Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki TV 37'-40' do 3tyś. pln

Epi

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra Panowie , to który led , lcd , lcd z podswietlaniem led jest najlepszą alternatywa dla plazmy ? Skupmy się tylko na 37 calach.

W tym rozmiarze nie ma dobrych plazm, zaczynaja sie od 42 cali. Z malych TV pozostaja tylko LCD. Nalezy pamietac ze przesiadajac sie z telewizora 4:3 na 16:9 trzeba do poprzedniej przekatnej dodac 8"-10" zeby nowy telewizor nie byl mniejszy (wysokosc obrazu).

Szukam kompromisu do sypialni , mam tam teraz plazmę 37 '' , model 2007roku i połyka 220 wacików . Może czas na zmiany ?

Sprawdź watomierzem ile ciągnie na prawdę. Swoją drogą wymieniać tylko z jednego powodu o takim rozmiarze (220W to jeszcze nie 500W ;P ).

Czy plazmy LG 42PJ550 i 42PJ350 różnią się jakością obrazu?

I tak i nie.

Jeśli chodzi o procesor to, jest to samo.

Fakt, 350 jest różowy, a 550 szary i ciemniejszy, w ciemnym pokoju 550 minimalnie lepsza z powodu troszeczke lepszej czerni.

Panowie podepnę się pod temat tylko z jedną różnicą: 32"

fajnie by było jakby to czytało mkv z hdd zewnętrznego

pozdr

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 7 Lutego 2011 - chamska dyskusja
Ukryte przez mlb, 7 Lutego 2011 - chamska dyskusja

Ten 32" ma być do kuchni - dobrze rozumie?

Szpanerstwo i kąśliwa ironia zupełnie nie na miejscu. Nie każdemu do szczęścia potrzebne jest 65" albo 103". Pozatym nie każdy ma odpowiednie zasoby finansowe aby iść w większe formaty.

Szpanerstwo i kąśliwa ironia zupełnie nie na miejscu. Nie każdemu do szczęścia potrzebne jest 65" albo 103". Pozatym nie każdy ma odpowiednie zasoby finansowe aby iść w większe formaty.

Znowu wyciągasz złe wnioski.

pokój 3x4m telewizor umieszczony na dłuższej ścianie, większego nie widzę sensu bo stoi w innym pokoju. Wydawało mi się że coś 32" za 3k znajdę...

Znowu wyciągasz złe wnioski.

Witek: rżnąc głąba okazujesz brak szacunku dla tu obecnych. Uwaga w stylu "32 cale to chyba do kuchni" jest chyba jednoznacznie zrozumiała dla przeciętnie inteligentnego czytelnika.

Jaki masz obecnie TV?

32" to jest mniejwiecej odpowiednik 26" przy proporcjach obrazu 4:3. Jak sie kupuje nowy TV to warto jednak wziasc cos wiekszego. Za 3k mozesz miec Panasonica TX-P42G20E.

Jaki masz obecnie TV?

32" to jest mniejwiecej odpowiednik 26" przy proporcjach obrazu 4:3. Jak sie kupuje nowy TV to warto jednak wziasc cos wiekszego. Za 3k mozesz miec Panasonica TX-P42G20E.

Bardzo zabawnie brzmi, gdyż ktoś próbuje decydować za inną osobę co tamta powinna kupować (za swoją nota bene kasę). Jeżeli ktoś chce 32" - to jego decyzja i jego wolna wola.

Koledze sie wydaje ze wie co chce, dlatego zadaje pytanie. Gdybys przesledzil kilka watkow telewizyjnych na tym forum, to bys czesto spotkal sie z opiniami osob, ktore kupily maly telewizor i po kilku tygodniach zaluja ze nie kupily wiekszego. Jest taka ogolna zasada przy zakupie TV ze sie kupuje conajmniej jeden rozmiar wiekszy niz ten, ktory sie orginalnie chcialo, telewizory szybko sie kurcza.

