Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą zrobiłem przelewy zwrotne z zamówienia kashinoki, za te tranzystory których nie mieli.

Odjąłem koszty wysyłek.

Tak że jak ktoś ma jakieś pytania to pisać na pw.

Witam.Freedi pisze że trafo koniecznie z tyłu.Ja tam wolę całkowicie z przodu z dala od gniazd kabli sygnałowych i gniazd wej i wyj,a cały wzm (PCB) przesuwam do tyłu z dala od trafa i bliżej tych gniazd,które przeważnie siedzą na tylnej płycie.Króciutkie połączenia do tych gniazd to zaleta.A jak by kto chciał położyć CD na końcówie to trafo też jest wtedy najczęściej pod napędem,a nie pod DACiem czy innymi synałówkami.Same plusy takiego rozmieszczania.Chyba w temacie o wzmacniaczyku px jest fajne zdjęcie końcówki gdzie po trafie lecą pięknie dla oka uporządkowane kable sygnałowe i to już dla mnie dyskwalifikuje cały projekt.Pozdrawiam.

Edytowane przez boguwoj

Witam.Freedi pisze że trafo koniecznie z tyłu.Ja tam wolę całkowicie z przodu z dala od gniazd kabli sygnałowych i gniazd wej i wyj,a cały wzm (PCB) przesuwam do tyłu z dala od trafa i bliżej tych gniazd,które przeważnie siedzą na tylnej płycie.Króciutkie połączenia do tych gniazd to zaleta.A jak by kto chciał położyć CD na końcówie to trafo też jest wtedy najczęściej pod napędem,a nie pod DACiem czy innymi synałówkami.Same plusy takiego rozmieszczania.Chyba w temacie o wzmacniaczyku px jest fajne zdjęcie końcówki gdzie po trafie lecą pięknie dla oka uporządkowane kable sygnałowe i to już dla mnie dyskwalifikuje cały projekt.Pozdrawiam.

Witam.

"Koniecznie" wg mojego gustu:) co wcale nie przeszkadza poprowadzić zgodnie z zasadami sygnał i inne...

Tym bardziej,że w tym konkretnym przypadku u Michała (P5000?) wejścia sygnału i złącze zasilania są po dwóch krańcach pcb.Także połączenie sygnału jest króciutkie i nie ma mowy o żadnym prowadzeniu przewodów nad trafem.Wszystko się samo układa jak dasz trafo z tyłu ale jak kto lubi:)

I jego gabaryty i masa raczej nie dają wielu manewrów-jest raczej pośrodku całego ustrojstwa,a kondesatory zasilacza są z przodu -blisko złącz zasilania końcówek,wtedy naturalnie złącza wej z tyłu.Tak chciała natura:)i tak jest w Accuphase .

Edytowane przez freedi

Ja problem trafa rozwiązałem w taki sposób.

Wnętrze obudowy pomieści jeszcze mostek oraz szyny do montażu kabli.

Właściwie konstrukcyjnie przypomina budowę Accu. Ekranowane trafo osadzone na profilu o przekroju ceownika.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zamówienie IT-Tronics

Witam, dziękuję za szybkie przelewy od kolegów. Aktualna lista:

1. KonradRak 68mF/80 4 :)

2. DJGienek 47mF/80 2; 22mF/80 2 - czekam na przelew!

3. nowy18 68mF/80 4 - z obejmami

4. bc_leszcz 68mF/80 2 szt z obejmami

5. Bogdan 68mF/80 2 - potwierdzam z obejmami

6. genek 68mF/80 2 - z obejmami

7. dudencja 47mF/80 2 - z obejmami - rezygnacja z zamówienia

8. woyteksirocki 68mF/80 2

9. HEN 68mF/80 2 szt z obejmami

10. mihau_r 68mF/80 2 szt z obejmami

11. hi_aro 68mF/80 4szt. z obejmami

12. czekin1 68mF/80 4szt. z obejmami

czekin1 47mF/100 4szt. z obejmami

13. crossover64 68mF/80 2 szt z obejmami - został zlecony

14.areksz 68mF/80 2 szt z obejmami - został zlecony

Pozdrawiam, Konrad

Panowie - któraś osoba z kolei pisze mi że dostała tylko wejściowe do pre i nie ma reszty.

