Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

Opanowane.

15 minut w 150 stopniach z termoobiegiem i rewelacja.

Niewiedziałem że pcb z gamy tak jak kobieta potrzebują ciepła :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-35446-0-74668500-1362426128_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez adik82

Witam , ogólnie tak połowa pcb do -P5000 będzie na nowo zrobiona , te do których miałem największe zastrzeżenia . Firma gama uwzględniła reklamacje . Z tego co rozmawiałem powinny być gotowe do piątku .

Te które mam złożone już tak zostaną , po prostu nie będzie ich można czyścic zmywaczami . Bez obaw dobrze lutuję i dobra cyną więc ślady kalafonii są znikome .

Resztę dogrzałem w moim piekarniku i sprawa załatwiona .

Sprawa tranów tez się rozwiązała w prosty sposób . nie sprawdziłem wszystkich palet tranów które posiadałem . Wszystkie 2sa miały wzmocnienie w większości znacznie mniejsze od 2sc aa dwie palety które leżały całkiem na spodzie o dziwo znowu identyczne a nawet większe od 2sc , a ta sama seria . Tym samym dobrałem trany na wszystkie końcówki i trochę dla osób które zam same trany , także znowu coś tam ich wyślę.

Brakuje jeszcze mi przekaźników które zamówiłem w tme , nie było ich na stanie i nie wiem kiedy dojdą . Reszta części miał bym skompletowaną , tylko popakować .

Także jutro może pojutrze policzę ile każdy będzie musiał dopłacić .

O ile coś nie stanie na przeszkodzie to tak w następnym tygodniu rozesłać .

Co do tych diod na pcb wejścia z 7100 to jest układzik logiki przełączania przekaźników które regulują wzmocnienie na starej pcb wejścia te diody należało dołożyć przy przełączniku oraz diody przeciwprzepięciowe oraz wpięte szeregowo z przekaźnikami diody które maja zapobiegać upaleniu tych przeciwprzepięciowych jak ktoś pomyli plus z minusem podczas zabawy przy tym gnieździe , mogą tam być dowolne diody . Przy tych takamisawach będzie plus wspólny a minus przełączający , czyli wszystkie diodki będą musiały być odwrotnie zalutowane niz na opisie . W poprzednim stopniu wejściowym miałem tak samo , żeby można tym sterować przez uln - npn - a tego z procka . Przy innych niepolaryzowanych przekaźnikach jak na opisie .

Odnosnie przekaźników i polaryzacji ważna uwaga :)

Do jakiej masy najlepiej wszystkie zerowe potencjały części sterująco wejściowej spinać aby nie było niespodzianek szczególnie w moim przypadku gdy będę zasilal wszystko z 2 transformatorów i 4 prostowników - 8 kanałów?

Gain, bridge, dual mono, normal i przełącznik BAL-UNBAL będą musiały być sterowane razem bo będą 4 płytki wejść.

Pozostaje więc przekaźnik 4 kanałowy, ale tych musiałoby być 7szt (3stopnie gainu, wybór wejścia BAL-UNBAL, tryb pracy - BRIDGE, DUAL MONO, NORMAL).

Do tego zabierają duzo miejsca i mają podstawki na szynę montażową - wygląd niespecjalny. Alternatywa to znowu transoptory (28szt) lub idealna masa sygnałowa i ULNXXXX.

Witam no dzisiaj zrobiłem wycenę całości gratów na kanał .

No i z wielkiej ciekawości chciałbym zadać super pytanie jakiej ceny się spodziewacie za same części na p-4100 oraz p-5000 - na kanał , bo nie chcę walnąć z grubej rury. (:

Ha,Grzesiek bawisz się w dyplomatę :)

Będę strzelał,bez kalkulowania - do 5000 daje 500zł ? za stereo oczywiście

Edytowane przez freedi

4100 - 600 komplet

5000 - 650 komplet

Ceny minimalne.

masz jeszcze trany do ugody ? napisz na priv cene

Ile razy trzeba pisać że 10zł za parę?

PW nie działa?

Witam no dzisiaj zrobiłem wycenę całości gratów na kanał .

