Skocz do zawartości
IGNORED

Cenzura na forum?

triode

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Cieszysz się,twój watek trafił tam,gdzie jego miejsce.Można będzie swobodnie pogadać.

Myślę, że nie ma się z czego cieszyć.

To tylko świadczy o tym jak niski poziom prezentują co poniektórzy uczestnicy tego forum.

No nie zgadzam sie rochu...wątek do kitu był i tyle.

To był niebezpieczny precedens,dzielenie wątków o takiej samej tematyce na poprawne i niepoprawne.Przy odrobinie cierpliwości każdy wątek można wyprostować.Ale nie,łatwiej było pokazać:teraz my tu rządzimy.

• Użytkownicy+

To był niebezpieczny precedens,dzielenie wątków o takiej samej tematyce na poprawne i niepoprawne.Przy odrobinie cierpliwości każdy wątek można wyprostować.Ale nie,łatwiej było pokazać:teraz my tu rządzimy.

My ???

Myślę, że nie ma się z czego cieszyć.

To tylko świadczy o tym jak niski poziom prezentują co poniektórzy uczestnicy tego forum.

rochu ale co dla Ciebie oznacza w ogole niski poziom i wysoki poziom?

1.czy dla Ciebie w sytuacji kiedy ktos postawi sobie elektrownie i podlaczy do niej tylko swoj sprzet to znaczy ze ma wysoki poziom?

2.czy w sytuacji kiedy osoba podlaczy do gniazdka w scianie wziacniacz to ma niski poziom?

dla mnie 1. moze swiadczyc o zwyczajnym swirze a 2 o czlowieku o wysokim poziomie, ale tez i o niskim poziomie zalezy jak bardzo wie o co chodzi w 3 (ty rochu nie masz zielonego pojecia o tym o czym napisze w 3 zreszta bravo tez to pisal chyba jak kojaze)

a wiec 3

jaki poziom ma osoba ktora decydujac sie podlaczyc sprzet po prostu wezmie wlaczy wzmacniacz i podglosi na full przy wylaczonych wszyskich urzadzeniach a nastepnie zrobi to samo przy wylaczonych urzadzeniach i porowna wyniki i jesli mu wyjdzie ze jest ponizej percepcji to to oleje?

bo jesli poziom zaklucen bedzie rzedu 3dB a nawet poziom szumow wlasnych urzadzenia bedzie generowal wuzsze zaklucenia to czy jest jakikolwiek sens cos z tym robic?

itd itd...

test bravo jest jak najbardziej na miejscu rowniez:

Ściszamy maksymalnie źródło (lub wrzucamy płytkę z poziomem -90dB to może być muzyka lub cokolwiek stałego) i podkręcamy wzmacniacz w okolice maksymalnego wzmocnienia tak aby było słuchać bardzo delikatnie muzykę czy sygnał przy okazji ściszamy jeszcze bardziej źródło. A następnie włączamy i wyłączamy po kolei wszystkie urządzenia elektryczne które nas niepokoją najlepiej z pomocą drugiej osoby. Jeśli nie usłyszymy żadnych zmian w kolumnach to o ile w ogóle istnieją zakłócenia to są po prostu poza poziomem percepcji. A wtedy brac sie za realne zmiany nie za VOODO AUDIO - ROCHU za bardzo obracasz sie w voodo audio

chwilowy brak działalności w audio.

• Użytkownicy+

Ale niespodzianka!Któż tu zawitał.Wy oczywiście,Wy!I kiepsko to wam idzie.

A czytałeś dokładnie ? - "W związku z kabaretowym podejściem do tego CIEKAWEGO tematu, po uzgodnieniu z autorem wątku, przenoszę go na bocznicę."

Więc pytam, jakie MY ???

W związku z powyższym, nie pisz więcej takich głupot, OK? :

"Przy odrobinie cierpliwości każdy wątek można wyprostować.Ale nie,łatwiej było pokazać:teraz my tu rządzimy."

