Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak do 10kPLN

mztv

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowanie mogę polecić krella s300i , którego sam używam. świetnie zagra coś mocniejszego (grind) jak i coś delikatniejszego jak ambient. jest to bardzo kulturalny wzmak i w zasadzie ma same zalety ..jeszcze zostanie kilka tysięcy . słuchałem również wspomnianego naima, jest naprwadę godny uwagi i posłuchania.

zdecydowanie mogę polecić krella s300i , którego sam używam. świetnie zagra coś mocniejszego (grind) jak i coś delikatniejszego jak ambient. jest to bardzo kulturalny wzmak i w zasadzie ma same zalety ..jeszcze zostanie kilka tysięcy . słuchałem również wspomnianego naima, jest naprwadę godny uwagi i posłuchania.

IMHO - nowy krell do ostrej muzy zdecydowanie się nie nadaje, trochę brak mu impulsu i szybkości. Zresztą jeżeli pasuje ci cd-k naima, to s300i ma zdecydowanie odmienną wizję dzwięku. Pewnie najlepiej będzie go zestawić też z naimem :)

a my wiemy , że nasz Krell s300i jest super, kto twierdzi inaczej gada głupoty

również właściciel krella

Ten krell to parą w ucho dmuchał... ale krellowi hołd się należy, oczywiście... oczywiście :)

wg mnie krell s300i świetnie nadaje się do ostrzejszej muzy... gdy sam słucham czegoś "cięższego" to nawet zakładam łagodniejsze kable. Dla mnie jest szybki ,szczegółowy i dynamiczny, jednocześnie jest delikatny i nienarzucający się. u mnie sprawdza się praktycznie w każdym rodzaju muzyki...ale każdy ma swoje upodobania ;] dla ,mnie jest akurat.

na pewno mają go w top hifi, ..bezprobelmów można go zamówić do odsłuchu do danego salonu, i zapłacić tylko za przesyłkę towaru.

...ale Trzeba również sprawdzić naim + naim

właśnie przeglądam stronę top hifi i średnio mogę znaleźć tego krella......ale pewnie trzeba do nich napisać/zadzwonić:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hmm, co Wy tak wszyscy z tym Paradigmy lubia prad?:) Pytam zupelnie powaznie, czyzby 2x80W to za malo dla Twoich kolumn?

Moc nie jest bez znaczenia, ale najważniejsza jest wydajność prądowa. Spotkałem już przpadki gdzie piec miał rzeczywistą, a nie wydumaną moc 2x75W/8Ohm / 2x100W/4Ohm i w połączeniu z niektórymi kolumnami wychodziła kompletna katastrofa. W żadnym razie nie kupowałbym wzmacniacza w ciemno, ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.

• 1 miesiąc później...

właśnie przeglądam stronę top hifi i średnio mogę znaleźć tego krella......ale pewnie trzeba do nich napisać/zadzwonić:

Ukryta Zawartość

Radził bym ci posłuchać najnowszego wzmaka Roksana Caspiana M2,moim zdaniem jest to najciekawsza konstrukcja do 10 koła .

Ukryta Zawartość

a co powiesz o połączeniu z supernaitem?

Na twoim miejscu koniecznie wypróbowałbym Supernaita - nie powinno być z tym chyba problemu.

Swoją drogą niedawno ktoś z forum sprzedawał tego wzmaka była też oferta na dzielony wzmacniacz serii 2xx

Sam nie zaliczam się do "miłośników" tej firmy ale weekendowe odsłuchy z kompletem XS zapadły mi w pamięć.

I mocą w tym wypadku nie musisz się przejmować - to dobre i wydajne wzmacniacze których moc nominalna nie odzwierciedla możliwości wobec innych "podobnych" mocowo wzmacniaczy.

• Użytkownicy+

W 12m2, powinien świetnie zagrać Phast. Skuteczność kolumn (podawana) 92dB i pomieszczenie niewielkie, więc 18 watt powinno dać radę. Mieści się w budżecie, zostanie jeszcze coś na kable. Jakość wykonania b.dobra, a brzmienie jeszcze lepsze. Zapewne za urządzenie "zachodnie" (USA, Japonia, EU) w podobnej klasie, cena x 3.

Phast :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie, panowie, bez przesady.

Po pierwsze. Te Paradigmy znów takie trudnie nie są, skuteczność 92 db przy impedancji 8 ohmów to bułka z masłem. Po drugie: pokoik 12 metrów kwadratowych... Ja swóje Totemy (86 db, 4 ohmy) napędzam 30 watami. Oczywiście mocy nigdy dosyć, ale spokojnie 60-70 watowy wzmacniacz "da radą".

Po drugie. Padły propozycje Audiomatusa i Primare 32, a są to wzmacniacze tzw. cyfrowe. Słuchałem już kilku takich urządze, i BEZWZGLEDNIE trzeba ich posłuchać przed kupnem. Przy swoich zaletach mają swoje bardzo charakterystyczne cechy, które dla niektórych są nie do przyjęcia.

A żeby było konkretniej, to w ogłszeniach jest naprawdę sporo fajnych klocków z drugiej ręki, np. McIntoshe, czy choćby Pass INT 150 czy Gryphon Tabu, dzieliny Vincent, NAD czy Audionet. O Krellach - fajnych zresztą - czy Accu nie wspominając. Szczegóły? Choćby tu:

Ukryta Zawartość

Trza pożyczać, słuchać i wybierać.

