Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Wolę dopłacić i kupić lepsze bicie,dlatego zapytałem,a w ogóle gdzie to tłoczą?

Płyta jest wytłoczona świetnie ,nie ma potrzeby lepiej . Zeppelin II faktycznie krzywy , dotyka igły na podniesionej " łapce " ale dźwięk referencja , nie trza wymieniać

..."punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" co prawda II Zeppelina nie zalicza się do najlepiej nagranych płyt, to jednak ocena jakości reedycji zależy od systemu na jakim jej dokonujemy.....w moim wypadku przy próbie odsłuchu, nad czym ubolewam, reedycja nawet do przysłowiowych "pięt" nie dorasta drugiemu, czy trzeciemu tłoczeniu z pierwotnych matryc, o pierwszych to już nie wspomnę....aha...."japończyki" też są fajowe ale moim zdaniem, dla kogoś, kto chcę rozpisać muzę na konkretne instrumenty....wszystko słychać, tylko gdzie ten klimat......subiektywnie, to dyskografia Led Zeppelin zalicza się do niewielu wyjątków , których wolę słuchać z japońskich remasterów cd niż posiadanych płyt analogowych...ale o gustach się ponoć nie dyskutuje ...;)

"punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" To prawda , mi osobiście Led Zeppelin bedzię zawsze się kojarzyło z winylem . Dzisiej rano po twojej opini włożyłem na talerz I , wersje " kujawską " . Nowe redycje mają cieplejsze brzmienie , mocniej wyeksponowany bas . Są też czystrze . Polecam recenzje na www.highfidelity.pl. Dla mnie muzyka Led Zepellin jest tak magiczna że ja nie wymagam kolejnych remasterów .poprawiających jakość choć doceniam to co zrobiono w tym roku. Jeśli nie byłbym w stanie akceptować jakośći pierwowzoru zawsze mozna posłuchać /obejrzeć Celebration Day .. Gdyby Pół żartem , pół serio cyfrowo pokolorowano a dodatkowo zrobiono 3D chyba nie byłbym w stanie tego obejrzeć

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Nowe wytloczki Led Zepp są niesamowite. I pamiętam je z tloczen made in japan, tegoroczne sa po prostu... bardziej, jeszcze bardziej wciągające.... ale to prawda, że klapkowe wydania nie zawsze są receptą na dobry dźwięk ;)

MFSL zrobił reedycję "Bitches Brew" Milesa Davisa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15842-0-52309400-1405425126_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ktos sluchal Yello Flag, nowe tloczenie. Warto kupic?

Poniewaz nikt nie chcial pomoc to kupilem w ciemno. Jak dla mnie tloczenie na 5+

Polecam

Poniewaz nikt nie chcial pomoc to kupilem w ciemno. Jak dla mnie tloczenie na 5+

Polecam

winyl to nisza , jak kupisz Pink Floyd , Led Zeppelin ( sam nabyłem ) możesz liczyc na jako taki odzew na forum. Yello to dla wielu również nisza , ale ja gratuluję zakupu , Yello to jedna z moich ulubinych kapel , nie wyobrażam sobie aby na jakimkolwiek nośniku mogło to brzmieć słabo

winyl to nisza , jak kupisz Pink Floyd , Led Zeppelin ( sam nabyłem ) możesz liczyc na jako taki odzew na forum. Yello to dla wielu również nisza , ale ja gratuluję zakupu , Yello to jedna z moich ulubinych kapel , nie wyobrażam sobie aby na jakimkolwiek nośniku mogło to brzmieć słabo

I jeszcze ta kosmiczna, z sufitu wzięta, cena za Yello... bez przesady to tylko yello:)

Hehe, wole dac za Yello 130 zl niz za jakies inne niszowe zespoly ta sama kwote. Fakt, ceny winyli sa z sufitu wziete, ale co robic, taki live. Hobby nigdy nie bylo tanie

Edytowane przez panerai_47

Gdyby ktoś się jeszcze wahał to za taką cenę chyba warto sprawdzić samemu co i jak z tymi RE

Wieczorem będziemy mądrzejsi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dominic dzięki za tip.

Ja ze swojej strony polecam skorzystanie z promocji MM "3 za 2". Bierzemy trzy produkty z działu muzyka, film, książki, najtańsza pozycja za darmo. Produkty muszą być w różnej cenie, a ja chciałem kupić LZ I, II i III, wszystkie po 64,99. Porozmawiałem jednak z miłą panią z działu Muzyka i na jedną płytę podniosła cenę, na inną obniżyła, tak więc każdy analog LZ kosztował mnie ok. 45 zł.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Do 27.07 online tez działa

oferta ważna do 24.07.2014 23:59 - tak napisali na www.mediamarkt.pl

a żebym za bardzo się nie cieszył, w okładkę LZ II wsadzili płytę LZ III...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

a żebym za bardzo się nie cieszył, w okładkę LZ II wsadzili płytę LZ III...

unikat :)

mnie sound III przekonał i dwójka też już kupiona. Płyta prosta, bez paprochów.

I nie ruszam, mam wydanie z epoki.

A wiadomo coś o dalszych płytach ? Coś już w trawie piszczy ?

We wrześniu wznowienia 5 pierwszych płyt Budgie na 180 g.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Kto wydaje? Ja mam wznowienie Never Turn... przez jakąś niszowa firmę WOW Records, wydanie z 2012 roku. Pewnie jednak warto bedzie zanabyć ten wrześniowy komplet, ciekawe jaka cena.

Nie mam pojęcia kto wydaje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Byłem dzisiaj wymienić LZ II (w środku była płyta III), na dziale otworzyli kolejną dwójkę... a w środku znowu trójka. Tak więc radzę sprawdzać swoje zakupy, a nie odkładać na półkę na dłuższy czas :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Byłem dzisiaj wymienić LZ II (w środku była płyta III), na dziale otworzyli kolejną dwójkę... a w środku znowu trójka. Tak więc radzę sprawdzać swoje zakupy, a nie odkładać na półkę na dłuższy czas :)

Takie cyrki w wersji regular czy tej z bonusami? Ja swoje regular rozpakowałem i odsłuchałem zaraz po zakupie i problem był tylko z I zdecentrowaną.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Uwaga na pirackie wznowienia Pearl Jam na białym, pomarańczowym, niebieski i nie wiadomo jeszcze jakim winylu Yield, Avocado i No Code :-) Jak piszą na forum fanów Pearl Jam może takie piracenie przyspieszy oficjalne reedycje tych płyt? :-)

$_57.JPG

$_57.JPG

$_57.JPG

$_57.JPG

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Polecam reedycję Soundgarden - Badmotorfinger, bodajże z 2003 r. Jest do kupienia w Mediamarktach. Kupiłem w promocji 3 za 2 - naprawdę bardzo dobrze nagrana płyta.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Polecam reedycję Soundgarden - Badmotorfinger, bodajże z 2003 r. Jest do kupienia w Mediamarktach. Kupiłem w promocji 3 za 2 - naprawdę bardzo dobrze nagrana płyta.

To jest to na niebieskim winylu? Jest w środku jakiś insert z tekstami?

To jest to na niebieskim winylu? Jest w środku jakiś insert z tekstami?

Na czarnym, nie 180g, brak inserta, poligrafia wygląda biednie, jak lipny skan. W ogóle nie byłem przekonany, żeby to kupić, wziąłem Jimiego z Monterey, ale był porysowany, więc po zwrocie wziąłem Soungarden i nie żałuję. Na deadwaxie "320", na SH właśnie o tym wydaniu pochlebne opinie, jak później sprawdziłem. 69,90 zł.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi