wszystkich.

Uszanujcie ideę, nie ważne czy się podoba czy nie.

I. Skład rady:

1. mysioperz,

2. palton,

3. cir,

4. misiomor,

5. stary audiofil.

Krzychu, gdzie widzisz tą "grupę kujawską" ? Ja widzę 3 (słownie - trzy) osoby z W-wy, jedną z Łodzi i ja z Ina. - Kujawy.

Może jeszcze powiem staremu audiofilowi, że w proponowanym przeze mnie rozwiązaniu - Radzie Pokoju, nie ma miejsca dla organizatora, bo Rada przejmuje jego obowiązki. Wszelkie kwestie powinny być głosowane, zresztą za bardzo nie wiem jakie, poza głosem na dany sprzęt.

Kazek ma rację, nie dogodzi się wszystkim... Janie, to konstruktorzy są tu najważniejsi. To dla nich Rada ma być wiarygodna, to jej mają powierzyć swoje zabawki. Co ma do tego dajmy na to kolega Wittold (sorry Witku :) ?

Nie Robert. Prezentacja jest najważniejsza. Moje nie gra, odłączacie i podłączacie następny.

Nie Robert. Prezentacja jest najważniejsza. Moje nie gra, odłączacie i podłączacie następny.

to nie zawody, i tak hajendu nie będzie, cel spotkania zgubiliście Koledzy

AS2010. Było super, tym bardziej, że czuło się atmosferę pasji, zaangażowanie, a nie zimne wyrachowane zachwalanie własnego ogonka byle sprzedać, napędzić klienta.

a to jest dla mnie czyste pier**nie - bo ja do dziś pamiętam psy wieszane na Mc za spanie i picie na wystawie i cała nagonkę na produkowanego daca i usługi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Krzychu, gdzie widzisz tą "grupę kujawską" ? Ja widzę 3 (słownie - trzy) osoby z W-wy, jedną z Łodzi i ja z Ina. - Kujawy.

Robert to nie jest moje zdanie. To są wnioski z czytania między wierszami.

Może jeszcze powiem staremu audiofilowi, że w proponowanym przeze mnie rozwiązaniu - Radzie Pokoju, nie ma miejsca dla organizatora, bo Rada przejmuje jego obowiązki. Wszelkie kwestie powinny być głosowane, zresztą za bardzo nie wiem jakie, poza głosem na dany sprzęt.

Zgoda,zgoda,zgoda........tylko ze dlaczego sam wszystko ustalasz,myslisz,ze ktoś jest niemyślacy-robisz po swojemu-pisze prawdę.

Gdy w niedziele do mnie dzwoniłeś ok.trzy tyg temu wszystko juz ustaliłeś-dla mnie to nie demokracja to komuna.

Po prostu sie narzucasz i tyle-chyba ta Twoja konstrukcja kulek przewróciła Ci w głowie-byłes taki na poczatku normalny jakiś.

Wpis dotyczył tylko roli Rady. Cel jest jasny, ma być sympatycznie. Będziem tam razem, czyli... spotkanie walniętych na punkcie audio.

• Użytkownicy+

kogoś strasznie bolą te "regiony" :(

nie chodzi o żadna "grupę", po prostu - nikt nie akceptuje gdy coś mu się narzuca, a skład rady zakomunikowany, i stąd teraz są kłopoty

Robert - konstruktorom jak widać z powyższych wpisów wisi skład jury, to ludzie tupią, już rozmawialiśmy, o regionach też

Ok. Ja się dostosuje.

Dodam ostanie słowo , to nie jacyś niezidentyfikowani "ludzie tupią". Są to konkretne 3-4 osoby, Piotr i jego koledzy. A mówi się o jakiejś "grupie z Kujaw"... dwóch, to już grupa?

dwóch, to już grupa?

w komunie tak było :))))))))

w ogóle zainteresowanie konstruktorów jest tak znikome, ze ja zastanowiłbym się nad sensem samej formuły, przynajmniej w tym roku

• Użytkownicy+

Zgoda,zgoda,zgoda........tylko ze dlaczego sam wszystko ustalasz,myslisz,ze ktoś jest niemyślacy-robisz po swojemu-pisze prawdę.

