Skocz do zawartości
IGNORED

Clone ACCPHASE E-550

Rekomendowane odpowiedzi

Odbrumiłem wczoraj jeden kanał w 550 (oczywiście brakowało jednej masy) i wreszcie jej posłuchałem. Gra bardzo przyzwoicie. Słychać że ma duży zapas mocy żeby kontrolować głeboki i potężny bas. Jak ja to nazywam nie pozwala membranom furczeć sobie w/g własnej woli. Trzyma je w ryzach ;-))))) Prąd ustawilem na przepisowe 60mV w punkcie pomiarowym. Myślę że nie ma sensu z tym kombinować. Prawdopodobnie nie wyszedlem z klasy A wczoraj bo bym sąsiadów wkurzył :-) Teraz muszę go porównać z 305V i na tym zakończę moją przygodę z klonowaniem Accuphase.

Czyli pełen sukces. :)

Z 406-tką miałem problem bo zawierzylem że nowe elementy półprzewodnikowe są dobre. Niestety chińczycy psują wszystko. Zamierzam ich trochę wqrzyć... Za te 24h które się męczyłem z odpaleniem 406! Sprzedam im za 500$ schemat kasy pancernej.

Z 406-tką miałem problem bo zawierzylem że nowe elementy półprzewodnikowe są dobre. Niestety chińczycy psują wszystko. Zamierzam ich trochę wqrzyć... Za te 24h które się męczyłem z odpaleniem 406! Sprzedam im za 500$ schemat kasy pancernej.

Poproszę teraz grupowiczów o przesyłanie schematów sterowania tyrystorami obrotów wiertarek. Żółty naszym przyjacielem.

I za te 2 diody zamiast tranzystora - kasa pancerna.

Za to że ktoś ich nauczył wypalać laserem oznaczenia na elementach - grot do lutownicy w żyć.

Edytowane przez bendix101

Na chińskich forach zacierają ręce i puszczają sobie uśmieszki z radości . Nawet przepisują całe teksty w tych swoich znaczkach - skubańce .

Na chińskich forach zacierają ręce i puszczają sobie uśmieszki z radości . Nawet przepisują całe teksty w tych swoich znaczkach - skubańce .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież już je mają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież już je mają.

Ciekawe czy Tomek im powiedzial o tych koniecznych cięciach. Mam nadzieje że nie :-)

Ukryta Zawartość

To już szczyt bezczelności. Zachowali się chińczyki nietaktownie biorąc ten projekt i publikując na swoich stronach. Co ich to ...

Ale przywłaszczenie, że to niby jest ich projekt, biorąc zapożyczone zdjęcie Tomka i jeszcze dając swoje logo, to już szczyt.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Chińczyki taktownie? Może i część chinczyków jest taktownych, ale Ci co to wzięli to typowa mafia podróbkowa i tam nie ma miejsca na sentymenty.

Taka mała dygresja, może nie o Chinczykach ale w temacie podróbek. Poczytajcie sobie o Camorrze (neapolitańska mafia), mózg staje ile podróbek jest na rynkach EU i za jaką kwotę... setki milionów euro, i to podróbki nie różniące się od oryginałów (drogie towary, robione na lewo w tych samych manufakturach co oryginały i nielegalnie wpuszczane w obieg).

Potrafią trafiać nawet do firmowych sklepów....

System gra dobrze, albo nie....

Wrócił panel zanodowania .

Ukryta Zawartość

post-22716-0-40621500-1320080658_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładny kloc z tego będzie,coś jakby pancerna mutacja Accu ;)

Bardzo solidnie i jak z japońskiej manufaktury,ja bym jednak zrobił frez pod tą szybkę(chyba że było to kłopotliwe) od vu i dał inny wyłącznik.

