Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan Kandy 2 v Arcam fmj a28

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Ktory z wyzej wymienionych wzmacniaczy polecacie do MA ??

Czy moze ktos sluchal i ma doswiadzenie z tymi modelami jak to moze zagrac ?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/76696-roksan-kandy-2-v-arcam-fmj-a28/

:)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Miałem CD Arcama i się zachwycałem. Zawsze myślałem, że wzmacniacze Arcama są takie sobie dopóki nie usłyszałem A18 czyli najsłabszego z serii FMJ. Już osiemnastka pokazała że nie jest to byle co. Głębokość sceny mnie poprostu zamurowała! Być może z Usherami się tak dobrze zgrał a być może jest z jednym z najlepszych wzmacniaczy w swojej cenie? Myślę, że pojawienie się w moim domu wzmacniacza tego producenta to kwestia czasu.

Co do FMJ A28 to nei słyszalem ale jakbym miał sprzelać to brałbym go ko MA jak najbardziej szczegolnie do tych z kilkoma wooferami - tak na wszeli wypadek :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ktory z wyzej wymienionych wzmacniaczy polecacie do MA ??

Czy moze ktos sluchal i ma doswiadzenie z tymi modelami jak to moze zagrac ?

Witam,

Mam Arcama J18 - jest to bardzo fajny wzmacniacz, mimo że rozwiązany na układach scalonych to gra jak marzenie. Genialna głębia sceny, bas itd.

Fachowcy mówią że J28 jest najsłabszym wzmacniaczem z tej serii i dobre są tylko j18 i j38 - ale ten drugi to spory wydatek.

Simonto

hmm no wlasnie czytam rozne recenzje i wszedzie pisza ze a28 jest o wiele lepszy od 18. a28 ma podobno lepszy drive , potrafi lepiej ruszac glosnikami.

A sluchales moze a28 v 18 ??

Witam

Kilka mięsięcy temu kupiłem nowy sprzet stereo wybór padłą na Roksana Kandy K2 (wzmacniacz + CD). Niestety nie udało mi się posłuchać Arcama A28 (był na liście startowej - nie było w dostępnych salonach). W jednym z odsłuchów brał udział A18 w konfrontacji z NAD-em 355. Podłączone do nich były głośniki Monitor Audio RX6 wtedy bardziej podobał mi się NAD (niewykluczone że ze względu na przyzwyczajenie do brzmienia - w domu grała 314). Potem słuchalem jeszcze wielu innych i wreszcie Kandy K2 to było to.

czyli 1v1 zobaczymy co bedzie dalej .

Tez jakos bardziej mnie przekonuje Roksan

czyli 1v1 zobaczymy co bedzie dalej .

Tez jakos bardziej mnie przekonuje Roksan

Czyli obowiązuje zasada - posłuchaj zanim kupisz. Ja do sklepu zabrałem moje kolumny - i okaząło się że A18 gra z nimi ok. Te wzmaczniacze mahą trafa - monstra, co jak co ale prądu to pewnie nie zabraknie im.

Niestety nie słuchałem A18 v A28

Simonto

Gość rydz

(Konto usunięte)

No anxsion, jednak zarazy nie ma co się bać:), temat trochę ruszył, sam jestem ciekaw tego porównania, choć za wielu z Kandy 2 nie miało pewnie do czynienia.Ciężko będzie o jakieś porównanie, dreptać do salonu gdzie mają te modele i słuchać.

no wlasnie na tej wiosce co mieszkam bedzie chyba trudno

Planujesz zakupić nówkę czy coś z drugiej ręki?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

raczej nie ma znaczenia moge kupic nowke lub uzywke . WIadomo wole to drugie bedzie pare stowek taniej :)

Ma znaczenie, gdyż myślałem, że możemy również włączyć inne produkty do gry chyba, że ejsteś zdecydowany tylko i wyłącznie na wspominane modele.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

jestem otwarty na kazda propozycje kivlov

Miałem Roksana Kandy2 u siebie na odsłuchu, pomieszczenie 50 m2 dawał radę ale grał na godz 12 , bardzo przyjemne ciepłe brzmienie (grał wtedy z Qadralami Aurum 7)i jeśli szukasz takiego ciepełka to jest ok, niektórzy mówią mnejszy brat Accuphase ;) ale uważaj żeby nie był za słodki musisz sprawdzić, mnie się podobał.Arcama niestety nie słyszałem.

W salonie odsłuchowym grał min z MA świetnie było.

• 2 lata później...

Według What hi-fi najwyższy Arcam (A38) to straszna kupa. Tylko 3 gwiazdki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeśli szukasz takiego ciepełka to jest ok, niektórzy mówią mnejszy brat Accuphase ;) ale uważaj żeby nie był za słodki musisz sprawdzić

to prawie jak w piekarni, ciepło i słodko.

a jest wzmacniacz grający raczej słono ? lub gorzko ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.