Skocz do zawartości
IGNORED

KOLUMNY DO POMIESZCZENIA 60M2

radmac5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

To mój pierwszy post na tym forum( nie szukam zaczepki a tylko suchej teoretycznej wiedzy od osob którzy więcej słyszeli i może są w stanie mnie odpowiednio ukierunkować , co mi pozwoli uniknąć jakiś rażących błędów w budowie mojego pierwszego wymarzonego zestawu audio ).

- pokój 60m2 !!!!!!( salon +otwarta kuchnia)

- muzyka głównie rock, metal …. ( gnr, nirvana , matallica, adema . Bush,coma, rammstein, rise against)… i nie tylko ( muzyka „radiowa” nie jest mi obca, oraz typowy plumsik plumsik gitarowo fortepianowy ) lubie czyste szczegółowe dzwieki , słyszec jak wokalista nabiera oddechu a gitarzysta przeciąga palcami po strunach zmieniając chwyty . a przy tym chciałbym żeby kolumny dysponowały miękkim i potężnym basem

-budżet 10 tys pln

Wszelkie zabawki kupuje „ na raty „ zaczęło się od wzmaka pozniej ampli i teraz przyszła pora na kolumny ( za uwagi w stylu ze zle to zrobiłem, zaczełem nie od tego co trzeba z gory dziekuje , teraz mam co mam i trzeba cos do tego dobrac )CA 840W+ 840E+650R

Z gory dziekuje wszystkim którzy znajda chwile żeby cos w tym miejscu napisac .

pozdrawiam .

https://www.audiostereo.pl/topic/75821-kolumny-do-pomieszczenia-60m2/

do tej muzyki i preferencji brzmieniowych - Paradigm Studio 100v5, spokojnie się zmieścisz w budżecie jak dobrze poszukasz

druga propozycja dobra do tej muzyki to Focal Chorus 836v, wg mnie lepsze z tej dwójki są Paradigmy ale to Ty musisz posłuchać

trzecia propozycja - tańsza ale może się okazać nie gorsza z uwagi na dobre "zgranie" (sprawdzone ;)) się kolumn z Twoim wzmacniaczem (w zasadzie z CA 740 ale to praktycznie to samo co CA 840) - Paradigm Monitor 11v6

- pokój 60m2 !!!!!!( salon +otwarta kuchnia)

No cóż z kuchni będziesz miał dosyć duży nieprzyjemny pogłos i poza zamurowaniem ściany jest raczej jeden sposób a mianowicie solidnie wytłumić właśnie kuchnię!

Kolumn do 10kzł jest sporo tak że pewnie inni doradzą mimo to szukał bym czegoś z vintage :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

15 calowe Tannoye na HPD, np. Arden nie byłyby złe, mają to do siebie że grają ze wszystkim, i ze szrotem za 200zł i sprzętem za 2000zł. Mają swój niezmienialny charakter.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Harpia Acoustics ,,Amstaff"

Też myślę, że warto spróbować Harpie. Na pewno są tańsze niż zagraniczne produkty o porównywalnym brzmieniu.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.