Skocz do zawartości
IGNORED

Kable NORDOST

zurek

Rekomendowane odpowiedzi

>>>>ksajmon całkiem słaba ta bajka musisz popracować nad fabyłą. w Komisie w Niemczech handlują Nordostem Red Downem z metra jak w sklepie elektrycznym spredającyym kabel do betoniarki i konfecjują ją takim czzymś bo nie nazwe tego konfekcją nawet zbliżoną do oryginalnej Nordosta bo to jest śmieszne. Zapewniam Cię, że działalność taką by zkończyli szybciejniz ni się wydaje nie tylko w Niemczech bo w Polsce również. Cieszę się że temat chwycił na forum może już się nikt nie da więcej nabrać na super kabelki. Oczywiście czysta strata na spzredaży.

chciałem tyko dodać,że kabli Nordosta z tego sklepu naywał je tylko właściciel tego sklepu po cała Warszawa lała ze śmichu i dodam tylko, że sklepik skończył działalność na żelaznaj na zawsze.

chciałem tyko dodać,że kablami Nordosta z tego sklepu sklep zwał się elektryczna pomarańcza naywał je tylko właściciel tego sklepu bo cała Warszawa lała ze śmiechu i dodam tylko, że dzięki ludziom kótrzy zgłosili ten proceder do Nordost,sklepik skończył działalność na żelaznaj na zawsze. od tego czasu jest jeden dystrybutor Odpowiedzialny przed Nordostem i jak się dowiedziałe, że coś w Krakowie skracają jakieś takie baje. to sobie myslałem że Nordost zaraz wypowie dystrybucje TOP HIFI. Kabelków nie bedzie już w cale gdzie peewnych kupić. Nie poto Nordost gwarnctuje, że kabel jest tylko z oryginlną konfecją. ale sprawdziałem te historie ze skracaniem przez dystrybutora to jakieś bajki. Nordost Red down i blue Heaven to oryginalna konfecja tylko

Sklep EP to chyba jednak dalej funkcjonuje tylko w innym miejscu.

Panowie.

Kable kupiłem w Niemczech w sklepie/komisie. Na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że tak nie było??? Jeden sensowny argument poproszę.

Ad. 2,4m - Może mieli jakiś starszy uszkodzony egzemplarz, przecięli na pół, nie wiem. Może wyprodukowali w piwnicy, bo robią u nich na czarno Chińczycy? Nie wiem.

Ja nie mam wątpliwości co do ich oryginalności, bo podróby nie istnieją!

@stary audiofil

Nie tłumaczę się tylko wyjaśniam, bo zostałem posądzony o oszustwo.

Wystawiłem zdjęcia w najlepszej jakości jaką można wstawić do aukcji. Zawsze można poprosić o oryginały mailowo.

Kable kupiłem, w niezmienionej formie odsprzedałem, od kiedy to przestępstwo?

NA JAKIEJ PODSTAWIE KTOKOLWIEK TWIERDZI, ŻE TO PODRÓBY???

@Renia 239

Udowodnij wszystkim, że podróby Nordosta w ogóle istnieją i przestań mnie bezpodstawnie obrażać.

Drobny cwaniaczku? Za kogo się uważasz. Znasz temat, widziałeś te kable, używałeś? Po co się w ogóle, niezorientowany kompletnie w temacie, udzielasz?

Jeśli masz jakiś problem i lubisz się powyżywać to zrób to w swoim towarzystwie.

I pisz proszę po polsku, bo z tego bełkotu ciężko coś zrozumieć.

1 minuta na e-bayu i patrzcie jakie kwiatki znalazłem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Red Dawn z metra? Nie mogę w to uwierzyć, na pewno Chiński.

Ukryta Zawartość

2 różne długości, custom ordered, konfekcja fabryczna.

Ukryta Zawartość

Czy nie dziwne pudełko? Na pewno podróba a głupi Niemcy tłuką się aż miło.

Panowie, przestańcie się ośmieszać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie.

Kable kupiłem w Niemczech w sklepie/komisie. Na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że tak nie było??? Jeden sensowny argument poproszę.

Ad. 2,4m - Może mieli jakiś starszy uszkodzony egzemplarz, przecięli na pół, nie wiem. Może wyprodukowali w piwnicy, bo robią u nich na czarno Chińczycy? Nie wiem.

Ja nie mam wątpliwości co do ich oryginalności, bo podróby nie istnieją!

@stary audiofil

Nie tłumaczę się tylko wyjaśniam, bo zostałem posądzony o oszustwo.

