Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

HiHiHi...

Kiedyś dostałem od józwy bana z wytłumaczeniem, że skoro zbanował kogoś tam (nie pamiętam) to dla równowagi musi zbanować mnie. Wtedy strasznie mnie to wk***iło ale po jakimś czasie spojrzałem na to filozoficznie i dojrzałem plusy (dla siebie):

- darmowa lekcja pokory

- odzyskany wolny czas który marnowałem na forum

- możliwość zajęcia się w tym czasie czymś sensownym

- dostrzeżenie własnej kompulsywności pisania na forum (trudne, nie wszyscy zrozumieją :-) )

- zyskanie samoświadomości i przez to większej wolności (prawda was wyzwoli)

Od tej pory piszę kiedy chcę a nie kiedy muszę. Czego wszystkim życzę.

Jestem Europejczykiem.

• Użytkownicy+

Przeczytałem ostatnie wpisy i za pioruna nie widzę żadnych sformułowanych pytań. Domyślam się, że chodzi o kasowanie postów. Moderacja ma dwie metody, pierwsza - wywalanie wpisów nie na temat, co powoduje przeniesienie ich do kosza i druga - ukrywanie wpisów złośliwych, wulgarnych, personalnych, co powoduje ich widoczność, tylko dla moderacji. Nie zdradzam tu niczego nowego, było o tym już mówione przy okazji powstania kosza. Ten ostatni miał być rozwinięciem/zastąpieniem tego wątku.

Skynyrd, Twoje klony są zbanowane, sprawdziłem to. Oczywiście można to zrobić na kilka sposobów, w wypadku tych klonów, jest całkowita blokada. Nie mam pojęcia, czemu dostajesz e-maile. Radzę w takich sprawach rozmawiać a adminem, to zdaje się sprawa techniczna, na którą nie mam wpływu. W tym wypadku, sam zawiadomię admina o istnieniu tego problemu.

Jeśli ktoś nie słyszy (lub nie miał okazji do porównywnań) wpływu kabli, niech się nie wypowiada w tematach z nimi związanych. Wydaje się to takie proste, a wciąż niektóre osoby z uporem maniaka prowadzą swoją krucjatę. Wasze wpisy w tym i podobnych wątkach, są nie na temat. Dalsze takie działanie, może doprowadzić do wyciągnięcia konsekwencji, przez moderację.

Ostatnio przez Ciebie zostałem źle zrozumiany więc myślę że teraz dobrze napiszę.

Widać z powyższego wpisu że "wycinasz" wszelakie wpisy które nie są w zgodzie z Twoim "postrzeganiem świata", to że wydaje Ci się ze kable graja może być tylko iluzją, iluzją podawaną przez Twój własny mózg, więc nie możesz być stronniczy w swoich poczynaniach, poczynaniach moderatorskich, miej człowieku trochę przyzwoitości.

Kiedyś słyszałem różnice w kablach (a przynajmniej tak mi sie wydawało) niedawno kupiłem głośnikowy taśmowy i żałuję że tyle kasy wydałem - to zdanie jest na temat więdc nie wyobrażam sobie dostać bana za ten wpis, jeśli mimo wszystko tak się stanie zgłaszam sprawę do prokuratury. (nie żartuje)

• Użytkownicy+

Ostatnio przez Ciebie zostałem źle zrozumiany więc myślę że teraz dobrze napiszę.

Widać z powyższego wpisu że "wycinasz" wszelakie wpisy które nie są w zgodzie z Twoim "postrzeganiem świata", to że wydaje Ci się ze kable graja może być tylko iluzją, iluzją podawaną przez Twój własny mózg, więc nie możesz być stronniczy w swoich poczynaniach, poczynaniach moderatorskich, miej człowieku trochę przyzwoitości.

Kiedyś słyszałem różnice w kablach (a przynajmniej tak mi sie wydawało) niedawno kupiłem głośnikowy taśmowy i żałuję że tyle kasy wydałem - to zdanie jest na temat więdc nie wyobrażam sobie dostać bana za ten wpis, jeśli mimo wszystko tak się stanie zgłaszam sprawę do prokuratury. (nie żartuje)

Kolejny wpis nie na temat, w wątku z którego został tu przeniesiony... Gość nie pyta się o to, czy kable mają wpływ, tylko jaki mają. Naucz się czytać, nie będzie wtedy problemów, z usuwaniem Twoich wpisów nie na temat. Masz wątek o słyszeniu, bądź nie kabli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale musisz w każdym temacie pisać NIE NA TEMAT. Nieźle ujął to też kolega Ricardozamora, w wiadomym wątku.

