Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A jakich można się spodziewać komplementów np. po przeniesieniu dwóch klubów na bocznicę? Tak po prostu z powodu własnego widzimisię?

Nie bądź taki jednostronny. ;)

Klub rzucających palenie i klub miłośników bajki "Sąsiedzi" pozostał. Zawsze mozemy tam znaleźć azyl. ;D

tu akurat dziala psychologia.paltonowi wracaja wspomnienia jak sie wyglupił i chetnie by to zakopal co sie wiaze ztematem.a tak zostaje bocznica.Mozna by zalatwic bocznice bocznicy dla tematow niewygodnych z wejsciem na haslo albo linie papilarne.

Nie bądź taki jednostronny. ;)

Klub rzucających palenie i klub miłośników bajki "Sąsiedzi" pozostał. Zawsze mozemy tam znaleźć azyl. ;D

Jest jeszcze taki klub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty będziesz pić z antyvoodoo musztardówki, ja z audiofilskiego kieliszka i wszyscy się pomieścimy.

Ukryta Zawartość

Jakby nie patrzeć - audiostereo to forum tematyczne. Klub miłośników whiskey, czy go-go, czy różowych parasolek - te jednak tematy spoza kręgu audio.

Można ewentualnie rozmawiać o jakimś zgrubnym podziale tematycznym Bocznicy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

NIe brałem w tym udziału, ale rozumiem powody.

Natomiast jeśli jest potrzeba mnożenia klubów non-audio, to może warto przedstawić taki pomysł Administracji w wątku

Ukryta Zawartość

Każde forum tematyczne jakie znam - ma swoją bocznicę, czasami dość rozbudowaną. Więc może i tu miałoby to sens.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Bocznica to najlepsza dawka tematyczna na AS:)

Tylko czy powinna mieć nazwę bocznica ?, ...kiedy tam ruch jak w Pekinie

Pozdrawiam

Tomasz

Natomiast jeśli jest potrzeba mnożenia klubów non-audio, to może warto przedstawić taki pomysł Administracji w wątku

Ukryta Zawartość

Administracja nie ma takich uprawnień, pomysł należy przedstawić Redakcji a ona z kolei po pozytywnym zaopiniowaniu może zlecić jego realizację administracji, która zajmuje się funkcjonowaniem forum od strony technicznej. Co to, regulaminu nie znacie?

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jakby nie patrzeć - audiostereo to forum tematyczne. Klub miłośników whiskey, czy go-go, czy różowych parasolek - te jednak tematy spoza kręgu audio.

Tak? Tylko kluby bajki o sąsiadach, jazzu i wina i rzucających palenie zostały w klubach. Dwa inne, o których wspomniał bum1234 wyleciały z parogodzinnym opóźnieniem.

A wszystko zaczęło się od wątku na temat wygrzewania kabli, gdzie paltonowi wytknięto kompletny brak obiektywizmu, wzmacnianie produktów i brak kultury. Wściekł się i postanowił zacząć działać. To jest wypowiedź, po której palton zaczął działać.

Tak, rolą forumowicza jest też siedzieć cicho gdy ma inne zdanie niż Twoje bo może usłyszeć kilka obraźliwych epitetów /mogę wkleić Ci linki gdybyś zapomniał/ . Nie zrozumiałeś też roli o jakiej pisałem, jesteś moderatorem a niestety temperatura wątku często wzrasta wraz z Twoim pojawieniem się w nim poprzez podrzędny stosunek do forumowiczów. Dobrze że tylko tych co się z Tobą nie zgadzają.

I nie ma to nic wspólnego z kablami, uszanuj też tych co nie słyszą wygrzewania i nie przeganiaj ich do innych działów bo z całym szacunkiem nie Twoja sprawa gdzie piszą o ile nie przekombinują tak aby dostać bana, wtedy Twoja.

Nie pisz też o logice, litości. Ta nakazywałaby akceptację zdania jednej i drugiej strony. "Ograniczeni słuchowo" mogli by uwierzyć np. w wręcz zwierzęcy zmysł słuchu /to zresztą wiele by niekiedy wyjaśniało/ , a "złotousi" dopuścić że przynajmniej magiczne pudełka do wygrzewania to nic jak sztuczka mózgu który ich oszukuje przez najbardziej znany mechanizm przyzwyczajania i wzrastania poziomu akceptacji w czasie.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Natomiast jeśli jest potrzeba mnożenia klubów non-audio

Udawanie, ze chodzi o coś innego, niż chodzi naprawdę.

Chodzi o dwa kluby całkiem audio przeniesione na bocznicę, reszta to zasłona dymna.