Wystawiłem zdjęcia w najlepszej jakości jaką można wstawić do aukcji. Zawsze można poprosić o oryginały mailowo.

Kable kupiłem, w niezmienionej formie odsprzedałem, od kiedy to przestępstwo?

NA JAKIEJ PODSTAWIE KTOKOLWIEK TWIERDZI, ŻE TO PODRÓBY???

@Renia 239

Udowodnij wszystkim, że podróby Nordosta w ogóle istnieją i przestań mnie bezpodstawnie obrażać.

Drobny cwaniaczku? Za kogo się uważasz. Znasz temat, widziałeś te kable, używałeś? Po co się w ogóle, niezorientowany kompletnie w temacie, udzielasz?

Jeśli masz jakiś problem i lubisz się powyżywać to zrób to w swoim towarzystwie.

I pisz proszę po polsku, bo z tego bełkotu ciężko coś zrozumieć.

1 minuta na e-bayu i patrzcie jakie kwiatki znalazłem...

Ukryta Zawartość

Red Dawn z metra? Nie mogę w to uwierzyć, na pewno Chiński.

Ukryta Zawartość

2 różne długości, custom ordered, konfekcja fabryczna.

Ukryta Zawartość

Czy nie dziwne pudełko? Na pewno podróba a głupi Niemcy tłuką się aż miło.

Panowie, przestańcie się ośmieszać...

Ja tu żdnego problemu nie widze, wątpliwości powstały u kolegi żurka który zakupił Twoje kable i zwrócił się do nas z prośbą o pomoc w ustaleniu po czym można rozpoznać oryginalne kable Nordosta, zgodnie informacją zawartą na tronie producenta jedyną gwarancją autentyczności kabli Nordosta jest zakup u oficjalnego dystrybutora lista na stronie w oryginalnej konfecji. dlatego radzimy bez orzekania o stanie faktycznym zabraqnie jednemu i drugieemu kupującemu kabli do dystrybutora który może wypowie się na ten temat, Jeżeli potwierdzi autentyczność kabli to tylko potwierdzi twoje oświadczenie woli dotyczące stanu faktycznego pochodzenia tych kabli jeśli nie to proszę zachowaj swoją historię o sklepiku w Niemczech i spreday na metry dla osób które bedą ustalały dalej pochodzsenie tych kabli na szczęście to nie nasz problem.Ja niczego nie muszę udowadniać, bo to twój kontrahent ma wątpliwości dotyczące Twojego oświadczenia woli w sprawie autentyczności kabli więc sądze, że to Twoja sprwa aby prezkonać i uspokoić kolege żurka, że wszytko jest ok. a jeśli uważasz moje pisanie za bełkot - to Cię informuje nie musisz tego czytać.

A skoro tak wszystko jest fajnie to dlaczego są wątpliwości? A że są podruby to producent informuje o tym i pisze w jaki sposób należy dokonywać zakupu aby ryzko zakupu podrabianych kabli zminimalizować. A problem to masz na razie TY.Życze wszystki szczęśliwego zakońzcenia

A tak dla Twojej wiedzy to zapytaj Dystrybotora nawet telefonicznie czy sprzedają Nordosa Red Downa ze szpuli na metry i czy dystrybutor Audioklan konfekcjonuje takie kable i będziesz miał odpowiedź czy to chiczycy pracujcy na czarno w tym komisie produkują. Ja się pytałem i Twierdzą, że tylko w oryginalnej konfekcji jest Nordost Red Down i BLu Heven dystrybułowany. Na specjalne zamówienie może być inna długośc ale chodzi o odcinki dłuuższe. Zamwiają w tedy takowy. I w tedy będziesz wiedział dlaczego jest pytanie o 2,4 bo takiego kabla fabrycznie Nordost nie wypuszcza.

Skoro dystrybutor nie sprzedaje kabla ze szpuli to nierozmiem Twojego toku rozumowania, To sądzisz, że Nordost ma podpisaną umowe z szarą strefą czyli Chiczykami z Komisu w Niemczech na sprezdaż takiego kabla lub sam wystawia go na ebayu i sprzedaje na szpule i metry. Ciekawa koncepcja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A następnym razem opisz na swoich aukcjach źródło pochodzneia(niemiecki komis z chinczykami)Twoich prezdmiortów które oferujesz do spredaży. To pewnienie nie będziesz musiał już nic nikomu więcej tłumaczyć. A oszustem nazwał Cie Twój kontrahent z którym robiłeś interesy w kometazru do tranzakcji "Uszust i naciagacz. Kable przerabiane i najprawdopodobniej nieoryginalne. Pytajac o szczegoly odpowiada wymijajaco i zdawkow. Osztrzegam i przestrzegam" z z jego kometarza domniemuje, że też miał wątpliwości ale to też pewnie bełkot no nie.