No i z wielkiej ciekawości chciałbym zadać super pytanie jakiej ceny się spodziewacie za same części na p-4100 oraz p-5000 - na kanał , bo nie chcę walnąć z grubej rury. (:

no to wal z tej grubej rury.

500zł za P-5000 mało - za końcowe masz 120zł - drobnica z driverami jakieś 100-140, PCB - było podane, do tego rezystory - jesli niskoszumowe to liczę na oko 150-160zł, kondensatory 100-150zł jak mikowe.

Razem jak byk 650zł. Dochodzą konektory, podstawki IC, diody.

Razem nawet 800zł

Za rezy do 4100 płaciłem 90zł w omedze

Edytowane przez muszegozrobic

Cenowo wychodzi to tak p-5000.

240 zł kanał

wejście 35 zł

P-4100 - wyszło identycznie

240 zł kanał

wejście 88zł .

Cena może jeszcze wzrosnąć ogółem o jakieś 20-30 zł bo nie rozliczałem kosztów przesyłek , tego przełącznika . i muszę dokupić mkt , zapomniałem o 2 wartościach .

To jest przeliczenie po cenach rynkowych , za trany liczyłem trochę więcej że względu że muszę to wszystko podobierać , a jest z tym trochę roboty .

Części są takie jak na fotkach .

Jeszcze to muszę sprawdzić czy przy podliczaniu w Excelu o czymś nie zapomniałem .

No ceny mniej więcej znacie jak to wychodzi , w następnym tygodniu wezmę sobie trochę urlopu i popakuje to i masowo wszystko będę wysyłał .

Jedynie brakuje mi tych przekaźników takamisawy powinni je z tme dosłać już 3 tydzień leci od zamówienia , myślę ze dojdą lada dzień .

Oraz części silver mica ale te też będę miał z tego co rozmawiałem z moim dostawca lada dzień .

Tranzystory w końcówkach są wszystkie takie jak w oryginale oprócz końcowych , cena wyszła ogólnie w moim widzeniu śmieszna , dlaczego - tego nie będę nikomu tłumaczył .

Za parę dni podam dokładną kwotę dopłat , zresztą już jest znana .

Z tranzystorów końcowych znowu coś wysłałem , jeżeli któreś osoby jeszcze nie dostały to lepiej niech nie grają w totka {{::: .

Zobaczcie na ,,super" ofertę na amperomierze MK-3 w komplecie z bocznikami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam , ogólnie tak się zastanawiałem iii będę robił zakupy w tejże firmie za okrągłą sumkę ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Części tam mają oryginalne .

Oferta jest wyłącznie skierowana do osób które zamówiły u mnie kity do końcówek .

iiii jest bardzo prosta , możecie sobie wybrać co chcecie a ja wam to kupię .

Przesyłka was nic nie będzie kosztować , ponieważ zamówiony towar dorzucę do paczek z kitów , a ja i tak przesyłkę od nich będę miał za darmo choćbym kontener kupił .

Druga sprawa że do wszystkich cen na stronie będzie przysługiwał rabat 14 procent -- to jest sporo , naprawdę sporo . I wszystkie ceny sobie przeliczajcie z rabatem 14 procent .

Nikt z was tego nie uzyska choćby stanął na głowie kupując śmieszne ilości na szt.

Wystarczy że osoby które zakupiły u mnie kity wyślą mi linki z towarem który chcą na priva oraz ilość , Tylko nie kupować towarów wielko gabarytowych . tak żeby mi weszły do paczek ii muszą być na stanie .

Razem z dopłatą za kity mi dopłacicie za te części ...

Moja oferta ważna do poniedziałku , potem robię zakupy .

Ukryta Zawartość

Jak rozumieć "towar wielkogabarytowy"?

Mają w tym sklepie świetną cenę za napędy do shiga clona. to chyba nie są duże rozmiary?

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Nie to nie , chodziło mi o towary których nie mógł bym realnie spakować do kartonów o wymiarach 345x215 wys 115 mm takie mam do kitów .

Rabat jest przydzielany od kwoty zakupów a nie od ilości i choćbym kupił cokolwiek w ilości 1 szt i tak będziecie mieli rabat 14 procent .

Edytowane przez jaskiniowiec
  • Pokaż nowe odpowiedzi