Gdy w niedziele do mnie dzwoniłeś ok.trzy tyg temu wszystko juz ustaliłeś-dla mnie to nie demokracja to komuna.

Po prostu sie narzucasz i tyle-chyba ta Twoja konstrukcja kulek przewróciła Ci w głowie-byłes taki na poczatku normalny jakiś.

Masz Piotrze racje, od czasu skonstruowania kulek, odbiło mi kompletnie. A teraz pozwól mi zamilknąć na te tematy, do czasu rozwiązania ankiety. Proponuję, żeby mamel określi termin zakończenia i jej interpretacje.

Do Jaśnie nam Ukonstytuowanej Rady Pokoju imieniem ................. ( nie wiemy ). W waszych uszach i rękach jest to co zobaczymy i usłyszymy w sobotę. Nas jako forumowiczów ( mówię za siebie ) nie za bardzo obchodzi co zostało w szafie ( przedbiegi ) a co stoi na dywaniku. Po prostu licze na Wasz profesjonalizm i mam nadzieje że oddzielicie zwykłych słuchaczy (ja ) od konstruktorów nie załapanych na odsłuchy. A co do Hiendu to może postawcie obok grajki po dziesiątki tysi to się zobaczy jak to wygląda. A może DIY kontra kasa?

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

w komunie tak było :))))))))

w ogóle zainteresowanie konstruktorów jest tak znikome, ze ja zastanowiłbym się nad sensem samej formuły, przynajmniej w tym roku

I dlatego nikt nie chce niepotrzebnie głowy na pieniek pod topór kłaść.

Cała otoczka już na poczatku jest całkiem zniechęcająca,a powinna być wręcz zachecająca-tak to widzę nie tylko ja.

Ciekawi mnie tylko fakt czy nasz moderator Palton przyjmował by iście taką nonszalancka i zawadiacka formę pisania gdyby-

1.Nie był moderatorem

2.Musiał za pokój diy wyłożyć z własnej kieszeni

Myślę ,ze władzy wolno tyle ile w kinie na filmie z limitem wieku b.o-czyli bez ograniczeń-a tu mamy takie kino-dobrze,ze choć miesiąc przed AS.

Juz wszyscy pewnie sa tym zmeczeni i poszli spać,ale cóż otrzezwienie powinno nastąpić i to jak najpredzej.

Proponuję, żeby mamel określi termin zakończenia i jej interpretacje.

7 głosów nie świadczy, że forum żyje tematem, czas pokaże czy rada będzie potrzebna, czy wystarczą 2-3 dyspozycyjne osoby wskazane przez Forum do ogarnięcia całego bałaganu

ponadto mam wrażenie, że formuła zawodów pomiędzy konstruktorami nie wypaliła

przeniósłbym ciężar imprezy w kierunku spotkania przy muzyce z domieszką info (brak Koteczka trzeba uzupełnić)

• Redaktorzy

Ciekawi mnie tylko fakt czy nasz moderator Palton przyjmował by iście taką nonszalancka i zawadiacka formę pisania gdyby

Mój Stary, wytrzymaj. Zawsze zdążysz wykazać się nonszalancką i zawadiacką formą na Audio Show. Sadzę, ze mogę na ciebie liczyć.

• Użytkownicy+

Czy chociaż to co poniżej możemy przyjąć na dziś ?

Pokój Diy na wystawie Audioshow 2012, ma na celu zaprezentować szerokiej grupie audiofili i melomanów sprzęt diy, wykonany przez forumowiczów portalu audiostereo, oraz zachęcać do uczestnictwa w życiu forum.

- Rada Pokoju Diy reprezentuje forum audiostereo.

- Członek rady zobowiązuje się do wyłaniania sprzętu wyłącznie na podstawie jakości dźwięku, poprzez oddanie głosu.

