Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Uśmiałem się strasznie :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niezły z Jasia był asior...

Zaraz się okaże, ze jestem twoim TW.

Ale może chociaż Stary Audiofil w to nie uwierzy.

:)

Swoją drogą Palton - te wszystkie kreski, weryfikacje i bany w tematach są obciachowe.

Dupek wykreśla userów, którzy mają coś do powiedzenia - a pyta młody człowiek, nie siedzący jak my, od lat na tym forum. Czego się on dowie?

Dyskusja jest kompletnie zaburzona, dobrze że sa stare wątki zakładane przez Maca czy Senicza.

Widzisz, tylko jeszcze gorsze jest dopuszczanie trollowania. Rozwala to cały temat... i też się nic nie dowiesz. Staram się coraz mniej interweniować, ale trudna sprawa, tym bardziej że są raporty (często słuszne).

Są osoby (jak Ty), które nie piszą nic o audio, ale mają bocznicę i gites. Są jednak tacy, którzy koniecznie muszą coś dowalić w wątkach merytorycznych. Wtedy jest problem ... Zauważ, że Mac już pół roku nie pisze, a nieświeże żarty o yakłinie wciąż się czkają. Sam się trochę śmiałem, ale ile można ...

Ok. wystarczy, jutro będą mieli ludki co pisać.

Ukryta Zawartość

Uśmiałem się strasznie :)))

Ukryta Zawartość

Zacząłem czytać i odpadłem. Na szczęście jeszcze pamiętam klimaty PRLu i ideologia IPN do mnie nie przemawia. parę haseł jest bezcennych.

"jak szliśmy do jakiegoś środowiska, gdzieś do jakichś jego kumpli, jak widział moje wahanie, to mówił: "No, kur*a, nie bój się, jak ty jesteś moja dupa, to nikt cię nie tknie! (...)

Natomiast zabawna była reakcja, kiedy ja już obroniłam tą pracę magisterską, dostałam zresztą piątkę na obronie. Zadzwoniłam do niego, mówiłam:

- No, panie Janku, właśnie już skończyłam, obroniłam pracę.

- No co, kur*a, dostałaś? No, ale jak mi powiesz, że nie obroniłaś, to ja cię dopiero ..., no ja bym ci kur*a napier*olił jakbyś nie obroniła!

- No, obroniłam...

- A co, kur*a, dostałaś?

- No, dostałam piątkę.

- No to się, kur*a, tak cieszę, że bym cię chętnie w piz*ę pocałował!

Maklakiewicz wybrał się do Kameralnej razem z Himilsbachem i jego psem. Dzięki nieobecności szatniarza weszli z psem na salę. W pewnej chwili poprosił przyjaciela, by zdjął psu kaganiec i posadził go na krześle. Na pytanie kelnera, czyj to pies, odpowiedział: - Cholera go wie, siedział, kiedy przyszliśmy, spytaliśmy, czy można usiąść, pozwolił, więc usiedliśmy - kelner wpuszczony w świat absurdu kompletnie zbaraniał."

Skarby prawdziwe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Użytkownicy+

Robert - chyba wiesz, ze jestem specjalistą trollingu? kursy kończyłem u Atoposa.

Akurat nie śledzisz moich postów - były i w stereo i w lampach.

Tylko Wy su***syny pozycjonujecie każdego, czego by nie napisał.

Dlaczego to robicie? - Bo to łatwiej.

I tak jestem wdzieczny za mnie i kolegów na bocznicy.

Robert - jeżeli ktoś komuś nakładzie merytoryczne k**wy, i jest za co, to Ty nie powinieneś występować w roli strażnika moralności.

Obetnij k**wy i joby, ale nie banuj ludzi, szczególnie takich jak stary audiofil, mamel itd.

Ci ludzie zrobili te forum i należy się im uchylenie czapki.