Jeśli ktoś pyta np. "co zrobić, żeby mieć bardziej kontrolowany bas" i napiszę mu np. "kup kable XX", a ten mi odpowie, że nie słyszy wpływu kabli, napiszę ok. i polecę co innego (zmianę wzmacniacza itp). Nie mam z tym problemu, to mania opcji nie słyszącej, będącej na forum w mniejszości.

Witek, zastraszanie moderatora prokuraturą... nisko upadłeś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz to se popisz w watku klub jeleni....bo kupiłes tasmę podróbę.

Wyrazy współczucia z powodu swiadomego zrobienia z siebie jelenia

ps.tylko oszczędż Paltona........on wyrabia tutaj 500% normy jako blokujący.

Niedługo będzie se gadał tylko z NIEBIESKIMI I ZIELONYMI))

ps.musze tego moderatora pilnować co pisze....bo coś się ostatnio bardzo myli.

Moderacja ma dwie metody, pierwsza - wywalanie wpisów nie na temat, co powoduje przeniesienie ich do kosza i druga - ukrywanie wpisów złośliwych, wulgarnych, personalnych, co powoduje ich widoczność, tylko dla moderacji.

"niecnie perfidne musiały być to wpisy skoro nawet do kosza nie trafiły a że dotyczy to moich treści domagam się wyjaśnienia decyzji, wierzę, że podjętej zgodnie z regulaminem"

zamiast odpowiedzi ten wpis także został usunięty, tym razem do kosza

może moderacja łaskawa pokaże te moje obsceniczne wypociny na które tak konwulsyjnie zareagowała i ustali stanowisko:

jeśli regulaminowo, w niebyt, to należy się ban lub choćby kawałek paska

jeśli wycina się wyłącznie w obronie własnego "image" to ... napiszę jak do Harpi - może warto zastanowić się nad sensem dalszej pracy

tylko bez przytoczenia wyciętych postów proszę mi nie chrzanić o braku związku z tematem wątku (dot. diy w Sobieskim)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Witek, zastraszanie moderatora prokuraturą... nisko upadłeś.

Dobra niech Ci będzie że napisałem nie na temat ale co do prokuratury to wcale nie jest żadne nastraszanie - wybacz , bo już mam dość rażącej niesprawiedliwości.

Ktoś się może naprawdę wk***ić i będziecie mieli nieprzyjemności.

• Użytkownicy+

Dobra niech Ci będzie że napisałem nie na temat ale co do prokuratury to wcale nie jest żadne nastraszanie - wybacz , bo już mam dość rażącej niesprawiedliwości.

Ktoś się może naprawdę wk***ić i będziecie mieli nieprzyjemności.

Siakoś się nie boję. Na dodatek, dostrzegam tą "rażącą niesprawiedliwość", tzn. tysiące wpisów nie na temat w sprawie doradztwa kabli i żadnych z tego konsekwencji. Trzeba bardziej pilnować, żeby "doradzający" pisali na temat.

Doszły mnie słuchy że masz kota na punkcie kabli, kto je słyszy to jest z Paltonem kolega a jeśli nie słyszy to zgiń przepadnij maro nieczysta - prawda to?

Jam prosty jest inżynier w impedancjach i transmitancjach obeznany a nie w prawo- i lewoskrętnych oplotach. Jak kabel słychać to musi być tego przyczyna fizyczna i tyle. W voodoo wierzę, ale juz nie w to dotyczące kabli. Wiec chyba nie mam kota tylko antykota. Takiego kablowego palikota :-).

A tak w ogóle to pytanie do mnie było?

Jestem Europejczykiem.

