Skocz do zawartości
IGNORED

Gryphon Antileon

houek

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie może to być śmierdząca sprawa. Cena jest nadzwyczaj niska, może reanimowany?

Wiem z miarodajnego źródła, iż z tym akurat produktem Gryphona były częste problemy. Nadmierna moc w klasie A jak na zintegrowaną obudowę. Przynajmniej dwa sprzedane egzemplarze w Warszawie wróciły potem do sprzedawcy z awarią. WIęc trzeba bardzo uważać na okazje w tym przypadku...

W tym coś jest.Byłem dwa lata wstecz mocno zainteresowany nabyciem Antileona(dlatego odsłuchy)i wyperswadowano mi Gryphona,właśnie zbyt dużą awaryjnością.Z drugiej jednak strony,ten u Jasika ma już trochę wiosen a działa bez zarzutu.

W tym coś jest.Byłem dwa lata wstecz mocno zainteresowany nabyciem Antileona(dlatego odsłuchy)i wyperswadowano mi Gryphona,właśnie zbyt dużą awaryjnością.Z drugiej jednak strony,ten u Jasika ma już trochę wiosen a działa bez zarzutu.

Ale skąd wiadomo że dział bez zarzutu ?

O Jasika ma przepracowane pewnie 2% godzin każdego innego dostępnego w ogłoszeniach jako s/h. Więc są to rzeczy zupełnie nieporównywalne. Poza tym dostajesz na niego 24m gwarancji.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak. Coś z nim nie tak?

Uwazaj na te niemieckie wynalazki. Ja kupilem dwa lata temu Accuphase 7100 i skonczylo sie tragicznie...rok próbowalem odzyskac 10tys Euro!!! a koles mial ponad 400 pozytywów i same drogie rzeczy...Uwazaj i sprawdz...

pozdrawiam

Adamodoj

Możesz rozwinąć myśl z Accu P7100? Zepsuł się, był grzebany?

Elberoth

Wszystko się zgadza, ale Jasik chce za swojego Antileona 12tys euro, co stanowi dla mnie barierę..

Hehe to się targuj...porządnie.Chcieć to tylko może.

Adamodoj

Możesz rozwinąć myśl z Accu P7100? Zepsuł się, był grzebany?

gorzej!!! nie dojechal bo go gosc podobno próbowal i wysiadl...musialem wynajmowac prawników w Niemczech!!!

po prostu jak przelejesz komus duzo pieniazków za granice to bierzesz potworne ryzyko na siebie w razie W...

Sam duzo kupowalem za granica i na ogól bylo ok ale raz postanowilem wydac 10 tysi i nikt mi K...a nie pomógl.Ani ebay ani paypal!!!o wszystko sam musialem walczyc.Jakby koles mieszkal w Polsce to bym mu przynajmniej tylek mógl skopac a tak przez rok sie modlilem za swoja glupote

Z całym należnym szacunkiem, ale po takie rzeczy do Niemiec jeździ się osobiście. Już sama zapowiedź odbioru osobistego stanowi pewne sito. Zrobiłem tak już cztery razy, i nigdy nie było najmniejszego problemu.

po prostu jak przelejesz komus duzo pieniazków za granice to bierzesz potworne ryzyko na siebie w razie W...

Sam duzo kupowalem za granica i na ogól bylo ok ale raz postanowilem wydac 10 tysi i nikt mi K...a nie pomógl.Ani ebay ani paypal!!!o wszystko sam musialem walczyc.Jakby koles mieszkal w Polsce to bym mu przynajmniej tylek mógl skopac a tak przez rok sie modlilem za swoja glupote

To teraz możesz z pełną odpowiedzialnością iść bez wahania na ........księdza)

Z całym należnym szacunkiem, ale po takie rzeczy do Niemiec jeździ się osobiście. Już sama zapowiedź odbioru osobistego stanowi pewne sito. Zrobiłem tak już cztery razy, i nigdy nie było najmniejszego problemu.

Nigdy nie znaczy zawsze!Pojechałem kiedyś właśnie,osobiście do Hamburga po transport Audiomeca Mephisto i też miał być jak wyjęty z kartonu,jak nowy...był porysowany i zużyty jak stare skarpety.Ryzyko jest i będzie zawsze w przypadku sprzętu używanego,jednak koszt wyprawy po sprzet jest znacznie niższy niż wydanie kasy na"wiare"To frajerstwo jest.

O Jasika ma przepracowane pewnie 2% godzin każdego innego dostępnego w ogłoszeniach jako s/h. Więc są to rzeczy zupełnie nieporównywalne. Poza tym dostajesz na niego 24m gwarancji.

15 letni wzmaniacz grany przez 2% godzin każdego innego dostępnego w ogłoszeniach jako s/h.Ciekawe.

15 letni wzmaniacz grany przez 2% godzin każdego innego dostępnego w ogłoszeniach jako s/h.Ciekawe.

Co w tym dziwnego?Stoi u niego na półce,włącza go czasami tylko..dla okazania i odsłuchu klientowi.Dla pewności udziela gwarancji 24-mce.

Możesz nabyć drogą kupna z ogłoszenia...twoja sprawa.

Pomysł wysłania prawie 100kg kloca nawet mi przez myśl nie przeszedł. Ostatnio moj zakup tez dokonałem w Niemczech, pod zachodnią granicą - w 22h obróciłem 1800km, więc niestraszne dla mnie wyprawy.

