Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

faceci mają zakaz zakaz jedzenia soi - cycki, pislkiwe głosy i małe fujarki

gdzieś karmiono krowy dużą ilością soi i nie mogły się później zacielić ponieważ estrogen z soi działał jak środek antykoncepcyjny

co do modyfikacji genetycznych to chyba cała soja i kukurydza jest już zmodyfikowana

a co do buraków to chyba wszyscy sikają po nich na czerwono

zaraz coś poszukam na ten temat...jednak, już wczesniej przytaczany Walter Veith, wspomina o tym ze to tylko medialne bajki związane z bumem na fitochemie... To chyba dział nauki, który dopiero sie u nas rozwija. U nas - w nowoczesnym świece

ja raz przeprowadziłem ten test na dziurawe jelita( jakoś rok temu) i siekałem na żółto, kiedyś, za dzieciaka, jak zjadłem starte buraki sikalem na czerwono, przez co rodzice zaprowadzili mnie do lekarza. W tym samym czasie ostro byłem faszerowany antybiotykami :(

zależy też jaki sok no nie? Taki kupiony w kartonie, czy świeżo zrobiony. Świeżo zrobiony z sokowirówki jest taki czerwony, że jedna kropla wystarczy żeby pobrudzić całą kuchnię :) Zabawa z piciem też jest bo ma się wrażenie że pije się gęstą krew, także można robić ciekawe zawody z kimś :) Ale nie sądzę żeby ktoś wypił litr świeżego soku bo... popuściłby przez górę, podzieliłby się nim ze wszystkimi w pomieszczeniu :)

ciemnogród

zdrowi sikaja na czerwono

a zacmienia słonac nadal sie lękacie ? kapłan Slonecki tego nie leczy na szczescie:)

z ciekawosci zajrzałem na strony ciemnogrodu do czego im te buraczki

okazuje sie ze to najczesciej wykorzystywany test szamański na udowodnienie matce ze ma chore dziecko i trzeba sie nim zajac w sposób niekonwencjonalny :)bo jest okaleczone przez złe leczenie

miał byc watek o jedzeniu a nie o zielarstwie

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Którą rybę można by kupować w Makro żeby ją jeść na surowo? Np z limonką, oliwą, cebulką, coś takiego... Mam chętkę na coś takiego :) Czy wszystkie są czymś sypane, wybielane ace itd?

Edytowane przez Piotr_1

Zainteresuj sie kolejna poludniowo amerykanska potrawa, ktora nazywa sie "ceviche". Robi sie ja z praktycznie kazdej morskier ryby i polega na marynowaniu surowej ruby w sokach z cytrusow.

Surowa rybka nie jest zła, soje i kukurydze żrą amerykanie są tacy szczupli i inteligentni...

Ładnie płaczą do flagi. Słodzik też pochodzi z USA i jest zakazany w normalnych krajach. Stewie kiedyś miałem i dałem rodzince jakoś tak nie używam niczego do słodzenia oprócz miodu, czekam na wiosnę- ruch, słońce, rowerek, surowizny... Cir jednego się na studiach nie nauczysz- nie poznasz żadnego szamana.

tłusty czwartek

Którą rybę można by kupować w Makro żeby ją jeść na surowo? Np z limonką, oliwą, cebulką, coś takiego... Mam chętkę na coś takiego :) Czy wszystkie są czymś sypane, wybielane ace itd?

niestety super swiezy jest według mnie tylko łosos -do limonki super, tunczyka nie lubie ale tez podobno super swiezy

u mnie ryby w makro sa w czwartek wymieniane na nówki lub nastepne /ale tylko niektore/ rozmrazane jak halibut ale surowe mnie nie smakują

skorupiaki mieczaki tez sa czwartkowe

sypane sa lodem :)