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

witam!!!

rozglądam się za wzmakiem (integra lub dzielony)powiedzmy do 10kzl...może być używany

obecny sprzęt to:

Naim CD5x + Flat-Cap2x-Albedo Blue-Xindak 6950V-Albedo Blue- Paradigm Studio 40V4

muzyka to grindcore-industrial-dark ambient

pokoik nie za wielki 12m2.....będę wdzięczny za sugestie!!

Sugestia jest taka, żebyś zostawił sobie to co masz. Kolumny i wzmak dobre. Lepiej nie będzie:)

Albo druga opcja - Adam Audio S4X-V. Idealne do Twoich warunkow.

Witaj,

W wątku "lubuskie odsłuchy" był poruszany temat zestawu Brystona i kolumn Paradigm. Z drugiej ręki w tym budżecie kupisz końcówkę 4BST oraz pre BP25. To może być mocny zestaw!

Powodzenia!

witam!!!

rozglądam się za wzmakiem (integra lub dzielony)powiedzmy do 10kzl...może być używany

obecny sprzęt to:

Naim CD5x + Flat-Cap2x-Albedo Blue-Xindak 6950V-Albedo Blue- Paradigm Studio 40V4

muzyka to grindcore-industrial-dark ambient

pokoik nie za wielki 12m2.....będę wdzięczny za sugestie!!

Witam

Sugeruję mało znaną kanadyjską firmę Moon i jej integre i.1. Bardzo "muzykalny" i wydajny wmacniacz o ultraliniowej charakterystyce. Sugerowana cena to 6000zł

Sugestia jest taka, żebyś zostawił sobie to co masz. Kolumny i wzmak dobre. Lepiej nie będzie:)

Podpisuję się pod taką sugestią obiema rękami. Jeśli jednak bardzo się upierasz aby wywalić 10k na wzmak - wypożycz wybrańca do domu i zrób ślepy test. Przynajmniej kilka prób. Usłyszysz różnicę - kupuj.

The odd get even.

wiesz....z całą pewnością masz rację.....ale diabeł tkwi w szczegółach.......

zagram trochę jak Jezus....mała przypowieść......

miałem cd muse 2.0....było zajefajnie....przyszedł naim 5x..... i pozamiatane.....

na twoje pytanie odpowiedz brzmi Tak

• 1 miesiąc później...

Witam !

jeżeli można wiedzieć to ile kolega dał za maka. I jaki to jest dźwięk w porównaniu z wcześniej słuchanymi wzmacniaczami.

pozdrawiam Grzegorz

ps. Acu...i Mac.. to moje marzenie

• 3 tygodnie później...

Jeżeli podaba się Panu dzwięk Naima to optymalnym wyborem byłby Naim Nait XS-2 .

Pozostałą kwotę proponuję przeznaczyć na inne kable głośnikowe oraz kable zasilające do wzmacniacza oraz CD5x.

Źródła Naima są podatne na okablowanie zasilające. Zmaiana okablowania głośnikowego doda dzwiękowi rytmiczności oraz dynamiki.

Ciekawym rozwiązaniem jest również komplet Primara CD32 raz I32. Primary tej serii to urządzenia zbalansowane więc lepiej nie łączyć ich z urządzeniami niezbalansowanymi. To wyjątkowo udany wyrób Primara. Ma on znkomitą relacje jakości do ceny. Wymaga jednak ono sprzedaży Naima.

Ciekawą propozycją w przypadku pozostawienia CD Naima jest GOLDENOTE S3.

Jak zawsze niezbędny będzie oczywiście odsłuch całego systemu.

W zależności od zastosowanego okablowania brzminie systemu będzie bardzo różne.

wiesz na tym etapie...jestem pod wrażeniem mcintosha....moim zdaniem połączenie z albedo i naimem czyni cuda

testowałem primara....to dobry wzmak....ale brakuje mu klasy(porównując z makiem)....gra dobrze ale nic poza tym

Ciekawe jak wypadłby Krell S300i (trochę ponad budżet), ale używkę można śmiało kupić. Podobno rewelacyjny wzmacniacz. Mztv możesz coś napisać o swoich porównaniach przed zakupem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

porównywałem z Primare I32 gra dobrze ale nic poza tym...Naim NAIT XS-2 absolutnie nie trafił w moje gusta raczej do innej muzyki....Accuphase E-250....pełna klasa...może lekko za wiele basu (niestety nie dostępny na rynku wtórnym)

Primare I32 to po prostu kiepski wzmacniacz w kontekscie jego ceny. W ogole Primare robi sprzet grajacy klinicznie i niefajnie - nie rozumiem zamieszania wokol tej marki. Accuphase E-250 - super - ale ponad zalozony budzet. Mialem zarekomendowac wyzszego NAIMa, ale skoro XS-2 sie nie podoba, to pewnie nie warto robic podejscia do Supernighta. Krella (jakiegokolwiek) odradzam. Mozna sprobowac najwyzszych Marantzow i NADa Masters :-) Sprawdz tez Creek Destiny 2 - nie sluchalem, ale ponoc to wybitny wzmacniacz w swojej klasie. Przestrzen pewnie bedzie najlepsza z calej stawki.

I sugeruje zmiane kabli na cos normalnego - czyli z miedzi :-) Te Albedo to w gruncie rzeczy dosc slabe kable.

Nad M3 gra podobno gorzej od Caspiana i nie zachwycali się nim na forum. Krell s300i podobno jest całkiem inny od poprzednich modeli. Moja wypowiedź opiera się na przeczytanych informacjach, a nie oparta doświadczeniami więc nie warto sobie nią głowy zawracać. Accu wydaje się ciekawy, ale naprawdę ciężko go dostać chociaż kolega qman z Accu E213 powrócił na Roksana to o czymś mówi.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.