Skocz do zawartości
IGNORED

czy te głośniki są dobre ? kto pomoże zaprojektować dobre kolumny?

Zyletta

Rekomendowane odpowiedzi

cześć jestem nowy ale proszę o pomoc uznałem sobie kupić nowe kolumny ale zawsze jak chciałem daną moc to nie było wiec zostało mi tylko robienie kolumn na zamówienie mam już 2 głośniki 450 watt--->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam zamiar jeszcze dokupić 2 głośniki 120 watt ---->

Ukryta Zawartość

i 4 głośniki --->

Ukryta Zawartość

tylko problem tkwi w tym żę nie wiem czy jak dokupie jeszcze te 6 głośników czy to bedzie fajny efekt czy nie bedzie jakikolwiek zakłuceń .jeżeli macie jakieś pomysły na dokupienie innych głośników to napiszcie i jeszcze jak już bedą te głośniki to musze wykonać rysuki techniczne

na których ma być zaprojektowane 2 kolumny i tez prosze o pomoc w zaprojektowaniu tych kolumn z góry dziekuje i prosze o wyrozumiałość ale jestm ty nowy :)

To żart, czy prowokacja? Z tego chcesz zrobić dobre kolumny?

Zamiast wyskakiwać, jak Filip z konopi z tymi śmieciami, poczytaj forum.

(Dobrze byłoby również, gdybyś nauczył się pisać po polsku.)

Głośniki szajsowe - szkoda wysiłku w ogóle.

Kolumna głośnikowa to nie same przeworniki... daj sobie spokuj i kup gotowce

A słuch dobry? Bo 4 syki po 105 dB efektywbości to chyba dla emeryta z dużą utratą słuchu (a może 4 bo tanie? tylko po co - jak to NIE GRA)

Bass ma wyburzyć okoliczne rudery czy co?

Lepiej kup:http://allegro.pl/mocne-kolumny-15-400-wat-i1447291083.html i bez kombinowania będzie glośno.

A do czego Ci takie głośniki? Z jakim przeznaczeniem planujesz zakup? Do jakiego pomieszczenia?

No właśnie i do jakiej muzyki ;) (obstawiam muzykę rganową - bo bas duży ...)

Boże takie głośniki ? Nic rzeczowego nie czytałeś, tylko kupywałeś w ciemno takie coś ?

Nie przeciętne głośniki, nie słabe, tylko tragiczne !

Nic dobrego z tym niestety nie zaprojektujesz pomimo starań.

Szkoda, bo troche kasy wydałeś. A kupił byś za tą cenę przeciętne starsze, fabryczne kolumny i byłoby o niebo lepiej.

Chyba, że to ma nie grać tylko cykać, trzeszczeć i dudnić czymś podobnym do basu. Zupełnie innym brzmieniem niż znajduje się na kazdym nagraniu. Takie mają co niektórzy podejście.

Bo pomimo, ze jestem z dosyć młodego pokolenia, wciąż nie moge się nadziwić, jak zupełnie nieosłuchana młodzież zachwyca się takim rzęcholeniem.

Niestety, nie zdają sobie sprawy już z cześciowo uszkodzonym słuchem pomimo młodego wieku.

A to poprzez słuchawki w uszach, czy słuchanie właśnie dudnienia na takich wynalazakach. Z podejściem czym głośniej to lepjej. :-(

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

W dzisiejszych czasach młodzieży chodzi jedynie ażeby było duże i głośno grało. Jak ja się cieszę, że będąc przedstawicielem pokolenia post-socjalistycznego nie muszę cierpieć na maxymalizacjofilję. Wyleczyłem się jakiś czas temu, lekarstwem okazała się sprzedaż Logitechów Z-5500.

Brakuje Ci jeszcze :

- dwóch super-wysokotonowych,

- dwóch średniotonowych (bo szerokopasmowce to jednak zdecydowanie nie to samo !!!)

- dwóch subsonicznych - na lepszy bas

- dwóch membran biernych - poprawią bas

Rysunkami technicznymi się nie przejmuj - tylko wykształciuchy je rysują. W hi-fi liczy się chęć i zaangażowanie :-)

W dzisiejszych czasach młodzieży chodzi jedynie ażeby było duże i głośno grało. Jak ja się cieszę, że będąc przedstawicielem pokolenia post-socjalistycznego nie muszę cierpieć na maxymalizacjofilję. Wyleczyłem się jakiś czas temu, lekarstwem okazała się sprzedaż Logitechów Z-5500.

Nie mogę się z Tobą zgodzić, nie wszyscy a na pewno nie ja...chociaż jestem z rocznika 94' i pewnie 80% osób na tym forum uzna mnie za gówniarza który lepiej żeby się nie odzywał i słuchał gó**a sączącego się z chińskich słuchaweczek do mp3, Boże jak ja nienawidzę moich rówieśników i ich totalnej ignorancji, względem jakości dźwięku :-(

No przecież jak prawie wszyscy (są wyjątki) nawet nie wiedzą jak powinna zabrzmieć nagrana muzyka.

Najgorsze jest to, że usilnie wyznają swoje racje i naprowadzają na złą droge innych.