Hmm, czytam takie wpisy od dawna, temat był wałkowany wielokrotnie. Nie wiem, czy chce mi się jeszcze gadać o tym, ale skoro nalegasz ;) Janek ma zbliżone zdanie, dyskutowaliśmy o tym nie raz na forum i przy okazji spotkań. Problem w tym, że zdania są podzielone, a moderator musi brać pod uwagę wszystkie opinie. Wiele osób, ma odmienne zdanie. Jest ono mało widoczne, bo większość takich osób, nie zagląda na bocznicę, gdzie się toczą takie dyskusje. Czasami można to zauważyć w innych wątkach, ostatnio np. tu :

Ukryta Zawartość

Poza tym, wiele osób nie pisze wcale, z obawy na atak ...

Jak widzisz argumenty się powtarzają ... Obecny podział też nie jest doskonały, wiele osób chciałoby pogadać o sporcie, czy innym hobby. Nie robią tego, bo musieliby wejść na ... bocznicę. Dla odmiany, wielu "bocznicowych", chciałoby poszaleć sobie w jakimś wątku np. w stereo. Walczą z pokusą, wręcz widzę ich męki ;))) ... i czekam. Z tej żałości, zaczepiają innych na bocznicy i czasami się im to udaje. Wtedy mają swoją chwilę szczęścia :)

Będą z Ciebie jeszcze ludzie Dżambo

Skoro tak mówisz, to wybielam Jarkowi pasek.

PS. Drugiej części Twojego zdania nie widzę...

Ukryta Zawartość

Niektórym misja strażnika moralności i jedynej słusznej prawdy mocno szkodzi. Tym bardziej, że w tzw. realu są (podobno) zupełnie normalni. Taki doktor Jekyll i Mr Hyde? A może ukryte instynkty myśliwskie?

• Użytkownicy+

Niektórym misja strażnika moralności i jedynej słusznej prawdy mocno szkodzi. Tym bardziej, że w tzw. realu są (podobno) zupełnie normalni. Taki doktor Jekyll i Mr Hyde? A może ukryte instynkty myśliwskie?

Ukryta Zawartość

Znaczy się, trzeba olać takie osoby i ich zdanie ?

PS. "Niektórzy" mają nick i imię ... Mr.Hyde

Ukryta Zawartość

Okres ochronnt trwa już od dawna, zwłaszcza jeśli chodzi o pana na E., ale widać zbiór chronionych się rozszerza..

Co do dr Jekylla itd. to mam na myśli poczynania moderacji.

• Użytkownicy+

no, i temat popisów Harpi w "lubuskim" wyczyszczony z tego wątku

mam zrzut wpisów ale nie chce mi się od nowa i nic tego przecież nie mam

ale musisz Robercik przyznać po tej akcji - na branżę (nawet jeśli byle jaka jest) okres ochronny trawa"

("Sprzedawałem Hi End przez 8 lat w sklepie Nigdy nie miałem w sklepie chama pokroju Marcin-utopia czy mamel!!!!

Antyreklama dla jednych a reklama dla innych!!!!)

kto się ćwokiem urodził, takim pozostanie - póki takie coś będzie mnie określać, będziesz długo miał co wycinać :(

Janku, "okres ochronny" ??? Przecież tu już prawie nikt z branży nie pisze ... Wszystkich przepłoszyliście, wiadomo to nasi rodzimi konstruktorzy. Co innego, jakby byli z HAMERYKI !!!

Wpis został usunięty ze względu, na niezgodne z rzeczywistością Twoje opisy dotyczące PW neomamuta. Ja je czytałem, do tego widziałem usunięte wpisy z lubuskich. Nie wnikam, czy to neomamut wprowadził Cię w błąd, czy tak interpretowałeś jego słowa.