Tylko jedno pytanie do ksajmona powiedz nam kolego po co Ci były dwa komplety tych samych kabli? Skoro nie handlujesz. Wiem że jedne to konstrukcja bi-ware ale jakby mi te pierwsze nie podpasywały to nie kupiłbym drugich.

A co do tych które sprzedawałeś w nie oryginalnej konfekcji to jakiś czas temu było wiele (im podobnych lub tych samych) na ebay z HK, wiem bo szukam ich co jakiś czas. Ale nie twierdze że sam kabel nie jest oryginalny choć z HK. Tego nie wiem.

Osobiście nie kupiłbym używanego kabla który rzekomo jest oryginalny , a nie posiada paragonu dystrybutora jego karty gwarancyjnej. Co innego kiedy świadomie zamierzam kupić podróbkę tylko wtedy oczekuje niższej ceny.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

A żeby już ostecznie zakończyć spekulacje jak to z tymi Nodostami jest poniże załączam ostzreżenie Nordosta ze swojej strony :http://www.nordost.com/content.asp?ContentID=17

Uwaga zakupów

Konieczne jest ostrzeżenie, naszego cennego klientów, o nieautoryzowanych sprzedaży kable Nordost przez punkty sprzedaży detalicznej, stron internetowych i wysyłkowych, którzy starają się reprezentować siebie jako autoryzowanych dealerów Nordost lub sprzedawcy. Źródła te nie są dopuszczone do sprzedaży naszych produktów i nie możemy zagwarantować, że produkty, które sprzedajemy są oryginalne, najlepsze produkty Nordost jakości. Tylko produkty zakupione w autoryzowanych dealerów i dystrybutorów Nordost prowadzenia naszego życia-gwarancja do pierwotnego nabywcy.

Bo rzeczywiście produkuje Nordost i kończy się wszystkich kabli w swoim pokoju w USA, jesteśmy w stanie zagwarantować wysoką jakość użytych materiałów i precyzja procesu produkcji, czynniki, które mają decydujące znaczenie dla końcowych wyników. Ale w dzisiejszych czasach, wielu producentów cierpią z powodu pojawienia się fałszywych lub imitacje produktów, a tym większa reputacja, tym bardziej prawdopodobne nieuczciwe firmy, aby spróbować i korzystania z niej. Dotarła do nas informacja, że w coraz większym stopniu produktów, które wydają się być Nordost wzorów lub o stosowanie tych samych technologii są oferowane do sprzedaży przez osoby trzecie. Podobnie ponownie zakończone prowadzi często są oferowane do sprzedaży z drugiej ręki, ale tylko kable, które są fabrycznie zakończone Nordost i wykończone oryginalnym termokurczliwych gwarantuje pełną wydajność.

Jako klient, należy wartość możliwość przesłuchania produktów i otrzymać twarzą w twarz z usług ludzi, którzy będą do Państwa dyspozycji po sprzedaży. Z tego powodu zachęcamy do wsparcia lokalnych, upoważniony Nordost sprzedawcy. Oni zobowiązali się do osobistych usług i wybór które sprawiają, że zakup produktów Nordost przyjemne i satysfakcjonujące doświadczenie.

Lista autoryzowanych dealerów i dystrybutorów dostępna jest na tej stronie. Możesz kupić nasze produkty przez nich z pewnością, że można osiągnąć pełną wydajność płacisz.

Takżę Niemieckie sklepiki z kablem do betoniarki oraz chinczykami to nienajlepsza rekomendacja do zakupów o ebayu i z metra na miejscu konfekcjonowanego :)) nie wspomne i chyba już wszystko jastne.

Kabelki wyglądają ok.

Trudno tak ze zdjęcia jednoznacznie stwierdzić czy te kable są oryginalne,ale nic nie wskazuje ,że nie są ;-)

Używałem Red Dawna głośnikowego przez kilka lat w systemie zarówno starszą jak i nowszą wersje,

bardzo dobre kable,zamieniłem dopiero na srebrne Ukraińskie Argentum.

Pozdrawiam mam nadzieję szczęśliwego nabywcę.

co do oryginalności przewodów kupionych przez kolegę zurek nie wypowiem się, bo się na tym nie znam. ale...

