Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser PXC 450 słuchawki moja opinia

pikop58

Rekomendowane odpowiedzi

Sennheiser PXC 450

Słuchawki są niby przeznaczone do użycia mobilnego . Niestety , jak dla mnie , to wielkością wyglądają

na bazowe do użycia w domu . Ale jeśli ktoś będzie ich używał jako mobilnych , to wg. mnie będzie w nich

wyglądał co najmniej dziwnie . Producent reklamuje je jako idealne do podróży samolotem , bo słuchawki mają aktywny system wytłumiania drogą elektroniczną

dźwięków dochodzących z zewnątrz i opinie są takie , że robi to skutecznie . Moja opinia będzie trochę

niemiarodajna , ponieważ jestem osobą która lubi kupić rzecz z wysokiej półki , za cenę

sprzętu z dużo niższej . Tak też było z tymi słuchawkami . Kupiłem je w Mediamarkt na przecenie z 1350 zł na 600 zł . Słuchawki wyglądają bardzo ładnie . Są duże , i dla wielkouchych , czy wielkogłowych się świetnie nadają . Mają dość mocne dociśniecie do głowy i zachodzi obawa że będą po dłuższym czasie uwierały . Nic takiego się nie dzieje , a ponieważ końce pałąków sa zrobione z stalowej listwy , można z

wyczuciem troszkę je odgiąć . W środku muszli membrana jest ustawiona pod kątem 45 stopni i mocna

wychodzi w środkową przestrzeń . Miałem obawę , że ucho oparte o nią może boleć , ale nic takiego nie ma

miejsca .Słuchawki mają dość gruby kabel , a to bardzo ważne , bo wymiana po latach może być trudna , bo kabel może być niedostępny . Wydaje się że kabel jest trwały mechanicznie . Do słuchawek dołączona jest bateria mały paluszek ,który zasila elektronikę . A teraz najważniejsze jak one grają . Można używać opcji bez tej całej elektroniki , albo z elektroniką . Wersja bez elektroniki. Słuchawki grają , no nazwijmy to dźwiękiem audiofilskim . Bardzo delikatnie , szczegółowo , jak tak zwane "wynalazki słuchawkowe za duże

pieniądze " Jest mało basu , sporo środka , i prezentacja postawiona jest na przestrzeń . Ta jest

naprawdę na dużym poziomie . Nazwałbym ten sposób prezentacji nawet eterycznym . Czy ten dźwięk mi się

podoba ? Może i by mi się podobał , jeśli bym nie miał wyboru. Ale jest wybór dwóch opcji . 1 sza to

odpalenie elektroniki i tryb wytłumiania dźwięku zewnętrznego . Ten od razu odrzuciłem , bo na zero

głośności słychać delikatny szum . W czasie grania nie słychać go zupełnie No i 2 opcja z elektroniką , ale bez aktywnego wytłumiania szumu. Tu jest całkowita cisza jak słuchawki nie grają . Największe wrażenie , to jest takie , że słuchamy muzyki w komorze akustycznej . Jest fantastyczne oddzielenie od wszystkiego co na zewnątrz . Dźwięk poza tym co było bez elektroniki , nabiera mięsa , plumkanie się kończy , bo dochodzi dół i więcej środka . I wtedy słuchawki grają jak lubię , czyli fantastycznym pełnym pasmem , ciepło, bez chamskiej dynamiki , ani bum , bum. Najlepsze jest w tym że można słuchać naprawdę cicho , i prezentacja jest tak bezpośrednia -magiczna . Hm nazwał bym ten dźwięk pastelowo , przestrzennym , z świetnymi planami i głębią oraz jest bardzo selektywny , ale nie typu pokrojone ostrym nożem na żyletki. Co ciekawe , dźwięk jest trochę oddalony od uszu , i nie mamy wrażenia że włazi nam do mózgu. Poza tym

jeśli mógłbym porównać , to co jest w tym trybie , to wrażenie słuchania z głośników . Właśnie to

oddalenie . I to takie wrażenia niskiego , ale nie głośnego czy natarczywego basu , który się wydobywa z

monitorów .Mam nadzieję , że jak się wygrzeją ze 100 h , to będzie jeszcze lepiej :-) Na zakończenie

chciałem dodać , że do teraz miałem Sennheiser 497 . Są tu recenzje tych słuchawek , i ja się z nimi

zgadzałem . Wydawało mi sie że to mistrzostwo świata w relacji cena - jakość . No to niestety przy PTX

450 to 497 grają jak słuchawka telefoniczna :-( Ale może jest tak , że PTX akurat bardzo mi podeszły .Może ktoś powiedzieć , że to nie audiofilsko , i że oszukane i nie koszerne , bo ta elektronika . Dla mnie mogłoby nawet być nakręcane na kluczyk , grunt żeby mi się podobało ;-) pikop58

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.