PS. Neomamut dostał bana za co innego, niż "dyskusje" z Harpią. Ma to zacytowane w ostrzeżeniu, a inne "zasługi" jak wspomniana wymiana z Jurkiem, to tylko dodatek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ciekawe, czemu Misiomor jeden z najlepszych forumowiczów, nie podnosi takich tematów? Czemu z Nim nie ma takich problemów? Ba, zdaje się że dla takich osób moderacja nie istnieje, a tylko - forumowicz palton, Piotr_1 itd...

podobnie jak często mlb robi, nauczyłeś się pomijać meritum i odwracać kota ogonem,zbaczając z tematu na pobocze

nie interesuje mnie sprawa neomamuta o której się rozpisujesz

nie udawaj, wiesz że chodzi o Harpię, przypomnieć? - proszę:

Harpia - mamel napisał (od cynowych SCR Soleny są o niebo lepsze) Ale czad!!! To TO SAMO!!! GRATULUJĘ słuchu.

Ile to może zrobić dla "audiofila" nadruk na kondensatorze.??? !!!

Oczywiście znam kondensatory kierunkowe ( n.p. Hovland) ale Jantzen taki NIE JEST.

Wszystkie pozostałe kondensatory są w pułapkach i ich "brzmienie" NIE MA ŻADNEGO znaczenia.

mamel - jeśli solen to mills to kupię te Dobermanny i zapłacę w funtach (kaszubskich)

Harpia - Najlepsze jest odniesienie Solen do Mills. To zakrawa na absolutny brak..........logiki i dowód na to że, nie wie Pan o czym pisze:)

Solen to kondensator wyprodukowany przez firmę SCR a Mills rezystor kompletnie innej firmy.

Tymczasem Pan sugeruje że, cynowy SCR to rezystor. No cóż , to czarne okrągłe i to także:):):)

Jak tam różnica Mant do Jantzen???

#3819 HarpiaAcoustics Napisano 23.11.2011 - 18:54

mamel napisał >>>należałoby się zastanowić nad sensem dalszej pracy<<< To jest delikatna sugestia???

To zwykłe CHAMSTWO!!! Użytkownik HarpiaAcoustics edytował ten post 23.11.2011 - 19:00

dopóki niedouczony sprzedawca będzie mi bezkarnie, publicznie ubliżał, będę traktował Cię jak stronę w sprawie

jego stronę

Ciekawe, czemu Misiomor jeden z najlepszych forumowiczów, nie podnosi takich tematów? Czemu z Nim nie ma takich problemów? Ba, zdaje się że dla takich osób moderacja nie istnieje, a tylko - forumowicz palton, Piotr_1 itd...

bo wystąpień misiomora Harpia nie określił chamstwem a palton nie spróbował zlekceważyć tematu bądź udawać, że temat nie zaistniał

masz jakieś powiązania biznesowe z ta branżą? - przecież wystarczyło, jak zaraportowałem, wyedytować zawartą impertynencję

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

masz jakieś powiązania biznesowe z ta branżą? - przecież wystarczyło, jak zaraportowałem, wyedytować zawartą impertynencję

Pewnie,że ma wystarczy post z kujawsko-pomorskich przeczytać-post nr156.......pewnie te wylutowanie było po złości.

Janku, "okres ochronny" ??? Przecież tu już prawie nikt z branży nie pisze ... Wszystkich przepłoszyliście, wiadomo to nasi rodzimi konstruktorzy. Co innego, jakby byli z HAMERYKI !!!

Jak to przepłoszyliście??.........ja z mamelem w nagonce?.......medal ma niestety dwie strony-zawsze ma dwie strony.

Przeczytaj sobie watek AS 2011.....tylko ostatnia stronę i może wreszcie samodzielnie wydedukujesz,że Frantz bardzo zle opisal wyrób właśnie z......

.......HAMERYKI-po jego skrytykowaniu mój wpis wyleciał,ale oceń sam ten opis recenzenta Frantza-który jeszcze sie chwali-wchodziłem razem o 9 minut

20 z Elbem.....więc byłem na wystawie.Mi proponuje powiekszyć foty jak mnie interesują poszczególne modele....znasz temat i kto jest śmieszny?

Przeczytaj opis wystawy z wizyty Frantza w Bristolu w mcintoshu i ocen to sam......za taki opis należy się zakaz pisania recenzji przez miesiąc!!