Pal licho że już słuchają takiego "czegoś", brzmieniem danego nagrania tego nie można nazwać. Może zmienią z czasem swoje nawyki. Ale najgorsze, że nieświadomie niszczą sobie i innym słuch.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

No przecież jak prawie wszyscy (są wyjątki) nawet nie wiedzą jak powinna zabrzmieć nagrana muzyka.

Najgorsze jest to, że usilnie wyznają swoje racje i naprowadzają na złą droge innych.

Pal licho że już słuchają takiego "czegoś", brzmieniem danego nagrania tego nie można nazwać. Może zmienią z czasem swoje nawyki. Ale najgorsze, że nieświadomie niszczą sobie i innym słuch.

W 100% zgodzę się z tobą, nigdy jakoś nie podążałem za modą na mp3, mp4 iPody itd. jeśli już chcą słuchać muzyki na przenośnym sprzęcie niech to będzie przynajmniej format FLAC a nie mp3 i niech zadbają o chociażby wzmacniacz słuchawkowy do iPoda i porządne dokonałowe słuchawki, oczywiście nie każdego na to stać ale coś za coś, ja na swoje obecne kolumny zbierałem prawie rok : - )

Nie ma się co dziwić że ludzie nie mają pojęcia co to jest dobry dźwięk , jak na przykład ostatnio byłem w sklepie nie dla idiotów to coś "grało" z podwieszanych pod sufitem glośników tak że myślałem że mi łeb pęknie od dudniącego , niekontrolowanego basu rozlewającego się po całym sklepie i cykających podbitych wysokich , ludzie się tego nasłuchają i myślą że tak wygląda dobry dźwięk no bo przecież zawodowcy z MM wiedzą co robią w końcu to sklep nie dla idiotów :)

Piotrze89 święte słowa! Też miałem z5500. Ten zestaw nie przenosił 300hz prawie wcale... Nie mniej jednak poszukiwania kolumn do techno trwają i mam nadzieję, że klony JBL 4345 zaspokoją moje potrzeby na wieki.

Postępującej tragizacji brzmienia muzyki zatrzymać się nie da. Prawdziwe talenty nie mają szans zaistnieć na szerszych wodach. Ipoda już dawno sprzedałem, bo od tego się głuchnie na potęgę. Już wolę rasowe brzmienie 6 cylindrów ikarusa i pięknego rezonansu ścian oraz szyb gdy wspina się pod wiadukt.

A jak powinna brzmieć nagrana muzyka podczas odtwarzania? Naturalnie. Nic więcej nie potrzeba.

A do czego Ci takie głośniki? Z jakim przeznaczeniem planujesz zakup? Do jakiego pomieszczenia?

głośniki raczej potrzebne na imprezy a imprezy są najcześciej na jakiś salach

A ja się nie zgodzę z tą opinią Cadam. Ja byłem bardzo zadowolony ze swoich pierwszych kolumn DIY... do momentu kiedy usłyszałem jak grają prawdziwe kolumny;] A swoją drogą to niezłe patelnie za szokującą kase - pewnie tak drogo przez tą czerwoną farbę na zawieszeniu:P Wracając do tematu to na allegro jest masa kolumn "estradowych" za śmieszne pieniądze i moim zdaniem nie warto nic samemu robić.

No fajnie chłopaki, pośmialiśmy się, ale tak jak pisałem na początku, mam ciągle wrażenie, że to jednak była prowokacja. Czemu autor wątku się nie odzywa? Głupio mu, czy wziął sobie do serca "konstruktywną krytykę"???

No fajnie chłopaki, pośmialiśmy się, ale tak jak pisałem na początku, mam ciągle wrażenie, że to jednak była prowokacja. Czemu autor wątku się nie odzywa? Głupio mu, czy wziął sobie do serca "konstruktywną krytykę"???

Post 18 ;)

ja raczej i tak pozostane na złożeniu tych kolumn mój kumpel też sobie sam sładał i gra mu to tak wyjebiście żę ja piernicze jak nie bede z nich zadowolony to je jakiemuś frajerowi sprzedam a jak kolumny już bedą zrobione to umieszcze zdjecia i filmik :)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

mój kumpel też sobie sam sładał i gra mu to tak wyjebiście żę ja piernicze jak nie bede z nich zadowolony to je jakiemuś frajerowi sprzedam

Jak widzę coś takiego, to jestem za wymaganiem podania numeru dowodu osobistego przy rejestracji na forum, frajerze.

Ratanpuri, nie obrażaj się, bo wiem, jakie masz podejście, ale sam powiedz: czytasz wypowiedź takiego [autocenzura] i Cię to nie wk...urza?

Możecie mi wytłumaczyć, co to za moda umieszczania filmików sprzętu audio (tu kolumn)?

Liczy się jak sprzęt gra, czy wygląda?

Zdjęcia nie wystarczą?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Możecie mi wytłumaczyć, co to za moda umieszczania filmików sprzętu audio (tu kolumn)?

Liczy się jak sprzęt gra, czy wygląda?

Zdjęcia nie wystarczą?

Moda wprost z dresowozów i innego barachła z jutuba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.