Ukryta Zawartość

np. ten link powinien co nieco wyjaśnić. m.in to, że można legalnie kupić kable nordosta - także red downy - ze szpuli i zlecić ich zaterminowanie. i nikt z nordosta raczej nie będzie ścigał poprzez interpol ani sprzedającego ani kupującego takie kable. a co do terminowania nordostów w Polsce - bardzo dawno temu był artykuł w HFiM i wywiad z kolesiem z nordosta i o ile dobrze pamiętam, tam napisano m.in., że firma szkoli dystrybutorów w terminowaniu swoich kabli.

i to by było na tyle :-)

Ukryta Zawartość

co do oryginalności przewodów kupionych przez kolegę zurek nie wypowiem się, bo się na tym nie znam. ale...

Ukryta Zawartość

np. ten link powinien co nieco wyjaśnić. m.in to, że można legalnie kupić kable nordosta - także red downy - ze szpuli i zlecić ich zaterminowanie. i nikt z nordosta raczej nie będzie ścigał poprzez interpol ani sprzedającego ani kupującego takie kable. a co do terminowania nordostów w Polsce - bardzo dawno temu był artykuł w HFiM i wywiad z kolesiem z nordosta i o ile dobrze pamiętam, tam napisano m.in., że firma szkoli dystrybutorów w terminowaniu swoich kabli.

i to by było na tyle :-)

Ale jak może szkolić Dydtrybuorów skoro w Polsce masz tylko jednego dystrybutora Ayduio Klan a nie dystrybutorów zresztą w Niemczech też jest jeden dystrybutor Connect Audio Vertrieb GmbH.

Ukryta Zawartość

Dystrybutorow na swiecie.

Nie ma jak widze tylko tych z MMF, z drugiej strony to ciekawe na ile ten sklep spowinowacony z Nordostem? Wydaje sie, ze takie zachowanie Nordosta byloby nielogiczne, sprzedawac po takiej cenie wcale nie tanie kable BH i RD.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Dystrybutorow na swiecie.

Nie ma jak widze tylko tych z MMF, z drugiej strony to ciekawe na ile ten sklep spowinowacony z Nordostem? Wydaje sie, ze takie zachowanie Nordosta byloby nielogiczne, sprzedawac po takiej cenie wcale nie tanie kable BH i RD.

Najniższą serie Flatline, Dreamcaster, Spellbindersprzedają sprzedają na metry i konfrkcjonują w Audio Klanie, Ale nie Red Downa i Blu Heavena i wyższe tylko sprzedają w fabrycznej.

znaleźć kupców na kable z oryginalną konfekcją na pewno też nie jest łatwo...

kable bez konfekcji oryginalnej są dużo tańsze... 3 krotnie albo i więcej

a producent i tak zarobi na każdej opcji

123... test

znaleźć kupców na kable z oryginalną konfekcją na pewno też nie jest łatwo...

kable bez konfekcji oryginalnej są dużo tańsze... 3 krotnie albo i więcej

a producent i tak zarobi na każdej opcji

Pod warunkiem, że mu niewyrośnie podziemie kablowe bo w tedy straci podwójnie i to w dodatku wizerukowo. Więc jedynym Ograniczeniem podziemia zarówno u Cardasa jak i u nordosta było wprowadzenie konfekcji fabrycznej. Oczywiście nie wyaliminowało to prcederu w całości bo wiadomo, że w chinach wszsytko się opłaca wyprodukować.Ale w krajach rozwiniętych pozwoliło na zwiększenie bezpiczeństwa obrotu. No ale jak podrabaiają lekarstwa, papierosy alkohol,ubrania więc kabli nie będą Jak jest przebitka. więc jedyną bronią pozostaje autoryzowany dystrybutor przynajmniej masz poczucie dobrze wydanych pieniedzy a nie bycie zrobionymw balona. Przynamniej kupiłeś to co chciałeś kupić.Podobnie jest z Tara Labs (podrabiają na ptęge i to podobno całkiem niźle z wyglądu) Dlatego, np. w Auduiosytemie w Warszawie wprowadzili plombowanie kabla przy sprzedaży ich plombą, i zawsze możesz powiedzieć kupującemu powiedzieć żeby sobie sprawdził ich autetyczność u nich jak ma plombe to nie ama problemu. Zresztą sytem wprowadzili gdy co niektórzy zaradni kupowali kablek Tara Labs nie wiadomo gdzie przychodzili do nich pożyczli a puźniej próbowali podmieniać , Ale na szczęście w Cardasie i Tarze można wysłąć kablek do sprawdzenia i uzyskania potwierdzenia ich autentyczności, czaami pomagają na podstawie zdjęć. że jest całe podziemie tego procederu to przecież nie musimy się chyba przekonywać. Każdy z nas pewnie się z takim czymś spotkał osobiście.