A może moderacja pobanowała tych wszystkich branżowców tak nachalnie sie pchajacych do wszystkich watków...zobacz co oni tam w nich wyprawiają-

-chyba potrafisz to zaobserwować sam......tylko na chłodno.Madrych branżowców tez widać na forum i niektórzy potrafia zachować dystans do tego co

robia jednoczesnie szanując innych rozmówców....przykład Audio Academy.......widzisz jednak można być po prostu .......normalnym-czego i TOBIE ŻYCZĘ.

Rzeczywiście, z branży nikt nie pisze....

To stwierdzenie jest śmieszne, a na dodatek mija się z prawdą.

Paradoksalnie, a może i nie paradoksalnie za stan rzeczy na forum odpowiada moderacja, która, mając poczucie "misji naprawczej", rozdaje bany na prawo i lewo. I wydaje się jej, że coś w ten sposób poprawia. A wygląda to tak, że przez te praktyki forum stało się towarzystwem wzajemnej adoracji, a wszyscy którzy są poza magicznym kręgiem są z byle powodu banowani.

Dodatkowo nieustannie i bezpardonowo jest tutaj łamana konstytucyjna zasada wolności słowa i jeśli kiedyś jakiś prawnik zostanie moderacyjnie dotknięty i będzie miał trochę czasu i chęci, to może być ciekawie.

• Użytkownicy+

Rzeczywiście, z branży nikt nie pisze....

To stwierdzenie jest śmieszne, a na dodatek mija się z prawdą.

Paradoksalnie, a może i nie paradoksalnie za stan rzeczy na forum odpowiada moderacja, która, mając poczucie "misji naprawczej", rozdaje bany na prawo i lewo. I wydaje się jej, że coś w ten sposób poprawia. A wygląda to tak, że przez te praktyki forum stało się towarzystwem wzajemnej adoracji, a wszyscy którzy są poza magicznym kręgiem są z byle powodu banowani.

Dodatkowo nieustannie i bezpardonowo jest tutaj łamana konstytucyjna zasada wolności słowa i jeśli kiedyś jakiś prawnik zostanie moderacyjnie dotknięty i będzie miał trochę czasu i chęci, to może być ciekawie.

Dziękuję za uczciwe i obiektywne podejście do sprawy.

Cieszę się, że całkowicie przypadkowo i absolutnie bez cienia złośliwości, w pierwszym zdaniu powyższej swojej wypowiedzi, zapomniałeś dodać słowo ... "prawie". Do tego zupełnie nie pomyślałeś o proporcjach piszących XXX forumowiczów, do kilku? kilkunastu ? zarejestrowanych, jako branża. Oczywiście, te kilka?naście? osób, to XXX% osób związanych z branżą w kraju. Przecież będąc osobą na wskroś obiektywną, zauważyłbyś takie rzeczy. Oczywiście rozumiem, że nie przyszło Ci to akurat do głowy.

Proponuję, abyś w przypływie euforii związanej z poczuciem wolności, poszedł narobić sąsiadowi na wycieraczkę.

Prawie bym zapomniał, niechcący przeoczyłeś istotną część, mojego wpisu. Może zechcesz się odnieść ?

• Użytkownicy+

Palton. Najlepiej będzie jak pogadacie sobie w gronie 5 userów najlepiej moderatorów. Tylko kto wtedy będzie kasował wasze wpisy.?

Może TY ?

Problem jest w niezrozumieniu rzeczy. Każdy forumowicz myśli o sobie, podczas gdy moderator musi myśleć o wszystkich.

Nie widzisz, że sie nie nadajesz na moderatora?

Widzę, znowu się dałem uwikłać w "dyskusję".

Zauważ tylko, że są forumowicze którzy nie wiedzą nawet, kto jest moderatorem... Za to jest kilka wciąż tych samych osób, które znają się z moderacją bardzo dobrze. Oczywiście dla nich są świetnymi moderatorami te osoby, które od lat praktycznie nimi nie są.