Edytowane przez freedi

Szybce brakuje jeszcze fazki, to pewnie poprawi wygląd. A ostatecznym jej wykończeniem powinno być pomalowanie na czarno od tyłu całej powierzchni minus obszaru wskaźników. Do maskowania polecam żółtą taśmę modelarską tamiya. Dociąć skalpelem, pomalować, oderwać i będzie jak należy.

Mi ta szybka wygląda na pleksi (mogę się mylić), szkło miałoby bardziej szlachetny wygląd.

Osobiście oddałbym gałki do lakierowania na czarny połysk. Na fotografii nie zgrywają się kolorystycznie, choć to może być wina zdjęcia.

Eleganckie te klony accu. Jak kiedyś mnie przypili to też się za nie zabiorę. Wtedy pewnie będą już zamówienia zbiorowe u Tomka na e-560 ;)

Edytowane przez Amnes

Obudowa skręcona jeszcze rosa na niej stoi bo wróciłem ze stolarni ale jest ok.szybka musi być teraz tego nie zmienię.:)Szybka to plexi nigdzie nie chcieli mi zrobić ze szkła ale trudno ,zrobiłem sam o zastanawiam się czy nie fazować krawędzi ale jeszcze zobaczę.

Ukryta Zawartość

post-22716-0-62146600-1320099062_thumb.jpg

post-22716-0-96558100-1320099078_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

Obudowa skręcona jeszcze rosa na niej stoi bo wróciłem ze stolarni ale jest ok.szybka musi być teraz tego nie zmienię.:)Szybka to plexi nigdzie nie chcieli mi zrobić ze szkła ale trudno ,zrobiłem sam o zastanawiam się czy nie fazować krawędzi ale jeszcze zobaczę.

niema problemu z szyba, trzeba poszukać gdzie wycinają wodą ,ja nie miałem z tym problemu każda szyba wymiar itp na cnc

nie wiem ,czy to zdjęcie takie słabe,ale mam wrażenie,że kątownik skręcający radiatory jest na równi z ich górną krawędzią.Jeśli tak to płyta górnej pokrywy będzie wystawała.A z tym szkłem nie idź na łatwiznę,znajdź porzadnego szklarza na pewno dotnie ,oszlifuje krawedzie,sfazuje i zrobi dziury.Jakbys skorzystał z rady kolegi i pomalował od tyłu,będzie o niebo lepiej( moje skromne zdanie:)To poważny projekt i świetna obudowa więc trzeba dbać o szczególiki

niema problemu z szyba, trzeba poszukać gdzie wycinają wodą ,ja nie miałem z tym problemu każda szyba wymiar itp na cnc

nawet nie woda,prymitywny szklarz z diamentem:)

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

zaden szklarz nie nawierci otworow tak blisko krawedzi bo peknie. jest zasada odleglosci od krawedzi - gr. szkla x2. ja sklejalem dwie szyby wiekszą i srodkiem mniejsza po krawedzi zywica epoksydowa, a wyciecie takiej szybki i sfazowanie to kootas, kazdy szklarz to zrobi. faze mozna zrobic osełką na mokro tylko na poczatku delkatnie i wzdłuż krawędzi bo sie szczerby i zadry porobią. szybke zabezpieczmy obie płaszczyzny w calości taśmą papierową najlepiej 2 warstwy- taką budowlaną np.- w razie gdyby ręka się omskła.

Edytowane przez blomin

Jako kabel sygnałowy może być?Ewentualnie jaki?http://allegro.pl/kabel-sygnalowy-hq-ofc-1x0-60mm-2xekran-thomson-i1891404373.html

Możesz się bawić w takie grube kable oczywiście ale polecam jednak do wewnątrz cieńsze i delikatniejsze. Łatwiej jest je we wtyczkach oprawić np. takich:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i łatwiej ułożyć wewnątrz.

Ja tez kiedyś się bawiłem z bezpośrednim lutowaniem grubych kabli do potencjometrów itp ale dzisiaj nie widzę grubszego sensu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bendix101
  • Pokaż nowe odpowiedzi