- Konstruktor przyjmuje do wiadomości decyzję "Rady Pokoju". W wypadku przegranej urządzenia, konstruktorowi przysługuje prawo do ponownego 15 minutowego porównania ze sprzętem wybranym.

I. Skład rady:

1.

2.

3.

4.

5.

II. Lista konstruktorów:

1. Niutek,

2. nibyco,

3. Krzych 2,

4. Stasiop,

5. Robertinius,

6. jarokar

7. mamel

8. Piotr_1

(lista jest otwarta do 20.10.2012.)

III. Lista akustyków diy:

L3VY,

Imacman,

VI. Lista płyt użytych w trakcie eliminacji:

1.

2.

3.

V. Na wystawie będą grały dwa systemy "A" i "B", w następującej kolejności:

Sobota: system "A" - 10.00 - 14.50, system "B" - 15.10 - 20.00

Niedziela - system "B" - 10.00 - 14.20, system "A" 14.40 - 19.00

W przerwach na przełączanie systemu, konstruktorzy i akustycy będą opowiadali o zastosowanych technologiach. Możemy tutaj zaprezentować regulację wkładki gramofonowej. W tym wypadku, możemy wydłużyć czas do powiedzmy 40 min.

VI. Ewentualne wcześniejsze spotkania w celach wstępnej weryfikacji urządzeń, nie mogą zamykać drogi do prezentacji sprzętu w piątek przed wystawą, dla pozostałych chętnych.

No to mamy punkt wyjścia :(.

Proponuję ustalić sztywny nie przekraczalny termin zgłaszania kandydatur do Rady, czy też innej formy zarządzania. Po terminie jeśli nic się nie urodzi, wracamy do tego co już ustalone. Co wy na to?

Porządek musi być, stąd ten nieprzekraczalny termin, za chwilę czas zacznie gonić i nic z tego nie wyjdzie.

Po terminie jeśli nic się nie urodzi, wracamy do tego co już ustalone... Porządek musi być

a to ktoś znowu coś ustalił? zejdź na ziemię, popatrz na ankietę, policz konstrukcje ... i poczytaj wątek wspak

forum kompletnie nie interesuje sie tym wątkiem

zainteresowana jest jedynie wierna druzyna starego audiofila :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Trochę tej wiernej drużyny nie rozumiem. Stary audiofil miał zdaje się brać udział w organizacji, a zamiast to robić, ogranicza się do ścigania "grupy kujawsko-pomorskiej". Nudzi się, czy to klimakter?

Niestety. Jeśli chodzi o DIY na forum to jest już prawie koniec. Poza paroma userami nic konstruktywnego się nie dzieje, właściwie w kategorii konstrukcji prezentowanych na forum to w zasadzie tylko Robertus został, może jeszcze Bogdan, Waldi_06, Henryk Kwinto, JarekC i paru innych ( sory jak kogoś nie wymieniłem). Poziom spadł, na takiej elktrodzie też to samo. Chyba to znak czasów.

a to ktoś znowu coś ustalił? zejdź na ziemię, popatrz na ankietę, policz konstrukcje ... i poczytaj wątek wspak

mamel ja sie nie pcham nigdzie

padła propozycja -lubie paltona wiec mu nie odmówie

niestety ale cała sprawe zaczynam postrzegac jako rywalizacje o pietruszke

i tak wszyscy wzajemnie zapędzili się w kozi róg

moim zdaniem trzeba znaleźć nowa formułę

u "znanowanych" zaczyna widać więcej sensu niż tu

niby masza i neomamut

sory mamel za stary jestem na takie zabawy

wszystkie drogi i tak prowadza w tych watkach do starego audiofila :)

fobia

Muzg, umka a będą i inni

warto wyciągnąć wnioski i nie zwalać własnej indolencji na Starego

Nie, to nie fobia, jeszcze tak nie było, żeby tyle pozytywnych osób nie mogło się dogadać. Ktoś tutaj umyślnie robi komuś za plecami i stąd bierze się zamieszanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.