Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywanie audio na pendrive

dbx

Rekomendowane odpowiedzi

chcę zgrać trochę płyt z muzyką audio na pendrive i mieć tym samym porządek w samochodzie.

Jak uzyskać dobrą jakość i jakim programem to zrobić. Oczywiście odpada mp3 itp.

Zgrałem zawartość płyt cd na twardy dysk bezstratnie, i co dalej ?

https://www.audiostereo.pl/topic/79041-nagrywanie-audio-na-pendrive/

No to masz problem, bo na pendrajwa w wave relatywnie niewiele się zmieści. Czym to chcesz czytać? W aucie i tak nie słychać różnicy między mp3 320k a wave, więc moim zdaniem nie ma sensu czytać wave z pena.

Wg mnie w wysoki bitrate nie ma się co bawić, jeżeli będziesz muzyki słuchał w samochodzie - dźwięk silnika, szum wiatru, i takie tam. Wg mnie 192 kbps będzie wystarczające.

więc jak to zrobić ?

więc jak to zrobić ?

Ja osobiście używam programu Exact Audio Copy (darmowy wraz z pakietem kodeków Lame - do ściągnięcia z netu) i bardzo dobrze się sprawdza - ripuje do FLAC i MP3. Można też Easy CD-A Extractor'a znaleźć i też jest ok, w dodatku ma przejrzysty i przyjazny interfejs. Osobiście do samochodu robię MP3 o jakości 320 i też z pendrive'ów słucham (radio Pioneer, z wejściem USB). Pozdrawiam

Ja osobiście używam programu Exact Audio Copy (darmowy wraz z pakietem kodeków Lame - do ściągnięcia z netu) i bardzo dobrze się sprawdza - ripuje do FLAC i MP3. Można też Easy CD-A Extractor'a znaleźć i też jest ok, w dodatku ma przejrzysty i przyjazny interfejs. Osobiście do samochodu robię MP3 o jakości 320 i też z pendrive'ów słucham (radio Pioneer, z wejściem USB). Pozdrawiam

nie widzę w ustawieniach gdzie zaznaczyć miejsce docelowe, czyli pendrive, wszędzie tylko płyty :)

Nie rozumiem problemu... Jak już masz pliki WAVE na HDD, zmieniasz je na MP3 darmowym programem XRECODE II. Radzę jednak co najmniej bitrate 256 - sam do auta noszę 320 ;) . Jak jużCi program zrobi empetrójki, przenosisz je z HDD (dysk twardy) na pendriva za pomocą Eksploratora Windows (Copy opcja na przykład i Paste) albo znanych i lubianych programów typu Total Commander, Free Commander. MP3 to takie same pliki jak dokumenty Worda, PDFy i inne. Je po prostu kopiujesz i przenosisz na pena . Gdzieś ty się uchował,że nie wiesz jak pliki na pena przenieść ?

Zresztą jak masz Pena 16 GB czy większego możesz i pliki WAV czyli bez kompresji wrzucić na niego ale to strata miejsca. Nie wiem czy są juzradia samochodowe czytające pliki FLAC. Chińscy producenci ! Zajmijcie się tym !

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

polecam dBpoweramp. 21 dni masz pełną wersję bezpłatnie. potem około 70 zł należy zapłacić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie dość że zgrywa na WAV czy FLAC to jeszcze sprawdza jakość nagranych utworów oraz bitrate po zgraniu płyty. Do tego ściąga okładkę z sześciu serwisów okładkowych.

Polecam sprawdzić.

Na pena 16 GB spokojnie wejdzie 20 płyt jakości CD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po co mu do auta jakieś mecyje :) . Darmowy program wystarczy.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Po co mu do auta jakieś mecyje :) . Darmowy program wystarczy.

jakoś się udało, i część płyt jest zgrana, ostatecznie wyszło w WAV w największej jakości, co prawda średnio pliki mają 800 MB ale i o to chodziło :)

Odtwarzanie plików MP3/WMA/WAV

wiec zgraj w formacie wave i podlacz pod radio w samochodzie i sluchaj, bedzie malo miejsca to pozostaje kupic najpojemniejszy pendrive

chwilowy brak działalności w audio.

• 2 tygodnie później...

tylko i wyłącznie EAC. Dodatkowo w lini poleceń wpisujemy -k

kiedy otwiera się linia poleceń

w opcjach kompresji ustawić który "format audio"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.