Jutro zadzwonię do Jasika i dowiem się wszystkiego, bo za dużo spekulujecie..

Pomysł wysłania prawie 100kg kloca nawet mi przez myśl nie przeszedł. Ostatnio moj zakup tez dokonałem w Niemczech, pod zachodnią granicą - w 22h obróciłem 1800km, więc niestraszne dla mnie wyprawy.

Jutro zadzwonię do Jasika i dowiem się wszystkiego, bo za dużo spekulujecie..

To znaczy,że wszyscy to spekulanci som?

Panowie, trochę zbyt dosłownie zrozumieliście mój ostatni post :) Mam zupełny luz.

Co do zakupu to się na razie przymierzam, może uda się porównać Gryphona z moim Accu - wtedy się wszystko wyjaśni.

Panowie, trochę zbyt dosłownie zrozumieliście mój ostatni post :) Mam zupełny luz.

Co do zakupu to się na razie przymierzam, może uda się porównać Gryphona z moim Accu - wtedy się wszystko wyjaśni.

A co tu porównywać?Inna liga.

modrzew47

Co to jest liga? Czasem trzecioligowy zespół w dokopie ekstraklasowemu. Dla mnie nie ma podziału, cena też nie jest wyznacznikiem - nie raz się o tym przekonałem. A Ty słuchałeś w ogóle P700 i Antileona w porównaniu, aby osądzać?

modrzew47

Co to jest liga? Czasem trzecioligowy zespół w dokopie ekstraklasowemu. Dla mnie nie ma podziału, cena też nie jest wyznacznikiem - nie raz się o tym przekonałem. A Ty słuchałeś w ogóle P700 i Antileona w porównaniu, aby osądzać?

Wyobraź sobie,że słuchałem.

Porównywaliśmy Accu P-7100,A-65 i właśnie Antileona.Nie ma czegoś takiego,że trzecia liga dokopie extra...tylko przypadki sie zdarzają.

Natomiast Accu wypadał blado w porównaniu bezpośrednim z Antileonem,gorzej wypadał również z Einsteinem(nie wiem czy znasz)to hybryda.

Mieliśmy do porównań różne kolumny,Nautilusy B&W,Audiophysic Avanti i Dynaudio.

Wyobraź sobie,że słuchałem.

Porównywaliśmy Accu P-7100,A-65 i właśnie Antileona.Nie ma czegoś takiego,że trzecia liga dokopie extra...tylko przypadki sie zdarzają.

Natomiast Accu wypadał blado w porównaniu bezpośrednim z Antileonem,gorzej wypadał również z Einsteinem(nie wiem czy znasz)to hybryda.

Mieliśmy do porównań różne kolumny,Nautilusy B&W,Audiophysic Avanti i Dynaudio.

Ok. Może napiszesz jakieś szczegóły z porównania? Będę wdzięczny.

W życiu bym nie kupił Gryphona gdybym nie wiedział co on potrafi. Niektóre opowieści kolegów są tu niepotrzebne. Nie chodzi mi w tym wypadku o kasę tylko o realne spostrzeżenia co do jego możliwości. Mam znajomych którzy posiadają go i na nic nie narzekają. A że komuś nie raz namieszał i mocno dokopał to inna sprawa.Jakiś uraz pozostaje.

Żeby była jasność: Gryphona słuchałem i wiem co potrafi, chodzi mi tylko o odniesienie bezpośrednie do mojego aktualnego wzmacniacza, którego dobrze znam.

To jak słuchałeś i masz swój wzmak na miejscu,to po jakie licho jest ci potrzebne by ktokolwiek opisywał róznice?Niedosłyszysz i ktoś ma potwierdzić?Nie rozumiem.

Kolego modrzew47. Nie wiem czego nie rozumiesz? Gryphona nie słuchałem w swoim systemie, nie porównywałem też bezpośrednio z moim wzmakiem. Z doswiadczenia wiem, że aby miarodajnie ocenić dany element toru należy go wpiąć w swój system, ewentualnie porównać swój wzmak ze wzmacniaczem pożądanym w systemie, w którym gra. Porównanie mojego Accu z Gryphonem w dwóch różnych systemach zaplanowałem na 25 lutego. Wtedy będzie wszystko jasne. W tym wątku postawiłem zapytanie by poczytać opinie forumowiczów.

Słyszę doskonale w pełnym paśmie, popełniłem w swoim życiu kilka płyt jako muzyk i realizator dźwięku, więc oszczędź sobie durnych docinków.

Alles klar?

E tam,to żadne docinki.Zwyczajnie zapytałem,ponieważ żadne opinie nie zastąpią odsłuchu,tym bardziej jak nie wiesz kto tak naprawde je pisze i jaką wiedzą dysponuje.Dlatego to bzdura.Wymieniając tylko jeden element w torze odsłuchowym wcale nie musi być lepiej...może być natomiast,gdy wymienisz jeszcze któryś a może jeszcze dwa.Gra zawsze system,to fakt...niezaprzeczalny.Osobiście jestem zdania,że wymieniając w systemie składającym się z klocków tej samej firmy,wzmacniacz z innej firmy,popełnia się błąd.Synergia i powiedzmy impedancja a konkretnie jej dopasowanie ma ogromne znaczenie...jestem już po.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.