Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-SR608 czy Yamaha RX-V767

kamilalan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pomóżcie proszę, po selekcji i określeniu kwoty do 2100 z amplitunerów zostały mi te z tytułu czyli Onkyo TX-SR608 i Yamaha RX-V767. Bardzo podobne i nie wiem na który się zdecydować, do amplitunera dokupię zestaw kolumn 5.1 czy 5.0 i tu kolejny dylemat : Quadral Quintas 5000 czy Jamo S 606 podobny przedział cenowy do 1600zł natomiast kolumny Quadral mają niższe pasmo przenoszenia i chyba są mocniejsze, ale czytałem opinię że nadają sie tylko do muzyki a do filmów juz nie bardzo, więc nie wiem co o tym myśleć i co kupić. Moze ktoś słuchał,niuchał i może coś doradzić będę wdzięczny bo pogubiłem się na tym rozdrożu zarówno przy głośnikach jak i amplitunerach.

https://www.audiostereo.pl/topic/76585-onkyo-tx-sr608-czy-yamaha-rx-v767/

ja sluchalem i w pewlni nadaja sie do filmow nie wiem kto tak mowil. Dynamicznepotrafia zejsc w dol, bardzo dobre glosniki jak na przedzial enowy. Jamo zupelnie inna konstrukcja, dzwiekowo bardzo podobne z duzym dolem i mocno wyrazna gora. Mozesz je spokojnie brac. Przemysl jeszcze quintas 6000 powiem szczerze nie sluchalem jeszcze ale moga byc lepsze do kina ze wzgledu na wieksze basy. co do amplitunerow bardzo zblizone, oba wybory dadza satysfakcjnujacy dzwiek. Po zakupie kolumn zbadaj je z tym iz tym i wtedy nie sugerujac sie na opini sprzedajacego wezmiesz ten co lepiej dla ciebie zagra, pod wzgledem wysposazenia bardzo zblizone

Niedawno miałem okazję posłuchać właśnie zestawu Onkyo TX-SR608 oraz kolumn Quintas 5000. Zestaw testowałem w pomieszczeniu ok. 25 m2 na filmach BD jak i w muzyce. Zestaw bardzo dobrze zgrany, potrafi nisko zejść, pomimo że same kolumny nie należą do największych, potrafią zaskoczyć słuchacza. Myślę, że dużą rolę odgrywał amplituner, który moim zdaniem jest warty swojej ceny.

Yamahy nie miałem okazji jeszcze przetestować, więc nie mam punktu odniesienia. Co do Jamo S 606, to niedawno bawiłem się w ich lekką modyfikację i również grają bardzo poprawnie.

Najlepszym wyjściem są samodzielne odsłuchy i kierowanie się własnymi odczuciami słuchowymi :)

Witaj,

najlepiej abyś dokonał wyboru po wcześniejszym odsłuchu. Osobiście proponowałbym zdecydowanie kolumny JAMO S 606 z amplitunerem ONKYO TX-SR608.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.