To były dwa kluby, które się nie lubiły, ale obok wpisów ostrych i "wzajemnie miłych" były wpisy bardzo merytoryczne dla zainteresowanych tematyką obu. Ja nie jestem święty w sprawie kłótni, StaryM też nie jest, nikt nie jest, no ale jednak były to kluby jak najbardziej o audio, mówiły o tym, co dzieli, co buduje konflikt, co pokazuje, że dziedzina nie jest jednoznaczna. Ta opozycja była bardzo potrzebna, bo dotykała prawdy, a nie ściemy. Ten konflikt istnieje, różnica postrzegania audio istnieje, i ta różnica jest esencją każdego hobby. Kto tego nie widzi, ten ślepy. Domagam się przywrócenia obu klubów do Klubów.

@fox733

Nie o to chodzi. Wróg jest w głupocie tej decyzji. Natomiast - z całym szacunkiem - nie mam powodów nie bronić dziś StaregoM i waszego klubu. Nie mam powodów, bowiem przeszliśmy razem długą drogę. I choć po obu stronach barykady, to jednak barykada jest wspólna. Jeśli brakowało kultury, to przynajmniej bywało zabawnie. Ale było mnóstwo ciekawych wspisów tu i tam. StaryM nie zgodzi się ze mną, ani ja z nim co do pryncypiów, ale jednak jego klub był o audio i mój też. Rewers i awers :) Oba potrzebne, bo oba dawały szansę obejrzenia tego, co w tym hobby prawdziwe - konfliktu.

Tak jak SzuB potrafią ze Starym rozmawiać od wczoraj jest budujące.

Przyłączam się do apelu.

Niech Kluby wrócą tam gdzie ich miejsce.

Nie wiem, czy my potrafimy rozmawiać. Ale ja potrafię zrozumieć, że w tej sprawie przegraliśmy obaj z cudzą nadgorliwością. A nadgorliwość jest gorsza...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jestem jak najbardziej za przywróceniem usuniętych tematów do zakładki Kluby!Skandal!

Moderacja widać ma mało roboty,to może zaczniemy zakładać w zakładce stereo,ile kto tylko może,jednego dnia pierdykniemy np 50 tematów o kablach,czy innych Voodo,niech chłopaki mają zajęcie,bo nudzi im się widać bardzo.

To jest nie głupi pomysł jako forma protestu tylko musiałoby się w to zaangażować wielu forumowiczów jednocześnie gdyż w przeciwnym razie posypią się bany:)

Może należałoby założyć w Klubach odpowiedni wątek z ankietą kto jest za przywróceniem przeniesionych Klubów ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość partick

(Konto usunięte)

Moderacja widać ma mało roboty,to może zaczniemy zakładać w zakładce stereo,ile kto tylko może,jednego dnia pierdykniemy np 50 tematów o kablach,czy innych Voodo,niech chłopaki mają zajęcie,bo nudzi im się widać bardzo.

ależ wystarczy zupełnie nic nie robić, a kable pojawią się w co drugim wątku na stereo ;-)

Administracja nie ma takich uprawnień, pomysł należy przedstawić Redakcji a ona z kolei po pozytywnym zaopiniowaniu może zlecić jego realizację administracji, która zajmuje się funkcjonowaniem forum od strony technicznej. Co to, regulaminu nie znacie?

Zapomniałeś o konieczności złożenia prośby na piśmie, zaopiniowanej pozytywnie przez dwóch niezależnych ekspertów.

ależ wystarczy zupełnie nic nie robić, a kable pojawią się w co drugim wątku na stereo ;-)

Właśnie - bo na kablach to się wszyscy tu znają, przecież to prosty kawał druta.

@fox733

Nie o to chodzi. Wróg jest w głupocie tej decyzji. Natomiast - z całym szacunkiem - nie mam powodów nie bronić dziś StaregoM i waszego klubu. Nie mam powodów, bowiem przeszliśmy razem długą drogę. I choć po obu stronach barykady, to jednak barykada jest wspólna. Jeśli brakowało kultury, to przynajmniej bywało zabawnie. Ale było mnóstwo ciekawych wspisów tu i tam. StaryM nie zgodzi się ze mną, ani ja z nim co do pryncypiów, ale jednak jego klub był o audio i mój też. Rewers i awers :) Oba potrzebne, bo oba dawały szansę obejrzenia tego, co w tym hobby prawdziwe - konfliktu.

Nie wiem, czy my potrafimy rozmawiać. Ale ja potrafię zrozumieć, że w tej sprawie przegraliśmy obaj z cudzą nadgorliwością. A nadgorliwość jest gorsza...

Nieprawdopodobne! Zgadzam się z SzuBem i jeszcze postawiłem mu kilka kolejek! ;-))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.