Nie kupujcie koledzy kabli od firmy, której konstruktorzy nie mają komfortu pracy na właściwych materiałach.

Materiał przewodzący, z którego korzysta ten producent nie jest idealny od strony wymagań audio.

No ale jak podrabaiają lekarstwa, papierosy alkohol,ubrania więc kabli nie będą Jak jest przebitka. więc jedyną bronią pozostaje autoryzowany dystrybutor przynajmniej masz poczucie dobrze wydanych pieniedzy a nie bycie zrobionymw balona.

...czyli rzeczy codziennego użytku, które sprzedają się, ale kabelki za parę tyś zł to raczej nie ten towar który warto podrabiać... wątpliwy rynek zbytu... chyba że ktoś ma takie hobby

Skoro kable kosztują dużo to każdy sprzedany powinien mieć nr seryjny, certyfikat... dowód zakupu mało istotny, czy karta gwarancyjna bo to chyba łatwiej podrobić niż sam produkt.

Ogólnie uważam że sprawa jest bardzo śliska jeżeli chodzi o kable oryginalne i podrabiane... ktoś kupuje i po wyglądzie zastanawia się czy to jest oryginalny produkt czy nie... a przecież to ma być słychać po wpięciu w system, no chyba że potencjalny nabywca powiesi sobie w ramce na ścianie.

123... test

A bzdury wygadujecie.Aż zal się robi czytając takie posty.Żadna fabryka na świecie niema takiej technologi aby podrobić ,nawet wizualnie kabel nordosta .

Jedyne co możne nie być oryginalne w taśmach to wtyczki .Kable z racji łatwości uszkodzeń mechanicznych są skracane .I dlatego często koszulki nie są oryginalne.

Lecz jak się wszystko odpowiednio polutuje ,to konia z rzędem temu kto usłyszy różnicę brzmienia.

JESZCZE MALO KOLEGO WIDZIAŁEŚ-BO MŁODY JESTEŚ I NAIWNY.

ps.A Twoje blue heaven to oryginały))))))

tak przegladowo...

1. faktycznie Panowie w Top HiFi na Andersa sa super. polecam

2. ksajmon > przestan udowadniac ze nie jestes wielbladem. to tutaj nie ma sensu

3. Renia239 > przestan sie tak podniecac wtornym obiegiem Nordosta bo brakuje Ci juz tylko bialego kaptura z dziurami na oczy i pochodni w reku zeby palic wszystko i wszystkich... i przeczytaj swoja tworczosc zanim wcisniesz "enter" bo strach sie bac to czytac

Jedyne rozwiazanie to kupowac od gosci z idealnymi opiniami i duza ich iloscia, no i oczywiscie nie takich ktorzy mieli 1000 pozytywow za tranzakce po dolarze a nagle kabel za kilka tysiecy sprzedaja. Ewentualnie sklepy z uzywkami tez sprawdzone oczywiscie.

Aha maly tips jak najlatwiej odroznic RD gdy ktos na forum pisze o nich

Oryginal : Red Dawn (Czerwony Swit);)

Podrobka : Red Down (Czerwony....) ;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

...czyli rzeczy codziennego użytku, które sprzedają się, ale kabelki za parę tyś zł to raczej nie ten towar który warto podrabiać... wątpliwy rynek zbytu... chyba że ktoś ma takie hobby

Skoro kable kosztują dużo to każdy sprzedany powinien mieć nr seryjny, certyfikat... dowód zakupu mało istotny, czy karta gwarancyjna bo to chyba łatwiej podrobić niż sam produkt.

Ogólnie uważam że sprawa jest bardzo śliska jeżeli chodzi o kable oryginalne i podrabiane... ktoś kupuje i po wyglądzie zastanawia się czy to jest oryginalny produkt czy nie... a przecież to ma być słychać po wpięciu w system, no chyba że potencjalny nabywca powiesi sobie w ramce na ścianie.