<Cir jednego się na studiach nie nauczysz- nie poznasz żadnego szamana. >

silver_ moon

szamanów poznałem w zyciu wystarczajaco wielu gdyz mam na koncie wiele szamańskich kursów , praktyk i terapii z dziedzin ktore was tak kręcą zielarstwo,akupunktura,akupresura i inne praktyki manualne a ktore w wiekszosci prowadzone sa przez zawodowych oszustów,kiedys troche mnie to kreciło jako ze w zyciu zawsze chciałem sprobowac wielu rzeczy

teraz po latach juz tylko mnie mdli jak słysze o kolejnym pier...nym oszuscie

proponuje zapoznac sie z kariera zyciowa wiekszosci z nich -zwykle to polski small bisnes ktoremu nie wyszło z /wymieniam tylko poznanych osobiscie/ z hotdogami, naprawe rtv,agd, hydraulik, awf,sklep zoologiczny i kilku szczególnych tkzw magister inż od wszystkiego czyli np kanały na polibudzie, ekonomia uniwerek ,filologia rosyjska uniwerek, a ilu nie miało nic poza liceum lub podstawowka

nawet jeden nie skalał sie ukonczeniem chocby biologii na poziomie szkoły wyzszej. Smutne szkoda gadac -wazne że ich usługi kosztuja mniej i sa łatwiej dostepni ,jak tez terapie maja znacznie bardziej ciekawe :)

hmm, łososia trochę strach, tyle się mówi o tych genetycznych...

niestety straszą -ale czym to sie rozni od innych modyfikowanych zwierzat a hodowlane juz tylko takie zostały na swiecie, choc mijam nieraz hodowle dzików ktora jest coraz większa wiec moze pojawił sie popyt na inne mięso

z miesem jedno mnie przekonuje im krocej zyje i im czystsze ma srodowisko w ktorym zyje tym lepsze

ryby zwlaszcza morskie idealnie sie w to wpasowuja

mysle ze wbrew pozorom łatwiej sie załatwic , podtruc roslinami

w roslinie łatwiej niezauwazyc chorobe czy też przekroczenie norm oprysków, nawozów, chemii ktora potem zjadamy

zwierzak jesli bedzie chory to cudów nie ma i ten kto je nazwijmy to brzydko zabił i oprawia na handel zauwazy to po wygladzie zewnetrznym i stanie, wygladzie zwłaszcza wnetrznosci -wymaga to oczywiscie opatrzenia się bo to zawód jakby nie było - chyba ze jest oszustem i wrzuca chore osobniki do przerobu dlatego jak kiedys juz pisałem brac mieso z dobrej hurtownii z porządnym weterynarzem

Edytowane przez cir

Mowa o szamanach:

>“nawet jeden nie skalał sie ukonczeniem chocby biologii na poziomie szkoły wyzszej.”

A jak przeciętny Forumowicz grzebie przy kablach i twierdz, że je słyszy to jakoś nikomu nie przeszkadza brak wykształcenia…?

A co chcesz od tych ziół? Zioła to takie samo żarcie…

Łososie to nie tyle genetyczne co hodowlane. Karmione nowoczesnymi paszami spełniającymi normy UE. Stąd potem taka zawartość choćby dioksyn w żarciu…

Szumili o tych dioksynach, ale nic chyba nie powiedzieli ludziom w telewizji mądrego. Szumili jako wichrzy w polu.

Edytowane przez Piotr_1

niestety super swiezy jest według mnie tylko łosos -do limonki super, tunczyka nie lubie ale tez podobno super swiezy

u mnie ryby w makro sa w czwartek wymieniane na nówki lub nastepne /ale tylko niektore/ rozmrazane jak halibut ale surowe mnie nie smakują

skorupiaki mieczaki tez sa czwartkowe

sypane sa lodem :)

<Cir jednego się na studiach nie nauczysz- nie poznasz żadnego szamana. >

silver_ moon

szamanów poznałem w zyciu wystarczajaco wielu gdyz mam na koncie wiele szamańskich kursów , praktyk i terapii z dziedzin ktore was tak kręcą zielarstwo,akupunktura,akupresura i inne praktyki manualne a ktore w wiekszosci prowadzone sa przez zawodowych oszustów,kiedys troche mnie to kreciło jako ze w zyciu zawsze chciałem sprobowac wielu rzeczy

teraz po latach juz tylko mnie mdli jak słysze o kolejnym pier...nym oszuscie

proponuje zapoznac sie z kariera zyciowa wiekszosci z nich -zwykle to polski small bisnes ktoremu nie wyszło z /wymieniam tylko poznanych osobiscie/ z hotdogami, naprawe rtv,agd, hydraulik, awf,sklep zoologiczny i kilku szczególnych tkzw magister inż od wszystkiego czyli np kanały na polibudzie, ekonomia uniwerek ,filologia rosyjska uniwerek, a ilu nie miało nic poza liceum lub podstawowka

nawet jeden nie skalał sie ukonczeniem chocby biologii na poziomie szkoły wyzszej. Smutne szkoda gadac -wazne że ich usługi kosztuja mniej i sa łatwiej dostepni ,jak tez terapie maja znacznie bardziej ciekawe :)

tak to wszystko prawda, ale jak widac po poziomie dyskutujacych w tym watku na szamanow bedzie zawsze popyt i ci ludzie nie zwiazani blizej z biologia czy chemia nie piszac o dietetyce czy medycynie odpowiadaja na ten popyt, test buraczkowy 'nieszczelnosci jelit' mnie rozwalil, w przyszlym tygodniu jak bede mial troche czasu to przeczytam te strone, wspaniala rozrywka....

, choc mijam nieraz hodowle dzików

guzce sa bardzo smaczne...pychota....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

dioksyny?...Wiadomo! Są BEEE...Sama chemia :)

Zdumiewacie koledzy.

Mam na myśli to, że powinni mówić o oleju napędowym w paszy dla zwierząt, czyli po imieniu nazywać.

tylko ze wprowadzenie dioksyn do obiegu to jest dzialanie przestepcze i scigane,dlatego musi byc podstawowa kontrola i polska ma mozliwosci dokonywac dobrej kontroli, problem jest w tym , ze przyjete unijne normy niektorych skladnikow zywnosci o prawdopodobnym dzialaniu szkodliwym na organizm, a podnoszacym trwalosc produktow, czas przebywania na polce, czyli m.in. konserwujacych sadosyc liberalne, sam klient domaga sie produktu , ktory moze stac rok na polce, bo jest ciemny, handlowcy domagaja sie produktu o przedluzonej trwalosci zeby bylo latwiej sprzedac z mniejsza strata itd. zamkniete kolo, przerwac je mozna przez oswiate, wprowadzanie zasad zdrowego zywienia od przedszkola [czyli to czego nie bylo przez dziesiatki lat w usa, a co mozemy wprowadzic nauczeni czyjas glupota w polsce o wiele wczesniej], nie ma sensu mnozyc teorii spiskowych, jakichs niepopartych niczym logicznym historii, to jest handel jak kazdy inny, majonez winiary inaczej smakowal i inna mial przydatnosc za komuny , a inaczej po przejeciu firmy przez nestle, otwarty w lodowce moze teraz lezec miesiacami....smak tez oczywiscie sie popsul, Żydzi moze chcieli wprowadzic papke taka sama jak na calym swiecie sie nazywa majonezem? trudno powiedziec...i tak jest z wieloma produktami, wedel itd. itp. zastepowanie kakao tluszczami i cukrem, zeby utzrymac cene...niestety wiekszosc ludzi kupuje kierujac sie tylko cena, jak ma kupic jedna dobra czekolade to woli 3 w tej cenie podlej jakosci...pozniej sa problemy ze zdrowiem, alergie itd... jesli powiedzmy w jednym dobrze sprawdzonym produkcie jest okreslona ilosc substancji obcych, nie pochodzenia naturalnego mogacych z czasem alergizowac , dzialac rakotoworczo itd. to nikogo to nie zabije, natomiast jesli cala dieta jest oparta na takich produktach, np. najtanszych z biedronki to rosnie spoleczenstwo ludzi, ktorzy na wlasne zyczenie jedza gowno, wygladaja jak gowno i z czasem choruja....

Czekolada gorzka goplana- jedna z ostatnich w miarę dobra 60% kakao. Coraz więcej cukru, chemii, glutaminianu sodu, słodzików. Glutaminian przechodzi barierę krew-mózg i może uzależniać, może również współdziałać negatywnie z inną chemią. Zaczynam wierzyć w teorie spiskowe ale ważniejsze jest to co z tego wynika i do czego to prowadzi- ano tyle z tego wynika że mówię wszystkim znajomym żeby unikali chemii, wybieram świeże Polskie towary, unikam hipermarketów. Ciemny lud wyczuwa że Ameryka jest zła- złe jest trucie ludzi, robienie z nich niewolników kredytowych...

tłusty czwartek

Rozważania teoretyczne co do teoretycznie istniejącego układu- jak zrobić z Polaków układnych idiotów:

1)zatruć żywność chemią- już jest 2) ograniczyć dostęp do naturalnej żywności- promowanie nawozów-jest 3)dobranie się do małych rolników produkujących naturalne żarcie- jest!propaganda kolicji po-sld 4)ograniczenie dostępu do ryb morskich na rzecz zatrutych z hodowli-jest!

5)propaganda sukcesu, uśmiechu i niemyślenia w TV- porównajcie sobie np. TV Polonia do TVP1, WIDZICIE TO?

tłusty czwartek

Rozważania teoretyczne co do teoretycznie istniejącego układu- jak zrobić z Polaków układnych idiotów:

1)zatruć żywność chemią- już jest 2) ograniczyć dostęp do naturalnej żywności- promowanie nawozów-jest 3)dobranie się do małych rolników produkujących naturalne żarcie- jest!propaganda kolicji po-sld 4)ograniczenie dostępu do ryb morskich na rzecz zatrutych z hodowli-jest!

5)propaganda sukcesu, uśmiechu i niemyślenia w TV- porównajcie sobie np. TV Polonia do TVP1, WIDZICIE TO?

cała nadzieja w PIS, np. taka sobecka, ona jest taka naturalna, nieskażona, ja nie wiem czy ona sie w ogole nawet myje...

PSL zdobył 3 miejsce przed SLD i to chyba jedyny ratunek na nich głosować

bylem kiedys niechcacy na spotkaniu wyborczym psl w powiecie, zajezdzalo obornikiem wiec kierunek jest dobry...czysta natura, zero chemii....

Za 30 lat zdrowie, nie zatrute żarcie, zdrowe powietrze będzie tylko dla najbogatszych- wtedy ludzie będą z utęsknieniem wspominać teraźniejszość.

tłusty czwartek

Sęk w tym, że pozwalamy na to przez naszą bierną postawę.Nadzieją jest to, że powoli(niestety) rośnie świadomość w narodzie:)

a to wy nie wiecie ze zalozenia Uni Europejskiej dotyczace produkowania zywnosci mozna ujac w paru punktach ?:

- produkowac jak najwiecej, czyli masowo

- produkowac jak najszybciej

- produkowac jak najtaniej

- jakosc zywnosci nie odgrywa zadnej roli i nie jest brana pod uwage

Kraj ktory przoduje w produkcji takich gówien to Holandia - Zapraszam na degustacje .... :)

Sorry za slownictwo, ale mysle ze jest to odpowiednie slowo.

Zgadzam się w rozciągłości. Nie popieram zbytnich teorii spiskowych co do żywności. Straszne rzeczy dziejące się z żywnością spowodowane są moim zdaniem czynnikami ekonomicznymi (tak delikatnie nazywając pazerność, chciwość, łajdactwo, normalne przestępstwa, trucicielstwo). Spiski i zmowy istnieją w pewnych obszarach, są też związane z polityką.. ustawodawstwem, zezwoleniami, badaniami... Na szczęście w tym wątku NIE mówimy o tym, że ktoś chce nas zniszczyć i umyślnie zaczaił się na nasze życie by nas wszystkich wytruć :) Także jakieś polityczne pretensje co do spiskowości niniejszego wątku są wyssane z palca, raczej już objawem chorej obsesji przeciwko budowaniu teorii spiskowych. Skąd się te obsesje biorą? Nie wiem. Może ze zwykłego podziału na ludzi roztropnych i debili. A także na uczciwych i oszustów, których strasznie boli gdy ktoś krytykuje oszustów i przestępców. Nazwałbym to kompleksem zwichrowanego sumienia, lub kompleksem PO - Cielaka. Albo Zestrachanego Cfaniaka. Dobra, nie mówmy o polityce.

Tanio nie jest. Nie będzie dobrej taniej czekolady, dobrych tanich warzyw. Bo tanie są właśnie z Holandii i Hiszpanii. Dlatego po zakupie i posmakowaniu ich, należy je często umieszczać w śmietniku aby nam nie zepsuły sałatki.