Od czasu do czasu znajduje się ktoś odważny, który napisze takie słowa :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Każdy forumowicz myśli o sobie, podczas gdy moderator musi myśleć o wszystkich.

...

dopóki niedouczony sprzedawca będzie mi bezkarnie, publicznie ubliżał, będę traktował Cię jak stronę w sprawie

jego stronę

masz odwagę nadal kogoś pouczać po tym jak zachowałeś się w temacie ćwokowatych odzywek niedouczonego "handlowca" ?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Proponuję, abyś w przypływie euforii związanej z poczuciem wolności, poszedł narobić sąsiadowi na wycieraczkę.

Dziękuję za niezwykle subtelną odpowiedź.

Co do wolności słowa, może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale to co tutaj wyprawiacie jest sprzeczne z prawem. Tylko, na razie nikt nie wyciąga z tego konsekwencji, ze względu na "znikomą szkodliwość społeczną".

Każdy forumowicz myśli o sobie, podczas gdy moderator musi myśleć o wszystkich.

I widać powoduje to przegrzanie jednostki centralnej, co może być groxne w skutkach.

Na marginesie, ile trzeba mieć pychy w sobie aby napisać coś takiego.

Prawie bym zapomniał, niechcący przeoczyłeś istotną część, mojego wpisu. Może zechcesz się odnieść ?

Misiomor, jaka człowiek mądry i z klasą doszedł zapewne do niosku, że dyskusja z wami jest pozbawiona sensu. Najlepiej zapytać go bezpośrednio.

P.S.

A propos istotnych części wpisów. Najprościej skomentuję to tak: "przygadał kociol garnkowi" .

P.S. 2

Myślę, że niewiele Ci już brakuje do poziomu pana Elberotha.

Ukryta Zawartość

tak trudno pkp zrobić cywilizowane wychodki w wagonach ze zbiornikami ,, mamy najbardziej zacofaną kolej w w europie jak zwykle

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zauważ tylko, że są forumowicze którzy nie wiedzą nawet, kto jest moderatorem... Za to jest kilka wciąż tych samych osób, które znają się z moderacją bardzo dobrze. Oczywiście dla nich są świetnymi moderatorami te osoby, które od lat praktycznie nimi nie są.

Tu nie ma o czym dyskutować. Sorry, będę okrutny, jesteś moderatorem nie dlatego, że uważasz, że się nadajesz. Powód jest banalny i prozaiczny, jesteś, bo robisz to za darmo i na dodatek z zaangażowaniem osobistym. Cóz lepiej sobie wymarzyć na miejscu włąsciciela, pracodawcy?

• Użytkownicy+

Tu nie ma o czym dyskutować. Sorry, będę okrutny, jesteś moderatorem nie dlatego, że uważasz, że się nadajesz. Powód jest banalny i prozaiczny, jesteś, bo robisz to za darmo i na dodatek z zaangażowaniem osobistym. Cóz lepiej sobie wymarzyć na miejscu włąsciciela, pracodawcy?

Okrutny ??? Zauważenie, że robię coś z zaangażowaniem i pasją a nie z obowiązku, ma być dla mnie okrutne ??? Toż to największy komplement... nie spodziewałem się, ale dziękuję.

PS. Jest tu wielu, z innym rodzajem "pasji". Mają pasję nękania innych, węszenia spisków itp. I najważniejsze jest powtarzanie, branża i moderacja musi odejść ... taka "pasja".

Branza nie musi odchodzić, ba, jest mile widziana, wystarczy, że moderacja przestanie ją chronić:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

PS. Jest tu wielu, z innym rodzajem "pasji". Mają pasję nękania innych, węszenia spisków itp. I najważniejsze jest powtarzanie, branża i moderacja musi odejść ... taka "pasja".

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

jest to tylko inna opcja polityczna ,ktora musi istniec dla zachowania demokracji i równowagi sił

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Interesujące hobby - banowanie na zawołanie ...

Lepsze niż zwyczajne trollowanie, lub o testach abx bełkotanie ...