Sądze, że w przysłości pewnie może się tak skońcyczyć, czyli lepsza certyfikacja produktu, choć podnosi to koszty produkcji a nie ma rzeczy nie do podrobienia pieniądze podrabiają, jak jest przebitka to wszystko będą podrabiać, sądze, że najlepszzym rozwiązaniem jest ograniczani tego procederu i w przypadku posiadania wiedzy o lewym towarzenależy powiadomić organa które wynagradzane są z naszych podatków. Ostatnio działają bez zarzutu, w Warszawie już nie ubierasz się w Bossa czy armaniego na stadionnie x lecia i to nie w cale z powodu jego likwidacji już nie mówiąc o wyeliminowaniu procederu lewych CD na allegro. Jeden taki numer i masz posprzątane. Także sądze, że najlepiej jest przekazywać takie ciekawe informacje do organów które tym sięprofesjonalnie zajmują czyli wyjśnianiami takicz dziwnych zreczy. jeden drugi pujdzie na dołek i mu szybko przejdzie robie świetnych interesów.

Jedyne rozwiazanie to kupowac od gosci z idealnymi opiniami i duza ich iloscia, no i oczywiscie nie takich ktorzy mieli 1000 pozytywow za tranzakce po dolarze a nagle kabel za kilka tysiecy sprzedaja. Ewentualnie sklepy z uzywkami tez sprawdzone oczywiscie.

o co chodzi z tym :

hmmm????

o co chodzi z tym :

hmmm????

W życiu piękne są tylko chwile...

hehe... dobre, dobre... ;)

Renia, podrobionego Armaniego to nie raz nie dwa ludzie w butiku kupili. Po co na stadion isc, marznac i kupowac najtansza podrobe? wiec hmmm nie pisz tutaj takich rzeczy, ze czegos nie mozna podrobic. Zobacz jakie w turcji podroby zegarkow mozna znalezdz, jakbym takiego zobaczyl u kogos na reku to bym raczej sie nie poznal, nawet szkla szafirowe antyodblaskowe laduja. Co do ciuchow to juz wogole nie sposob odroznic jak dobrze uszyte, a co w sklepie to zalezy od chciwosci i przebieglosci jego wlasciceila. Kable podrobic...nie problem, kwestia zeby tylko sie ten proceder oplacal, bo czasami dobre podrobienie czegos moze byc wbrew pozorom dosc kosztowne. Zobacz chlopaki kolumny podrabiaja....

zurek, nie spoko tak sobie zartujemy tutaj.

Wystarczy wysłać zdjęcie z zapytaniem do producenta i po sprawie. Po co te dywagacje i wróżenie z fusów?:)

Czytając ten wątek na myśl mi przychodzi temat w sprawie kabli Mit bez puszek:) Największe ,,autorytety,, tego forum du.y dały, że aż miło:)

Zurek chłopie, ciesz się tymi kablami. Napisz do Nordosta.

pozdr

Wszystko kwestia opłacalności. Drogie kable podrabia się rzadko, bo paradoksalnie - najmniej się opłaca. Opłaca się podrabiać rzeczy tanie, które sprzedają się w dużych ilościach i trafiają często w ręce nieświadomych użytkowników.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Uważam, że dla doświadczonego audiofila nie ma problemu z podróbkami. Wystarczy przecieź porównać na słuch z pewnym oryginałem i po kłopocie ;)

Żeby porównać musisz mieć co. Nikt nie kupuje 2 kompletów kabli głośnikowych do jednego systemu

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Wydaje mi sie, ze problem stanowią też nieuczciwi pracownicy firm kablarskich - dużo towaru trafia bez certyfikatów - wprowadzone są w obieg, w tym przypadku kable, o różnych długościach(na metry) nie zgodnych z oryginalnymi;)

To zdarza sie z pewnością często, jest to problem firm...nawet kable oryginalne, potajemnie wyniesione - konfekcjonowane w domowym zaciszu, mogą być uznane przez ''znawców'' za podróby?

?

Czytając ten wątek postanowiłem założyć w końcu konto. Od jakiegoś czasu sprowadzam chińską elektronikę (głównie tanie routery i switche). W wakacje byłem w Hong Kongu załatwiać formalności z dostawcą. Bardzo zdziwił mnie widok kilku sporych szpul znanego mi kabla w czerwonawym oplocie w jego magazynie. Okazało się, że jest to Audioquest Colorado. Dostawca zapewniał, że nie ma problemu z kupnem go od fabryki, która robi kable dla Audioquesta. Miał też karton końcówek. Wziąłem sobie na próbę parę metrów, polutowałem i gra, aż miło. Zapomniałem tylko o DBSy zapytać, ale pewnie też z nabyciem tego nie ma problemów w Chinach. Kabel w każdym razie wewnętrzne żył do DBSa ma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.