A czytałeś dokładnie ? - "W związku z kabaretowym podejściem do tego CIEKAWEGO tematu, po uzgodnieniu z autorem wątku, przenoszę go na bocznicę."

Więc pytam, jakie MY ???

W związku z powyższym, nie pisz więcej takich głupot, OK? :

"Przy odrobinie cierpliwości każdy wątek można wyprostować.Ale nie,łatwiej było pokazać:teraz my tu rządzimy."

Głupoty to ty piszesz!I jeszcze raz pokazujesz że masz problem z czytaniem.Sens mojego posta był taki,że posty twoich kolegów stawiasz wyżej niż zwykłych userów-wyjaśnia to pierwsze zdanie,którego nie zamieściłeś.Stwarzasz precedens i mnożycie niepotrzebnie wątki.Owo MY dotyczyło zakładania wątku nie zamykania!

• 3 tygodnie później...

UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA!!!

Moderacja dokonuje nadużyć.

- Z wątku „Elbroth's audio nirvana” wycięto moje wypowiedzi niezgadzające się z poglądami autora i utworzono nowy wątek „ SPRZĘ STUDYJNY, KONTRA AUDIOFILSKI” - powód jak się wydaje to inne zdanie i pokazywanie, że często proponowane dążenie do nirvany to absurd.

Moderacja dokonuje nadużyć.

- Utworzony prze zemnie w zakładce HI-END wątek : CZY HI-END TO NIRWANA z podtytułem: wystarczy wysoka jakość grania i wykonania. ---został z prędkością światła przeniesiony na bocznicę mimo, że traktuje o HI-END. A oto wpis moderacji na tę okoliczność.

"Dla mnie sprawa jest jasna, nie ma Hi-Endu bez nirwany. Bo hi-end, to wykonanie zaawansowane technicznie, które prowadzi do znakomitego efektu (w naszym przypadku dźwiękowego-nirwany). Pięknie wykonane rzeczy, które nie dają świetnego efektu zgodnego z przeznaczeniem, to tylko ładne bibeloty i nic więcej (np. niektóre chińczyki- zdaje się że modrzew z jednego zrobił skrzynkę, bo ładnie wyglądał :).

Tak jak hi-end-owe adaptacje akustyczne, są ładne wizualne, ale i skuteczne w działaniu. Inaczej to tylko ładnie wyglądające atrapy ...

Inna sprawa, że może być nirwana bez hi-endu. Tak jak napisał Elberoth (o czym mówię w pierwszym wpisie), można mieć nirwanę na tanim odpowiednio dobranym sprzęcie. Jeśli się wzruszamy, czujemy blusa lub czad (zależnie od rodzaj muzyki), to mamy nirwanę. "

najgorsze jest to, ze powstaje coraz wiecej smiesznych watkow jak: grajace kable usb grajace sieciowki itp i moderacja w tego typu watkach probuje moderowac osoby ktore twierdza inaczej, to jest zle gdyz z jednej strony szerzy ciemnote, a biorac pod uwage ze wiekszosc audiofili nie ma pojecia o technice takie szerzenie ciemnoty przyczynia sie do rozrostu pseudofirm ktore tylko zeruja na tym i wciskaja buble za gruba kase...

to jest zle gdyz szkodzi swiatowi audio, po prostu ludzie chcacy szybko zarobic coraz mniej wchodza w wysokiej jakosci produkty a coraz bardziej w sciemniajace produkty, a pozniej ludzie sie dziwia czemu coraz zadzeij odobrym sprzecie sie dyskutuje a zalewa nas glownie voodo-audio... mam nadizeje ze nikt na forum (mam na mysli odpowiedzialny za moderacje jak i administracje) nie ma na tym interesu ...

chwilowy brak działalności w audio.

• 1 rok później...

