Skocz do zawartości
IGNORED

Prosty WM_DAC Mk2

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, jestem właśnie po rozmowie z Wojtkiem. Bez tłumaczenia się z opóźnień, napiszę co ustaliliśmy.

Niestety, część paczek nie jest jeszcze posegregowana i mimo tego, że Wojtek bardzo starał się to dokończyć i przekazać pozaklejane koperty Buzerowi, nie zapowiada się aby znalazł na to czas. W związku z tym całe zamówienie tak jak leży odeśle mi z powrotem i wyjdzie ono ode mnie. Zdecydowanie dysponuję większą ilością wolnego czasu od niego, dlatego cała sprawa zostanie jak najszybciej sfinalizowana.

Jak wiecie, tym pechowym zamówieniem zajmowałem się z Wojtek od początku, dlatego bardzo poważnie podchodzę do tego, aby każdy otrzymał swoje elementy. Postaram się też o każdym postępie prac Was informować, aby każdy wiedział co się dzieje w temacie. Liczę, że niedługo napiszę pierwszą informację dotyczącą nadania paczki z elementami od Wojtka do mnie.

Dzieki mate_ous.Ja ze swej strony zglaszam gotowość pomocy przy segregacji,zdaje sie ze organizujesz nastepne zamówienie więc z tym wolnym czasem moze byc różnie.

Ja ze swej strony zglaszam gotowość pomocy

Myślę, że nie będzie potrzeby. Mam dobry patent na segregację elementów:) Ale dzięki!

zdaje sie ze organizujesz nastepne zamówienie

Z tym to jeszcze nie wiadomo, bo na razie mam przelewy od dwóch osób. Wiem, że do poniedziałku jeszcze jest czas, ale tylko te dwie osoby w ogóle się ze mną na razie skontaktowały. Od razu je uspokajam - najwyżej zamówimy wszystko we trzech:)

Z tym to jeszcze nie wiadomo, bo na razie mam przelewy od dwóch osób. Wiem, że do poniedziałku jeszcze jest czas, ale tylko te dwie osoby w ogóle się ze mną na razie skontaktowały. Od razu je uspokajam - najwyżej zamówimy wszystko we trzech:)

Już od trzech:-) Najwyżej będziemy zamawiać w czwórkę.

Pozdrawiam

Rafał

Już od trzech:-) Najwyżej będziemy zamawiać w czwórkę.

Pozdrawiam

Rafał

zapisałem się na 2 komplety i mam zamiar zamówić dwa, a więc będzie nas więcej.

Chciałem dzisiaj zamówić wszystkie elementy, ale brakuje mi odzewu od kilku osób, więc kilka godzin jeszcze poczekam. Precyzyjniej - poczekam do jutra do godziny 13.00 na wpłaty lub potwierdzenia przelewu. Po tej godzinie zrobię zamówienie. Kilka dodatkowych osób prosiło o listy, które wysyłałem im jeszcze w weekend, ale nie mogę tak opóźniać, więc niech mi wybaczą za krótki czas na przeglądanie spisu elementów.

Wpłaty lub potwierdzenia przelewów otrzymałem od następujących osób:

avs

p0ducha

Malongi

robi68

nsk

Jeżeli czyjegoś maila z potwierdzaniem wykonania przelewu pominąłem, to proszę mi się przypomnieć.

Hej! Mam małą obsuwę ale też dołączam się do zamówienia problem w tym że za nic nie mogę otworzyć tego całego zestawienia które wysłałeś więc kompletnie nie wiem na czym stoję. Bądź tak uprzejmy i podaj konto na które mam przesłać kasę za całość (podaj kwotę ;biorę komplet elementów do dac i analogu plus dodatkowe koszta). Z góry dzięki!

W środę wysłałem sms'a do Wojtka, kiedy skończy pakowanie wszystkiego do mnie. Dostałem odpowiedź: "Dziś skończę. Jest okey". Jutro albo w niedzielę (powinien być w domu) znowu się z nim skontaktuję.

Jeżeli chodzi o drugie zamówienie, to dzisiaj zamówiłem wszystkie potrzebne elementy. Jutro albo w niedzielę, jak będę miał trochę czasu wszystko podliczę i zobaczymy czy udało się coś zaoszczędzić.