"niecnie perfidne musiały być to wpisy skoro nawet do kosza nie trafiły a że dotyczy to moich treści domagam się wyjaśnienia decyzji, wierzę, że podjętej zgodnie z regulaminem"

zamiast odpowiedzi ten wpis także został usunięty, tym razem do kosza

może moderacja łaskawa pokaże te moje obsceniczne wypociny na które tak konwulsyjnie zareagowała i ustali stanowisko:

jeśli regulaminowo, w niebyt, to należy się ban lub choćby kawałek paska

jeśli wycina się wyłącznie w obronie własnego "image" to ... napiszę jak do Harpi - może warto zastanowić się nad sensem dalszej pracy

tylko bez przytoczenia wyciętych postów proszę mi nie chrzanić o braku związku z tematem wątku (dot. diy w Sobieskim)

O! - jest paseczek, wielkie dzięki, ale za co? - wyjaśnienia dalej brak

chyba należy moderacji porządnie nawrzucać by miała konkretny powód bo do dotychczas zachowuje się jak gównarzeria w piaskownicy

(boję się śmieszności a nie umiem inaczej, to lepiej wytnę)

pozwolę sobie zacytować zyzia:

..a wy tępicie w zasadzie wszystko co nie jest po waszej myśli - a już przejawy inteligentnego humoru doprowadzają was wręcz do spazmów agresji...zaczynają się bany, blokowanie wpisów w danym wątku, wycinka postów....nie tędy droga.....

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

To pewnie lampas - zostałeś generałem.

I spodni z kutasami......ale one i tak nie będą wiedziały o co biega......bo one som chyba durnowate jak nic.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

I spodni z kutasami......ale one i tak nie będą wiedziały o co biega......bo one som chyba durnowate jak nic.

Wyjaśnij zielonym łoco biega w ojczystej mowie bo cię zara wytna za lżenie moderacji :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To dobrze pamiętałem z jakiegoś postu - ja mam BX2 wymienione z droższych Usherów.

Brakowało mi basu, a teraz wszystko w porzadku - będziesz zmieniał w miare przypływu gotówki?

Nie - one wraz z elektroniką przejdą do sypialni. W miarę jak będzie gotówka marzy mi się kompletowanie nowego od początku z trójdrożnymi podłogówkami i elektroniką Rotela. Na razie dobrze mi się na nich słucha radia: miękko, łagodnie - ale i z dobrą dynamiką, basem i nawet jaka taka przestrzeń i lokalizacja jest słyszalna - mimo kiepskiego ustawienia.

• Użytkownicy+

A u mnie zirro :) - pierwszy raz.

Palton mnie kocha!

Ale jakoś dziwnowato, tak bez paska? Trochę zakrawa na zdradę ideałów.

Stary Audiofil, jest jak chlorofil

Mowa jego szczera, jak z adaptera

I nie żadne flacki, tylko monoblokowe smaczki

Żaden mod mu nie podskoczy

Bo mu Sir McIntosh, przyj... między oczy :)

Kocham Ciebie i starego, trzymaj się kolego.

Mamel w status ostrzeżeń nie spogląda, wiedziałby że amin tu zagląda.

Od niego ostrzeżenie ma ... tra la la la.

Kocham Ciebie i starego, trzymaj się kolego.

Mamel w status ostrzeżeń nie zagląda, wiedziałby że amin tu zagląda.

Od niego ostrzeżenie ma ... tra la la la.

No i wszystko jasne! To nie moderacja jest winna.

Branża+administracja=biznes.

Trzeba było tak od razu, zresztą wystarczy zajrzeć do zakładki sponsorowane. Ruch jak w Rzymie, co chwile nowy temat;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Fox - jeszcze długo się będziesz dorsbiał :)

To żart

Ale dlaczego to wszystko takie przykre?

Bo kupa roboty przed nami, z naciskiem na ... kupę. Tak więc przykry zapach jezd.

Nie podejrzewałem - a tak do mysioperza "suszył" zęby :D

Suszył, nie suszył, trza było się ujawnić...

Zaglądam w Empiku do nowego HiFi i Muzyka a tu w środku Behemot z czołowym szatanem-celebrytą nergalem na fotce....(Ohyda !) Pismo, które prezentuje się jako audiofilskie (bardziej chyba niż Audio Video czy Audio) zamieszcza opisy muzyki, która do audiofilskiej nie należy i taką nie będzie. Chyba w celu marketingowycm bo Darski teraz to taka Czarna Doda ;)

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.