Po ostatnich wydarzeniach w zakładce KLUBY,chciałbym zapytać czy uważacie że Moderacja powinna ingerować w sens wątku,ukrywać niewygodne posty,decydować o tym co poprawne w wątku a co naganne?O tym,że jesteśmy w odgórnie sterowanym Matrixie,każdy z was miał okazję się przekonać.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Ja mam takie pytanie do usunięcia wczoraj kilkudziesięciu wpisów z klubu Studio 16 herzt.

Sytuacja w klubie wygląda tak, że jest tam kilka osób które czuwają na tym aby pojawiające się tam opinie i klimat był właściwy.

Jedną z powiedziałbym trzech oprócz założyciela klubu należącą do tego grona osób przywołującą innych do porządku itd jest użytkownik o nicku LORD VADER.

Otóż od jakiegoś czasu pojawiały się w klubie niewygodne i zaczepne wpisy od innych użytkowników, a z nie wiadomych mi do końca powodów Lord Vader uznał, że jestem jakiś klonem itd. i praktycznie nie znając mnie zadzwonił do mnie zaczął straszyć policją, że namierzył mój nr, co drugie słowo to kur... itd. po czy odłożył telefon. Zachował się jak ZERO, później oczywiście zaprzeczając.

Sprawa nie jest moją prywatną, bo ja z tym panem nie mam jakichkolwiek relacji, nie znam go i nigdy nie widziałem. Raz w życiu zadzwonił do mnie zapytać za co coś tam kupiłem, a dotyczy sposobu działania tam klubu.

Postanowiłem to opisać, bo takimi metodami utrzymuje się tam porządek, a moderacja a konkretnie Fr@ntz na wskazanie paluszkiem usuwa wszystkie niewygodne wpisy nazywając je wzajemnymi animozjami i że ja mam coś wyjaśnias na PW.

Mam proste pytanie, czy jeśli jakiś użytkownik, który często występuje w imieniu G.R., zachowuje się jak bandyta i dzwoni do mnie i straszy i w ten sposób zachowuje porządek w klubie, a ja ze sprawą nie mam nic do czynienia, to jest to sprawa klubowa i powinna tam pozostać, czy pod płaszczykiem pieniactwa sprawę usuwamy.

Fr@ntz tak sobie wszystko usuwać w imię porządku i interesu?

Ja się pytam jakiego tylko interesu? Naganiaczy i porządkowych?

Roxi pisząc G.R. masz na myśli Grzegorza czy coś źle zrozumiałem ???

Triode zgadzam się z Tobą całkowicie! Jeżeli posty są wycinane, moderator powinien być zobowiązany do informacji kto i dlaczego wystąpił o usunięcie postu. Teraz robi się faktycznie śmietnik. Wypowiedzi powyrywane z kontekstu itp. Faktycznie wkurza takie podejście moderacji do nas użytkowników !

.

Roxi pisałeś o Lordzie teraz mieszasz w to Grzegorza ?

Żebyśmy się dobrze zrozumieli, Grzegorz jest ostatnią osobą na forum którą mógłbyś o cokolwiek podejrzewać. To bardzo życzliwy nam wszystkim człowiek, kompletnie bezinteresowny. Jego cierpliwość którą ma zawsze dla nas, to coś bardzo cennego. Nie wspomnę ile razy był u mnie już po zakupie kolumn, nie biorąc ani złotówki za paliwo i cierpliwie pomagająć. Dwa miesiące temu uszkodził mi się wzmak T+A za 12 kawałków. Bez słowa pomógł mi znaleźć odpowiedniego człowieka który naprawił mi sprzęt i wziął grosze za naprawę! Nie usłyszałem słowa krytyki pod moim adresem, odnośnie awarii.

Nie pozwolę Ci go szkalować Roxi ! Szanuję Cię i zawsze z sympatią czytam Twoje wpisy na forum. Ale poszukaj głębiej.

Grzegorz zawsze był Ci życzliwy, uszanuj więc proszę tego człowieka, jak on szanuje Ciebie Roxi.

.

