Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

dla uporządkowania forum zakladam osobny wątek o klonowaniu Accuphase P-350.

Ponizej chętni na PCB końcówki mocy:

1. Bogdan

2. saczek_xtrm

3. tomant - 2 komplety na 100%

4. panterka

5. tjbox

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/76698-klon-accuphase-p-350/

Witam, aż miło będzie się przyłączyc:

Ponizej chętni na PCB końcówki mocy:

1. Bogdan

2. saczek_xtrm

3. tomant - 2 komplety na 100%

4. panterka

5. tjbox

6. fourierek - 2 komplety

pozdrawiam.

Przydałby się spis (również ilości) głównie półprzewodników oraz informacja odnośnie potrzebnego zasilania. To pozwoli każdemu określić przyszłe koszty całej "imprezy". W jakiej klasie pracuje ta końcówka ?

Przydałby się spis (również ilości) głównie półprzewodników oraz informacja odnośnie potrzebnego zasilania. To pozwoli każdemu określić przyszłe koszty całej "imprezy". W jakiej klasie pracuje ta końcówka ?

powiem Wam szczerze ze jak sie wszystko podliczy to minimum 2000.

Ludzie, jak chcecie mieć tanie i "dobre" wzmacniacze to są inne - Gainclone, rywal, Hexfred, etc. Jak ktoś mierzy trochę wyżej to i koszta są wyższe.

Moje największe zdumienie budzi fakt że ludzie kupują elementy za kasę z "kosmosu" a nie zamowią pozloconej PCB. Ja sie smieje ze zlocenia bo to VOODOO. Ale skoro ktos kupuje kable za 1000/mb a nie zloci PCB za 30PLN jest śmieszny.

To już indywidualna sprawa, ale samo PCB nie podnosi aż tak mocno kosztów. Złocona czy nie, dla mnie ważniejsza jest grubość ścieżek, jakość i rozmiar przelotek i sama jakość PCB, bo co z tego że PCB będzie złocone jak do jednorazowego użytku, a takie już na forum bywały.

bendix101

Całość jak narazie mnie nie interesuje, nie mam zamiaru go poskładać w 2 dni. Chodzi mi tylko o elementy ktorych sam moge nie kupic m.in. tranzystory mocy jak i sterujące.

bendix101

Całość jak narazie mnie nie interesuje, nie mam zamiaru go poskładać w 2 dni. Chodzi mi tylko o elementy ktorych sam moge nie kupic m.in. tranzystory mocy jak i sterujące.

Zalezy skad bedziesz tranzystory mocy kupowal. Ich cena sie waha w granicach 10-30 /szt. Sterujace kupisz po max 15 PLN.

ja niestety nie dysponuję żadnym schematem Accu :-( no oprócz ogólnie dostępnych

Dostępny jest tylko schemat jednego z pierwszych preampów, C-200.

O innych- kompletna cisza...

Dostępny jest tylko schemat jednego z pierwszych preampów, C-200.

O innych- kompletna cisza...

A jaki ma być ten wzmacniacz? Zbalansowany czy nie? Bo można go wykonac obcinajac jedną część wejscia (ma 2 identyczne sekcje wejsciowe) jako niezbalansowany i wtedy nie będzie potrzebny żadnen przedwzmacniacz.

A jaki ma być ten wzmacniacz? Zbalansowany czy nie? Bo można go wykonac obcinajac jedną część wejscia (ma 2 identyczne sekcje wejsciowe) jako niezbalansowany i wtedy nie będzie potrzebny żadnen przedwzmacniacz.

Ja chcę jak w oryginale - czyli zbalansowany. No ale co ja tu mogę ;). i tak wszystko zależy od Tomka, a on milczy.

Ja chcę jak w oryginale - czyli zbalansowany. No ale co ja tu mogę ;). i tak wszystko zależy od Tomka, a on milczy.

Nie milczę po prostu pokaże wam jak wszystko skończę .

Nie milczę po prostu pokaże wam jak wszystko skończę .

No właśnie przerwałeś milczenie, w dodatku wspaniałą wiadomością, że sprawa nie umarła zanim się narodziła.

No właśnie przerwałeś milczenie, w dodatku wspaniałą wiadomością, że sprawa nie umarła zanim się narodziła.

Bo żescie się napalili i go dusicie :P

A na huk komus zbalansowane wejscie to ja juz nie wiem. Tylko bedzie jeszcze kupa gratów na drodze sygnalu, bez sensu. Chyba ze ktos ma DAC-a podwojnego przelaczonego w tryb mono zbalansowany x2. Ja uwazam ze spokojnie powinno się zastosowac wejscie niezbalansowane i potencjometr. Po grom dokladac znieksztalcen i szumów przedwzmacniaczem skoro takowy jest w kazdym CD na wyjsciu (2V!)

Edytowane przez bendix101

Ano dlatego chciałbym zbalansowany bo mam taki CD i preamp. W dodatku cały czas walczę by zrobić sobie zbalansowany tor od samej wkładki gramofonowej, poprzez preamp RIAA do samej końcówki mocy.

Ano dlatego chciałbym zbalansowany bo mam taki CD i preamp. W dodatku cały czas walczę by zrobić sobie zbalansowany tor od samej wkładki gramofonowej, poprzez preamp RIAA do samej końcówki mocy.

W twoim przypadku to trochę zmienia postać rzeczy - ale i tak to dziwactwo. Wiesz po co jest zbalansowany sygnał?

W twoim przypadku to trochę zmienia postać rzeczy - ale i tak to dziwactwo. Wiesz po co jest zbalansowany sygnał?

Wiem :). A tak w ogóle to chyba to całe nasze hobby to dziwactwo. Ale już nie offtopujmy.

Fajnie by było jakby można było sobie wybrać - zbalansowany bądź nie...w sumie to chciałbym przekonać się jak zaśpiewa czysty wzmacniacz

To czy on bedzie zbalansowany czy nie zalezy gdzie podlaczysz sygnal wejsciowy.

Witam PCB do P-350 zrobione ,mają zbalansowane wejście dźwięku,w sumie wyglądają jak oryginał.Nie będę dawał fotek bo to i tak nie oddaje wyglądu zrobionej płytki.Złożyłem zamówienie do produkcji.

Miedz 0,70um

grubość laminatu 2mm lub 3,2 muszę to jeszcze uzgodnić

Soldermaska dwustronna,Czerwona.

wszystkie pady mają 2,2mm i 3mm średnicy ,wiec będą się dobrze lutować.

Teraz tak z powodu że dużo osób zamawia ode mnie pcb,a później wcale się nie odzywa i rezygnuje z zamówienia,zbieram kasę za w czasu .Cena za komplet to 165zł z przesyłką Polecona. Nie wysyłam już żadnymi priorytetami bo giną paczki a ja dokładam do interesu.W naszej Polskiej poczcie pracują złodzieje, i jak nie ma się potwierdzenia to paczki też nie ma.

Do listy można się dopisywać w każdej chwili bo mogę zwiększyć ilość wyprodukowanych PCB.Czas oczekiwania od 3-4 tygodni

Zdjęcia pcb e-406 w nowej wersji .P-350 będą podobne kolorystycznie

Ukryta Zawartość

post-22716-026226500 1294843319_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi