Skocz do zawartości
IGNORED

Zabawmy się wzmak do max.6000zł.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

rigel: drogie wzmacniacze (mówie o tych naprawdę drogich) mają to do siebie, że co do nich nie podłączysz to gra :-) do Nagry VPA znajomego kiedyś podłączyliśmy tanie Dynaudio i nam szęki opadły.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pisaliście że Copland CSA28 jest zimny i sterylny, jak ktoś z Warszawy ma ten wzmacniacz i chce porównać jak brzmi tylko z lampami Mullard to ja jestem chętny. Ja lampy zmieniłem (fakt, że były mocno wypalone) i jestem niezwykle zadowolony. Z drugiej ręki z wymianą lamp (odradzam niżej niż Mullardy) wyniesie ok 4000zł.

Panowie dziś odsłuchiwałem wzmaka i CD firmy Naim NAIT model 5i, grało to początkowo z Avancami chyba Dana 600 było tak sobie, potem poprosiłem ,aby podłączyć droższe kolumny,padło na Spendory chyba 100 ,największe Spendory w cenie ok.20 000zł .Byłem ciekaw na co stać tą elektronikę. Grało to doskonale i nie miałem wrażenia ,że kolumny są ograniczone podłączonym Naimem.Porównywałem do dźwięku jaki mam w domu z znacznie droższej elektroniki,było inaczej, ale na pewno nie gorzej.

>>Gutekbul:zestaw Naima super gra z jeszcze niższymi Spendorami SP 2/3.Średnica jest "magiczna".Spójnośc wzorcowa,otwartość prawdziwa a przede wszystkim realizm.Niesamowity.Trudno znaleźć konkurenta do 8000,-.Biorąc pod uwagę niedrogiego(; Naima 5i,to zeataw wydaje się bardzo atrakcyjny.Słuchałem,porównując z droższą elektroniką i było bardzo zachęcająco.

Słuchałem krótko zestawu Piątek Naima ze Spendorami 2/3 właśnie - nie odebrałem tego jako "na twarz". Realizacja płyty nie była najlepsza (V Symfonia LvB, Karajan+Filharmonicy Berlinscy nagranie 1982), ale co mnie zachwyciło (najbardziej z wielu pozyywnych cech) to właśnie dalsze plany i lokalizacja.

zildijan hektary przestrzeni i też nie odebrałem tego ,że na twarz.Może to inny Naim ? Eksponują średnicę, ale ta plastyczność,kultura i jak to już ktoś napisał niesamowity realizm. Idę jutro posłuchać tańszych SP2/3.

Ależ ja tego nie neguję :)

Piszem ino com słyszał - jakkolwiek nie mam dużej skali porównawczej (nie wiele odsłuchów za mną).

Ponoć "5" to taki inny Naim - nie wiem, pozostałych nie słyszałem (niestety)

Naim-To rytm,szybkość,neutralność/nie w 100%/,większość modeli gra niezbyt wielką sceną.To jest tak charakterystyczny wzmak,że aspekty przestrzenne są zupełnie nie istotne.Mój kolega przerabiał praktycznie większość modeli i im było wyżej ,tym dżwięk robił się coraz szybszy,dynamiczniejszy i z większym basem.Nawet zestaw za ponad 50000 wali w twarz/zildjian mówi prawdę/.Dużą zaletą jest wygląd.Bezpiecznie możesz zmieniać modele na wyższy,a i tak szpieg domowy nie masz szans na rozpoznanie nowego sprzętu,ze względu na identyczny wygląd.Na pewno Naim nie jest urządzeniem do szybkiego zakupu,zalecam bardzo długie odsłuchy.

Jeśli to granie na twarz jest wyeksponowaniem średnicy to oczywiście tak-ale przyznam myślałem ,że to Spendory 100 tak mają. A scena była niezła nawet mnie zaskoczyła, ale fachowo zrobione nowe studio HI FI SIR też może robić swoje. Idę dziś posłuchać Spendor 2/3 z Naimem 5i (mówi się ,że on trochę odbiega od swoich braci,ale nie znam nie słuchałem )

zildjian zwracam honor słuchałem dziś Spendorów 2/3 z Naimem 5i i faktycznie dość płasko to brzmiało, ale wokal jeden z najlepszych jakie słyszałem. Średnica marzenie, no i skraje pasma już wyraźnie,wyraźnie słabsze, ale porównuje do Spendorów 100, które były lepsze co najmniej o klasę , tam była przestrzeń mimo Naima ??! Czyli Naim 5i z kolumnami drogimi takimi jak Spendor100 (20 000zł) zagrał rewelacyjnie, palce lizać.

• 2 miesiące później...

Witam!

Widzę nieco powyżej wpis o połączeniu Naima 5i z Trianglami. Obecnie szukam właśnie wzmaka (a i cd by się przydał) do moich Ittohów. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia odsłuchowe w tym temacie, którymi by się podzielił? Wolałbym uniknąć lamp, ale może nie warto?

Nawiasem mówiąc chodziłoby mi o dźwięk uniwersalny, słucham bowiem wszystkiego, od bigbitu w stylu Sepultury czy RATM do Cassandry Wilson.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.