Czy jakiś mod, mógłby skasować moje zbanowane klony?

Kiedyś dostałem 18 maili. To denerwujące i jakże niesprawiedliwe. Mógłbym wziąć udział w krzyżówce o Pink Floydach i otrzymać trzy komplety CD!

Palton - jeżeli nie zlikwidujesz kont - chinczyk, skynnyrd i tojestkurapaniegenerale, to pozwę Cię o stalking :)

To pozywaj, nie chce mi się ;)

Toż Palton to społecznik, taka Maria Konopnicka zapłodniona przez Bolesława Prusa, a ty do niego jak do... ormowca :)

A fe!

Palton też była kobietą !?

Paltooooon!!! - pokaż cyckiiiii!!!

Ależ pokazał!

Ukryta Zawartość

Ach ty świntuchu:)

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tu jesteśmy i przyjmujemy zasady rzeźników - jeżeli kasują moje chamskie i wulgarne wpisy, to jest OK, ale jeżeli niszczą wpisy w zakładkach?

To już jest wpływanie na opinię userów.

Dlaczego, ja z draki nie mogę uzyskać własnej opinii? - bo Palton czy inny jamnick ograniczył mi te prawo.

Palton uznał, że nie mam prawa zapoznać się z innym zdaniem.

To jest jakieś ulepszanie forum? - Uważam, że nie.

W ogóle kasowanie jakichkolwiek postów, zakrawa na zamordyzm. No może moich, wulgarnych.

Ale np. starego audiofila, który siedzi od lat na tym forum, ma tak wiele do powiedzenia i jest wagą tego forum, ma pojęcie o sprzęcie - to wy wywalacie jego post, jak mój?

Żałosne.

Dokładnie tak jest.

P.S.

Któryś moderator napisał kiedyś, że posty, które lądują w niebycie zamiast w koszu "nie nadają się do pokazania innym użytkownikom" ;-)))

Nie pamiętam, który to był, a nie chce mi się szukać, zresztą to bez znaczenia.

Dokładnie tak jest.

P.S.

Któryś moderator napisał kiedyś, że posty, które lądują w niebycie zamiast w koszu "nie nadają się do pokazania innym użytkownikom" ;-)))

Nie pamiętam, który to był, a nie chce mi się szukać, zresztą to bez znaczenia.

to był mlb

• Użytkownicy+

No to niech pokaże cipkę!

Chociaż nie - niech palton nie pokazuje cipki!

Mnie rajcuje tylko co nie znane.

Kiedyś nadejdzie czas spotkania, trochę się tego lękam... ale mnie też rajcuje to co nieznane :)

PS. Zapraszam, ugoszczę, przenocuję, nakarmię i ... (a co mi tam), napoję ;)

• Użytkownicy+

No właśnie...

Palton - inteligentny z Ciebie Facet, a robisz z siebie idiotę, na własne życzenie

Tak! Bo odpowiedziałem na Twój wpis (który przyszedł jako wiadomość na PW), a nie przeczytałem wisów w wątku. Teraz to wygląda inaczej, "nieco" inaczej.

PS. Zaproszenie nadal aktualne.

Pozdrawiam

Idiota Robert

Palton - no widzisz, jest parę pytań - buma, moje i innych.

Widzę za to, że Ty i pozostali nie widzicie pytań wielu innych "innych". Pytają mnie ludzie, dlaczego tolerujemy... - szkoda pisać, wiesz sam o co biega...

Właściwie, to nie ma odpowiedzi. Słyszałem że dlatego, iż zadymy zwiększają ilość wejść na stronę. Co o tym myślisz ?

W takim razie działam na szkodę Site, bo staram się dławić takie "dyskusje" w zarodku.

Palton - no widzisz, jest parę pytań - buma, moje i innych.

Bum, zrobił - plum. Teraz pławi się w jeziorze i pływa, dopóki jeszcze może. O mój Boże ...

PS. A gdzie te pytania ? To raczej z moderacją zmagania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.