Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki pod PC do ok 500zł

loko

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

wiem, ze w internecie jest masa podobnych tematow, ale mam nadzieje ze na tym forum dowiem sie czegoś konkretnego;p Jestem posiadaczem głośników logitech x-230 i mam do dyspozycji ok 500zł na nowy sprzet. moja karta dzwiękowa to sound blaster x-fi xtreme audio i nie zamierzam jej zmieniać. Slucham rocka (ale nie wykluczam "imprezowego" wykorzystania potencjalnych głośnikow;p). dysponuje pokojem 2,2 x 3,5 (m). od razu zaznaczam ze NIE POTRZEBUJE AUDIOFILSKICH KOLUMN I WZMACNIACZA ani zestawow z subwooferem. oprocz x-230 mam doswiadczenie z logitechami z-4 i z-2300, moge smialo stwierdzic ze nie potrzebuje podobnych zestawow. nowe glosniki maja grac czysto i przyjemnie. jakiekolwiek szumy nie wchodza w gre. jestem muzykiem i oczekuje wrazenia obcowania z 'żywa muzyka' podczas odtwarzania piosenek i co najwazniejsze doznania szoku z przesiadki z wyslużonych x-230. jezeli nie jest to mozliwe w podanym limicie cenowym od razu prosze pisać i oszczędzić mi fatygi.

Szukam zestawu 2.0 i po wstepnym obcowaniu z internetem rozważam microlaby solo(4,5,6,15)c oraz edifiery r1600t plus studio. wszystkie inne propozycje mile widziane. prosze o pomoc bardziej doswiadczonych uzytkownikow ktorzy maja doswiadczenie ze sprzetem a nie idiotow ktorzy sprawdza na allegro (watpliwe) dane i swierdza bezmyslnie "kup sobie logitechy z 5500".

microlaby poza solo 15 bym sb odpuścił. Edifiery R1600T są do nich dość podobne, z czym nie tak głębokie co daje większe możliwości manewru i są nie powiem fajne. Z monitorów (czy raczej monitorków) masz Studiophile AV40 (podobno najbardziej multimedialne monitorki) i Reloop ADM 5. Z tego grona bym wybierał :)

Kup sobie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już wolałbym w tej cenie Behringer MS40 (większa moc i większy woofer)

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem w Euro za 399zł Modecom mc-hf60 jestem z nich zadowolony choć teraz szukam DACa. Dobre podobno z tej serii są Modecom mc-hf100, bas reflex z przodu są trójdrożne itp. Głośniki są produkowane w tej same fabryce co seria Solo Microlabów z tym że ja nie uświadczyłem buczenia na które tak posiadacze Solo narzekają. Do kupienia tych głośników jeszcze skłoniło mnie to że sklep Euro jest blisko mnie a ja nie lubię kupować drogich rzeczy od sprzedawców z którymi nie mam fizycznego kontaktu (jak głupio by to nie brzmiało ;) ) w razie jakichkolwiek problemów.

Polecam JBL-a:

Ukryta Zawartość

lub jeśli możesz dołożyć troche więcej, zdecydowanie warte są swojej ceny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem w Euro za 399zł Modecom mc-hf60 jestem z nich zadowolony choć teraz szukam DACa. Dobre podobno z tej serii są Modecom mc-hf100, bas reflex z przodu są trójdrożne itp. Głośniki są produkowane w tej same fabryce co seria Solo Microlabów

Skąd to info, że są produkowane w tym samym miejscu?

Wiesz już nie pamiętam gdzie dokładnie to przeczytałem (możliwe że na forum elektroda ale ręki sobie nie dam uciąć).Informacja jest autentyczna. Tydzień przekopywałem internet w poszukiwaniu głośników więc raczej kasy nie chciałem wtopić. Vigoole, seria Solo i seria Modecom MC-HF są produkowane w tej samej fabryce z tego co się zdążyłem zorientować. Z resztą wystarczy poszukać informacji w internecie. Bo dane głośniki są sprzedawane pod różnymi nazwami.

wiecej niż 600zł nie wydam. Podobają mi się solo 15 i edifiery r1600t ze względu na design i rozmiary. nie wiem co myśleć o solo6c ktore sa wszedzie wychwalane ale trafiaja sie podobno wadliwe egzemplarze. Uważacie że takie głosniki jak wyzej wymienilem dadza rade naglosnic jakas domówke? Szczeze mowiac te waty troche mnie martwia. swoja droga sama ich ilość zawsze budzi zastrzeżenia(mam na mysli wszystkie 2.1 z jakimi mialem do czyniania) ale takie z-2300 na domowych iprezach naprawde dawaly rade. wiem ze to niemozliwe zeby mialy te 200W, ale jak maja sie do takich microlabów powiedzmy 40W?

Proponuje głosniczki 2.1 firmy SWANS model M10

Wysokie i srednie jak na taki zestaw cudo...bass...hmm sam się zdziwiłem co te "maleństwa" potrafia....zresztą co tu duzo pisać -marka mówi sama za siebie...

Mam je i jestem mega zadowolony....tylko jest jedno ale....muszą stać tak jak sa na foto....poniżej masz linka :

Ukryta Zawartość

Ewentualnie dobrym pomysłem jest jeszcze Altec Lansing/modele w/g upodobań / lub Edifier np S330D,530D ....ja nie chciałem dużej skrzyni suba....więc dlatego wybrałem SWANS M10

Pzdr.

Ps.

i nie kupuj żadnych Logitech , Creative, JBJ , Harman....bo to po prostu "jakoś gra"...

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.