Czytajcie forum!

Pisałem że reszty tranzystorów nie ma na stanie w kashinoki i najprawdopodobnie nie będzie.

Z tych pieniędzy za brakujące tranzystory pokryłem koszty wysyłek (kashinoka-cezar, cezar do mnie, odemnie do was) i resztę co zostało wróciłem wczoraj na wasze konta z których mi przelaliście.

Gdyby ktoś chciał rozliczenie dokładne to pisać na pw.

A jakbyś napisał do sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Od razu odpowiadają po angielsku. Czy juz sprawa definitywnie zakończona i bedziemy szukać sobie sami tych tranzystorów?

Ukryta Zawartość

Powiem tak.

Z językami obcymi to u mnie tak, jak przetłumaczy wujek google :-( niestety.

Dla tego poprosiłem cezara o pomoc i bardzo mu za to dziękuję.

W drugim stopniu można bez ale włożyć 2sa970/2sc2240 a do trzeciego 2SA992/2SC1845 można dostać w north i są ok.

Mi się już skończył urlop i ruszyła robota, więc z czasem kiepsko a mam jeszcze parę spraw do załatwienia z kilkoma forumowiczami.

Co do reszty tranów to cezar dawał mi namiary:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro jest już tu progres jeżeli chodzi o obudowy pochwalę się moimi pomysłami, mimo że nie złożone jeszcze do kupy.

Z kolegą adikiem swego czasu zamówiliśmy blachy, z których coś sensownego dało się zrobić. szlifowanie blach, potem farba podkładowa i mat w kolorze czarnym. Blacha perforowana podklejona od spodu.

A panel z przodu plexi podklejone czarną naklejką z wyciętymi napisami. Za tło roboczo robi zwykła folia alu.

Całość jeszcze nie zmontowana do kupy ale jak tylko znajdę trochę czasu to popracuję nad tym.

Nadal w fazie koncepcyjnym.

Ukryta Zawartość

post-10748-0-14528100-1378159643_thumb.jpg

post-10748-0-10786300-1378159651_thumb.jpg

post-10748-0-64783700-1378159661_thumb.jpg

post-10748-0-21495700-1378159668_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez methan

jak rozumiem to poza tymi od Adika brakuje nam.

Q17,18 - 2SA872A

Q19,20 - 2SC1775A

Q21,22 - 2SC1845

Q23,24 - 2SA992

czy jeszcze coś?

jak ktoś może i się orientuje to napiszcie tez jakie zamienniki byłyby OK.

i jeśli ktoś będzie zamawiał sobie - mogę chętnie się podłączyć.

Zamówienie IT-Tronics

Złożyłem zamówienie w IT-Tronics. Przelałem pieniądze na swoje konto PayPal. Ostateczna lista 12 osób:

1. KonradRak 68mF/80 4 :)
  2. nowy18 68mF/80 4 - z obejmami
  3. bc_leszcz 68mF/80 2 szt z obejmami
  4. Bogdan 68mF/80 2 - potwierdzam z obejmami
  5. genek 68mF/80 2 - z obejmami
  6. woyteksirocki 68mF/80 2
  7. HEN 68mF/80 2 szt z obejmami
  8. mihau_r 68mF/80 2 szt z obejmami
  9. hi_aro 68mF/80 4szt. z obejmami
  10. czekin1 68mF/80 4szt. z obejmami
  11. czekin1 47mF/100 4szt. z obejmami
  12. crossover64 68mF/80 2 szt z obejmami
  13. areksz 68mF/80 2 szt z obejmami

cdn...

To przecież pisze cały czas :-)

Dwa pierwsze zamiennie można włożyć 2sa970/2sc2240, a te drugie dostępne w north i są ok.

Dostałem odpowiedź z Tohri i mają tylko 2sc1775, resztę mogą próbować ściągnąć od dostawców, więc chyba nie ma sensu. Będzie drogo i ciężko się z nimi dogadać, żeby były z tej samej grupy wzmocnienia.

a KSC1845 nadalyby sie? bylyby dostepne za 2 tyg w eurosemi, razem z 2sa970 ktore maja na stanie.

znalazlem tez na e bay parowane 2SC1845 ale to koszt 20$za 2 parki.

