Skocz do zawartości
IGNORED

VAM 1202 ma kłopoty z rysami

Nurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój cedek wyposażony w napęd VAM1202/2 słabo sobie radzi z płytami porysowanymi. Chcę to poprawić - podczas rozkęcenia napędu zauważyłem mały rezystor nastawny, nastawiony w połowie. Mam pytanie czy kręcąć tm rezystorem uzyskam efekt lepszego radzenia sobie z rysami na płytach?

Oczywiście czysciłem soczewkę lasera - bez rezultatu.

Pozdrawiam

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

https://www.audiostereo.pl/topic/76571-vam-1202-ma-k%C5%82opoty-z-rysami/

przegraj płyty na dobrej nagrywarce na płyty CDR w wykonaniu audio. Mój CD ma ten sam problem ze starymi kompaktami z rysami (szczególnie na pierwszej ścieżce). Po bezstratnym skopiowaniu na Verbatima do audio (wciąż made in Japan) problemy ustąpiły.

Czy ten mechanizm wymaga smarowania : chodzi mi o tą metalową prowadniczkę i plastikowe ślimak silniczka oraz tryby. czy można tu użyć wazeliny technicznej?

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Czy ten mechanizm wymaga smarowania : chodzi mi o tą metalową prowadniczkę i plastikowe ślimak silniczka oraz tryby. czy można tu użyć wazeliny technicznej?

Tak. Można głównie tą prowadnicę, ale trzeba to najpierw oczyścić ze starego smaru i przesmarować-odrobinę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.