Skocz do zawartości
IGNORED

Alphaville - nowy album!

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslicie o nowym albumie Alphaville? Ja przesluchalem narazie po łebkach. Takie sobie, delikatne elektroniczne granie. Dobre do tzw kotleta. Nie męczy i to chyba na tyle. Chociaz singiel nawet moze sie podobać bardziej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/75392-alphaville-nowy-album/

Co to znaczy, daj spokoj bo nagrali 3 hity...?

Sam lubie Alphaville i to napewno nie za wspomniane hity, a bardziej za mila dla ucha muzyke elektroniczna.

Czy jest wiele ciekawszych zespolow? Owszem, jest pelno, niemniej nie widze powodu, dla ktorego nie mozemy pogadac o nowej plycie Alphaville.

Zaliczam ich do licznej grupy wykonawcow, na ktorych sie wychowalem i fakt, ze nie sa "wielcy", nie jest przeszkoda , aby ich w jakiejs tam dawce wciaz lubic. W ogole nie rozumiem i nie pochwalam, jak sie kogos strofuje, za to czego slucha... Co to? Katolicka demokracja czy cos?

Dokładnie Andrev! CHWAŁA im za pierwszą płytę, którą ostatnio nawet sobie kupiłem - oczywiście na winylu :) - druga Afternoons... była też jeszcze ciekawa. Mniej przebojowa, ale interesująca.

Najnowsza płyta, hmmm .... założę się z Tobą (hobbysta, jak i z autorem wątku), że gdyby posłuchać tego nie jako Alphaville tylko nowego nieznanego zespołu, nie dotrwalibyście nawet do 3 nagrania.

nt

Nie znam nowej plyty, Panowie. Bardzo mozliwe, ze graja "na sile", jak powiedzial Andrev.

Sam mam niezapomniana "Forever Young" oraz niezla "Afternoons in Utopia", sredniawa "Breathtaking Blue", niesamowicie rytmiczna "Salvation" czy chyba moja ulubiona "Meanwhile".

Mam jeszcze "Prostitute", ale to zdecydowanie niewypal, moze z wyjatkiem dwoch utworow. Zadnej z powyzyszych plyt utracic bym nie chcial, bo jest w moim domu puszczana i lubiana nie tylko przez mnie.

No i zapomnialem o bardzo fajnej i w miare swiezej "Relocated"! A ze starych , moja z kolei pierwsza ich plyta byla "Methods of Silence". Kochalem te plyte 25 lat temu (sirca) i wciaz slucham conajmniej raz do roku dzisiaj. To na tej plycie byly "Love is a Shield" (palce lizac) czy "One Fine Day"... Pisze z pamieci, bo sprawdzac mi sie nie chce

-------------

No tak! Teraz sie zorientowalem ,ze "przemielilem" Alphaville z Camouflage, hehe ... Mea Culpa . Zmeczenie porobotne, hehe

W sumie oba bandy dosc podobne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.