Witam z opóźnieniem wysyłam listy z pcb tych zabezpieczeń , tą drugą pcb doślę później , tak samo te przedwzmacniacze . Także listy powinny zacząć dochodzić już w tym tygodniu - piątek , oraz w następnym tygodniu .

Do tego ster - zab tranzystory typu BC - lutować o charakterystyce B zapomniałem zaznaczyć na schemacie .

Schemat jest w kopercie . A racji iż schemat zdalnego sterowania opiera sie na zaprogramowanym układzie z avt 390 , nie uwzględniłem go tam ponieważ każdy może go znaleźć bez problemu w gogle , łącznie z opisem jak zaprogramować pilot . A zaprogramowany układ można kupić w avt za 10 zł .

Wszystko jest tam opisane jak dobrać rezystory do zab zwarciowego itp .

Rzutem na taśmę dołączył jeszcze kolega Adik82, lista:

1. KonradRak 68mF/80 4szt z obejmami
  2. nowy18 68mF/80 4 - z obejmami
  3. bc_leszcz 68mF/80 2 szt z obejmami
  4. Bogdan 68mF/80 2 - potwierdzam z obejmami
  5. genek 68mF/80 2 - z obejmami
  6. woyteksirocki 68mF/80 2
  7. HEN 68mF/80 2 szt z obejmami
  8. mihau_r 68mF/80 2 szt z obejmami
  9. hi_aro 68mF/80 4szt. z obejmami
  10. czekin1 68mF/80 4szt. z obejmami; czekin1 47mF/100 4szt. z obejmami
  11. crossover64 68mF/80 2 szt z obejmami
  12. areksz 68mF/80 2 szt z obejmami
  13. adik82 68mF/80 2szt z obejmami

Jak to zwykle bywa nie obyło się bez komplikacji. Miły Pan Sebastian Hofmeier dał mi tak dobre ceny pod warunkiem, że będzie to standardowy przelew bez pośrednictwa PayPal. Przy tej płatności musiałby odpalić 3% prowizji pośrednikowi, czyli obciążyć nas. Prosił mnie o zwykły przelew bankowy. Dlatego musiałem zwrócić kasę z PayPal na konto. Niestety straciłem 3 dni na te przelewy. Tak więc jutro powinienem przelać pieniądze zgodnie z proformą. Mam konto w BOŚ Bank. Niestety kurs € nie jest korzystny przy takim przelewie ale dostaliśmy odrobinę niższe ceny więc na pewno nie wyjdzie drożej niż za pośrednictwem PayPal ale pewnie będę prosił o drobne dopłaty. Proforma i ostateczne ceny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamówienie IT-Tronics

Ostatnie wieści. Dopiero dziś otrzymałem zwrot z PayPal. Założyłem konto walutowe (darmowe) w BOŚ, kupiłem € w kantorze dziś po kursie 4,29zł i wreszcie puściłem przelew. Tak więc żadnych podwyżek nie będzie :). Ze względu na późną porę przelewu widzę, że środki są zablokowane ale jeszcze nie zeszły.

Pozdrawiam

Ponieważ dostaję sporo pytań odnośnie obudów z modu,w najbliższym czasie będę zmawiał idealne do 7100.

Na pewno będą to takie jak pokazane niżej i cena na nie będzie naprawdę dobra,inne również są możliwe ale cena będzie już zależała od ilości chętnych.

Wszystkie pytania proszę na PW.

Pozdrawiam.

PANEL: 450mm x 220mm x 10mm,RADIATORY:2 sztuki 250x40x210mm - rezystancja termiczna pojedynczego radiatora 0,230C/W

szerokość:448mm, szerokość wewnętrzna 368mm,wysokość: 210mm,głębokość: 500mm,waga: 18,5kg

Edytowane przez freedi

jaką impedancję wyjściową powinien mieć pre podłączony do p-7100? Napisane jest w manualu "Input impedance: unbalanced 20k". Czy to 20k należy traktować jako zalecaną impedancję wyjściową z pre? Czy tyle jest właśnie na wejściu P-7100?

Edytowane przez mihau_r

a morduję obudowę i mechanikę do P7100 - katorga

Wiem Boguś przez co przechodzisz dlatego moja P5000 ma czym oddychać:) ale 7100 już zapakuje w gotowca.

• Pokaż nowe odpowiedzi