Roxi tak teraz poczytałem sobie te wszystkie posty na spokojnie bez emocji i widać jak przebiegle starasz się zrobić i rozdmuchać jak największą aferę która poparta jest tylko twoimi słowami, bazujesz na twojej wiarygodności którą sprytnie na forum sobie wypracowałeś ale kto kumaty to widzi że podejrzanie za bardzo ciśniesz temat tak aby zrazić do klubu jak najwięcej ludzi i sam chcesz pozbyć się nagle swoich kolumn, chcesz jeszcze bezczelnie w to wszystko wciągnąć Pana Grzegorza którego znasz i wiesz że jest to człowiek innego pokroju niż ty który nigdy by się nie dopuścił takiego działania i zachowania. Acha i widać że jeszcze masz kolegę do spółki a który to wystarczy poczytać posty w klubie.

Odnośnie moderacji która usuwa takie tanie chamskie i tandetne wpisy to może wie coś więcej na ten temat co jest poparte prawdziwymi dowodami a nie takimi jak twoje ale nie chce tego wyciągać na wierzch bo zrobił by się straszny syf.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Wolf - nie rozmydlajmy sprawy.

Moje pytanie dotyczy moderacji i usuwania postów związanych z klubem. Nikogo nie szkaluje.

Lord Vader jeździ na potkania z Grzegorzem, wykonuje telefony do innych użytkowników w konkretnym interesie i wspólnie czasami "czymś" handlują. Lord Vader dba również o odpowiedni porządek w klubie. Poczytaj sam.

Jeśli do mnie dzwoni, zachowuje się jak bandyta, straszy, że ma mój nr TEL i IP i obraża w sprawie do wpisów w klubie, to niestety stawia w nieodpowiednim świetle resztę.

Mnie interesuje tylko jedna sprawa, czy jeśli ktoś bandyckimi metodami (bo dzwonienie do nieznajomych osób z informacją, że z policji ma informacje i IP i telefonie, klniecie i krzyki, to chyba takimi są) w sprawie zamieszczanych w klubie wpisów przez osobę z tym klubem powiązaną powinno być ujawnione, czy tam pozostać?

A jak Ty sobie wolf wyobrażasz, że facet mnie straszy i ja mam do niego pisać na PW i może go jeszcze prosić i wyjaśniać?

Roxi tak teraz poczytałem sobie te wszystkie posty na spokojnie bez emocji i widać jak przebiegle starasz się zrobić i rozdmuchać jak największą aferę która poparta jest tylko twoimi słowami, bazujesz na twojej wiarygodności którą sprytnie na forum sobie wypracowałeś ale kto kumaty to widzi że podejrzanie za bardzo ciśniesz temat tak aby zrazić do klubu jak najwięcej ludzi i sam chcesz pozbyć się nagle swoich kolumn, chcesz jeszcze bezczelnie w to wszystko wciągnąć Pana Grzegorza którego znasz i wiesz że jest to człowiek innego pokroju niż ty który nigdy by się nie dopuścił takiego działania i zachowania.

Odnośnie moderacji która usuwa takie tanie chamskie i tandetne wpisy to może wie coś więcej na ten temat co jest poparte prawdziwymi dowodami a nie takimi jak twoje ale nie chce tego wyciągać na wierzch bo zrobił by się straszny syf.

Oj kolego, kolego. Po pierwsze, to pan Grzegorz Rogala ze mną wczoraj rozmawiał i twierdził, że mi wierzy i pewnie tak było. Poinformował mnie również, że Lord jemu już kiedyś mówił, że zadzwoni do mnie aby mnie "przycisnąć" czemu on był przeciwny.

Domyślam się, że sympatia do Grzegorza przysłania Ci oczy, ale niestety fakty są inne.

A może się dobrze zastanów wpierw za nim coś napiszesz. Czy jest sens abym zrażał do klubu i marki jeśli mam kolumny tej firmy i chcę jest sprzedać? To w końcu zastanów się czy jestem sprytny czy idiotą?

ale kto kumaty to widzi że podejrzanie za bardzo ciśniesz temat tak aby zrazić do klubu

Nie no sorry. Ostatnie moje wpisy były zarówno w moim jak i S16 hertz jak najbardziej życzliwe. Pojawił się użytkownik styropianowy i Lord VADER uznał, że jestem klonem. To co, mam sobie cichutko siedzieć i udawać, że nic się nie stało ????

o nawet ja jestem tutaj wywołany do tablicy.

Daniel rozumiem wszystko.tylko napisz mi co chcesz osiągnąć swoimi wpisami?

domyślam się, że chcesz przestrzec użytkowników przez userem tak?

tylko przemyśl czy taki lord vader zadzwoni do jakiegokolwiek użytkownika i go zruga, poza tym za co?

to się nie trzyma kupy.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość Roxi

(Konto usunięte)

A Ty się zastanów jaki ja mam interes aby "napadać" na człowieka którego w życiu nie widziałem i nie znam, ani nawet nigdy nie miałem zatargu w jakimkolwiek wątku.

Zrobiłem wpis w klubie opisujący zaistniałą sytuację. Powinien tam zostać, bo dotyczył tego w jaki sposób Twój kolega chce utrzymywać tam porządek. Choćby po to aby takie wybryki były napiętnowane i choćby po to aby klub był wiarygodny.

Ja nie oczekuje od nikogo aby mi rację przyznawał czy popierał, bo rozmowy nikt nie słyszał, ale jak wycinasz z Fr@ntzem moje posty to odpierasz mi prawo do powiedzenia tego co się stało i jeśli komuś bliżej do Breżniewa to Tobie niż mnie o którym wspomniałeś.

Wolf - nie rozmydlajmy sprawy.

Moje pytanie dotyczy moderacji i usuwania postów związanych z klubem. Nikogo nie szkaluje.

To jest Wasza prywatna sprawa imho i w czym ona jest merytoryczna?

Lord Vader jeździ na potkania z Grzegorzem, wykonuje telefony do innych użytkowników w konkretnym interesie i wspólnie czasami "czymś" handlują. Lord Vader dba również o odpowiedni porządek w klubie. Poczytaj sam.

każdy może jeździć, osobiście nie ingerujmy tak daleko.

mnie też pomógł ściągnąć mojego phasata, nie zabrał nic bo płaciłem bezpośrednio Wołodii, nie widzę w tym nic złego.

ona dba o porządek...hmm może ma moje dane do konta, nie bądźmy śmieszni

Jeśli do mnie dzwoni, zachowuje się jak bandyta, straszy, że ma mój nr TEL i IP i obraża w sprawie do wpisów w klubie, to niestety stawia w nieodpowiednim świetle resztę.

jeśli straszy to polecam Danie napisać do redaktora z prośbą o możliwe konsekwencje, zakładając, że wypowiedzą się dwie strony., bowiem słowo jednej osobowy nawet w sądzie jest bezwartościowe.

Mnie interesuje tylko jedna sprawa, czy jeśli ktoś bandyckimi metodami (bo dzwonienie do nieznajomych osób z informacją, że z policji ma informacje i IP i telefonie, klniecie i krzyki, to chyba takimi są) w sprawie zamieszczanych w klubie wpisów przez osobę z tym klubem powiązaną powinno być ujawnione, czy tam pozostać?

znamy jedną stronę medalu.nie mniej jednak nikt adwokatem nie będzie tutaj raczej, zresztą nie taka nasza rola

A jak Ty sobie wolf wyobrażasz, że facet mnie straszy i ja mam do niego pisać na PW i może go jeszcze prosić i wyjaśniać?

Oj kolego, kolego. Po pierwsze, to pan Grzegorz Rogala ze mną wczoraj rozmawiał i twierdził, że mi wierzy i pewnie tak było. Poinformował mnie również, że Lord jemu już kiedyś mówił, że zadzwoni do mnie aby mnie "przycisnąć" czemu on był przeciwny.

Domyślam się, że sympatia do Grzegorza przysłania Ci oczy, ale niestety fakty są inne.

A może się dobrze zastanów wpierw za nim coś napiszesz. Czy jest sens abym zrażał do klubu i marki jeśli mam kolumny tej firmy i chcę jest sprzedać? To w końcu zastanów się czy jestem sprytny czy idiotą?

Nie no sorry. Ostatnie moje wpisy były zarówno w moim jak i S16 hertz jak najbardziej życzliwe. Pojawił się użytkownik styropianowy i Lord VADER uznał, że jestem klonem. To co, mam sobie cichutko siedzieć i udawać, że nic się nie stało ????

Gość Roxi

(Konto usunięte)

To jest Wasza prywatna sprawa imho i w czym ona jest merytoryczna?

Słowo merytoryczna nie koniecznie zawsze musi dotyczyć koloru okleiny...

Funkcjonowanie klubów składa się zarówno z wzajemnego poszanowania, trzymania pewnego poziomu kultury jak i na pierwszym miejscu tematyki. Niestety ani jednego z tych elementów pominąc się nie da. Wiec nie próbuj usuwając posty zasłaniać się merytoryką.

Zresztą terror twins moje pytanie nie było do Ciebie, bo Ty własnie zgłaszasz prośbę o ich usuwanie ale do moderacji.

Lsd macie za darmo ?

Tobie się chyba skończyło właśnie.

A Ty się zastanów jaki ja mam interes aby "napadać" na człowieka którego w życiu nie widziałem i nie znam, ani nawet nigdy nie miałem zatargu w jakimkolwiek wątku.

biorąc pod uwagę Twoje fakty, uważam zachowanie lorda vadera za żenujące

Zrobiłem wpis w klubie opisujący zaistniałą sytuację. Powinien tam zostać, bo dotyczył tego w jaki sposób Twój kolega chce utrzymywać tam porządek. Choćby po to aby takie wybryki były napiętnowane i choćby po to aby klub był wiarygodny.

Kolegą lord jest dla mnie takim samy jak i Ty i każdy inny piszący w tym temacie.do utrzymywania rzeczywistego porządku w nim... ma tyle co merdedes do rakiery

Ja nie oczekuje od nikogo aby mi rację przyznawał czy popierał, bo rozmowy nikt nie słyszał, ale jak wycinasz z Fr@ntzem moje posty to odpierasz mi prawo do powiedzenia tego co się stało i jeśli komuś bliżej do Breżniewa to Tobie niż mnie o którym wspomniałeś.

absolutnie nie odbieram prawa komukolwiek, jak już pisałem proszę aby takie sprawy były załatwiane wraz z konsekwencjami kierując je do redaktora/moderacji

Słowo merytoryczna nie koniecznie zawsze musi dotyczyć koloru okleiny...

Funkcjonowanie klubów składa się zarówno z wzajemnego poszanowania, trzymania pewnego poziomu kultury jak i na pierwszym miejscu tematyki. Niestety ani jednego z tych elementów pominąc się nie da. Wiec nie próbuj usuwając posty zasłaniać się merytoryką.

Daniel absolutnie się zgadzam z Tobą.ale nie mogę uczyć ludzi kultury, bowiem każdy jak w życiu bieże odpowiedzialność za swoje czyny.

nie możemy dopuścić do sytuacji kiedy to np. inni będę drzeć koty, godząc się z takimi sytuacjami sami dopuszczamy do burdlu....a o to również i Tobie nie chodzi skoro piszesz o kulturze

Zresztą terror twins moje pytanie nie było do Ciebie, bo Ty własnie zgłaszasz prośbę o ich usuwanie ale do moderacji.

Tobie się chyba skończyło właśnie.

A nie uważacie,że Moderator powinien wysłuchać obu stron?zanim wyrzuci do śmietnika wszystko co było niewygodne?Taka sama sytuacja może zaistnieć w każdym wątku.Forum ma komunikować ludzi o podobnych zainteresowaniach a nie być ``tubą reklamową``!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.