Edytowane przez Piotr_1
  • Moderatorzy

można kwilić i skamlać , że wszędzie jest chemia ale niestety dziś nie da się bez oprysków wyhodować śliwek, jabłek i chyba również wszystkiego innego.

piszę że chyba wszystkiego innego, bo co do pierwszych to miałem na podwórku 4 śliwy, ale wszystkie zostały zainfekowane parchem (wyciąłem je) , z 4 jabłoni do zjedzenia nadaje się może 5% jabłek, reszta jest zarobaczona lub z parchem - najbardziej jestem zadowolony kiedy drzewa nie rodzą a są jedynie dekoracją i dają cień....

przed chemią nie uciekniemy, módlmy się tylko o zachowanie okresów karencji i o stosowanie właściwych środków

wszystkie owoce bardzo dokładnie myjmy i niestety pozbawiajmy skórek, żeby uzupełnić mikroelementy i np vit B17 jedzmy pestki

środowisko jest bardzo skażone, wszystko co żyje choruje(rośliwny , zwierzęta w ym pszczoły), a żywność slowfood to raczej idea - deszcz spada ten sam, powietrze niesie wiatr

uważam, że należy unikać gotowych wędlin raczej piec coś samemu i możliwie dużo kupować produktów małoprzetworzonych

(niestety ostatnio mamy również jedynie mleko bez mleka :( , o snakach , czipsach, sokach chyba nie ma co pisać

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

ale niestety dziś nie da się bez oprysków wyhodować śliwek, jabłek i chyba również wszystkiego innego

a to kiedys co ludzie jadali ? napewno bez opryskow nic nie rosnie ? czy poprostu przynosi za male zyski i jest ryzyko ze nie bedzie plonow ?

Gdzies czytalem ze Holandia pod wzgledem obszaru terytorium jest ok. 12 razy mniejsza od Francji a mimo to ma wieksza produkcje zywnosci niz Francja.

Hehe

wiec teraz pomyslcie ile nawozow musza uzywac w Holandii ?!!

z 12 razy wiecej niz we Francji ??

Zapraszam na degustacje tutejszej zywnosci :)

tak jak mówili w filmie Food Matters, przyczyną jest zubożała wyjałowiona gleba. Po prostu wyeksploatowana. Roślinom tak jak nam brakuje 50 minerałów i dlatego są słabe i chorują. Potas, Fosfor, Azot to tylko wierzchołek góry. Potrzebne jest jeszcze 40 pierwiastków w odpowiednich proporcjach a ich nie ma. Można to nawozić, nie trudno jednak się domyślić że bardzo dobry, nieszkodliwy nawóz będzie bardzo drogi, a przynajmniej bardzo czasochłonny w obejściu...

Kupiłem jajka od kury która nie przestraszyła się ptasiej grypy(chodzi po podwórku)- są białe i lepiej smakują. Podobno jajko z kodem 3 pochodzi od maltretowanych kur z obciętym dziobem. W sklepie zielarskim kupiłem przyprawę bez glutaminianu, pastę bez fluoru, biomydełko wszystko wysokiej jakości.

tłusty czwartek

Da się wyprodukować dużo i zdrowo (bez chemii).

Same minerały w glebie to nie wszystko. Można perfekcyjnie nawieźć glebę i niczego to nie poprawi. Gleba to środowisko życia.

Sztuczne nawożenie to naruszanie swoistej równowagi i doprowadzenie do jałowości, mimo prawidłowego stanu mikroelementów.

Mikroorganizmy pozwalają korzeniom przyswajać owe mikroelementy.

Czy widzicie analogie do organizmu człowieka i jego środowiska?

ja ostatnio kupiłem w markecie jajka ekologiczne klasy zero, ale nie są w smaku takie dobre jak kupione na targowisku od pewnej baby. Mianowicie białko smakuje czymś tam. Już nie pamiętam. Jakby gliną. Poza tym są droższe i mają 3x mniejszą objętość niż te z targowiska... Skoro są takie małe, to chyba od niedożywionych ekologicznych kur?

Edytowane przez Piotr_1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.