Skocz do zawartości
IGNORED

Osłona na kaloryfer.

P.L.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Za stolikiem ze sprzętem mam stary, obleśny kaloryfer, który chciałbym zasłonić w jakiś sposób. Chciałbym aby wyglądało to estetycznie, nie wpływało ujemnie na dźwięk i nie kosztowało drogo. W tej chwili nie mam absolutnie ani jednego pomysłu co z tym zrobić. Liczę na Wasze podpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - opcja A drogo, opcja B i C koszmar.

Fotka nie wiem dlaczego do góry nogami:

post-10955-033114300 1292241901_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75367-os%C5%82ona-na-kaloryfer/

"Zabudowa kaloryferów wykonana z lakierowanej płyty MDF z nawierconymi otworami w kształcie kół w cenie 260 zł za metr kwadratowy + 60 zł za komplet stalowych mocowań"

Zrób sobie własnoręcznie, będzie pochłaniać, rozpraszać i grzać ;)

Zrób ramiak i daj na to siatkę ratanową taką jak obija się krzesła lub fotele.Do naciągania lekko zwilżasz, i łapiesz od niewidocznej srony zszywaczem tapicerskim.Siatkę kupisz z metra w cistoramie..Możesz zostawić naturalną , lub prysnąć sprayem .

Witam. Zrób sobie takie coś.

To szczyt łóżka z Ikea. Można to wykonać za śmieszne pieniądze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ostatnio myślałem nad czymś takim jak tu. Jak będzie trochę wolnego to podskoczę i obczaję ile takie coś kosztuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ma pełnić funkcję maskującą żelaztwo grzejnika , a nie zasłaniać emitowanie ciepła, za które kolega płaci.i

W pierwszej sytuacji najtaniej zdjąć grzejnik i odchlapać ścianę :)

...Ja ostatnio myślałem nad czymś takim jak tu. Jak będzie trochę wolnego to podskoczę i obczaję ile takie coś kosztuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Te osłony przypominają faviery, za półroku będą w załamaniach blach czarne smugi , efekt złomu na grzejnikach.

Ukryta Zawartość

Wymien kaloryfer. Na rynku jest teraz mnostwo ozdobnych. Czesto wygladaja jak rzezba przestrzenna. Jesli ma byc taniej to wspolczesny grzejnik lazeinkowy o wybranym kolorze.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Prawda jest taka że obecnie z nowym grzejnikiem aluminiowym zmieścisz się w 200 zł. Są to grzejniki które wymagają niewielkiej ilości wody w "środku" i posiadają duża ilość elementów radiacyjnych. Czyli doskonale oddają ciepło z wody która przepływa przez grzejnik. Mówiąc krótko ich sprawność jest dużo wyższa przez co odczujesz że w domu jest cieplej, dwa ich wartość estetyczna jest dużo wyższa.

Montowanie dodatkowego tandeciarstwa na nich jest zbędna... Ogranicza to w sposób istotny oddawanie ciepła. Prawda jest taka że grzejnik ma grzać twój dom. To jest jego podstawowe zadanie i tutaj bym stawiał na jego wymianę niż inwestowanie na jakieś "dziadostwo" które będzie go maskować a jest w cenie rozsądnego grzejnika...

Moim skromnym zdaniem nie tędy droga.

To tak jak posiadać kolumny typu eltax za 200 złoty i kupować do nich kable za 200 zł za metr bo to lepiej wygląda. Kolumny nie zagrają lepiej ale może to sprawiać wrażenie in +. A sprzedanie tych samych kolumn i dołożenie tych 200 złotych do nowych przyniesie dużo lepsze skutki...

Tak więc kolego P.L. zrobisz jak uważasz tylko sprawdź jaką masz instalacje w domu. Z tego co wiem to nie instaluje się aluminiowych grzejników ze stalowymi elementami (jakieś tam niekorzystne zjawiska chemiczne). Więc rozważ jeszcze kilka innych kwestii i może się okazać że chowanie tego grzejnika nie jest najlepszym wyjściem.

Pozdrawiam Arczi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.