Pozatym w rozmiarze 32" nie da sie kupic dobrego TV, wybor plazm w tym rozmiarze jest znikomy ;)

Pomimo niewielkiego pomieszczenia zdecydowanie polecam 42 cale - jako tzw minimum.

Już po tygodniu posiadania tych 42 cali powiesz sobie - uff, jak dobrze, że nie kupiłem nic mniejszego, ten jest w sam raz, a mógłby być i numer większy.

Tak to działa. A 42 cale vs 32 to pewnie 1,5 raza większa powierzchnia obrazu - trzeba by policzyć. Więc warto.

Witek: rżnąc głąba okazujesz brak szacunku dla tu obecnych. Uwaga w stylu "32 cale to chyba do kuchni" jest chyba jednoznacznie zrozumiała dla przeciętnie inteligentnego czytelnika.

Jak już głąbie cytujesz to rób to dobrze.

@Witek-z

Ach ta subtelna wytworność manier...

@Kubanczyk

Pełna zgoda. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że 32" może dla kogoś być wystarczająca i może z tego być zadowolony.

tvscreensize.gif

Jest taka ogolna zasada przy zakupie TV ze sie kupuje conajmniej jeden rozmiar wiekszy niz ten, ktory sie orginalnie chcialo, telewizory szybko sie kurcza.

Pozatym w rozmiarze 32" nie da sie kupic dobrego TV, wybor plazm w tym rozmiarze jest znikomy ;)

Z pierwszym zdaniem - pełna zgoda. Z drugim polemizowałbym. Czyżbyś należał do nieformalnego klubu lansującego tezę że dobry TV = plazma? Może i nie ma 32" plazm, ale są LCD.

Pomimo niewielkiego pomieszczenia zdecydowanie polecam 42 cale - jako tzw minimum.

Już po tygodniu posiadania tych 42 cali powiesz sobie - uff, jak dobrze, że nie kupiłem nic mniejszego, ten jest w sam raz, a mógłby być i numer większy.

Tak to działa. A 42 cale vs 32 to pewnie 1,5 raza większa powierzchnia obrazu - trzeba by policzyć. Więc warto.

Gdzieś czytałem inforamcję, że 58% TV sprzedawanych na świecie jest z przedziału 40" - 42". Więc coś musi być na rzeczy. Do tej wielkości ceny są akceptowalne. Przy większych ekranach - ceny idą wykładniczo w górę. Nie liniowo. Wykładniczo. Nie każdy jest w stanie to udźwignąć.

Gdzieś czytałem inforamcję, że 58% TV sprzedawanych na świecie jest z przedziału 40" - 42". Więc coś musi być na rzeczy. Do tej wielkości ceny są akceptowalne. Przy większych ekranach - ceny idą wykładniczo w górę. Nie liniowo. Wykładniczo. Nie każdy jest w stanie to udźwignąć.

Duze plazmy sa sporo tansze od zblizonych jakoscia LCD. Ceny tez nie ida az tak bardzo w gore, przykladowo w Panasonicu serii G25 jeden cal jest drozszy o niecale 7% w modelu 50" w porownaniu do 42" (ceny MSRP ze strony Panasonica).

Panowie podepnę się pod temat tylko z jedną różnicą: 32"

fajnie by było jakby to czytało mkv z hdd zewnętrznego

pozdr

jak szukałem tv to usb odtwarzające filmy sobie odpuściłem z racji tego że cały czas ktoś narzekał na niedoróby... że brak literek, że nie wszystkie hdd działają itp... albo film się tnie... i

kupiłem HDD Playera + 1,5TB zewnętrzy i jak na razie odpukać mkv ponad 10GB działają bez zająknięcia, ma funkcję DLNA (lan lub wi-fi) youtube i inne + klient torrent, na początku zastanawiałem się czy może blu-raya nie kupić z netem i obsługą USB-HDD... ale tu podobnie jak z tv...

123... test

Hmm macie dar przekonywania ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co o nim myślicie ?

Ukryta Zawartość

Ten jest lepszy;

Ukryta Zawartość

lub ten;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.