Skocz do zawartości
IGNORED

Więcej kabla- tylko jakiego

Snozzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na samym początku podkreślam że w sprawach kabli jestem kompletnym laikiem. Sprawa wygląda tak: nabyłem głośniki Creative Inspire T6060 i aby porządnie je rozmieścić po pokoju potrzebuje przedłużyć przewody od głośników. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jakie to mają być przewody. Proszę o pomoc :) Tutaj co nieco o tych pierdziawkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku :]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/76190-wi%C4%99cej-kabla-tylko-jakiego/

Wybacz arczi ale procab do tych glosnikow to przerost formy nad trescia. Glosniki kosztuja jakies dwie stowki a okablowanie z procaba wyjdzie ok stowy. Bez sensu.

Jakikolwiek kabel byle by byl wykonany z miedzi bedzie sie nadawal (i pewnie bedzie lepszy od tego co chinczycy dali w orginale). Nie musi to byc tez 2.5mm^2 bo glosniczki maja podobno maksymalnie 22W (yhy, jasne, ale zalozmy ze tyle maja). 1mm^2 wystarczy a latwiej go bedzie schowac.

server unreachable;--

No tak, tylko jeśli pyta o kable, to zakładam że pomijamy OFC ze szpuli.

No bo przy Twoim postawieniu sprawy to obojętnie co kupi wyjdzie na to samo. No i wtedy wątek jest bez sensu. Bo jakiekolwiek posunięcie będzie weryfikowane pozytywnie co wiąże się z niemożliwością popełnienia błędu. Czyli dane założenie zawsze jest prawdziwe. Więc reasumując skoro nie ma możliwości popełnienia błędu to po co pytać o rozwiązanie :).

Czyli kup byle co będzie ok :).

Pozdrawiam Arczi

Tanio i dobrze Procab ls-25. Tylko kup na całą długość a nie łącz ze starymi kablami. Powinno być ok

Kiedy kupowałem ten kabel za niecałe 5zł/mb (nowy) to nie było zbyt tanio ... to po pierwsze. Po drugie 2,5mm to nawet nie wciśnie w te tandetne zaciski za dobrze.

Ja polecam zwykły kabel z miedzi produkcji polskiej (chinszczyzna ma mniej miedzi w kablu niż domieszkowanych śmieci), o przekroju MAX 1,5 mm kw.

glosniczki maja podobno maksymalnie 22W (yhy, jasne, ale zalozmy ze tyle maja).

Pojedyncza satelitka ma niby 8W (co i tak nie chce mi się za bardzo wierzyć ... chyba że to moc przy której wzmacniacz sypie minimum 10% THD+N) ... tak więc kabel ~1mm kw to będzie hoho a może i więcej jak na takie pudełeczka.

np. cos takiego było by ok?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeżeli nie to proszę o jakiegoś linka najlepiej z alledrogo :) Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku!

Ukryta Zawartość

O ile to jest faktycznie miedz (a nie aluminium z domieszka miedzi) to czemu nie. Chociaz estetyka dyktowalaby kabel o przekroju kola i w kolorze czarnym. No ale to juz szczegoly.

Takze zycze szczesliwego Nowego Roku.

PS

22W podalem tylko dla bezpieczenstwa bo tyle ma sub a nie mam pojecia gdzie wcisneli tam wzmacniacz. Pewnie do tegoz suba ale kto ich tam wie.

Arczi - z doswiadczenia wiem ze zawsze mozna zrobic cos zle. ;) Chodzilo mi o wskazanie niecelowosci zastosowania komponentu (tu kabla) jesli nie wniesie on zauwazalnych zmian.

server unreachable;--

np. cos takiego było by ok?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeżeli nie to proszę o jakiegoś linka najlepiej z alledrogo :) Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku!

To będzie dobre ... i zapewne na prawdę jest to głównie miedź, a nie jakiś chinski szajs w którym więcej jest stali niż miedzi.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.