Chciałem dzisiaj podsumować zrobione zamówienia, ale Farnell przesłał mi rozliczenie w którym napisali, że już nie mają LM337 On Semi. Muszę je gdzie indziej znaleźć.

W moim spisie nie uwzględniłem kondensatorów 33pF, które domówiłem. Zamiast 22R 1W Welwyna, zamówiłem 68R 1W Allen Bradley. Głównie chodzi o problemy z grzaniem się tranów, a większy rezystor ma to zniwelować. Allen był o 4zł droższy, ale myślę, że się spisze.

Niestety, sprawa elementów z pierwszego zamówienia stoi w miejscu. Nie żebym nic z tym nie robił, ale ciężko się dodzwonić do Wojtka.

Witam

Czemu tak ciężko się doprosić o listę elementów do tej analogówki, płytki zamówione, pieniądze wpłacone, można zacząć kompletowanie elementów, tylko niestety nie ma z czego, bo lista jest bardziej tajna niż wyniki badań naszych polityków:) Proszę, jeśli ktoś może się nią podzielić to byłbym wdzięczny.

pozdrawiam

Witam

Czemu tak ciężko się doprosić o listę elementów do tej analogówki, płytki zamówione, pieniądze wpłacone, można zacząć kompletowanie elementów, tylko niestety nie ma z czego, bo lista jest bardziej tajna niż wyniki badań naszych polityków:) Proszę, jeśli ktoś może się nią podzielić to byłbym wdzięczny.

pozdrawiam

Kolega Robertus podjął się rozsyłania tego spisu ...

drajek

Lista nie jest powszechnie dostępna, bo niestety tak być musi.

Ja przecież wyraźnie napisałem jeszcze na tej samej stronie, że będę rozsyłał biorącym udział w zamówieniu.

A jeśli kogoś przeoczę, to proszę napisać na PW.

Pozdrawiam.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Informuje, iż nie mam jeszcze od co niektórych adresów emaila.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

mate_ous - z tym naszym nieszczęsnym Wojtkiem, to wyjdzie czy lepiej dać sobie spokój i złożyć ponownie zamówienie?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Na pewno nie można dawać sobie spokoju:) Przecież nie chodzi o 5zł, ale o duży karton części elektronicznych.

Niestety nie potrafię powiedzieć kiedy można się spodziewać ich wysyłki do Was. Robię wszystko, aby stało się to jak najszybciej.

Witam,

W uzgodnieniu z Mate-ous - umówiłem się dziś z Wojtkiem (ov_darkness) pod Arkadią o 21.00 na przekazanie kartonu z częściami. Czy ktoś z Wa-wy miałby czas podjechać cobyśmy komisyjnie we dwóch to odebrali.

Proszę o tel. na nr 609733830

pozdrawiam

buzer - niech Cię bóg błogosławi za twe czyny!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Witam,

Mam towar :D

Zamieszczam zdjęcie poniżej. Dziś z Teo odebraliśmy 2 kartony od Wojtka. Część paczek jest posegregowana (zamówienie MSS całkowicie). Najważniejsze, wygląda na to, że pokrywa się to z tym co pisał Wojtek - to znaczy generalnie nie zwiał z kasą do Somalii czy gdzieś, po prostu zabrał się za coś co wymaga tydzień sortowania, a on teraz nie ma na to czasu.

Towar tak jak jest wysyłam jutro do Mateusza (mate_ous)- on jeden potrafi to ogarnąć. Będziemy na bieżąco informować o stanie.

Pozdrawiam,

Buzer

Bóg zapłać dobry człowieku :) Mam nadzieje że w tym całym mętliku gdzieś leżą sobie i moje drobiazgi :)

Widać teraz skale przedsięwzięcia. Duży podziw dla Pana Wojtka.

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Witam,

Komunikacik

Elementy do WM_DAC, MSS - paczka w drodze do Mate_ous - właśnie zabrał ją DHL.

Zamówienie na płytki do WM_DAC - w przyszłym tygodniu maja byc płytki.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi