Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Mignęła mi gdzieś informacja, że w marcu ukaże się winylowa reedycja płyty "Jestem" Perfectu. A ja się pytam: co z "UNU"? Dlaczego nikt tego jeszcze nie wznowił na LP? Jest jakiś problem z prawami autorskimi czy jak?

Do mnie dotarła kolejna porcja płyt Music Matters. Jak ktoś nie zna to tutaj krótki opis prosto od nich:

Music Matters Jazz creates the world's finest Blue Note reissues. 45 and 33 RPM vinyl records are always sourced from the master tape, mastered by Kevin Gray, and pressed at RTI in Camarillo, CA. Jackets are painstakingly re-created with full attention to authentic detail front and back, with additional photos from the original sessions reproduced in high quality inside a glossy gatefold cover.

The best titles, the best sound, the best jackets - make for the best experience.

You look, you listen, you're there.

Jak dla mnie brzmią świetnie zarówno 45 jak i 33. W porównaniu do zwykłych reedycji Blue Note to te wygrywają bezapelacyjnie. Wady to cena (średnio 40$ za 33 i 60$ za 45) i mocne limitowanie poszczególnych płyt.

Jak dla mnie brzmią świetnie zarówno 45 jak i 33. W porównaniu do zwykłych reedycji Blue Note to te wygrywają bezapelacyjnie. Wady to cena (średnio 40$ za 33 i 60$ za 45) i mocne limitowanie poszczególnych płyt.

A porównywałeś z reedycjami z okazji 75 lecia Blue Note?

A porównywałeś z reedycjami z okazji 75 lecia Blue Note?

Mam tylko jedną płytę z tej serii "Ready for Freddie", muszę jeszcze raz przesłuchać i dam znać, ale obawiam się, że nie ma szans z MusicMatters. Na forum stevehoffman wątek ma już 7. część i setki postów generalnie pozytywnych opinii.

Witam w końcu reedycja mojego ulubionego, ciężkiego do zdobycia albumu na LP Ulver - Perdition City :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

również piękna reedycja w formie boxu wszystkich pełnowymiarowych albumów, świetnego nietuzinkowego zespołu z Norwegii - In The Woods

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam w końcu reedycja mojego ulubionego, ciężkiego do zdobycia albumu na LP Ulver - Perdition City :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

szkoda, ze znowu robienie kasy na tym samym, mogliby oddzielnie puscic to Metamorphosis.

Ukryta Zawartość

szkoda, ze znowu robienie kasy na tym samym, mogliby oddzielnie puscic to Metamorphosis.

Niby tak, ale jak chcesz nabyć ten album na winylu (oryginalne wydanie), jest wręcz nieosiągalny lub w kosmicznych cenach, więc ja to łykam :)

Niby tak, ale jak chcesz nabyć ten album na winylu (oryginalne wydanie), jest wręcz nieosiągalny lub w kosmicznych cenach, więc ja to łykam :)

mam go, wiec dlatego wolalbym Metamorphosis oddzielnie

mam go, wiec dlatego wolalbym Metamorphosis oddzielnie

Rozumiem, ja go odkupiłem, w oryginalnym wydaniu ale niestety musiałem zwrócić z racji że był Mint a były rysy, więc pocieszę się fioletową wersją ;)

No też zamówiłem to nowe wydanie Perdition City, w końcu to mój ulubiony Ulver. MImo że mam pierwsze winylowe wydanie tej płyty, podpisane przez Garma.... Ciekawy jestem jak to zagra, ponoć jest po dedykowanym masteringu ;) No i Metamorphosis to fajny dodatek.

Właśnie czytam sobie forum na audiostereo słuchając winylu Varius Manx - Elf. Brzmi całkiem fajnie. Wróciły wspomnienia. Ach ta Anitka...

Drodzy maniacy winylowych reedycji,

Chciałem Wam serdecznie podziękować za zainteresowanie i wpisy w niniejszym wątku który to został ogłoszony wątkiem miesiąca :-) Założyłem go jako "bazę wiedzy" dla naszej grupy celem dzielenia się spostrzeżeniami - pozytywnymi jak i negatywnymi - dot. wznowień na czarnych plackach. Dzięki niemu uniknąłem kilka razy niepotrzebnych wydatków ale też spłukałem się na różne ciekawe warte uwagi reedycje :-) Mam nadzieję że temat będzie kontynuowany, zwłaszcza teraz kiedy kolejne reedycje zalewają rynek, a niełatwo będzie odsiać te dobre od tych skopanych.

JapaneseBow.gif

pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

<br />Chciałem Wam serdecznie podziękować za zainteresowanie i wpisy w niniejszym wątku który to został ogłoszony wątkiem miesiąca :-) Założyłem go jako "bazę wiedzy" dla naszej grupy celem dzielenia się spostrzeżeniami - pozytywnymi jak i negatywnymi - dot. wznowień na czarnych plackach. Dzięki niemu uniknąłem kilka razy niepotrzebnych wydatków ale też spłukałem się na różne ciekawe warte <br />

Wyjechałęś ,wyjeżdżasz czy tylko w kapciach wynosisz śmieci a żonie nic nie powiedziałeś ?

THRAK - z nami zostań.

pozdrawiam słuchają wznowienia red garlands piano

Spokojnie, to był ukłon dziękczynny ;-) nie mam zamiaru się wymeldowywać z AS, sporo reedycji i nowości przed nami bo się cały ten biznes podobno na nowo rozkręca, prasy kupują na potęgę, będą klepać packi :-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Witam serdecznie, czy któryś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z reedycją SLAYER-a w Boxie

11LP SLAYER - THE VINYL CONFLICT

z 2015 roku. To wydanie jest jeszcze do zdobycia w przeciwieństwie do wydania z 2010roku.

Koszt jest dość znaczny dlatego chcę zasięgnąć opinii przed wydaniem zasobów pieniężnych.

Chcę kupić płytę King Crimson ,, In The Court Od The Crimson King'' . Jakie macie zdanie o współczesnym wydaniu Panegyric/Discipline Global Mobile ?

Edytowane przez wig

Potwierdzam King Crimson reedycje DGM 200g świetne. Najtaniej chyba w rockserwis mają.

Konkurs na Wątek Miesiąca.

Ukryta Zawartość

thrak został nagrodzony za ten wątek.

Gratulujemy.

Ukryta Zawartość

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Minstrel In The Gallery: 40th Anniversary LP Edition jest jak najbardziej godne polecenia. Brzmienie na wysokim poziomie a w środku dwudziestoczterostronicowa książeczka. Koperta foliowo-papierowa, czyli wszystko zgodnie z najwyższymi standardami. Zważywszy na niską cenę i wytłoczoną nań znakomitą muzykę, jest to okazja nie tylko dla fanów fletu poprzecznego ;-) Ponadto cała seria winylowych wznowień Jethro Tull remiksowanych przez Stevena Wilsona jest godna polecenia i na szczęście w dobrej cenie. Z niecierpliwością czekam teraz na Too Old To Rocnkroll.. z komiksem. Co ciekawe, nie wiem dlaczego nie wznowiono Stand Up z moją ulubioną okładką w 3D ;-) Na szczęście mam świetnie brzmiący brytyjski winyl z epoki, więc jakoś tam specjalnie nie czekam, no ale zastanawiające to jest.

Podpisuję się dwiema rekami pod tym wydawnictwem . Przepiękna muzyka komponuje się z wydawnictwem na obsolutnie najwyzszym pozimie . Poziom edytorski to top. Dla takich wydawnictw jak i wznowień Led Zeppelin warto bawić się w winyl
  • Pokaż nowe odpowiedzi