Skocz do zawartości
IGNORED

Canuck Audio Mart Jak zabezpieczyć transakcję ?

bartasxx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie być może już ktoś dokonywał zakupu na Canuck Audio Mart

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nalazłem interesującą mnie ofertę facet jest chętny na wysyłkę. Generalnie nie jest to wielka kwota , ale niestety nie mam praktycznie żadnego zabezpieczenia co do takiej transakcji i nie mam pojęcia jak to zorganizować . Zawsze kupowałem poprzez ebay i tam sprawa jest jasna tutaj troszkę mam obawy.

proszę o sugestie

Ukryta Zawartość

Ja kupowalem tam przez paypal, chba najlepsza opcja to poprostu poczytac opinie o sprzedawcy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Właśnie dokonałem rejestracji faktycznie jest paypal także już wszystko wiem dzięki za info i myślę ,że można zamykać temat ale......

Coś mnie tknęło i myślę ,że sprzedawca nie chce się ze mną podzielić tak do końca informacją na temat stanu głośników które chciałbym zakupić. Dodatkowo nie ma żadnej wystawionej opinii. Głośników tych szukam od jakiegoś czasu i przeglądam aukcje i giełdy.

Być może rozwiejecie moje wątpliwości.

Oto link do aktualnej oferty która mnie interesuje

Ukryta Zawartość

Tu jest link do poprzedniej ofert sprzedawcy z 5 lutego tu sprzedawane ze standami

jak widać w opisie są "mint" ale zwróćcie uwagę na pierwsze foto z głośnikiem w prawym dolnym rogu

Ukryta Zawartość

I tutaj link do aukcji na Ebay-u która zakończyła się 1 lutego -również Kanada

Ukryta Zawartość

co myślicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyslk dobrze, gosc nie ma zadnych opini a do tego chcesz glosniki przez ocean transportowac? Ma chociaz oryginalne opakowania?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Generalnie poprosiłem gościa o fotki w dobrej rozdzielczości głośników z każdej strony na co odpisał ,że ma już klienta na nie , ale z racji tego ,że byłem pierwszym zainteresowanym to daje mi ostatnia szansę na ich zakup a jak nie to kończy ze mną zabawę i traci czas :)

Coś czuję, że trafiłem na nie do końca uczciwą osobę i dobrze ,że się wycofałem.

To raz, a dwa że transportowanie głośników przez ocean to jak proszenie się o kłopoty. Szukaj gdzieś w EU.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.